Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Erdély kincsei

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.06.11
5/4
Reggeli
134 900 Ft
126 806 Ft
2024.08.28
5/4
Reggeli
134 900 Ft
122 759 Ft
2024.10.02
5/4
Reggeli
134 900 Ft
121 410 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. A határátkelés után első megállónk Nagyvárad. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Utána autóbuszos városnézés Nagyvárad központjában. Ezután a Királyhágón át folytatjuk utunkat Kolozsvárra, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát. Szállásfoglalás Kolozsváron. Vacsora a szállodában.

2. nap:
Reggeli után tovább utazunk Tordára, ahol fakultatív lehetőség nyílik egy közös barangolásra a turisták által olyannyira közkedvelt tordai sóbányában. A bányalátogatást követően a székelység fővárosába, Marosvásárhelyre látogatunk. Városnéző sétánk során érintjük a Rózsák terét, a Kultúrpalotát. Ezt követően folytatjuk utunkat Korond fele, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik Korond iparművészeti remekeinek megvásárlására is. Este szállásfoglalás Székelyudvarhelyen, vacsora.

3. nap:     
Reggeli után Gyergyószentmiklósra érkezünk, ahol egy igazi érleltsajt látványműhelybe látogatunk el. Betekintést nyerhetünk a tej feldolgozásába, a svájci technológiával készülő hosszan érlelt sajt, valamint a natúr joghúrt készítésébe. Természetesen megkóstolhatjuk ezen ínyencségeket finom erdélyi bor kóstolásának kíséretében. Gyergyószentmiklósról felkapaszkodunk az 1250 m magas Pongrácz tetőre, ahonnan pazar kilátás tárul az utazó elé. A délutánt a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál töltjük, amelyek a csodálatos látnivalóik sokaságával Székelyföld természeti csodái közé tartoznak. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap:     
A reggelit követően utunk Csíkszereda érintésével a katolikus székelyek híres búcsújáróhelyére, Csíksomlyóra vezet, ahol egy kellemes sétát teszünk és megtekintjük a Csíksomlyói-kegytemplomot. Ezutánegy élményekben gazdag programra hívjuk meg a kedves utasainkat. Egy terepjárós program keretén belül, izgalmas erdei utakon feljutunk a Csomád-hegységbe. A hegység szépségeinek meglátogatása közben egy finom székely ebéd vár minket a természetben, csodás panorámával. Egy kellemes séta keretén belül eljutunk a 946 méter magasan fekvő Szent Anna- tóhoz, amely a Kárpát-medence egyetlen vulkanikus krátertava.  Besétálunk a Mohos tőzeglápba is, ami egy csodálatos és páratlan világot tár fel a kedves utazó előtt. Este vacsora a panzióban.

5. nap:      
Korai reggeli után hazaindulunk. Útközben Segesvárra látogatunk a szászok alapította városba. Látogatást teszünk a Világörökség részét képező középkori várnegyedben, a gyönyörű óratorony- és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk, látjuk a Diákok lépcsőjét, az evangélikus templomot. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- vacsora felár: (1 x menü, 3 x svédasztalos) 27.900 Ft/fő 
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 40.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Tordai sóbánya:kb. 50 RON/ fő
Marosvásárhely, Kultúrpalota:kb. 30 RON/fő
Gyergyószentmiklós sajtműhely:kb. 50 RON/fő
Terepjáros program + ebéd:kb. 200 RON/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Erdély kincsei 2023. június 14-18.

Erdélyi körutazáson vettünk részt,jun.14-18 között. Hatalmas élmény volt,idegenvezetőnk Lukács Attila felkészült profi,egyben szórakoztató beszámolói nem hagytak unatkozni.Tibor a sofőrünk is igazi profi! Nagyon meg voltunk elégedve a szállásokkal,és az ételek minőségével. Ajánlom mindenkinek! H.K.Ilona

Erdély kincsei 2019. május 1-5.

isztelt Utazási Iroda!
Feleségemmel együtt rész vettünk az Iroda által szervezett 2019. 05.01. és 05. közötti Erdély Kincsei társasutazáson. A jól sikerült körút miatt köszönetünket fejezzük ki az Irodának, és soförünknek, Gergőnek.
Az utazásunkat a program és a határidők betartása, részletes, igen alapos tájékoztatás jellemezte. Nagyon kellemesen telt az öt nap, sok szép élménnyel gazdagodtunk. Közelről, hitelesen ismerkedhettünlk meg az erdélyi magyarság mai napig tartó kűzdelmeivel és helytállásával.
Ehhez nagy mértékben hozzájárult idegenvezetőnk, Lukács Attila, aki az eddigi utazásainkon, más utazási irodákon tapasztaltakhoz képest is, igen széleskörű tárgyi és történelmi ismeretekkel rendelkezett. Hitelesen, szinesen, ha a helyzet engedte humorral fűszerezve, mondta el azokat. Folyamatosan fenntartotta érdeklődésünket.
Az is nagyon hatásos volt, hogyaz út befejezése alkalmával összefoglalta az igen zsúfolt program jelentősebb állomásait és látni valóit.
Búcsuzóul felkeltette érdeklődésünket a többi Erdélyi utazás iránt is, így részben ennek hatására is elhatároztuk, ha lehetőségünk engedi, jelentkezni fogunk jövőre a Dél Erdélyi kalandozásokra is. Üdvözlettel:P.G.és P.G-né

Erdély kincsei 2019. május 1-5.

Tisztelt Vivaldi Travel!!!
Erdély kincsei utazáson vettem részt az elmúlt napokban,ami fantasztikusra kerekedett, remek társaság jött össze. Lukács Attila idegenvezető is kincs ebben a világban. Folyamatosan,választékosan, érthetően mesélt Erdélyről, mindent mutatott is, jó volt hallgatni őt. Okos, humoros,nagytudású és segítőkész. Jól összeállított program, sok látnivalóval, mindenhol elég szabadidővel. A szállásokról is pozitív a véleményem, tusnádfürdőn házias ételekkel vártak minden nap szállásadóink. Gépkocsivezetőnk:Gergő profin, biztonságosan vezette az új, kényelmes, tiszta buszt a szerpentineken. Szerencsésen megjártuk vele a hosszú utat.
Köszönöm ismét a felejthetetlen 5 napot. Tervben a következő Vivaldis út..
Üdvözlettel P.E.

Erdély kincsei 2018. szeptember 12-16.

Kedves Vivaldi Csapat!
Legutóbb az Erdély-kincsei című utazásról tértünk haza (2018.09.12-16).
Horváth Alpár idegenvezetővel felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak és Pintér Gábor buszvezetővel (vele már nem először utaztunk) biztonságosan, kényelmesen és vidáman hagytuk magunk után a km-ket.
Mi a férjemmel már nyolcadik éve utazunk Önökkel, beutaztuk egész Európát. KÖSZÖNET minden útért.
Az Önök által nyújtott szolgáltatásra legjobb szó a PROFIZMUS, melyben van kedvesség, szervezettség, biztonság, kényelem és az idegenvezetők fantasztikus tudása, elkötelezettsége. KÖSZÖNETTEL: N.M

Erdély kincsei 2018. május 24-28.

Tísztelt Vivaldi Travel iroda!
Szeretném megköszönni a 2018 május 24-28 ig tartó Erdély kincsei szinvonalas utazást! Születésnapi ajándékba kaptam az utazást, mindig is nagy vágyam volt, hogy eljussak Erdélybe  most megadatott! Ezt még fokozta Lukács Attila idegenvezető felkészültsége, hatalmas tudása, jó humora amivel megkoronázta a jól megszervezett utat! Köszönet Pintér Gábor buszvezetönek is a rutinos biztonságos vezetésért!
Tisztelettel:P. NOÉMI

Erdély kincsei 2018. május 24-28.
 
Tisztelt Vivaldi Travel Utazási Iroda!
Csak megköszönni szeretnénk ezt a csodálatos utat.
Profi szervezés az Iroda részéről és Profi végrehajtás Gábor és Attila személyében.
Sok felejthetetlen pillanatot szerezve nekünk.☺☺
Köszönjük szépen! ☺ A. család
 
Erdély kincsei 2018. március 29-április 2.

Tisztelt Cím,
Nagyon köszönöm, hihetetlen élmény volt ez az utazás.
Üdvözlettel: Ó. K. I.

Erdély kincsei 2017. augusztus 9-13.

Kedves Vivaldis munkatarsak,

A tegnapi napon erkeztunk vissza az Erdely kincsei elnevezesu utazasrol, melynek kapcsan szeretnek visszajelzest adni Onoknek. Kiemelnem Horvath Alpar idegenvezeto kimagaslo, peldaerteku munkajat, ami meltoan passzolt a csodalatos erdelyi tajakhoz. Alpar foldrajzi, tortenelmi, nyelveszeti szempontbol is hatalmas tudassal rendelkezik, amit minden utazo szamara jol ertheto formaban kepes atadni. A szervezett programok, Alpar vezetesevel fuszerezve elmenydus, emlekezetes napokat adtak. A kirandulas soran kapott mindket szallas tisztasaga, vendeglatasa kifogastalan volt.

Koszonom!
Udvozlettel G. Mónika

Erdély kincsei 2017. június 7-11.

Kedves Vivaldi Travel!

Tegnap érkeztünk haza az Erdély Kincsei utazásról. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat.Ez nagyban köszönhető Lukács Attila idegenvezetőnek. Hihetetlenül felkészült, nagy tudású fiatalember. Nagyon tetszett a humora. Nem volt olyan kérdés, melyre ne tudott volna válaszolni. Kedves, figyelmes. Neki köszönhetően megismerhettük Erdély egy darabját és bátran állíthatom, hogy mélyen megérintett mindaz, amit Attila idegenvezetése által kaptunk.
Természetesen nagyon köszönjük buszvezetőnknek, Fejes Attilának is, hogy ilyen jól sikerült az utazásunk. Amikor megtudtuk, hogy ő lesz a buszvezetőnk, nagyon megőrültünk, mivel tavaly utaztunk már vele a Benelux körúton. Így megint biztonságban érezhettük magunkat.
 
Köszönjük! Üdvözlettel:
 
H. László és H. Edit
 
Erdély kincsei 2017. április 27 - május 1.

Kedves Vivaldi Travel Utazási Iroda!
Ismét felejthetetlen öt napot éltem át az Önök szervezte Erdély kincsei úton. Többször utaztam már a Vivaldival, most sem csalódtam.
Ahhoz, hogy egy kirándulás szuperül sikerüljön, kell egy jól megszervezett program egy ügyes, felkészült idegenvezetővel, egy lelkes, türelmes, vidám csapat, napsütés, finom ételek, otthonos szállás. Minden megvolt.
Lukács Attila közvetlensége, tudása, humora nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mindenki fülig érő szájjal mosolygott, sokszor sírva nevettünk a viccein. Született idegenvezető. Nagyon jó csapat gyűlt össze. Sok csupaszív ember, aki Erdélybe szökött el kicsit feltöltődni, elfeledni a hétköznapi gondokat. A festői szépségű erdélyi táj, az utazás során összegyűlt sok kedves ember társasága, a Szent Kristóf Panzió vendégszeretete gyógyír volt a léleknek. Legszívesebben receptre íratnám az embereknek gyógyszer helyett. Külön örültem, hogy megismerhettem Haszmann Pali bácsit. Humora, tudása, bölcsessége miatt örökre a szívembe zártam. Szeretném kezdeményezni az Erdély bérletet a Vivaldinál! Szerintem sokan igénybe vennénk :)
Üdvözlettel és köszönettel, Sz. Kitti

Erdély kincsei 2017. április 27 - május 1.

Kedves Vivaldi Travel!
Hetedszer utaztam „Önökkel", s tudtam, hogy ez alkalommal sem fogok csalódni a szervezésben, és mégis- vagy talán épp ezért, nagy várakozással telve indultam útnak a barátnőmmel 2017. április 27-én. Erdély csodás arca tárult ismét elénk. Külön köszönet, hogy lehetőségünk volt Haszmann Pali Bácsi gyűjteményének megtekintésére Alsócsernátonban. Az ízig-vérig „Székely Bácsi" ízes beszéde, mondanivalója, kedvessége magával ragadta a csoportot. Minden program érdekes, színvonalas volt, s az időjárás is kegyes arcát mutatta, így még nagyobb élményt nyújtott a természet kincseinek látványa A Csíksomlyói-kegytemplom meglátogatása, a Mária szobor megérintése páratlan emlékké vált. Szuper kis csapat jött össze, bár 56 fő vett részt a kiránduláson, mindenki tekintettel volt a másikra, ügyelt a jó hangulatra. J
Az idegenvezetőnk, Lukács Attila lenyűgöző, sokoldalú, bőséges, választékos, humoros felkészültsége, székely viccei tovább színesítették az Erdélyben töltött napjaink. Köszönjük türelmét, kedvességét, mellyel az 5 nap alatt kalauzolt bennünket. Már most gondolkodunk egy újabb erdélyi úton, s alig várjuk a szeptemberi, prágai utazásunk Önökkel. Mindent köszönünk!
Üdvözlettel: Sz. Márti

Erdély kincsei 2017. április 13-17.

Tisztelt Vivaldi Travel irpda !
Szeretnem megkoszonni a profi szervezest es a program bonyolitasat , azErdely kincsei (2017.apr.13-17) utra vonatkozoan ! A szallashelyeink kivaloak voltak, az ellatas szinten mindket helyen ! Kulon kiemelnem, a Szent Kristof Panzioban eltoltott 3 ejsz.at !
Vegtelen kedvesseggel, odafigyelessel , udvariassaggal bantak velunk a Panzio tulajdonosai es a kollegaik ! A felpanzios ellatasunk tobb volt mint kivalo ! Igazi hazi magyaros etelekkel,nagyon boseges reggeliket es vacsorakat szolgaltak fel szamunkra !
Kiemelnem, hogy a Husveti idoszakot is naluk toltottuk, Ezekben a napokban, minden etkezesnel, kaptunk a tanyerunkra friss hazi Husveti sonkat is, reggelinel festett tojast! Erezhettuk,elvezhettuk az unnep izeit ,hala nekik!
A szobank nagyon kis kedves, tiszta es mindig jol futott, meleg! Jo szivvel es szeretettel gondolok az ott toltott napokra es barkinek, aki jol szeretne erezni magat Tusnadfurdon ajanlom a Szent Kristof Panziot !

Az ut programjai kivaloan meg voltak szervezve! Sokat lattunk Erdelybol, amit be lehet suriteni egy ilyen korutba, hat az valoban benne is volt! Kulon kiemelnem az idegenvezetonk, LUKACS ATTILA fantasztikus felkeszultseget, hihetetlen nagy tudasat, amellyel bennunket kalauzolt az 5 nap folyaman !
Ritka, az ilyen nagy tudasu, ilyen profi modon vegzett idegenvezetes!!! Az ut soran, az osszes falu minden hires magyar szulottjet elmeselte nekunk! Kaptunk tole rengeteg kedves es humoros szekely torteneteket is , amit mindenki elvezettel hallgatott a buszon !
Attila, egy fantasztikus tudas anyaggal rendelkezo es nagyon felkeszult idegenvezeto ! Vele, abszolut felejthetetlene valt ez a tura es biztos vagyok benne, sokan a csoportbol, ujra vissza fognak terni Erdelybe ha Attila vezeti a turat !
Jomagam lelkiekben mar keszulok a kovetkezo Erdelyi utamra. ( v,szinu az osszel ) Termeszetesen Attila vezetesevel es valoszinu, az ONOK irodajaval legkozelebb is !

Gratulalok a szervezeshez, a program es szallas osszeallitasahoz es ahhoz , hogy a legjobb idegenvezetot valasztottak ki Nekunk! Ismeroseimnek, jo szivvel ajanlom az Onok irodajat es a programokat !
Kivanok tovabbi sok jo es sikeres munkat !

Tisztelettel : A. Erzsebet

Erdély kincsei 2017. április 13-17.

Gyönyörű utunk volt az Erdély kincsei programon, Lukács Attila idegenvezetőnk hatalmas tudásával, erdély ismeretével, humorával feledhetetlenné tette 5 napunkat. Buszvezetőnk is elkápráztatott a meredek, hajtűkanyargós erdei utak ismeretével és biztonságos vezetésével. Sűrű programunkban sok mindent láttunk, megismertünk, Attila minden programon kimerítő előadást tartott a látnivalóról, úgy történelmi jellegű mint az erdélyi ember ravaszsága, találékonysága terén. Köszönjük Vivaldi Travel és Lukács Attila a csodálatos 5 napot, hatalmas élményekkel gazdagodva tértünk haza.
(A. Klári)

Erdély kincsei - 2016 szeptember 14 - 18.

Tisztelt Vivaldi Iroda!

Ezúton szeretném megköszönni a visszakapott pénzt, amit az utolsó soros kedvezményként kaptunk. Alpártól megkaptam és jól el is költöttük kint Erdélyben egy ebéd keretébenJ
Meg szeretném megköszönni az utazási lehetőséget és a szervezést is, mert nagyon flottul ment minden és ezért szuper jól éreztük magunkat.
Alpár előtt is megemelem a kalapomat, mert egy két lábon járó lexikon. Az a sok-sok információ, amit a történelemről, a földrajzról, a politikáról és a helyi dolgokról elmondott az nagyon becsülendő.
És nem beszélve arról, hogy ezt humorral is fűszerezte, így nekünk egy felejthetetlen élménnyé tette ezt az utazást.
Anyukámnak ez volt a 60. szülinapi ajándéka, ami nagyon jó választás volt.
A sofőr is nagyon jó volt, együttműködő és nyugodt típusú férfi, akivel megint csak nagyon jól jártunk.
Köszönöm szépen még egyszer Önöknek és remélem, hogy lesz még alkalmunk együtt utazni.

Köszönettel:

R. Beáta

Erdély kincsei 2016. július 6-10.

Kedves Vivaldi Csapat,
2016. 07.06-10-ig vettem részt az Erdély Kincsei útjukon, mely egy csodavilágba repített engem. Igazi időutazásnak éreztem minden pillanatát. Tengernyi kellemes meglepetés ért, sok szép élménnyel gazdagodtam.
Erdély igazi kincse Lukács Attila is, a két lábon járó lexikon idegenvezetőnk, aki mind szakmailag profi, mind emberileg 5*-re vizsgázott.
Örömmel fogok újra visszalátogatni Önökkel, mind a februári útjukra, és még egy újabb nyárira is biztosan.
Köszönet ezért minden résztvevőnek, szervezőnek, lebonyolítónak!
Mindenkinek legalább ilyen szép élményeket kívánok!
M.Kata

Erdély kincsei 2016. július 6-10.
Kedves Vivaldi Travel!
Tegnap érkeztünk meg az Erdély kincsei címmel szervezett útról. Mi a 2-es buszon utaztunk és Magyari Vass István volt az idegenvezetőnk. Szeretnénk megköszönni Önöknek ezt a nagyszerűen összeállított utat és ezt a nagyon kedves, intelligens, segítőkész, nagy tudású fiatalembert (Magyari Vass Istvánt) aki méltóan helyettesítette "tanárát" (Horváth Alpárt), és az ő segítségével, megismerkedhettünk Erdély történetével és látványosságaival. Rengeteg információt kaphattunk mindenről, szinte nem volt olyan falu aminek a történetét ne ismerte illetve ne mesélte volna el. Az öt nap során a látnivalókon kívül, megismerkedtünk a székely emberek életével, a balladákkal, énekekkel és nem utolsó sorban a székely humorral  és viccekkel is. Az úton végig figyelt Ránk és igyekezett minden felmerült problémát megoldani.Méltó társa volt az úton Papp Lajos gépkocsivezető is.
Egyetlen pici rossz érzés a Gyergyószentmiklósi szállodával kapcsolatban maradt bennünk, bár a személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, a szálloda (szobák állapota illetve a felszolgált  ételek ) inkább csak 2 csillagosak voltak.
Összességében azonban nagyon jól éreztük magunkat!
Még egyszer köszönjük!
H. Imréné
Erdély kincsei 2016. július 6-10.
Tisztelt Utazási Iroda!
Barátnőmmel részt vettünk az Önök által szervezett Erdély kincsei / júli.06-10. / úton.Nagy élményben volt részünk.
Külön köszönet az idegenvezetőnkért Lukács Attiláért! Nagyon felkészült, intelligens, közvetlen idegenvezető! A buszvezetőnkkel Attilával  is meg voltunk elégedve, rutinos vezető. 
Köszönjük! Judit, Irén
Erdély kincsei 2016. június 8-12.

Tisztelt utazási iroda,
részt vettem az emlitett utazáson a barátnőmmel és el voltunk ragadtatva. Főleg az idegenvezető, Horváth Alpár gondoskodott arról, hogy utunk élményekben gazdag legyen, ugyanis minden kérdésünkre kielégítő választ tudott adni. Legyen az történelem, földrajz, irodalom stb. Ilyen élményünk még soha nem volt. Mindenkinek ajánlani fogom ezt az utazást, ha az idegenvezető Horvát Alpár lesz.
Midannyiuknak a továbbiakban kellemes napokat kivánunk és Horvát Alpárnak pedig üdvözletünket küldjük
H. Márta és V. Lászlóné

Erdély kincsei 2016. április 28-május 2.

Tisztelt Utazási Iroda!
Volt szerencsénk részt venni az Önök által szervezett Erdély kincsei /ápr. 28-máj. 2/ úton.
Köszönjük! Nagy élményben volt részünk. Láthattuk Erdély kincseit és megismerhettük az Önök kincsét Lukács Attilát.
10 évvel ezelőtt más iroda szervezésében jártunk Erdélyben és fantasztikus idegenvezetőnk volt, azonban Attila őt is felülmúlta.
Ez a fiatalember rendkívül intelligens , nagyon felkészült, az utat töviről-hegyire ismerő jó idegenvezető! Vigyázzanak rá, mert ő tényleg a szakma kincse.
Ezt nem csak a magam nevében mondhatom, hanem valamennyi utastársam nevében is. A sofőrrel is meg voltunk elégedve. Jó csapatot alkottak.
Az Önök számára ez a legjobb reklám. Ajánlani fogom Önöket ismerőseim és barátaim körében, illetve mi is megjegyeztük cégüket.
Üdvözlettel: M. László

Erdély kincsei 2016. március 24-28.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Különösebb cifrázás nélkül szerezném megköszönni az utat, mert egyszerűen baromi jó volt. Ahogy azt felkészült idegenvezetőnk Lukács Attila mondta, az időjárás nem volt velünk, de így is olyan élményt kaptunk, amire egyáltalán nem számítottunk. Öt nap alatt három évszak. Magamtól sosem mentem volna télen Erdélybe, de így olyat is láttam, amit eddig csak irigykedve a katalógusokban. Lukács Attila idegenvezető előtt le a kalappal. Az a mennyiségű információ, érdekesség, tudás, amit kaptunk tőle hatalmas élménnyé tette az utat. Hasonlóan köszönetet tudunk mondani Szántó Péternek, aki remek és segítőkész vezetője volt a buszunknak. Örök élményt kaptam és ezt nem felejtem el! Ezt vehetik fenyegetésnek!
Köszönettel,
B. Piros

Erdély kincsei 2015. szeptember 2-6.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Vasárnap este jöttünk meg kincses Erdélyből. Nagyon szép út volt. Lelkileg sokkal jobban megfogott bennünket a tavalyi Dél-erdélyi útnál. Ebben igen nagy szerepe volt Lukács Attilának, aki csodálatosan tud mesélni szűkebb pátriájáról. Köszönjük a balladákat, a székely történeteket és dalokat, nem feledve a székely vicceket sem. Jól esett velünk való törődése. Jó társa volt Józsi a gépkocsivezető, aki a hajmeresztő utakon is biztonsággal vitt bennünket. Jó volt visszatérni Tusnádfürdőn a panzióba, ahol változatlan szeretettel fogadtak minket.
Köszönettel
B. Judit

Erdély kincsei 2015. szeptember 2-6.

Szeptember 2-től részt vetünk az Erdély kincsei uton, köszönjük Lukács Attilának a sok szép mesét mondát amivel gazdagabbak lettünk. Mi nagyon jól éreztük magunkat a férjemmel.Sz. M. Zoltánné

Erdély kincsei 2015. augusztus 5-9.

Tisztelt Vivaldi!

Szeretnék köszönetet mondani az Önök által szervezett " Erdély kincsei" kirándulásért, melyben Székelyföld gyönyörű tájait, történelmi helyeit csodálhattuk meg.
Külön köszönet idegenvezetőjük, Horváth Alpárnak, aki maximális tudásanyaggal, szerénységgel és humorával színesítette "ámbojgás" mentes programjainkat.
Kívánom, hogy munkájuk során továbbra is szerezzenek az embereknek ilyen csodálatos szép napokat. 
Köszönjük!

Erdély kincsei 2014. október 22-26.

Tisztelt Utazási Iroda!
Másodjára utazom Önökkel, legutoljára az Erdély Kincsei nevű, ötnapos erdélyi kirándulás keretében. Mint először, most is tökéletes volt a szervezés, mindent megkaptunk maradéktalanul, amit megígértek. A program is jól volt összeállítva, a viszonylag rövid idő alatt átfogó képet kaptunk Erdélyről. Tudom, hogy még nagyon sok látnivaló van, de az út után elmondhatjuk, hogy van fogalmunk a megismert országrészről. Az út sikere nem lett volna teljes Horváth Alpár idegenvezető nélkül, aki fantasztikus ismeretekkel rendelkezik földrajzi, történelmi és irodalmi kérdésekben, amit fáradhatatlanul igyekezett átadni nekünk, kirándulóknak. Úgy éreztem az autóbuszban, mintha egyetemi előadásokon vennék részt. Tudásához kiváló humor is párosul, amit bőven megosztott velünk. Sofőrünk is minden erejével azon volt, hogy mi, turisták elégedettek legyünk.
Kívánom, hogy további sikereket érjenek el munkájukban, magamnak pedig, hogy legyen még alkalmam élvezni azt.
P. G., Izrael

Erdély kincsei 2014. szeptember 10-14.

Tisztelt Utazási Iroda!
Köszönetemet szeretném kifejezni az "Erdély Kincsei" 2014. szeptember 10-14-i úttal kapcsolatosan. Csodálatos élményben lehetett részünk, egy nagyon felkészült, nagy tudással rendelkező, a tájegységek legapróbb részleteit ismerve, humorral megfűszerezve, nagyon érdekes és értékes idegenvezető Kovács Levente társaságában. Felejthetetlen élményékkel térhettünk haza, ami az Ő idegenvezetésének nagymértékben köszönhetünk.
Az Ő egyéni humorával, sokunknak okozott nagyon kellemes perceket.
Köszönjük!!!
F. Lászlóné

Erdély kincsei 2014. szeptember 3-7.

Tisztelt Utazási Iroda!
Nagyon jól éreztük magunkat az Erdély kincsei úton. Szép táj, kedves emberek vártak minket. Külön szeretném kiemelni Lukács Attila felkészültségét. Azt hiszem, az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon meg voltuk vele elégedve. Csíksomlyón a mise miatt nem tudtunk odamenni a Mária szoborhoz, ezért még a nap végén visszavitt minket. Rugalmas, humoros, türelmes emberke.
Valószínű, hogy a dél-erdélyi útjukon is részt veszek a közeljövőben. :)
Üdvözlettel, Szita Kitti

Erdély kincsei 2014. április 30-május 4.

Tisztelt Vivaldi,
szeretnék köszönetet mondani a maguk által szervezett ,, Erdély kincsei"  kirándulás lebonyolitásáért, különösképpen idegenvezetőnknek aki nélkül igy visszagondolva nem kaptuk volna meg azt a tudást amit tudni kell ahhoz, hogy Székelyföldön otthon érezzük magunkat. Továbbá a buszvezetőnknek aki biztonságosan és készségesen juttatott el egyik helyről a másikra és nem utolsó sorban a szállásadóinknak, akik nagyon kényelmes, szép, tiszta szállást és finom ételeket biztositottak be számunkra. Ha lehetőségem lesz még szivesen utazok majd önökkel más helyekre is, hiszen ha ezt a szinvonalat tudják hozni, akkor előre tudom, hogy nem fogok csalódni.
Üdvözlettel, Torma Andrea

Erdély kincsei 2013. október 23-27.

Tisztelt Utazási Iroda!
Október 27-én,vasárnap este lett vége az Erdélyi Kincsei programjuknak.
Megragadjuk az alkalmat,hogy köszönetünket és maximális elismerésünket fejezzük ki Horváth Alpár ás Lukács Attila idegenvezetőknek a maradandó élményekért. Magas szintű tudásuk,türelmük,végtelen kiegyensúlyozottságuk, jó ízlésű humoruk hozzájárult a program élvezetéhez. Nem volt erdélyi falu,amiről ne mondtak volna érdekességeket.
Józsefet, buszunk sofőrjét is maximális elismerés illeti,méltó társa volt Alpárnak és Attilának. Köszönettel tartozunk,hogy biztonságban érezhettük magunkat az udvarias, jó indalatú türelmes vezetővel.
A szállások kiváló minőségéért és a tusnádfürdői panzióban dolgozó kollégáknak is köszönettel tartozunk a maximális odafigyelésükért és a kiszolgálásért.
Kérjük levelünket juttassák el Alpárnak,Attilának és Józsefnek.
Bízunk abban,hogy az út vége felé Attila által ismertetett dél-erdélyi kalandozáson is el tudunk utazni Önökkel.
Köszönjük Önöknek a szervezésüket és munkájukat!
Tisztelettel: Kiss-Győr Veronika és Madudáné Évi

Erdély kincsei 2013. augusztus 7-11.

Tisztelt Utazási Iroda  Munkatársai !
Tegnap érkeztünk haza egy csodálatosan megszervezett, páratlan élményekkel tarkított 5 napos túráról.
Idegenvezetőnk, Levente olyan hihetetlen tudásanyaggal rendelkezik, és azt olyan formában tudja átadni , hogy csak csodálattal lehet róla beszélni.Még ma is a hatása alatt vagyunk, ezért is kell kiírni magunkból. Végtelen türelem és jókedv, ami végigkísért minket az út során, és olyan szíves vendéglátás, amiről álmodni sem mertünk. Egy percig sem unatkoztunk.
És elismerés Balázsnak, az autóbusz vezetőnek is, aki biztosította a kényelmes, zökkenőmentes, nyugodt utat.
Csak gratulálni lehet az ilyen szervezéshez ! És jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Kovács család

Erdély kincsei 2013. július 10-14.

T.CIM!
Részt vettünk az Erdély Kincsei  utazáson, (júl 10-14-ig ),és köszönetemet szeretném kifejezni a szervezésért,és az idegenvezetésért!! Külön köszönet HORVÁTH  ALPÁRNAK  kiváló munkájáért
Molnár Ferenc

Erdély kincsei 2012. október 20-24.

Kedves Adrienn!
Megragadnám az alkalmat ,hogy elmondjam ,elöször utaztam Önökkel,és nagyon -nagyon megvoltam elégedve!
Gyönyörű helyeket jártunk be ,szállásunk is minden várakozást felülmúlt!
Külön kiemelném az idegenvezető tudását!
Nagyszerű napokat töltöttünk el Erdélyben!
Amennyiben a jövöben lehetöségem lesz az utazásra,szintén Önöket választom!
Tisztelettel:Majorné

Erdély kincsei 2012. augusztus 8-12.

Minden Kedves Vivaldi Travelesnek!
Erdély kincsei útjukon csodálatosan éreztük magunkat. A látnivalókon kívül rengeteg történelmi, természeti információt kaptunk „Alpár-i" stílusban. Köszönjük Zolinak a biztonságot, Alpárnak az idegenvezetést.                                                                      Üdvözlettel: Terebesi család

 

Erdély kincsei 2012. június 20-24.

Kedves Czigány Réka!
Tisztelt Hölgyem!

Mint az " Erdély kincsei " nevű program résztvevője szeretnék köszönetet mondani Önnek.Örülök,hogy szervezésében részt vehettünk ezen a gyönyörű és emlékezetes úton.

Külön kiemelném idegenvezetőnk - Horváth Alpár - munkáját.Kiválóan kommunikált,már-már félelmetes mennyiségű és minőségű tudás anyagot próbált átadni nekünk.Rendkívül felkészült,kedves,szolgálatkész és nagyon szerény fiatalember.A kötelező programokat szívesen,élvezetesen vezette; ugyanakkor jó néhány nevezetességet "muszályolt" be az utunk során.Mindnyájan élveztük stílusát,kedveltük emberi magatartását.Tudásánál csak szerénysége volt nagyobb.Látszott rajta,hogy feladatát szolgálatnak tekintette és célja egyértelműen az volt,hogy mi maximálisan meg legyünk elégedve.

A gépkocsivezetőnk,Imre méltó társa volt Alpárnak!Munkájáért,kéréseinkhez való rendkívül pozitív hozzáállásáért csak köszönetet érdemel.Mi  a párommal szinte igazi jó barátként váltunk el tőle.

Kedves Réka!
Tartsák meg az Alpár-Imre párost.Higgye el csak jó hírét visszük általuk a Vivaldi Travelnek.

Az lenne a kérésünk,hogy e levelet  emailben úgy Alpárnak,mind Imrének továbbítani szíveskedjen.

Köszönet a gyönyörű és felejthetetlen útért!!!

Tisztelettel: Gőgh Ferenc és párja Kontrás Katalin

Erdély kincsei 2012. június 20-24.

Kedves Vivaldi Travel Utazási Iroda!

Az Erdély kincsei (2012. június 20-24.) körút mindhármunknak nagyon tetszett. Tartalmas, gyönyörű látnivalókat kínáló utazáson vehettünk részt.

A szállás és a nyújtott ellátás igényeinket maximálisan kielégítette. Idegenvezetőnkről, Alpárról csak jót tudunk írni, egyszerűen szenzációs volt. Felkészült, hatalmas tudásanyaggal felvértezett, ezt a munkát szerető, kedves és igen jó előadói képességekkel rendelkező, jó humorú fiatalembert ismertünk meg személyében.

Buszunk sofőrjét is elismerés illeti. A kb 1.800 km-es úton és a ki-be pakolásokkor, mindig segítőkész, jóindulatú és kedves volt az utasokkal.

Mindenki munkáját nagyon köszönjük, hogy felejthetetlen élményekben lehetett részünk!

Alpár említette, hogy egy dél-erdélyi út összeállítására is kísérletet tesz, de még sok a bizonytalan pont.

Nagyon kérjük, amennyiben majd ez az út meghirdetésre kerül, és Alpár lesz az idegenvezető a dél-erdélyi körúton, küldjenek nekünk erről tájékoztatást!

Üdvözlettel és köszönettel: Kovács Ernő, Kovács Ernőné, Kovács Tímea

Erdély kincsei 2012. június 20-24.

Tisztelt utazási iroda!
Nemrég jöttünk haza a nagyon jól sikerült erdélyi körutazásról. Az idegenvezetővel, Horváth Alpárral, a buszvezető Imrével és a programokkal is teljes mértékben meg voltunk elégedve.
Köszönettel: Korompai Éva

Erdély kincsei 2012. április 27-május 1.

Számtalan társasúton vettem részt, de eddig soha nem találkoztam olyan idegenvezetővel, mint Alpár, akiben egy jó idegenvezetőtől elvárható pozitív tulajdonságok egy emberben megvannak. Tegnap este érkeztem meg az "Erdély kincsei" útról. A fantasztikusan gazdag program élvezetéhez hozzájárult Alpár gazdag ismeretanyaga, jó ízlésű humora, türelme és végtelen kiegyensúlyozottsága az egész körutazás során. A szállások és étkezések is nagyon rendben voltak.Javaslatom lenne azonban egy Dél-Erdélyi körutazás kimunkálása és felvétele a Vivaldi Travel kínálatába, többen lennénk vevők egy ilyen programra.

Köszönet az Irodának a nagyon jól sikerült útért.

Dr.Vadasné K. Anna Budapestről

Erdély kincsei 2011. augusztus 3-7.

"Kedves "Vivaldisok"!
A minap tértünk vissza erdélyi körutazásunkról, s ezzel kapcsolatban szeretnék köszönetet mondani a program tökéletes szervezéséért. Az útvonal összeállítása (bár igen hosszú az út), a táj szépsége mindannyiunk érdeklődését kielégítette.
Nagyszerű idegenvezetőnk, Levente mindent tud erről a tájról! Nem volt olyan erdélyi falu, amiről ne mondott volna néhány érdekességet; s amikor már lankadni látszott az utasok figyelme -mondott néhány viccet. A buszvezetőnk, Ferenc is tökéletes úriember, nagyszerű "pilóta":
Mindenképpen említésre méltó a szállások kiváló minősége: a tusnádfürdői szállásunk is kifogástalan volt; a kolozsvári pedig mindannyiunkat lenyűgözött.
Köszönet a kiváló munkáért mindenkinek! Máskor is szívesen keresem majd Önöket, ha utazásra készülődöm.
Verpelétiné T. E."
Erdély kincsei 2011. augusztus 3-7.

Erdély kincsei 2011. augusztus 3-7.

"Megragadom az alkalmat és köszönetünket és
elismerésünket fejezzük Kovács Leventének a
maradandó élményért, és azért a munkáért, hogy ilyen
nagylétszámú társaságot zökkenőmentesen elnavigált. A
buszvezetőnek aki nem ismert járhatatlan utat és még is
biztonságban éreztük magunkat, és nem utolsó sorban
Önöknek,hogy ezt az utat megszervezték. Szeretnénk
majd újból visszamenni, természetesen velük.
Köszönjük:Németné Orosz Éva és Német Sándor"
Erdély kincsei 2011. augusztus 3-7.

Erdély kincsei 2011. április 21-25.

"Kedves Adrienn,
Koszonom szepen a visszejelzest.Nagyon jol telt az erdelyi utazas es kiemelnem az idegenvezetes kituno szinvonalat.
Udvozlettel: Buza Mate"
Erdély kincsei 2011. április 21-25.

Erdély kincsei 2011. április 21-25.

"Kedves Utazási Iroda!
Az Erdély kincsei utazáson vettem részt és szeretném kifejezni a megelégedettségem és az elismerésem az úttal kapcsolatban, ami nagyon jól megszervezett volt. Az idegenvezetőt külön elismerés és dicséret illeti, mint a szakmai felkészültségét, tudását, lelkesedését illetőleg is.
Köszönöm szépen!
Munkájukhoz további sok sikert kívánok!
Üdvözlettel: Pap Béláné Éva"
Erdély kincsei 2011. április 21-25.

Erdély kincsei 2011. április 21-25.

"Tisztelt Vivaldi Travel Munkatársa (i)!
Tegnap este lett vége az Erdély kincsei programjuknak,melyen a párommal mi is részt vettünk.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a fantasztikusan szervezett út,az idegen vezető és a busz vezető kitűnő munkájára.
Horváth Alpár idegen vezető magasszintű tudása és ismeretei,melyeket megosztott velünk feledhetetlenné tették számunkra ezt az utat ( hozzá kell itt tennem,hogy már nem az első útjuk volt melyen részt vettünk és mindegyikén nagyon-nagyon jó idegen vezetőt sikerült kapnunk-Kaisers Anikó,Hesz Éva ).
Fáradtságot nem kímélve avatott be minket Erdély kincseibe,melyhez csatlakozott a sofőrünk Béla türelme és biztonságos vezetése is.
Tusnádfürdői szálláshelyen a panzióban dolgozó kollégáknak is csak köszönettel tartozunk,maximális odafigyelésükért és a kiszolgálásért.
Reméljük a következő utunk is ennyire jól sikerül majd Stájerországba 2011.05.28.-án.
Alpár kérdése volt,hogy jobb e így az út,hogy előbb Tusnádfürdőre megyünk és úgy haladunk ki az országból ( az utolsó nap Kolozsvári szállással).Nekünk nagyon jó volt így,szívesebben mentünk első nap messzebbre és utolsó nap hamarabb értünk így haza.
Köszönettel és üdvözlettel: Sztrascsukné Kondor Zsuzsannna"
Erdély kincsei 2011. április 21-25.

Erdély kincsei 2011. április 21-25.

"Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr !
Részt vettem a húsvéti Erdély kincsei elnevezésű úton. Nagyon jól szervezett , tartalmas út volt. Szeretném kiemelni idegenvezetőnket Horváth Alpárt, akinek nagy szerepe volt az út sikerében. Rendkívűl felkészült, nagyműveltségű , sokoldalú ember. Személye jó választás volt, becsüljék meg a jövőben is, ritka manapság az ilyen tudással rendelkező fiatal. Gratulálok, üdvözlettel
Zathureczky Györgyi"
Erdély kincsei 2011. április 21-25.