Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Emléktúra Szlovéniában, a caporetto-i áttörés 100. évfordulóján

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovéniáig, útközben egy megállással. Mai úticélunk Lipica lesz. A település az itt található lovászatról és lovas iskolájáról híres. Innen származik a világhíres lófajta, a lipicai. A majorságot még 1580-ban alapították, manapság a Szlovén Köztársaság egyik büszkesége. A tükrökkel felszerelt fedeles lovardában megtekintjük a bámulatosan idomított paripák valóban látványos bemutatóját. Este utazás a szálláshelyre, amely Nova Gorica környékén lesz. Érkezés függvényében rövid séta Nova Gorica városában.

2. nap:

Reggeli után felkeressük a Visintini községben található Magyar kápolnát, majd tisztelgünk a nagyváradi 4-es honvédek emlékgúlájánál, melynek szomszédságában található Templomdombról származik a szegedi 46-os gyalogezred fája. A 275-ös magaslat, vagyis a Monte San Micheléről tekintünk le a síkságra, ahonnan az olasz tüzérség és gyalogság támadta a magyar állásokat. Elsétálunk a közelben található Schönberg alagút bejáratához és lerójuk kegyeletünket a közös magyar – olasz emlékműnél. Ezután Gradisca d'Isonzoban lehetőség nyílik egy olaszos ebéd,egy kávé elfogyasztására. Délután a redipugliai olasz osszárium és a foglianoi osztrák-magyar temető meglátogatása után a komeini fennsíkon található, 360 fokos panorámát kínáló cerjei kilátóról tekintjük át a valamikori harcok terepét: trieszti és monfalconei öböl, Hermada, Podgora, Sabotino hegy és a Monte Santo kolostortemploma, Görz (Gorizia) városa. Ezután visszatérünk Olaszországba, rövid szabad program Gorizia városában, ahonnan a furmint elnevezés származik. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

3. nap:

Reggeli után utunk elsőként a Bovec melletti Kluze erődbe vezet. Az 1600-as években épült itt az első kőerőd, majd a történelem viharaiban hol lerombolták, hol újraépítették, mai látható formájában 1882-ben építették újjá. Elhelyezkedésénél fogva mindkét világháborúban fontos védelmi szerepet töltött be, utánpótlási vonalak is haladtak erre. Innen Kobaridba utazunk, ahol megtekintjük az olasz katonák osszáriumát és a Szent Antal templomot, melyekhez vezető út mentén megtalálhatók a stációk. A város múzeumában található a legátfogóbb kiállítás a Nagy Háborúról. Ebédelési lehetőség valamelyik hangulatos étteremben vagy pizzériában. A kora délutáni órákban a Kolovrat hegyen található szabadtéri múzeumot látogatjuk meg, ahol az olasz védelmi állásokban tehetünk sétát, látjuk, milyen körülmények között éltek az egykori katonák. Szállásunkra térünk vissza, közben rövid szünetet tartunk a Soca (Isonzó) folyó partján, végül a víztükör felett 30 méteres magasságban található solkani hídon teszünk sétát. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

4. nap:

Reggeli után látogatás az UNESCO világörökségi listán 1986 óta szereplő Skocjani-barlangba. A Föld leghatalmasabb barlangtermeit, a külsőbb és fölsőbb csöndes barlangszinteket, beljebb pedig a barlang 110 méter átlagmagasságú főágát, az üvöltő vízeséseket, a változatos alakú és méretű, akár 25 méteres cseppköveket, gátakat egy kb. 2 km hosszú kiépített turistaúton élvezhetik a látogatók. Késő délután indulás haza, hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról