Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Tátralomnicra a késő délelőtti órákban. A településről kabinos felvonóval jutunk fel a Kő-pataki-tóhoz. Közösen megnézzük a tavat, melyet a könnyebb túrát választóknak lehetőségük lesz körülsétálni. A csoportnak ez a része a tó körüli séta után a túravezető kíséretében a kabinos felvonóval visszaindul Tátralomnicra, majd az autóbusszal átmennek Ótátrafüredre. A Magas-Tátra legismertebb településéről siklóvasúttal jutnak fel a Tarajkára, ahonnan egy rövid, kényelmes sétát tesznek a Tarpataki-vízesések felé. A vízeséseket, köztük a Nagy-vízesést elhagyva – melynek hídjáról megcsodálhatják a víz hihetetlen ereje által szabályos formára csiszolt kádakat – megpihennek a Rainer-kunyhónál, amely a Tátra első legrégebben épült menedékháza, majd a kényelmes Felső turistaúton érkeznek vissza a Tarajkára, ahonnét siklóval lehet visszajutni Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választókkal a Kő-pataki-tótól szintén túravezető kíséretében a Felső turistaúton nyugat felé indulnak, és állandó szintvesztéssel érkeznek meg a Zamkovszky-menedékházhoz. A hangulatos és barátságos menedékháznál eltöltött pihenő után tovább mennek lefelé, útközben elhaladnak az Óriás-vízesés mellett, majd tesznek egy kitérőt a Rainer-kunyhó és a méltán híres Tarpataki-vízesések felé. Ezen a részen a Tar-patak egymás után több elragadó vízesést képez, mint a Kis-vízesés, a Nagy-vízesés, valamint az utolsó, a Hosszú-vízesés. A vízeséseket magunk mögött hagyva a Bilík-menedékház mellett elhaladva érkeznek meg a Tarajkára, ahonnan siklóval vagy gyalog lehet lemenni Ótátrafüredre, ahol a parkolóban várakozó autóbusznál csatlakoznak a csoport másik, könnyebb túrát választó részéhez. Miután mindannyin megérkezünk, autóbuszunkkal átmegyünk Lengyelországba és elfoglaljuk szállásunkat.

Szállás Zakopane környékén, este fakultatív vacsora.

Könnyű túra:
Tarajka – Tarpataki-vízesések – Tarajka: Táv 3,0 km, szintkülönbség 110 méter fel és le. ***Túratérkép***
Nehezebb túra:
Kő-pataki-tó – Tarajka: Táv 6,5 km, szintkülönbség 90 méter fel és 580 méter le. ***Túratérkép***


2. nap:
Egész napos túra a Halastóhoz (Morskie Oko), a Tátra legnagyobb kiterjedésű tavához. Autóbusszal jutunk el túránk kiindulópontjához, ahonnan háromnegyed órás séta után érjük el a Mickiewicz-vízeséseket, majd további egy óra elteltével a Hajfű-tisztáson (Włosenica) található lovaskocsi végállomást. A túra utolsó szakaszán kitárul a völgy, látható válnak a Halastavat övező hatalmas hegycsúcsok, mint például a legendákkal övezett Barát, a Menguszfalvi-csúcsok hármas csoportja, valamint a Tengerszem-csúcs (Rysy), amely Lengyelország legmagasabb csúcsa.

A csoportnak az a része, akik ennyi túrát elégnek is gondolnak, a Halastó partjáról nyíló csodás panorámában gyönyörködve, a friss levegővel feltöltődve és a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt, majd visszaindulnak a parkolóba az autóbuszhoz.

Akik még ennyit sem szeretnének gyalogolni, azok választhatják a völgyben közlekedő lovaskocsik szolgáltatásait is, akik a Hajfű-tisztásig közlekednek, azonban aki a feljutásnak ezt a módját választja, az út utolsó szakaszán (1,7 km) annak is gyalogolnia kell.

Akik egy kis nehezítést is vállalnak, körbejárhatják a tavat, sőt, azok, akik nem ijednek meg egy igényes, rövid, de meglehetősen fárasztó kapaszkodótól, azokkal felmegyünk a Halastó felett megbújó Tengerszemhez, a Tátra egyik legszebb fekvésű tavához.

A túrák befejezése után a délutáni órákban közösen Zakopanéba indulunk, ahol rövid szabad program keretében a sajtpiacon lehetőség nyílik megkóstolni és megvásárolni a legendásan finom góral juhsajtot. Este fakultatív vacsora, szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

Könnyű túra:
Bialkai-szénégető parkoló – Halastó: Táv oda 7,8 km, szintkülönbség 423 méter fel.
Nehezebb túra:
Tó körüli séta: Táv 2,6 km oda-vissza, szintkülönbség 70 méter fel és le.
Halastó – Tengerszem: Táv 0,6 km oda, szintkülönbség 175 méter fel. ***Túratérkép***


3. nap:
Délelőtt a Lengyel-Tátra nyugati részén, a Kościelisko-völgyben túrázunk. Utunk egy hosszú réten visz keresztül, melynek déli végén a helyi pásztorok által helyben készült juhsajtot is vásárolhatunk, többek között itt is készül ugyanis a híres górál füstölt sajt. A turistaút, amely folyamatosan a Kościelisko-patak mentén halad, a Betyár-kápolna mellett vezet tovább, majd a Fagyos-barlangba vezető elágazás után a völgy összeszűkül, és később szebbnél szebb sziklaképződmények szegélyezik. A patakon átívelő hídon a vállalkozó kedvűekkel felmegyünk a Fagyos-barlangba, aki ezt a lehetőséget választja, arra egy rövid, de erős kapaszkodó szakasz vár a barlang bejáratáig, majd a barlang után egy lépcsős, meredek ereszkedés vár vissza a völgy mélyére, majd a könnyebb túrát választók útvonalán jutnak el az Ornak menedékházhoz.

Aki nem szeretné megnézni a barlangot, az a völgyben folytatja a túrát, és hamarosan az Írott-rétre érkezik, amely a völgyben közlekedő négyszemélyes lovas fogatok végállomása, innen már csak gyalog lehet tovább menni az Ornak menedékház felé. A menedékház finom ételekkel és italokkal várja a megfáradt túrázót. A menedékház közelében található a Nyugati-Tátra lengyel részének egyetlen tava, a Fenyves-tó. Azok, akik nem a menedékház melletti padokon szeretnék eltölteni a pihenésre szánt időt, egy túravezető kíséretében ezt a tavat is megnézhetik.

Könnyű túra:
Kiry parkoló – Ornak menedékház: Táv 5,6 km oda, szintkülönbség 190 méter fel és 25 méter le.
Nehezebb túra lehetőségek:
Kiry parkoló – Fagyos-barlang – Ornak mház: Táv 6,1 km oda, szintkülönbség 276 méter fel és 110 méter le.
Ornak menedékház – Fenyves-tó: Táv 1,2 km oda, szintkülönbség 125 méter fel és le. ***Túratérkép***

A délután közepén elindulunk hazafelé, útközben azonban méh megnézzük az Árva folyó feletti sziklaszirtre épített Árva várát. A vár területét az Alsó-, Középső- és Felső-vár figyelemreméltó komplexuma alkotja a palotákkal, erődítményekkel, kápolnával és tornyokkal együtt. Érdekes a három bejárati kapu alagúttal megoldott összekapcsolása, amely alatt földalatti folyosók, felette pedig terasz található. A vár megtekintése után folytatjuk utunkat hazafelé, hazaérkezés a késő esti órákban.


Túrák nehézsége:
Mindhárom napi túra 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre.
Ezen belül az első napi könnyebb túra 2-es nehézségű, vagyis könnyű túra, míg a második napon a Tengerszemhez való felmenetel 5-ös nehézségű, vagyis jó kondíciót és megfelelő tempót igénylő túra.

A könnyű túrák mindhárom napon átlagos erőnléttel könnyen teljesíthetők, nem tartalmaznak jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot, talán csak a második napi túra hossza jelentősebb, de ennek nagy részét aszfaltozott úton tesszük meg.

A nehezebb túrákat magashegyi, sziklás terepen – melyek az első napon rövid, kissé kitett részeket is tartalmazhatnak – biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke 2017. július 21-23.

Kedves Éva és Vivaldisok!
Újra Veletek utaztam és milyen jól tettem. A három napos túra feledtetett mindent,talán ezért is a 'varázslatos' elnevezés.A Tátra ismét a szép oldalát mutatta,melyet Árpád és Endre túravezetőink segítségével fedezhettünk fel.Az idegenvezetés most is magas színvonalú volt,Árpád tudása és tapasztalata egyedülálló. Endrével nagyon jó csapatot alkottak,így végig nagyon jó volt a hangulat.Ez a feledhetetlen élmény nem lenne,ha Ti nem végeznétek ilyen jól a munkátokat.
Köszönöm.
B.Szilvi
UI:Ki az,aki vasárnap este 10-kor a Hősök terén piros lámpánál idegenvezet?Az Endre.

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke 2015. október 2-4.

Kedves Vivaldi Travel!
Csodálatos 3 napot töltöttem ezen az úton.Minden túlzástól mentesen csak szuperlatívuszokban jellemezhetem ezt a kirándulást.
Nagy Árpád felkészültsége,tudása,segítőkészsége és nem utolsósorban szerénysége kivívta minden elismerésem.Lengyelné Annáról szintén elismerően nyilatkozom.Minden tökéletes volt,kezdve az Önök szervezésével a változatos programokkal,az idő ,a szállás ,ellátás a Bukovinai Anna panzióban,az utastársak,és az idő is kegyes volt hozzánk.
Életem legszebb 3 napját köszönhetem túravezetőiknek és Önöknek.A jövő év nem kétséges " Vivát Vivaldi"! Üdvözlettel Cz. Gáborné :)
Ui: ezúton kívánok Önöknek nagyon szép Adventi ünnepeket!

A Tátra varázslatos vidéke 2015. június 5-7.

Kedves Máté !

A program nagyon precízen van kidolgozva, minden menetrend szerint történt.

Csodaszép tájakon jártunk.

A szállás, ellátás kitűnő volt.

Mindenképpen ajánlani fogom az irodát és útjaitokat az utasaimnak.

Nagy Árpád kiváló túravezető, remek kondícióval, nagy türelemmel,szakértelemmel.

Gratulálok a szervezéshez.

Üdvözlettel: Edit

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke 2014. október 3-5.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Ismételten jól éreztem magam az Önök útján. Köszönet az idegenvezetőnknek Ország Annának, túravezetőnknek Nagy Árpádnak és a sofőrnek Péternek (a vezeték nevére nem emlékeszem). Mindenki a saját területén a legjobbat teljesítette. Szép helyeket jártunk be. Meglepetés nem ért minket, mivel Árpád mindenre felhívta a figyelmünket. Anna figyelmes és kedves volt, mindenkire odafigyelt és tartalmas történetekkel töltötte meg a buszozás egyhangúságát.
Köszönettel: H. Judit

A Tátra varázslatos vidéke 2014. május 23-25.

Tegnap érkeztem haza a Lengyel Tátrából, nagyon szép volt és nagyon jó volt az éllátás! Az idegenvezetö hölgyek teljesítménye szuper volt!!!
Köszönöm:   Mezei István

A Tátra varázslatos vidéke 2014. május 23-25.

T. Iroda!

Részt vettünk a 2014. május 23-25-e közötti Tátrai hegyekkel, tavakkal tarkított csodálatos úton.
Rengeteg élménnyel gazdagodva, nagyon jó hangulatban tértünk haza.
A kirándulások jól sikerültek, köszönet az idegenvezetőknek, a jó időjárásnak, no meg, a buszvezetőjének.
A szállás kitűnő volt. /nagyon jó helyen, jó ellátással/
Ezúttal sem csalódunk az Utazási Irodában, javasoljuk mindenkinek ezt az utat is.
Az idegenvezetőknek külön köszönet, hogy biztosították a vidám hangulatot az egész út során.
Budapest, 2014. május 26. Üdvözlettel dr.Vas Judit