Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Dél-erdélyi kalandozás: pompás kastélyok és a Transzfogarasi havasok

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2017.09.27
5/4
Félpanzió
61 900 Ft
55 000 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Útközben megtekintjük Arad nevezetességeit, többek között Zala György impozáns alkotását, a 13 aradi vértanúnak emléket állító Szabadság-szobrot. Innen utunk Vajdahunyadra vezet, ahol megtekintjük a Hunyadi kastélyt. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, Déva környékére. A szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap:

Reggeli után rövid városnézés keretében ismerkedünk Déva városával, siklózás Déva várába. Továbbutazás Gyulafehérvárra. Városnéző séta Erdély ősi történelmi fővárosában: a várnegyedben, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk Hunyadi János és Bethlen Gábor sírhelyét), a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Továbbutazunk a Fogarasi havasokba. Ezen a különösen szép úton, a Transzfogarasi úton egészen 2042 méteres magasságig jutunk, majd megpihenünk a Balea-tó partján. Innen utazás Tusnádfürdőre, szállásfoglalás. Vacsora a panzióban.

3. nap:

A délelőtt folyamán Sepsiszentgyörgy városát tekintjük meg. Ismerkedünk a Székely Nemzeti Múzeum gyűjteményével. Innen továbbutazunk Brassóba, az erdélyi szászok egykori nagy központjába, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a Fekete-templomhoz és a Főtérre, ahol a Városháza is található, és amelynek érdekessége az oldalainak egykor használatban lévő elnevezése, miszerint a nevek a pénteki hetivásárok jellemző termékeire utaltak: így az északkeleti volt a Búzasor, a délkeleti a Virágsor, a délnyugati a Kádársor, az északnyugati pedig a Lensor. Fakultatív ebédelési lehetőség és szabadprogram után átkelünk a Keresztény-havas egyik hágóján majd felkapaszkodunk a híres üdülőhelyre Brassópojanára, ahol gyönyörű panoráma tárul elénk. Rövid szabadprogram után visszautazunk a szállásra. Vacsora és szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

4. nap:

Egész napos kirándulás a Brassói-havasokban. Reggeli után Szinajára látogatunk, ahol a román király festői kastélyát, a Peles kastélyt tekintjük meg és jó idő esetén a Bucsecs hegy pazar látványában gyönyörködhetünk. Innen Törcsvárra látogatunk, ahol az ún. „Drakula"-kastélyt tekinthetjük meg. A 100 m magasan épült várat szinte bevehetetlennek tartották. A várat az utókor Vlad Tepes véreskezű havasalföldi uralkodóval, mint vámpír-gróffal hozta összefüggésbe Bram Stoker Drakula c. regénye nyomán. A kastély megtekintése után visszautazunk a szálláshelyre.Vacsora a szálláshelyen.

5. nap:

Reggeli után hazaindulunk, útközben rövid pihenőt tartunk Nagyszebenben, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjába, ahol a Nagy és Kis piacteret, a Hazugok hídját és az evangélikus székesegyházat tekintjük meg. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Dél-erdélyi kalandozás 2016. szeptember 28-október 2.

Kedves Vivaldi Travel!
Vasárnap jöttünk vissza Dél-erdélyi kalandozásunkról, és szeretném, ha tolmácsolnák köszönetünket mind az idegenvezetőnek, mind a sofőrnek!
Felkészültek, kedvesek, szolgálatkészek voltak mindketten, jól jártunk, hogy velük utazhattunk!
Nagyon jól éreztük magunkat, még egyszer köszönet az élményért!
H. A-né, Virág

Dél-erdélyi kalandozás 2016. szeptember 28-október 2.

Kedves Vivaldi Travel!
Vasárnap este értünk haza a Dél-erdélyi kalandozásból ahol nagyon jól szervezett utazásban volt részünk. Csodás tájak sok látnivaló. Szuper volt minden, az utazástól a szállásig, Tusnadfürdön az ételek különlegesége. Külön köszönet Lukács Attilának aki rendületlenül mesélt nekünk a tájról a történelmi helyszínekről. És nem utolsó sorban a rendkivül ügyes buszvezetőnknek

Dél-erdélyi kalandozás 2016. szeptember 7-11.

Tisztelt Vivaldi!
2016.09.07-11. között a Dél-erdélyi körúton vettem részt, immár harmadszor voltam Erdélyben mindig az Önök irodájával. Remek szervezés, jó szállás és ellátás, de amit most is külön ki kell emelnem az az idegenvezető, Lukács Attila munkája. Köszönöm neki a remek történelem- és földrajz órákat, a humorát, a türelmét. Minden mondatán érezni Erdély iránti szeretetét, és ezt igyekszik az utasok részére is átadni. Csak ajánlani tudom az erdélyi utazásokat mindenkinek. Két nap elteltével már a hosszú, egész napos buszozást is elfelejtettem, Tusnádfürdő és Bp. között. Őszinte tiszteletem Attilának!
K. Magdolna

Dél-erdélyi kalandozás 2016. május 18-22.

Tisztelt Vivalditravel!
Május 18-22-ig Dél-Erdélyi kalandozáson vettünk részt az Önök jóvoltából.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni a jól megszervezett útért és azért az ellátásért amiben Tusnádfürdőn volt részünk. Külön köszönet Attilának, idegenvezetőnknek, aki fáradhatatlanul mesélt Erdélyről, Székelyföldről. Csodálatos volt hallgatni az Aradon kivégzett hősökről, a Hunyadiakról, Gábor Áronról, Koós Károlyról, Benedek Elekről szóló ismertetőjét, a csodálatos tájak magyar és szász vonatkozású történeteit. Nagyon köszönjük, hogy erre az útra egy igazi székely ember kísért minket.
Tisztelettel: T. János, T-né P. Gizella

Dél-erdélyi kalandozás 2016. május 18-22.

Vasárnap érkeztünk haza a Dél-Erdélyben tett útról ---- csodálatos volt : hibátlan szervezés, napfényes idő és hóesés egy napon, finom ételek és az idegenvezetés is minden igényt kielégített. Gratulálok !!

Dél-Erdélyi kalandozás 2015. szeptember 9-13.

Tisztelt Vivaldi Travel!

Múlt héten utaztam Önökkel harmadjára és ismét egy felejthetetlen élményben volt részem. Ezúttal a dél-erdélyi kiránduláson vettem részt. Habár az időjárás nem nekünk kedvezett az első napokban, és sok kilométert is kellett megtenni, Lukács Attila öt napig tartó "történelem órája" minden negatív tényezőt elfeledtetett velünk. Ezt a fajta idegenvezetést tanítani kellene. :) Igazi időutazás végigjárni ezeket a kastélyokat és várakat, a Fogarasi havasok lélegzetelállító. Tusnádfürdőn szálltunk meg, ahol a Szent Kristóf Panzióban mosolygó, vendégszerető emberek finom reggelivel és vacsorával vártak. Másodjára jártam Erdélyben, de nem utoljára, ebben biztos vagyok! :)

Üdvözlettel és köszönettel, Sz. Kitti

Dél-Erdélyi kalandozás 2015. szeptember 9-13.

Kedves Vivaldi Travel!

Szeretnék köszönetet mondani a magam és Édesanyám nevében a Dél-erdélyi utunkért, amelyen 2015. szeptember 9-13. között vehettünk részt.
Nagyon jól éreztük magunkat, izgalmasan telt a kirándulással töltött pár nap, s rengeteg élménnyel gazdagodhattunk.
Külön köszönetet szeretnék mondani Lukács Attila idegenvezetőnknek, aki nagyon felkészülten végezte munkáját, érdekes történetekkel színesítette a hosszú utazást, és vicceket is hallhattunk az út során. Történelmi "meséiből" véleményem szerint mindannyian tanulhattunk.
A sofőrünk Nagy János volt, akinek szeretném megköszönni, hogy nem számított milyen szűk,meredek utak álltak előttünk, milyen éles kanyarokkal találkoztunk, mindenhová épségben megérkeztünk.
Nem utolsó sorban, köszönjük a türelmüket a csoport nevében.
Remélem, a későbbiekben még találkozhatunk Velük, s addig is minden jót kívánunk Nekik!
A Dél-erdélyi kalandozást Lukács Attila idegenvezetésével Mindenkinek ajánlani tudom.

Köszönettel: Sz. Márta

Dél-erdélyi kalandozás 2014. szeptember 24-28.

Tisztelt Iroda!

A Dél-Erdélyi kalandozások útjukon vettünk részt (2014. 09. 18-22.), ami nagyon jól sikerült. Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni az útról, mert valóban nagyon jól éreztük magunkat.

Gyönyörű volt a táj, pazar az ellátás, kiváló az idegenvezetés, és még sorolhatnám...

Köszönettel:

 F. Enikő

Dél-erdélyi kalandozás 2014. szeptember 24-28.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Vasárnap jöttünk meg barátnőmmel a Dél-erdélyi kalandozás c. útról. Szeretnénk köszönetet mondani a jó szervezését, szállásért és ellátásért. A tusnádfürdői panzióban már belépéskor otthon éreztük magunkat. Külön köszönet az idegenvezető Lukács Attila mindenre kiterjedő figyelméért, törődéséért, türelméért és hihetetlen alapos tudásáért, a humoráról már nem is beszélve. Zoli a gépkocsvezető megnyugtató biztonsággal vitt bennünket a "nem mindíg kifogástalan" utakon, még sötétedés után is, türelemmel viselve a soron kívüli kényszer megállókat, amit szintén köszönünk.
Mostani tapasztalataink alapján kedvet kaptunk, hogy jövőre részt vegyünk a másik erdélyi útjukon is.
Köszönettel
B. Judit

Dél-erdélyi kalandozás 2014. szeptember 24-28.

Kedves Éva, Zsófi!

Vasárnap este szerencsésen megérkeztünk Dél-Erdélyből. Nagyon jól éreztük magunkat. Magam és a családom nevében szeretném megköszönni ezt a jól szervezett, igen tartalmas körutazást. Ezúttal  azt is megköszönöm, hogy figyelembe vettétek a kérésünket, hogy a baráti társaságunkkal egy helyen lehessünk a szálláson. Biztosak vagyunk benne, hogy tőlük is fogtok kapni köszönőlevelet. Lukács Attila idegenvezető és a sofőr munkájával is maximálisan meg voltunk elégedve. Attila nagyon felkészült, nagy tudású idegenvezető.

Kívánunk további sok sikert munkátokhoz és új utak szervezését!

 

Üdvözlettel: P. B. Zsuzsanna

Dél-erdélyi kalandozás 2013. szeptember 18-22.

Kedves Vivaldi Csapat!
Ismét egy ragyogóan szervezett sikeres úton voltunk, amin nagyon jól éreztük magunkat. Horváth Alpár hozta a formáját, nagyon intelligens, tájékozott idegenvezető de fiatal kollégája Attila is méltó volt hozzá temperamentumos, szókimondó székelyként. A "zsákbamacska" dévai szálloda kitűnő volt a Szent Kristóf Panzióba szívesen tértünk vissza még a napi többletutazást is vállalva, mert ott otthon érezzük magunkat. Az út meglepetése volt Varga Attila élőzenés búcsúestje ami nagyon jól sikerült, megható volt a végén együtt elénekelni a székely és a magyar himnuszt. Köszönjük!
A busz olyan volt amilyennek egy Mercedes-nek lenni kell és a gépkocsivezető méltó "párja" udvarias, profi pilóta volt.
Pelyva József és neje

Dél-erdélyi kalandozás 2013. szeptember 18-22.

Kedves utazási iroda Munkatársai!
Immárom sokadik alkalommal vettünk részt több napos útjaikon és ezúttal sem csalódottan tértünk haza.
A programokat a szállásokat , és az ellátást csak a két idegenvezető múlta felül.
Induláskor sajnálattal hallottuk Alpártól, hogy csak az első 2 napon tud velünk lenni ( Őt már ismertük és nagyon öröltünk, hogy ismét Ő lesz az idegenvezetünk, hiszen  személye emeli a program színvonalát), de Attilában sem csalódtunk.Sőt! Fiatal kora ellenére nagy  tudásismeretét próbálta megosztani velünk, emelett alkalmazkodó és megpróbálja az utasok kérését figyelembe venni ( amennyire ez lehetséges ilyen nagyszámú csoport mellett. Plusz munkával még anekdotákkal és székelyviccekkel is kedveskedett nekünk a buszon, hogy ne legyen unalmas az út.
A buszunk sofőrje (Horváth Gábor) is több alkalommal vezett már végig útjainkon, neki külön köszönet, hogy baleset mentesen értünk haza.
Tusnádfürdő-Szent Kristóf Panzió személyzete...Nos!Én személy szerint nem is vendégnek, hanem családtagnak érzem ott magam. Fantasztikus a személyzet hozzáállása a vendégekhez!!
A sok jó mellett egy remek csoporttal utaztunk.
Várjuk az Észak-Erdélyi útjukat, melyet úgy hallottunk, hogy terveznek a programok közé felvenni.
Köszönet Önöknek a szervezését és munkájukért.
Üdvözlettel: Kondor Zsuzsa

Dél-erdélyi kalandozás 2013. július 31-auguszts 4.

Kedves Vivaldi Travel!
Nemrég hihetetlen szép élményben volt részünk a barátnőmmel, Dél-Erdélyben kalandoztunk. Maga a program is felemelő és felejthetetlen volt, de! Horvát Alpár úr személyében egy felejthetetlen egyéniségű, nagy tudású, fantasztikusan jó előadó idegenvezetőnk volt.Elfogulatlan,tárgyilagos, szép idegenvezetése felért 1-1 élvezetes előadással.
Miután elhagyott bennünket a hazafelé úton, azt vártuk, hogy mikor veszi kezébe ismét a mikrofont és szólal meg.
Én életemben először voltam Romániában és volt némi fenntartásom. Ez teljesen eloszlott, nagyon jól éreztem magamat,pozitív élményekkel feltöltődve és igen sok információval, ismerettel gazdagodva jöttem haza.
Összességében nagyon érdekes,kellemes és szép utunk volt, remek szervezéssel és szállodai kiszolgálással.
Ha utazni fogok a jövőben, először a Vivaldi Travel ajánlatait fogom megnézni.
Munkájukhoz sok sikert kívánok: Padi Valéria

Történelmi barangolás Székelyföldön 2011. szeptember 13-18.

T.Cím!
Férjemmel részt vettünk a fenti székelyföldi körúton, mely minden szempontból jól sikerült út volt. Mind a programokkal, mind a szállodákkal, ellátásokkal meg voltunk elégedve. Véleményem szerint az út sikere azonban nagymértékben függött az idegenvezető, Horváth Alpár hozzáállásától is. Az Ő felkészültsége, szakmai tudása, valamint az emberek észrevételeinek, kéréseinek figyelembevétele mind hozzájárult ahhoz, hogy egy nagyon kellemes, élményekben gazdag utazásban legyen részünk. Köszönjük ezt a szép utat.
Üdvözlettel: Mudrák Józsefné Regős Ágnes