Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Prága és Csehország Világörökségei

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.03.29
4/3
Reggeli
104 900 Ft
104 900 Ft
2024.05.01
4/3
Reggeli
104 900 Ft
104 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.05.17
4/3
Reggeli
109 900 Ft
103 900 Ft
2024.07.11
4/3
Reggeli
99 900 Ft
92 907 Ft
2024.08.01
4/3
Reggeli
99 900 Ft
91 908 Ft
2024.08.17
4/3
Reggeli
99 900 Ft
91 908 Ft
2024.09.19
4/3
Reggeli
104 900 Ft
95 459 Ft
2024.10.23
4/3
Reggeli
104 900 Ft
94 410 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

A *-gal megjelölt időpontokban (a 4. napon) Cesky Krumlovban a várlátogatás helyett csak a vár múzeumát tudják megtekinteni egyénileg és/vagy a toronyba felmenni!

2024. március 29-április 1.*
2024. május 17-20.*

1. nap:                       
Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Folyamatos utazás Csehország felé. Kora délután érkezés Prágába. Sétánkat az Óvárosban kezdjük, ahol megismerkedünk az Óváros tér gyönyörű épületeivel, templomaival. A Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, mely a város egyik szimbólumává vált. Sétánk során érintjük a Rendi színházat, ahol Mozart Don Giovanni című operájának volt a bemutatója, valamint Közép-Európa legrégebbi egyetemének, a Károly Egyetemnek az épületét. Megismerkedünk a 14. században alapított Újvárossal, megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat. Sétánkat az Óváros valamikori városfalát körülvevő árkon épült utcán folytatjuk az Újvárosban és a Vencel téren fejezzük be. A délután további részében szabadprogram, ez időre javasoljuk a prágai zsidónegyed megtekintését. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban, majd a szállás elfoglalása.

2. nap:           
Mai programunkat Csehország legfontosabb történelmi műemlékének, a Prágai várnak a megtekintésével kezdjük, mely a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma. Itt található a gótikus Szt. Vitus-székesegyház, a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. Ezután lesétálunk a mesés szépségű Kisoldalra. Rövid ebédszünet után folytatjuk programunkat a városrész kis utcáinak, tereinek megismerésével, majd átsétálunk a világhírű kőhídon, a Károly hídon az Óvárosba. A délután további részében szabadidő a város egyéni felfedezésére. Este fakultatív moldvai hajókázással egybekötött vacsora, majd visszautazás a szállásra.

3. nap:
Egésznapos fakultatív kirándulási lehetőség: Karlovy Vary-Pilzen

Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség. Reggeli után utazás Karlovy Varyba, a híres fürdővárosba, mely az Osztrák-Magyar monarchia idején az arisztokrácia és a nagypolgárság egyik fő találkozóhelye volt. A szabadidő során lehetőség lesz a gyógyvizek megkóstolására is. Kora délután továbbutazás Pilzenbe. Pilzen amellett, hogy a „sör-fővárosa”-ként ismerjük, egyben Nyugat-Csehország közigazgatási, művelődési és gazdasági központja. Itt készül a híres sör, melyet Pilsner Urquell néven ismer a világ. Érkezés után utunk a város híres sörgyárába vezet, ahol a kóstolóval egybekötött látogatás alkalmával megismerkedünk a gyár történetével és a sörfőzés technikájával. Azoknak, akik nem kívánnak bejönni a sörgyárba, ezalatt lehetőségük lesz a néhány perc távolságra lévő pilzeni belváros egyéni felfedezésére. Fakultatív vacsorázási lehetőség, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azoknak egész napos szabadprogram Prágában.

4. nap:
Reggeli után búcsút intünk a "száztornyú városnak". Utunk Český Krumlovba (*), a középkori hangulatú dél-cseh városba vezet. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A város legfőbb nevezetessége a vár. A hatalmas kastély komplexum 5 udvar köré épült mintegy negyven épületből és egy 7 hektáros parkból áll. Különlegessége az első várudvaron, a medveárokban nevelt barnamedvék. A vár udvarain átsétálva érkezünk meg a város központjába, ahol rövid közös sétát teszünk. Utána rövid szabadprogram. Fakultatív program keretében lehetőség nyílik a vár belső termeinek megtekintésére. Ezután Ausztrián keresztül utazunk Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk meg.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 15.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora kb. 450 CZK/fő/alkalom
Vacsora Moldvai hajókázással:kb. 700 CZK/fő
Karlovy Vary - Pilsen:6.500 Ft/fő+belépőjegy költség
Prágai vár: kb. 450 CZK/fő
Krumlov vára:kb. 300 CZK/fő
Pilsen sörgyár:kb. 400 CZK/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Prága és Csehország Világörökségei 2023. szeptember 28-október 1.

Kedves Eszter!
Szeretném jelezni, hogy a prágai utazás nagyon szuper volt. Köszönjük még egyszer a szervezést.
Minden tökéletes volt: a program, a busz Tamással, az idegenvezetés Ágival  és a szép idő is, amit én szerveztem. 
Üdvözlettel: P. Csilla

Prága és Csehország Világörökségei 2023. április 28-május 1.

Tisztelt Utazási iroda!
Tegnap érkeztünk haza az Önök által szervezett prágai útunkról, engedjenek meg pár szót ezzel kapcsolatosan.
Mindennel maximálisan meg voltunk elégedve, kezdve a szállástól a programok sokaságától egészen az idegenvezetők felkészültségéig. Itt szeretném kiemelni Kuthy Katalin kiemelkedő tudását, felkészültségét! Az egész út során az apró részletekig menő tájékoztatást kaptunk Tőle, legyen az történelem, földrajz, politika stb.
Maga az út és a sok látnivaló mellett Ő is hozzájárult, hogy felejthetetlen élménnyekkel gazdagodtunk, még az első két nap esős időjárása sem tudta ezt elrontani.
Természetesen a buszvezetőt Zoltánt és a helyi idegenvezetőt, Ildikót is dicséret illeti a munkájáért! Üdvözlettel: K. László

Prága és Csehország Világörökségei 2022. július 28-31.

Tisztelt Vivaldisok!
Most jöttünk meg a Prága és a cseh világörökségi helyszínek programról. Fantasztikus volt! A helyszínekről tudtam, hogy csodásak előre is, de Kuthy Katalin idegenvezetői profizmusa lenyűgözött. Nagyon köszönjük. Csodás, lenyűgöző, kihagyhatatlan!  Tisztelettel: G.Valéria--M. Zsolt

Prága és Csehország Világörökségei 2021. szeptember 23-26.
Kedves Utazásszervezők!
Szeretnék köszönetet mondani a prágai út megszervezéséért. Hatan voltunk, és mindannyian kitűnően éreztük magunkat, s ez nem csupán a profi módon megszervezett programoknak volt köszönhető, és a kitűnő buszsofőrnek, hanem Bányai Tamás idegenvezetőnek is, aki egy kincs lehet az irodának. Tudásáról, türelmességéről, figyelmességéről csak szuperlatívuszokban beszélhetünk. üdvözlettel, O.Erika
 
Prága és Csehország Világörökségei 2021. szeptember 23-26.

Tisztelt Cím!
Az elmúlt héten részt vettünk egy Önök által szervezett Prágai utazáson. Ezúton szeretnénk megköszönni az utaskísérő Bányai Tamás és a busz söfőre Pintér Gábor munkáját. Minden igényt kielégítő, alapos tájékoztatást kaptunk az idegenvezetőtől, akár merre is mentünk , úgy a városlátogatások, mint a gyár, vagy a várlátogatások során. Kérjük adják át a csoport köszönetét a két Úrnak. Üdvözlettel: B. János

Prága és Csehország Világörökségei 2019. október 31-november 3.

Tisztelt Vivaldi Utazási Iroda! 
Köszönjük ezt a nagyon jól szervezett 4 napos utat. A busz,és vezetője Attila minden igényünket felülmúlta. A szervezett programok gondosan kiválogatott menetrend szerint történtek véleményünk szerint, a többi utas társunkkal egyetértésben! Idegen vezetőjükben egy nagy szakmai tudással,az élet minden területén ismeretekkel rendelkező embert ismertünk meg.Folyamatosan elárasztott minket érdekes,értékes információkkal az Ő szolid,de nagyon ütős humorával. Türelmesen beszélt minden tudásra éhező utas társunkkal,segített a szabadprogramok tervezésénél is. Kérem adják-át Bányai Tamás Úrnak köszönetünket! Garantáltan nem ez lesz az első és utolsó utunk az Önök szervezésében. A prágai szállás,és az ellátás is megfelelő volt. Tisztelettel,köszönettel: H. Péter és felesége

Prága és Csehország Világörökségei 2019. október 31-november 3.

Kedves Vivaldis Dolgozók!
Tegnap este érkeztünk haza Prága és Csehország világörökségei 4 napos utazásunkról. Szeretnénk köszönetet mondani a szuper szervezésért, a bőséges és jobbnál-jobb programokért! Nagyon köszönjük Bányai Tamás idegenvezető munkáját! Mindenre kiterjedő figyelme, nagy tudása, kedvessége és humora felejthetetlen  élménnyé tette utazásunkat.  A buszvezetőnk, Atilla is megbizhatóan és biztonságban juttatott haza minket. Biztosan utazunk még Önökkel és szívesen ajánljuk ismerőseinknek is a Vivaldi Travel útjait.
Köszönettel: H. Éva, T. Orsolya

Prága és Csehország Világörökségei 2019. szeptember 5-8.

Kedves Vivaldis Kollégák!
Nemrég érkeztünk haza a Prága és Csehország Világörökségei programról, rengeteg szép élménnyel gazdagodva. Szeretnénk megköszönni Bányai Tamás idegenvezető munkáját, aki fáradhatatlan kedvességével, figyelmességével, eredeti humorával és kifogyhatatlan tudásával feledhetetlenné tette az utazás minden percét. Köszönjük a gépkocsivezető, János kedvességét, pontosságát és hogy minden pillanatban maximális biztonságban érezhettük magunkat. A busz és a szállás tiszta és kényelmes volt, a program gazdag és csodás, csakis kellemes élményekkel gazdagodtunk. Köszönjük a gondos szervezést az irodának, további sok sikert kívánunk! Köszönettel, T.T.

Prága és Csehország Világörökségei 2019. szeptember 5-8.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Csodás négy napos kirándulás részesei voltunk 2019. szeptember első hétvégéjén (Prága és Csehország Világörökségei). Sok „régi” tudás került leporolásra, és rengeteg új információval is gazdagodtunk. Erről gondoskodott Bányai Tamás karizmatikus személyisége, aki rendkívül tudásával és műveltségével lenyűgözött minket. Ezzel egy időben visszafogott, de a kellő időben megfelelő humorral is előálló személyisége rendre meglepte a csoportot. Volt is jókedv és nevetés bőségesen. A biztonságunkról Kiss Gábor buszsofőr gondoskodott, aki fiatal ugyan, de nagyon magabiztos, remekül tette a dolgát.
A szervezés, a szállás, a kirándulások és úgy minden egyben „Vivaldi szintűek” voltak. Sokadjára utaztunk Önökkel, most sem okoztak csalódást. Sőt! Már tudjuk merre is szeretnénk menni jövőre. Természetesen – Önökkel.
Viva Vivaldi Travel! Üdvözlettel, Üveges család

Prága és Csehország Világörökségei 2019. május 18-21.

Tisztelt Vvialfi Travel Utazási Iroda Kft.!
Részt vettem, az Önök utazási irodája által szervezett utazáson, (május 18- 21. Prága Csehország Világörökségi) úton. Szeretném megköszönni, örülök, hogy részt vehettem! KITŰNŐ SZERVEZÉS! Külön köszönet Bányai Tamás idegen vezetőnek, aki nagyon felkészült, és művelt idegen vezető, nem utolsó sorban remek humorú fiatal ember! A gépkocsi vezetőnek is köszönet. ( sajnos a neve nem jut eszembe, pedig bemutatták) A VOX készülék pedig nagyon jó szolgálatot tett! Köszönettel:  S. Z-né

Prága és Csehország Világörökségei 2018. szeptember 27-30.
Kedves Éva, Tisztelt Vivaldis kollégák!
A szeptember 27-én indult prágai utazásotokon vettünk részt. Fantasztikusan jó, élménydús volt a program. Tökéletes, jól felépített szervezés időben és térben, a fakultativ programokkal, vacsorákkal együtt.
Kiváló minőségű autóbusz /Rónabusz Travel/, kiváló sofőrrel Érsek Attila személyében.
Az idegenvezető, Bányai Tamás Úr, tökéletesen felkészült, Csehországról mindent tud, ami egy ilyen jóminőségű utazáshoz kell. Fantasztikus humorú, kommunikativ, mindenre kiterjedő figyelmű úriembert ismerhettünk meg benne.
Köszönjük mindenki munkáját, jó egészséget, sikerekben gazdag 2019-es Újévet kívánunk a Vivaldi Travel csapatának.
Tisztelettel: M. I. és felesége 
 
Prága és Csehország Világörökségei 2018. szeptember 6-9.

Kedves Szervezők!
Az utazás szép élménnyel gazdagított minket. Köszönjük, hogy ilyen jól megszervezték ezt az utat. Jó volt az ellátás, kényelmes a szállás. Kitűnő sofőr vitt minket a gyönyörű helyekre. Az idegenvezető fantasztikus tudással rendelkezik, kiváló humorral és anekdotákkal fűszerezte a sok történelmi, sport, irodalmi, művészeti, országismereti információkat.
Üdvözlettel és jókívánságokkal: T.M.és Zs.Á.

Prága és Csehország világörökségei 2017. október 28-31.

Tisztelt Ügyintéző!

Szeretnék visszajelezni az utazással kapcsolatban. Nagyon köszönjük Czakó Zsoltnak, hogy ilyen fantasztikussá tette az utazásunkat. Részletekbe menően megismerhettük Prága városát, legalábbis az időbe beleférő részletességgel. Köszönjük Neki, hogy rugalmas, segítőkész, kedves vezetőnk volt a 4 nap alatt, és nem sajnálta átadni a hosszú évek ismereteit. A szervezés is nagyon jó volt, és ugyan a szállás az alapellátást tartalmazta csak, viszont forró zuhany és kényelmes ágy várt minket a végigkirándult nap után, valamint bőséges és finom reggeli az újabb élményekben gazdag nap előtt. A fakultatív programok is jól sikerültek, és jól lettek időzítve, hogy a hideg se vegye kedvünket.

Üdvözlettel:
P. Krisztina és N. Ferenc (2017.10.28-31.)

Prága és Csehország Világörökségei 2017. július 6-9.

Kedves Vivaldi Travel!
Tavaly utaztunk először az önök irodájával, az annyira tetszett, hogy az idén is a kínálatukból választottunk, mégpedig a Prága és Csehország világörökségeit.
Bányai Tamás volt a vezetőnk, akinek bámulatos történelmi ismeretei vannak, ami iránt a lebilincselő, anekdotákkal színesített előadásmódjával a kevésbé fogékonyakat is érdeklődővé tette.
A bejárt helyek gyönyörűek, sokat tudtunk meg róluk, a program tökéletes, a buszvezető higgadt és biztonságos, Bányai Tamással kapcsolatban csak osztani tudom az egyik utastárs véleményét: elképesztő a pasas!
Valamennyiüknek az eddigiekhez hasonló további jó munkát kívánunk!
Tisztelettel: F. Borbála és F. Zsolt

Prága és Csehország világörökségei 2017. augusztus 17 - 20.

Kedves Tamás,

Nem volt alkalmam személyesen megköszönni a prágai (08.17-20) utazás alkalmával végzett munkáját. Úgy gondolom, rendkívül magas szintre tette a lécet és nem csak a Vivaldi Travelen belül.
Bízom benne, lesz még alkalmam az Ön idegenvezetése mellett Csehországba utazni!

Üdvözlettel,
L. Anna

Prága és Csehország világörökségei - 2017. június 2-5.

Kedves Vivaldi Travel!
2017. június 2-5 között részt vettünk férjemmel a Prága és Csehország Világörökségei utazáson az Önök szervezésében. Nagyon jól éreztük magunkat. Az utazás és a program nagyszerűen meg volt szervezve. Kérem tolmácsolják külön köszönetünket idegenvezetőnknek, Bányi Tamásnak, mivel mindenre kiterjedő tudása, felkészültsége, humora révén felejthetetlen élményekkel gazdagon tértünk haza. Máskor is szivesen fordulunk Önökhöz. Programjaikat ismerőseinknek is ajánlani fogjuk.
Köszönettel: K. Dezsőné

Prága és Csehország világörökségei - 2017. június 2-5.

Kedves Vivaldi Travel!
Szeretnénk megköszönni ezt a remek kikapcsolódást! Nagyon jól összeállított program. Az idegenvezetőnk Bányai Tamás szuper vezető volt, rugalmas, minden igényt kielégítő megoldásokkal. Roppant felkészült, hihetetlen tudással.
Köszönjük!
Dr. V. Enikő

Prága és Csehország világörökségei - 2017. május 9-12.

Kedves Vivaldi Travel!
Részt vettünk a 2017 május 9-12-ig tartó prágai útjukon,amely igazán felejthetetlen volt számunkra.Köszönhető ez a remek szervezésnek,a profi sofőrnek,de legfőképp Bányai Tamás idegenvezetőnek,aki rengeteg tudással és humorral megáldva vezette csoportunkat.Kívánunk Tamásnak további sok sikert munkájához. Jövőre is a Vivaldival utazunk:)
P. Károlyné és P. Károly

Prága és Csehország világörökségei 2017. március 15-18.

Kedves Vivaldi Travel!
Nagyon köszönjük ezt a remek prágai hétvégét! Csodásak voltak a programok, hangulat, szervezés! Külön köszönet idegenvezetőnknek, Tamásnak! Jövőben is szívesen utazunk irodájukkal, és bizalommal fogjuk ismerőseinknek is ajánlani!
J. Imréné és K. Antal

Prága és Csehország Világörökségei 2016. augusztus 18-21.

Először is megszeretném köszönni ,ezt a csodálatos élményt!
Bányai Tamás felkészültségét, tudását, és kedvességét szeretném külön megköszönni.
Nagyon jól éreztük magunkat, és továbbra is legyenek kedvesek tájékoztatni a további
utazási lehetőségekről,és mindenkinek önöket fogom ajánlani.
Köszönettel G. Miklósné

Prága és Csehország Világörökségei 2016. augusztus 4-7.

Élménydús 4 nap volt, mindenkinek ajánlani tudom! A szervezés kitűnő, a programok változatosak. Bányai Tamás idegenvezető széleskörű tájékozottságról tett tanúbizonyságot, élvezetes előadásmódjával, finom humorával, segítőkészségével, figyelmességével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy felejthetetlen élmény maradjon az utazás. Minden témában kimerítő információt kaptunk Csehországról.
K-né P. Brigitta

Prága és Csehország Világörökségei 2016. július 7-10.

Tisztelt Vivaldi Travel!
A 07.07-től 07.10-ig tartó prágai utazásunk felejthetetlen volt, ezt főként Bányai Tamás idegenvezetőnek köszönhetjük, akinek a tudása előtt leborulok. Kitünő humorát és eleganciáját külön kiemelném. Habár még csak 21 éves vagyok ez már a 4. utam volt a Vivaldi Travellel, és egyben a legjobb. Kitűnő szervezés, kiváló szállás, profi sofőr és a világ legjobb idegenvezetője, hát kell ennél több? Köszönöm ezt a csodás élményt, egy életre szólt. R.Rita

Prága és Csehország Világörökségei 2016. május 13-16.

VIVALDI Utazási Iroda Vezetője Nádas Erik!
Salgótarjánból 20-an vettünk részt a május 13-16-a közötti prágai utazáson.
Rendkívül jó programok kerültek összeállításra. Többször voltam a mostani út városaiban - igaz önálló utazás formájában. Amit most láthattunk és hallhattunk, azt egyszerűen már lehetetlen fokozni. S mindezt Bányai Tamásnak köszönhetjük, aki precízen, szinte percnyi pontossággal szervezte a programokat. Még az sem okozott problémát neki, hogy bizonyos okok miatti módosításokat hihetetlen ötletességgel hajtson végre. Mindezt mosolyogva, anekdotázva, sztorizva, a résztvevők teljes megelégedésével sikerült megoldania.
Sok hasonló utazáson vettem már részt, de olyan idegenvezető, mint Bányai Tamás, egyetlen alkalommal sem volt. Nagyon köszönöm a türelmét, a figyelmességét, segítőkészségét.
Sajnálom, hogy csak a Csehországi utazásokban dolgozik.
A Bova típusú autóbusz nagyon kényelmes, és főleg elegáns jármű, a gépkocsivezető profi. Élvezetes utazás volt! Gratulálok az Utazási Irodának és külön Bányai Tamásnak!
Tisztelettel: H. József

Prága és Csehország Világörökségei 2016. május 13-16.

Kedves Vivaldi Travel!
Szeretnénk köszönetet mondani útitársammal a kellemes és igazán jó hangulatú Prágai útért, amelyik 2016.május 13-16-ig tartott.
Külön köszönjük a sok-sok információt Bányai Tamás idegenvezetőnek a vidám Stand Upnak is beillő humoros előadásért. (Nem akar pályamódosítást?)
Minden ügyes-bajos dolgunkban készségesen és nagyon udvariasan segített, továbbá kérdéseinkre is kimerítően válaszolt.
Nem panaszkodhatunk az időjárásra sem, azért, mert jobb volt, mint amit a meteorológia jósolt.
Szállásunk is az osztályos besorolásnak megfelelő színvonalú volt, nem beszélve a svédasztalos bőséges és finom reggelikről.
A buszban egy kissé kényelmetlenek voltak a keskeny ülések, de megpróbáltatásainkat feledtette a sok szép látnivaló az utazás során.
Köszönet a jól szervezett vacsoralehetőségekért, a kellemes hajó kirándulásért, a svédasztalos vacsoráért, egyszóval az egész utazásért.
Üdvözlettel: V-né és H-né

Prága és Csehország Világörökségei 2016. március 12-15.

Tísztelet Vivaldi Travel!
Ezúton szeretném megköszönni ,hogy az Önök által szervezett (2016 március 12-15) Prágai úton részt vehettem.Külön köszönet Bányai Tamásnak aki rengeteg tudással rendelkezik jó humorral fűszerezve.

Az út végén kisorsolt Szlovák karsztvídéki utat én nyertem. Nagyon örülök a lehetőségnek már nagyon várom, hogy megint résztvehessek  egy Önök által szervezett kiránduláson.

Köszönettel  Sz. Gabriella

Prága és Csehország Világörökségei 2016. március 12-15.

Kedves Hesz Éva!
...Komolyan mondom hogy Bányai Tamás idegenvezetőnk tudása előtt meghajolok. Rengeteget mesélt mindig mindenről fejből, remek a humora, nagyon jól összetartotta a csoportot ami ugyebár 62 embernél nem lehet könnyű. Minden tökéletes volt. Ha legközelebb is mennék erre a tájra csak a Tamás idegenvezetővel mennék.
A csoport is nagyon jó volt, egyedül az időjárás lehetett volna kicsit jobb mert nem gondoltam volna, hogy havas tájat látunk még márciusban. Köszönjük a jól megszervezett programot, sok élménnyel gazdagodtunk.
További szép napot kívánok!
Üdv: D. Ágota

Prága és Csehország Világörökségei 2016. március 12-15.

Kedves Vivaldi Travel! 
Tegnap jöttünk haza a 4 napos prágai kirándulásunkról és szeretném megköszönni az élményt, mert minden fantasztikus volt! A programszervezés nagyon élvezetes és szuper volt, a szálloda is nagyon tágas, kényelmes, modern, csöndes és élvezetes volt (a reggeli kínálat sajnos nem a legjobb, eléggé unalmas, de ez nem az önök hibája). A busz, amivel mentünk nagyon modern, tiszta és kényelmes, illetve a buszsofőr is profi volt! Nem utolsó sorban szeretném kiemelni Nagy Gábor idegenvezető nevét, aki FANTASZTIKUSAN végezte a munkáját és látszott, hogy neki ez nemcsak munka, hanem szívből csinálja, így nagyon élvezhetővé varázsolt mind a buszos utat, mind a gyalogos kirándulásokat. Nagyon inteligens, laza, kedves ember és rettentő felkészült. Még nagyon sok ilyen idegenvezetőt kívánok önöknek és magunknak, utasokank is! :) Köszönjük szépen a prágai, kutna horai, telci, sőrfözdei élményt, mert ez az út egy kiváló program volt a hosszú hétvégére, minden percét élveztük! :)
(J. Georgina)

Prága és Csehország Világörökségei 2015. október 22-25.

Kedves Vivaldisok !
Már sokadszorra utaztunk Önökkel az októberi hosszú hétvégén, ezúttal a hosszabbik Prágai utat megcélozva. És mint minden alkalommal, most is csak azt mondhatom: le a kalappal.Ezúttal is egy nagyon jól megszervezett utazáson vehettünk részt és fantasztikus élményekkel gazdagodva tértünk haza. Köszönet az autóbusz vezetőinek, igazán figyelmesek és udvariasak. Külön köszönet és elismerés Bányai Tamásnak, aki rendkívüli tudását és felkészültségét remek humorral fűszerezve vezetett végig a látnivalók során. Mindemelett az utasokkal rendkívül figyelmes és segítőkész volt az egész utazás alatt. Reméljük, hogy más programok alkalmával is lesz még módunk vele utazni. (Már tervezzük a jövő évi Prágai utat :) )
Kollégáimmal együtt még egyszer köszönjük a remek hétvégét.
Üdvözlettel, K. Endre

Prága és Csehország Világörökségei 2015. augusztus 20-23.

Kedves Vivaldi Travel!
Egy fantasztikus utazáson vettünk részt anyukámmal az Önök szervezésében. Az egész út nagyszerűen megvolt szervezve, egy percet sem unatkoztunk. Külön köszönet Bányai Tamás idegenvezetőnek, hogy kerekesszékkel is gond nélkül részt tudtam venni minden programon. Tamás páratlan, mindenre kiterjedő tudása, humora és nyitott személyisége felejthetetlenné tette a kirándulást. Köszönettel tartozom utastársaimnak a segítőkészségükért, mikor utamat állta egy lépcsősor vagy egy felfelé emelkedő, macskaköves út.
A buszvezető úr is nagy toleranciával készítette elő minden sétánk alkalmával a kerekesszéket.
Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam - Prága gyönyörű - és máskor is nagyon szívesen igénybe veszem Önöket utazásaim során.
Köszönettel:
I. Kata

Prága és Csehország Világörökségei 2014. október 23-26.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Több utazási iroda szolgáltatásait volt már szerencsém igénybe venni. Először utaztam Önökkel. Az október 23.-26. közötti prágai útjuk minden elismerést kiérdemelt. Köszönöm! Kérem tolmácsolják köszönetemet a megbízható és segítőkész Toma Imre autóbusz vezetőnek, és Bányai Tamás idegenvezetőnek, aki elkápráztató történelem ismertét széleskörű kulturális, sport, társadalmi és helyi jártassággal, jó humorral, mindenkire odafigyeléssel tette még emlékezetesebbé utazásunkat.
Máskor is szívesen fordulok Önökhöz, és ajánlom másoknak is szolgáltatásaikat.
Tisztelettel, H. József

Prága és Csehország Világörökségei 2014. október 23-26.

Tisztelt Utazási Iroda!
Részt vettünk az Önök szervezésében 2014.01.23-26 között prágai utazáson. Szeretném megköszönni Önöknek a programszervezést, külön kiemelni az autóbusz vezető /Imre/ udvariasságát és figyelmességét valamint az idegenvezető / Tamás, sajnos nem tudom a vezetéknevét / felkészültségét és rendkívüli intelligenciáját, odafigyelését.
Üdvözlettel és köszönettel: Ny. Ildikó

Prága és Csehország Világörökségei 2014. október 23-26.

Tisztelt Vivaldi Travel!
A 10.23-26. között szervezett prágai utunkon először voltunk a férjemmel Csehországban.
Bár tudtuk, hogy Prága látványosságokban gazdag, de Bányai Tamás idegenvezető kollégájuk nagyban hozzájárult felkészültségével, tudásával és humorával ahhoz, hogy utazásunk során felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.
Ezúton is szeretnénk megköszönni még egyszer Tamásnak és sofőrünknek, Imrének, hogy csodálatos utazáson vehettünk részt.
Köszönettel, B.-L. Rita és B. Richárd

Prága és Csehország Világörökségei 2014. május 1-4.

Tisztelt Cím!
Ezúton szeretném megköszöni, hogy az Önök által szervezett úton részt vehettünk. Az utazás során kiemelném az idegenvezető -Bányai Tamás-  fiatal kora ellenére lelkiismeretes, nagy tudással rendelkező, pontos felkészültségét. Az utasokkal szembeni közvetlen, vidám, és tisztelettudó magatartását.
Az autóbusz vezetőnk -Balog Attila- korrekten, az utasok legnagyobb megelégedésére intézte el, hogy utunk során a meghibásodás ellenére is biztonságban, minden fennakadás nélkül érjünk haza. Köszönet Önöknek a megrendeléstő az utastájékoztatóig bezárólag a gyors, pontos, korrekt tájékoztatást. Ismerőseimnek is szívből ajánlom utazási irodájukat.
Munkájukhoz további sok sikert kívánunk:Papp László és Lászlóné Zalaegerszegről

Prága és Csehország Világörökségei 2014. május 1-4.

Tisztelt Vivaldi Travel!
2014. május első hétvégéjén egy csodálatos négy napos kiránduláson vettünk részt családommal Csehország legfontosabb történelmi helyszínein. Ezúton szeretném megköszönni Önöknek a kiváló szervezést, melyet Bányai Tamás idegenvezető maximális segítőkészsége és kiváló lexikális tudása tett tökéletessé. Szívesen válogatok a későbbiekben is kínálatukból!
Köszönettel, Gruber Enikő

Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2012. október 20-23.

Tisztelt Vivaldi Travel!
2012.10.20.-23. között voltunk a Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 4 napos városnéző körúton.
Szeretnénk megköszönni Önöknek a kiváló programszervezést és a jó programokat.
Köszönjük a gépkocsivezetőnek - Attilának - a pontosságát, figyelmességét, illetve a vezetési rutinját, amitől az egész út során biztonságban éreztük magunkat.
Külön köszönet Hegedűs Judit idegenvezetőnek felkészültsége, tárgyi tudása és remek és választékos előadás módja miatt.
Nagyon jól éreztük magunkat és reméljük hamarosan ismét utasaik között lehetünk.
Üdvözlettel: Treszler Petra & Zámbó Csaba Komáromból

Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2010. október 21-24.

"Kedves Adri!
Szeretném megköszönni a szervezést, az utasaink jól érezték magukat, meg voltak mindennel elégedve!
(Időpont: 2010.10.21-24., Út: Prága - Telc - Kutna Hora - Pozsony, Utasok: Stengl Tamásné + 1 fő)
További szép napot!
Szilvi
Windguru Utazási Iroda"
Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2010. október 21-24.

Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2010. augusztus 19-22

"Tisztelt VIVALDI TRAVEL!
Vasárnap érkeztünk haza a prágai városnéző körútról.Megköszönjük Önöknek a remek szervezést, a jó programokat. Nagyon köszönjük Hegedűs Juditnak a fáradtságot nem ismerő, lelkiismeretes munkáját.Felkészültsége, fantasztikus tárgyi tudása, élvezetes előadásmódja csak elismerést érdemel. Kérjük szíveskedjenek tolmácsolni Neki köszönetünket. Úgyszintén a két autóbuszvezetőnek - Istvánnak és Jánosnak - köszönjük, hogy mindig pontosak, udvariasak voltak; biztonságban éreztük magunkat az út során. Ha kérhetjük, Nekik is továbbítsák köszönetünket. További sikeres, jó munkát kívánunk valamennyiüknek.
Üdvözlettel: Varró Jánosné és Borbáth Ilona"
Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2010. augusztus 19-22.

h-zsuzsa

Tisztelt Iroda! Tegnap este jöttem haza 4 napos prágai útjukról, melyért szeretnék köszönetet mondani utastársaim nevében is.

Mint a gépkocsivezető, mind az idegenvezető (Hegedűs Judit)  munkájáról csak maximális elismeréssel tudok szólni. Ilyen profi munkával ritkán találkozik az ember. A gépkocsivezető figyelmessége, az idegenvezető fantasztikus tudása, aprólékos hely-, történelem-, és nyelvismerete,  lenyűgozött.

A program részletekig kidolgozott, tempósan tartható, átgondolt volt. Turistaúttól ilyen rövid idő alatt ennyit én még nem kaptam.

Köszönöm, hogy Velük (Önökkel)  utazhattam, remélem lesz még rá módom. Tisztelettel: Hajdu Zsuzsanna