Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Balti országok és lengyel történelmi városok

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Lengyelországba. Délután érkezés Częstochowába. A város Lengyelország vallási fővárosa, az elválaszthatatlan Jasna Góraval, valamint a Fekete Madonna ikonnal. Este a tranzitszállás elfoglalása. (1 éj)

2. nap:

Reggeli után továbbutazás észak felé. Elsőként Toruń városával ismerkedünk, melynek egyik leghíresebb szülötte Kopernikusz. A Visztula két partjára épült város szinte teljesen megőrizte középkori arculatát, és a mai Lengyelországban a gótikus építészet egyik legnagyobb összefüggő tárháza. A séta során megtekintjük a gótikus Városházát, a Ferde-tornyot, a középkori városfalakat és a városkapukat. A Kopernikusz-ház és a Kopernikusz-szobor a város híres szülöttére emlékeztet. Innen folytatva utunkat Gdańskba érkezünk, mely a középkor egyik fontos kikötővárosa, a Hanza-szövetség tagja volt Danzig néven. A történelmi belváros nevezetességei az úgynevezett Királyi úton helyezkednek el. A 14. századi, monumentális városháza és később hozzáépített tornya, a gótikus Mária-templom, amely Európa legnagyobb téglatemploma, valamint Gdansk legrégebbi temploma, a gótikus Szent Katalin-templom mind a város középkori gazdagságát dicsérik. Este a szállás elfoglalása Gdansk környékén. (1 éj)

3. nap:

Reggeli után folytatjuk utunkat Litvánia fővárosa felé. Útközben megtekintjük Malborkot mely Európa legnagyobb középkori vára. Építését a német lovagrend a XIII. században kezdte meg, azzal a céllal, hogy itt lesz a fő székhelyük. Idővel Malbork a szétterjedt, a rend által létrehozott állam fővárosa lett, a várat pedig a következő században jelentősen kibővítették. A vár megtekintése után továbbutazunk Litvániába, este a szállás elfoglalása Vilniusban. (2 éj)

4. nap:

Reggeli után ismerkedünk Vilniussal. Litvánia fővárosa páratlan egyvelege a gyönyörű barokk, reneszánsz és gótikus épületeknek, a titokzatos sikátoroknak, a színes templomoknak. Olyan nevezetességeket rejt magában, mint a több évszázados múltra visszatekintő Szent Szaniszló székesegyház, a késő gótika remekművének számító Szent Anna-templom, a Báthory István alapította Vilniusi Egyetem, az Elnöki palota és a Hajnal-kapu. Rövid szabadidő, majd délután fakultatív kirándulás a várostól alig 20 km-re fekvő hangulatos kisvárosba, Trakaiba, mely egy hatalmas tórendszer területén, egy hosszúkás félszigeten terül el. Már a kora középkorban beépítették jó védhetősége miatt, rengeteg színes régi faház ékesíti. A város fő attrakciója a Galve-tó kis szigetén emelkedő vörös téglás vízi vár. Litvánia legtöbbet fotózott vára a nagyhercegség központja volt 1323-ig, amikor Gediminas nagyherceg Vilniust tette meg fővárossá. Programunk után visszautazunk a szállásra. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

5. nap:

Reggeli után vilniusi szállásunkat elhagyva Riga felé utazunk tovább. Útközben megállás a Keresztek hegyénél, amely az ország első számú zarándokhelye, a litvánok egyik nemzeti szimbóluma. A történészek szerint a Keresztek hegyén először az 1831-es oroszellenes felkelés áldozatainak hozzátartozói állítottak kereszteket. Ma a becslések szerint kb. 200 ezer fából és fémből készült kereszt díszíti a legendás dombot. Innen utunk Rundaleba vezet. Az itt található kastélyt a Baltikum Versailles-ának is szokták nevezni. Nem ok nélkül, hiszen a pompás barokk kastély valóban a francia előképet idézi. 1736 és 1767 között épült, az itáliai Bartolomeo Rastrelli tervei alapján – ő volt többek között a szentpétervári Ermitázs tervezője. A kétszintes, 138 szobás kastélyban a hercegi lakosztályt és a dísztermeket a korabelihez hű állapotukban tekinthetjük meg. A kastélylátogatást követően továbbutazunk, majd este a szállás elfoglalása Rigában. (2 éj)

6. nap:

Reggeli után a 800 esztendős lett főváros, Riga nevezetességeit ismerjük meg, melyet korábban „Észak Párizsának" neveztek. Kitüntetett figyelmet érdemelnek a 19-20. századfordulón épült szecessziós épületegyüttesek. Felkeressük az 1935-ben emelt Szabadság-szobrot, a 12. századi, román-gótikus stílusú dómot, melynek ékessége 1884-ben épült világhíres orgonája. Európában az ehhez hasonló eredeti romantikus hangzású orgonák ma már ritkaságnak számítanak. A gyalogos séta során az alábbi nevezetességeket érintjük: céh-házak, városháza, Lőportorony, Svédkapu, a 3 fivér házak, dóm, a különleges homlokzatú Feketefejűek Háza és a Szent Péter-templom. Délután fakultatív látogatás a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, mely a világ legegységesebb szabadtéri múzeuma, több mint 100 eredeti állapotában konzervált lakóépületet, templomot, szélmalmokat és gazdasági épületeket mutat be. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

7. nap:

Reggeli után a Gauja Nemzeti Parkhoz utazunk, mely az ország egyik leglátványosabb parkja. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, amely Lettország egyik leghosszabb folyója. Megtekintjük a folyó völgye felett emel¬kedő Turaida-várat. Miután a fából készült elődje leégett, 1214-ben építtette fel a rigai püspök az erődöt. A vármú¬ze¬umban sok érdekeset megtudhatunk Lettország történelméről. A vár mellett Turaida rózsájának sírját is megnézzük, melyhez egy különleges legenda is tartozik, valamint a folyó által kialakított Gutman barlangot, amelynek forrása a helyiek szerint gyógyhatású. Innen utazás Pärnuba. A városka 1995 óta hivatalosan is a "nyári főváros" címmel büszkélkedhet. Rövid séta a Balti tenger partján, majd továbbutazunk Észtország fővárosába. Este szállásfoglalás Tallinnban. (2 éj)

8. nap:

Reggeli után tallinni városnézés következik: A Városháza a Baltikum legszebb eredeti állapotában megmaradt késő gótikus építészeti emléke. Az óváros híres temploma, a Szent Olav és annak 159 méteres tornya a középkori Európa legmagasabb épülete volt. Az Alexander Nyevszkij székesegyház az orosz ortodoxok időket idézi, mind a 11 hatalmas harangjával. A Toompea dombon álló középkori Szűz Mária templom a legszebb történelmi látnivalók egyike. Rövid szabadidő után látogatás a Kadriorg parkba, ahol a Nagy Péter orosz cár által építettet palotát is megtekintjük. A parkot a cár feleségének tiszteletére nevezték el Katalin-völgynek (Kadriorg). A palota és gazdagon díszített nagyterme a barokk építészet legcsodálatosabb példája, egész Észak-Európában nincs párja. Ezután a város másik nevezetességét, a Dalos mezőt keressük fel, ahol minden évben a híres tallinni Dalfesztiválon több tízezer ember énekel együtt. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

9. nap:

Reggeli után visszautazunk Lettországon keresztül Litvániába. Az ország második legnagyobb városában, a korábbi fővárosban, Kaunasban teszünk rövid sétát: katedrális, Városháza tér, Perku¬nas-ház, Vitautas-templom, majd elfoglaljuk szállásunkat Kaunas környékén. (1 éj)

10. nap:

Reggeli után továbbutazás Varsó felé. Városnézés a lengyel fővárosban. Megtekintjük újjáépített óvárosát, a Királyi Palotát és a Tudomány és Kultúra Palotáját (kívülről). Habár a varsóiak sokáig ellenszenvvel követték építését, ma mégis a város jelképének számít. Építésekor a második legmagasabb épület volt Európában. Autóbuszos városnézés során láthatjuk az Elnöki Palotát és a Nagyszínházat. A városnézés után megtekintjük a Wilanówi kastélyt, melyet a legszebb varsói kastélynak tartanak. Egykor a lengyel királyok nyári rezidenciája, majd főúri kastély volt. A kastélyt teljes körűen restaurálták, így pompás barokk homlokzata régi fényében tündököl. Este a szállás elfoglalása Varsó környékén. (1 éj)

11. nap:

Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról