Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Balti országok és lengyel történelmi városok

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Lengyelországba. Délután érkezés Częstochowába. A város Lengyelország vallási fővárosa, az elválaszthatatlan Jasna Góraval, valamint a Fekete Madonna ikonnal. Este a tranzitszállás elfoglalása. (1 éj)

2. nap:

Reggeli után továbbutazás észak felé. Elsőként Toruń városával ismerkedünk, melynek egyik leghíresebb szülötte Kopernikusz. A Visztula két partjára épült város szinte teljesen megőrizte középkori arculatát, és a mai Lengyelországban a gótikus építészet egyik legnagyobb összefüggő tárháza. A séta során megtekintjük a gótikus Városházát, a Ferde-tornyot, a középkori városfalakat és a városkapukat. A Kopernikusz-ház és a Kopernikusz-szobor a város híres szülöttére emlékeztet. Innen folytatva utunkat Gdańskba érkezünk, mely a középkor egyik fontos kikötővárosa, a Hanza-szövetség tagja volt Danzig néven. A történelmi belváros nevezetességei az úgynevezett Királyi úton helyezkednek el. A 14. századi, monumentális városháza és később hozzáépített tornya, a gótikus Mária-templom, amely Európa legnagyobb téglatemploma, valamint Gdansk legrégebbi temploma, a gótikus Szent Katalin-templom mind a város középkori gazdagságát dicsérik. Este a szállás elfoglalása Gdansk környékén. (1 éj)

3. nap:

Reggeli után folytatjuk utunkat Litvánia fővárosa felé. Útközben megtekintjük Malborkot mely Európa legnagyobb középkori vára. Építését a német lovagrend a XIII. században kezdte meg, azzal a céllal, hogy itt lesz a fő székhelyük. Idővel Malbork a szétterjedt, a rend által létrehozott állam fővárosa lett, a várat pedig a következő században jelentősen kibővítették. A vár megtekintése után továbbutazunk Litvániába, este a szállás elfoglalása Vilniusban. (2 éj)

4. nap:

Reggeli után ismerkedünk Vilniussal. Litvánia fővárosa páratlan egyvelege a gyönyörű barokk, reneszánsz és gótikus épületeknek, a titokzatos sikátoroknak, a színes templomoknak. Olyan nevezetességeket rejt magában, mint a több évszázados múltra visszatekintő Szent Szaniszló székesegyház, a késő gótika remekművének számító Szent Anna-templom, a Báthory István alapította Vilniusi Egyetem, az Elnöki palota és a Hajnal-kapu. Rövid szabadidő, majd délután fakultatív kirándulás a várostól alig 20 km-re fekvő hangulatos kisvárosba, Trakaiba, mely egy hatalmas tórendszer területén, egy hosszúkás félszigeten terül el. Már a kora középkorban beépítették jó védhetősége miatt, rengeteg színes régi faház ékesíti. A város fő attrakciója a Galve-tó kis szigetén emelkedő vörös téglás vízi vár. Litvánia legtöbbet fotózott vára a nagyhercegség központja volt 1323-ig, amikor Gediminas nagyherceg Vilniust tette meg fővárossá. Programunk után visszautazunk a szállásra. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

5. nap:

Reggeli után vilniusi szállásunkat elhagyva Riga felé utazunk tovább. Útközben megállás a Keresztek hegyénél, amely az ország első számú zarándokhelye, a litvánok egyik nemzeti szimbóluma. A történészek szerint a Keresztek hegyén először az 1831-es oroszellenes felkelés áldozatainak hozzátartozói állítottak kereszteket. Ma a becslések szerint kb. 200 ezer fából és fémből készült kereszt díszíti a legendás dombot. Innen utunk Rundaleba vezet. Az itt található kastélyt a Baltikum Versailles-ának is szokták nevezni. Nem ok nélkül, hiszen a pompás barokk kastély valóban a francia előképet idézi. 1736 és 1767 között épült, az itáliai Bartolomeo Rastrelli tervei alapján – ő volt többek között a szentpétervári Ermitázs tervezője. A kétszintes, 138 szobás kastélyban a hercegi lakosztályt és a dísztermeket a korabelihez hű állapotukban tekinthetjük meg. A kastélylátogatást követően továbbutazunk, majd este a szállás elfoglalása Rigában. (2 éj)

6. nap:

Reggeli után a 800 esztendős lett főváros, Riga nevezetességeit ismerjük meg, melyet korábban „Észak Párizsának" neveztek. Kitüntetett figyelmet érdemelnek a 19-20. századfordulón épült szecessziós épületegyüttesek. Felkeressük az 1935-ben emelt Szabadság-szobrot, a 12. századi, román-gótikus stílusú dómot, melynek ékessége 1884-ben épült világhíres orgonája. Európában az ehhez hasonló eredeti romantikus hangzású orgonák ma már ritkaságnak számítanak. A gyalogos séta során az alábbi nevezetességeket érintjük: céh-házak, városháza, Lőportorony, Svédkapu, a 3 fivér házak, dóm, a különleges homlokzatú Feketefejűek Háza és a Szent Péter-templom. Délután fakultatív látogatás a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, mely a világ legegységesebb szabadtéri múzeuma, több mint 100 eredeti állapotában konzervált lakóépületet, templomot, szélmalmokat és gazdasági épületeket mutat be. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

7. nap:

Reggeli után a Gauja Nemzeti Parkhoz utazunk, mely az ország egyik leglátványosabb parkja. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, amely Lettország egyik leghosszabb folyója. Megtekintjük a folyó völgye felett emel¬kedő Turaida-várat. Miután a fából készült elődje leégett, 1214-ben építtette fel a rigai püspök az erődöt. A vármú¬ze¬umban sok érdekeset megtudhatunk Lettország történelméről. A vár mellett Turaida rózsájának sírját is megnézzük, melyhez egy különleges legenda is tartozik, valamint a folyó által kialakított Gutman barlangot, amelynek forrása a helyiek szerint gyógyhatású. Innen utazás Pärnuba. A városka 1995 óta hivatalosan is a "nyári főváros" címmel büszkélkedhet. Rövid séta a Balti tenger partján, majd továbbutazunk Észtország fővárosába. Este szállásfoglalás Tallinnban. (2 éj)

8. nap:

Reggeli után tallinni városnézés következik: A Városháza a Baltikum legszebb eredeti állapotában megmaradt késő gótikus építészeti emléke. Az óváros híres temploma, a Szent Olav és annak 159 méteres tornya a középkori Európa legmagasabb épülete volt. Az Alexander Nyevszkij székesegyház az orosz ortodoxok időket idézi, mind a 11 hatalmas harangjával. A Toompea dombon álló középkori Szűz Mária templom a legszebb történelmi látnivalók egyike. Rövid szabadidő után látogatás a Kadriorg parkba, ahol a Nagy Péter orosz cár által építettet palotát is megtekintjük. A parkot a cár feleségének tiszteletére nevezték el Katalin-völgynek (Kadriorg). A palota és gazdagon díszített nagyterme a barokk építészet legcsodálatosabb példája, egész Észak-Európában nincs párja. Ezután a város másik nevezetességét, a Dalos mezőt keressük fel, ahol minden évben a híres tallinni Dalfesztiválon több tízezer ember énekel együtt. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

9. nap:

Reggeli után visszautazunk Lettországon keresztül Litvániába. Az ország második legnagyobb városában, a korábbi fővárosban, Kaunasban teszünk rövid sétát: katedrális, Városháza tér, Perku¬nas-ház, Vitautas-templom, majd elfoglaljuk szállásunkat Kaunas környékén. (1 éj)

10. nap:

Reggeli után továbbutazás Varsó felé. Városnézés a lengyel fővárosban. Megtekintjük újjáépített óvárosát, a Királyi Palotát és a Tudomány és Kultúra Palotáját (kívülről). Habár a varsóiak sokáig ellenszenvvel követték építését, ma mégis a város jelképének számít. Építésekor a második legmagasabb épület volt Európában. Autóbuszos városnézés során láthatjuk az Elnöki Palotát és a Nagyszínházat. A városnézés után megtekintjük a Wilanówi kastélyt, melyet a legszebb varsói kastélynak tartanak. Egykor a lengyel királyok nyári rezidenciája, majd főúri kastély volt. A kastélyt teljes körűen restaurálták, így pompás barokk homlokzata régi fényében tündököl. Este a szállás elfoglalása Varsó környékén. (1 éj)

11. nap:

Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5,5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 munkanapon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

Cégünk a Colonnade Biztosító (korábban Atlasz Biztosító) szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 565 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról