Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h

Most zárva

Csehország fénypontjai

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 05.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Folyamatos utazás Csehország felé. Délelőtt érkezés Kroměřížbe. A várost 1997-ben megválasztották Csehország legszebb városának, egy évvel később pedig legszebb látnivalói (Érseki palota, Palotakert és a Virágos kert) felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. Rövid sétát teszünk a városkában. Megtekintjük az olmützi érsekek palotáját, annak reprezentációs helyiségeit, köztük az F. A. Maulbertsch által díszített Hűbéri termet és az 1848-1849-es Habsburg birodalmi országgyűlés helyszíneként is ismertté vált Országgyűlési termet. Emellett a 17. század végén kialakított csodálatos és egyedülálló Virágos kertet nézzük meg.
Innen utazás Olmützbe. A város történelmi magja a Morva folyó által határolt. A híres Felső téren található többek között a városháza és az olmützi orloj (óra), a Herkules és Caesar díszkút és az UNESCO védelme alatt álló 35 méter magas olmützi Szentháromság-oszlop, mely 2000-ben került fel a Világörökségi listára. A városnak több magyar vonatkozása is van, itt kiáltották ki Mátyás királyt cseh királlyá, a székesegyházban nyugszik III. Vencel cseh és magyar király, valamint Bolyai János egy évig a városban szolgált. Szabadidő vagy fakultatív vacsorázási lehetőség majd szállásfoglalás Olmütz környékén.

2. nap:

Reggeli után utazás Telčbe, rövid városnézés. Hosszan elnyúló, trapéz alakú főterét 58 díszes oromzatú, többnyire reneszánsz stílusú egykori polgárház övezi, melyek nagyobbrészt a 16. század során épültek. A séta után a várkastély megtekintése következik, mely a reneszánsz stílus egyik legszebb csehországi műemléke. Ez egy eredetileg királyi tulajdonban lévő vár volt, melyet a 16. század második felében akkori tulajdonosa, Zachariáš z Hradce építtetett át mai formájára, részben itáliai mesterekkel. A kastély belső terei nagyon jó, szinte teljesen eredeti állapotban maradtak fenn. A kastélyt szép udvar és park veszi körül. Innen utazás a cseh fővárosba. Délután érkezés Prágába. Ismerkedés a 14. században alapított Újvárossal, megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat. Sétánkat az Óváros valamikori városfalát körülvevő árkon épült utcán folytatjuk az Újvárosban és a Vencel téren fejezzük be. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban, majd a szállás elfoglalása Prága külvárosában.

3. nap:

Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szt. Vitus-székesegyház, a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. A programunkat a világhírű kőhídon, a Károly hídon áthaladva az Óvárosban, az Óváros téren, a Városházánál fejezzük be. A Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. (Az Orloj 2018. januártól várhatóan 6 hónapig felújítás miatt nem működik!)
A délután további részében szabadprogram, ez időre javasoljuk a prágai zsidónegyed megtekintését. Este fakultatív hajókázási lehetőség svédasztalos vacsorával a Moldva folyón, majd visszautazás a szállásra.

4. nap:

Egész napos szabadprogram Prágában vagy fakultatív kirándulás: Krivoklat-Mariánské Lázně-Pilzen

Reggeli után elsőként Krivoklat várát tekintjük meg, mely évszázadokon át a legjelentősebb királyi várak közé tartozott, mivel a Németországba vezető út egyik fontos védelmi pontja volt. Az uralkodók ugyanakkor előszeretettel használták a környék erdeiben rendezett vadászatok kiindulópontjaként is, de előkelő foglyok börtöneként is szolgált. Innen Mariánské Lázněba utazunk. A csehek híres, történelmi fürdővárosát régi korokat idéző épületek, kastélyszerű szállodák és kristálytiszta levegő jellemzi. A város alapítása az 1800-as évek legelején történt és innentől rohamos fejlődésnek indult a település. A gyógyhatású vizeknek hamar híre ment, attól kezdve államférfiak és a kor legnevesebb művészei – mint Chopin, Strauss, Kafka, Freud és VII. Edward király – is rendszeresen jártak ide. A séta során megtekintjük többek között a fürdő 1889-ben épült híres oszlopcsarnokát, a Kolonádát és a zenélő szökőkutat is. Napunk utolsó állomása Pilzen lesz. A várost a „sör-fővárosa"-ként ismerjük, de egyben Nyugat-Csehország közigazgatási, művelődési és gazdasági központja. Itt készül a híres sör, melyet Pilsner Urquell néven ismer a világ. Érkezés után utunk a város híres sörgyárába vezet, ahol a kóstolóval egybekötött látogatás alkalmával, megismerkedünk a gyár történetével és a sörgyártás folyamatával. Fakultatív vacsorázási lehetőség. Visszautazás Prágába, szállás ugyanott ahol előző este.

5. nap:

Reggeli után búcsút intünk a "száztornyú városnak". Utunk Český Krumlovba, a középkori hangulatú dél-cseh városba vezet. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A város legfőbb nevezetessége a vár, amelyet fakultatív program keretében lesz lehetőség megtekinteni. Továbbutazás Magyarország felé. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5,5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 munkanapon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Cégünk a Colonnade Biztosító (korábban Atlasz Biztosító) szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 570 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Csehország fénypontjai 2017. szeptember 6-10.

Vasárnap jöttünk haza a Csehország fénypontjai útjukról. Nagyon jól éreztük magunkat. A program összeállítását csak dicsérni tudom, ebben osztoznak az utastársak is. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ezen az úton született meg az elhatározás, hogy elmegyünk adventre is. Így alakult ki ez a kis csapat, sikerült fellelkesíteni a társaságot. Kívánom Önöknek, hogy továbbra is ilyen magas színvonalon, és zökkenőmentesen tudják szervezni a pihenésünket.

Köszönöm
K.né K. Csilla