Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Mediterrán klasszikusok

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Foglalás
2018-06-17
8 nap / 7 éj
379 000 HUF
Rövid leírás

8 nap / 7 éj 2018. június 17-24. Mediterrán klasszikusok

Leírás

1. nap / június 17. / Genova

Érkezés Genovába a délelőtti órákban. Megérkezés után bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón, majd ebéd a fedélzeten. Szállás a hajón.

2. nap / június 18. / Nápoly

Érkezés Nápolyba. Fakultatív programlehetőségként (kb. 5 óra) a csodás Sorrentot ismerhetjük meg. Ez a mészkődombok által körülölelt városka a Nápolyi-öböl egyik gyöngyszeme, ahol olajfák és citrusligetek mutatják meg az olasz tájkép kvintesszenciáját minden odalátogató számára. A Nápolyi - öblöt elhagyva 1 órás utazás után érkezünk Sorrentoba. A gyalogtúra a Piazza Tasso-n kezdődik, majd a történelmi szűk utcákon továbbhaladva ismerkedünk ezzel az egyedülálló várossal. Meglátogatjuk a Sedil Dominova-t, egy 15. századból fennmaradt épületet, ahol a középkori nemesség gyűlt össze megvitatni a politikai ügyeiket. Ezután megnézzük Sorrento katedrálisát, majd a Szent Ferenc templomot, ami egy elbűvölő kolostornak ad otthont, ezen kívül gyönyörű kertjei vannak, ahonnan remek kilátás nyílik a Marina Grande kikötőre. Mielőtt visszatérünk Nápolyba, szabadidő eltöltésére lesz lehetőség.

3. nap / június 19. / Messina

Hajóutunk következő állomása a szicíliai Messina. Fakultatív programlehetőség (kb. 4 óra) keretein belül alkalom nyílik megismerni Szicília vulkánját. Messina kikötőjét elhagyva egy kb. 1,5 órás utazást teszünk az Etnához. Európa legmagasabb vulkánja majdnem 3300 m tengerszint feletti magasságig ér fel. Utunk során keresztülhaladunk Zafferana Etnea-n, a vulkán déli oldalán elhelyezkedő kis városkán, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegyre és a tengerre. Felmegyünk a Rifugio Sapienza turistaállomásra, mely 1900 m-es magasságban helyezkedik el. Elsétálunk az innen nem messze található híres Silvestri kráterekhez, melyek a természet egyedülálló szépségei. A hegyről lélegzetelállító kilátás tárul a látogatók elé Cataniára, remek lehetőséget adva egy tökéletes fotó elkészítésére. Fontos információ: Ez a túra nem alkalmas mozgásukban korlátozott utasaink számára. Rossz időjárás esetén alternatív útvonal / programlehetőség kerül kijelölésre a fedélzeten. Javasoljuk széldzseki és kényelmes cipő viselését.

4. nap / június 20. / Málta

Érkezés Máltára. Mikor Máltán járunk, érdemes megnézni a jelenlegi főváros, Valletta mellett a sziget korábbi központját, Mdinát is, melyre egy fakultatív program (kb. 4 óra) keretein belül lehetőség is adódik. A programot Vallettával kezdjük, ahol a Barrakka Gardens az első állomás, Málta egyik látványossága. A Barrakka Gardens egy nyilvános, gyönyörűen parkosított kert, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a kikötőre (Grand Harbour). Következő látnivalónk a Szent János társkatedrális, melyet a máltai lovagrend építtetett a 16. század második felében. A templom díszes belsője igazi kincseket rejt, többek között Caravaggio egyik mesterművét, a Keresztelő Szent János lefejezése című festményt. Ezután folytatjuk utunkat a középkori város, Mdina felfedezésével. Mdina a sziget közepén helyezkedik el, Csendes Városnak is nevezik a motorizált közlekedési eszközökre kivetett korlátozások miatt. A városban a barokk sítlusú Szent Pál katedrálissal kezdjük a városnézést, mely lenyűgöző látványt nyújt, ahogyan a város fölé magasodik. A katedrális megtekintése után sétával folytatódik a program, a keskeny utcákon és sikátorokon keresztül nyerhetünk betekintést az élő történelem eme darabjába.

5. nap / június 21. / tengeri nap

Tengeri nap, melynek során az új MSC Seaview szolgáltatásait élvezhetjük. A hajó egyik különlegessége, az egyedi, üvegkorlátokkal körbevett 360°-os promenád mely körbe öleli a hajót, ahol az utasok a szabad levegőn sétálhatnak, vásárolhatnak, ehetnek és ihatnak. a hajó medencéi is remek szórakozási lehetőségeket nyújtanak, esténként pedig színvonalas előadásokkal szórakoztatják utasaikat. Este egy órás koktél partyra várjuk kedves utasainkat (gyöngyözőbor, gyümölcspuncs, kétféle koktél, és harapnivalók kerülnek felszolgálásra.

6. nap / június 22. / Barcelona

Kikötés Barcelonában, a katalán fővárosban. A fantasztikus Barcelona megérdemel egy látogatást. Félnapos, mégis átfogó fakultatív kirándulásunk (kb. 4 óra) alkalmával megnézzük a város főbb látnivalóit. Kezdetnek átutazunk Barcelona főbb utcáin és terein. Egy rövid megállót ejtünk a Montjuicon, hogy gyönyörködjünk a lélegzetelállító kilátásban, ezután megnézzük Gaudi máig befejezetlen neogótikus mesterművét, a Sagrada Familia-t. Ezután még lesz idő megnézni a lenyűgöző Katedrálist, mely a 13. század végétől a 15. századig épült. Kirándulásunk befejezéséül Barcelona egyik nagy terén, a Plaça de Catalunya-n vásárlásra lesz lehetőség.

7. nap / június 23. / Marseille

Érkezés Marseille városába a reggeli órákban. Itt jártunkkor érdemes egy tipikus provencei várost megnézni, melyre egy félnapos fakultatív programban (kb. 4 óra) lesz lehetőség. Egy körülbelül 40 perces utazással közelítjük meg a bájos Aix-en- Proivence városát. A kirándulás első állomása a híres 12. századbeli St. Saviour katedrális és kertje. A katedrális egy római templom helyére épült, a XI. és a XIII. század közötti időszakban. A katedrálist egy gazdagon díszített gótikusbejárat díszíti, gondosan faragott ajtókkal. Ezután egy 1,5 órás sétát teszünk a történelmi városközpontban, mígnem elérjük a híres Mazarin negyedet, melyet Mazarin bíboros testvére alapított a 17. században Aix-en- Provence dzsentrijei számára. Szabadidő, vásárlási lehetőséggel. Fontos információ: A túra sok sétát tartalmaz egyenetlen talajon. A vallásos helyeken konzervatív megjelenés javasolt.

8. nap / június 24. / Genova

Megérkezés Genovába a kora reggeli órákban, kikötés. A hajó elhagyása után szabadprogram Genova-ban, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással menetrend szerinti járatokkal Budapestre.

Day Date Port Arrival Departure
Sun 17/06/2018 Genoa, Italy - 17:00
Mon 18/06/2018 Naples, Italy 13:00 19:30
Tue 19/06/2018 Messina, Italy 08:00 18:00
Wed 20/06/2018 Valletta, Malta 08:00 18:00
Thu 21/06/2018 Day at sea - -
Fri 22/06/2018 Barcelona, Spain 09:00 18:00
Sat 23/06/2018 Marseille, France 09:00 17:00
Sun 24/06/2018 Genoa, Italy 08:00 -

Az ár tartalmazza

 • Időpont:
  2018. június 17-24.
 • Időtartam:
  utazással együtt 8 nap / 7 éj
 • Hajó útvonala:
  Genoa (Italy), Naples (Italy), Messina (Italy), Valletta (Malta), Barcelona (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)
 • Utazás részletei:
  Budapest - Genova - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, repülőtér - kikötő - repülőtér között légkondícionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  június 17. Budapest 06:15 Frankfurt 08:00
  június 17. Frankfurt 09:10 Genova 10:35
  június 24. Genova 16:45 München 18:00
  június 24. München 22:15 Budapest 23:25
 • Elhelyezés:
  7 éj szállás az MSC Seaview fedélzetén a választott kabintípusban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással**
 • Minimum létszám:
  23 fő (fakultatív programok esetén 15 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető

?>
Ellátás

Genoa (Italy), Naples (Italy), Messina (Italy), Valletta (Malta), Barcelona (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)