Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Tudnivalók a buszos utazásról

A minőségi utazásszervezés elsődleges alapja a biztonságos utazás, ennek érdekében utazásainkat kizárólag a nemzetközi színvonalnak megfelelő autóbuszokkal bonyolítjuk. Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek DVD lejátszóval és általában büfével felszereltek. A büfé üzemeltetése a gépkocsivezetők hatásköre, a büfé kínálatát ők határozzák meg. A DVD lejátszó működésképtelensége előfordulhat, így abból fakadóan felelősséget vállalni nem tudunk. 

Az autóbuszokon az ülőhelyfoglalás jelentkezési sorrendben történik, az előleg befizetésekor a szabadhelyek függvényében töltjük autóbuszainkat. FIX ÜLŐHELYET NEM ÉRTÉKESÍTÜNK! Az esetleges kéréseket a szabad helyek függvényében igyekszünk figyelembe venni. Az utolsó sor férőhelyeire árkedvezményt biztosítunk (Lsd.: KEDVEZMÉNYEK menüpont). Az autóbusz típusváltásának jogát az iroda fenntartja! A meghirdetett létszámnál jelentősen kisebb vagy nagyobb csoport indításánál az iroda az autóbusz típusára vonatkozó változtatás jogát szintén fenntartja, mely esetleges kisebb, vagy nagyobb autóbusz esetében eredményezheti az üléshely módosulását is. Emeletes buszokat programjainknál nem használunk!

Indulás hetében honlapunkon az AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK menüpont alatt informálódhatnak autóbuszuk rendszámáról. A változtatás jogát azonban minden esetben fenntartjuk, így kérjük, hogy az autóbusz szélvédője mögötti, jobb sarokban kihelyezett táblát is legyenek szívesek figyelni, melyen a VIVALDI TRAVEL megjelölés mellett az úticél is feltüntetésre kerül. 

A Budapesti indulásoknál a találkozóhely a Hősök terén, a Műcsarnok melletti parkolóban található. Amennyiben valamilyen rendezvény miatt ez a parkoló le van zárva, alternatív indulási hely az Olof Palme sétány (Műjégpálya bejáratával szemben). Előfordulnak olyan rendezvények, amelyek az egész Városliget lezárását eredményezik, ebben az esetben értesítjük Önöket az alternatív indulási helyről. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Városliget projekt keretében megvalósuló átalakítások miatt, a parkolási rend folyamatosan változik az indulási hely környékén. Aktuális állapotokról az alábbi weboldalon informálódhatnak: http://ligetbudapest.hu/. Továbbá fontos információ, hogy a területileg illetések Önkormányzat (Zuglói Önkormányzat), a park közvetlen környezetében is parkolási díjat vezetett be. Erre vonatkozóan itt informálódhatnak: https://www.zugloiparkolas.hu/parkolasi-zonak-2-2/

Budai felszállási lehetőség:
Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, amikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok melletti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatók! 

Vidéki felszállási lehetőségek: 
Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik. Eltérő igények esetén kérjük, keressék, kollégáinkat.

Fontos! Az adott indulási időponttól az utazások zavartalan bonyolítása érdekében eltérni nem tudunk! A megadott találkozási időpontok betartására, kérjük fokozottan figyeljenek! Fontos továbbá, hogy az utazás napján, a találkozó időpontjában mobiltelefonjuk, melynek számát megadták foglaláskor, elérhető legyen! A késők, akik nem érnek oda az aktuális indulási időpontra, saját maguk kell gondoskodniuk a csoport után történő utazásról. Csoportjaink nem tudnak várni a későkre, azonban, ha valaki utoléri a csoportot, csatlakozhat az utazáshoz. 

Hosszabb autóbuszos utazások esetében a rendszeres időközönként (3-4 óra) megtartott 15-20 perces pihenők egyrészt a programok pontos időbeosztásához, másrészt pedig a nemzetközi előírásokhoz alkalmazkodnak, melyek betartása a programok pontos menetének alapfeltétele. 

Az autóbuszok vezetői valamennyien sokéves gyakorlattal rendelkező gépkocsivezetők, akik a célterületeken szinte mindig jó helyismerettel rendelkeznek.

Utazásaink alatt az autóbuszban tilos a dohányzás! Kérjük dohányzó utasainkat, hogy legyenek tekintettel nem dohányzó társaikra, így a túrák, városnézések, pihenők alatt legyenek szívesek a dohányzásra kijelölt területeket használni! A tiszta levegő kellemesebbé teszi az utazást. Ugyanakkor útközben pihenőkkel, illetve fotószünetekkel a dohányosok igényeit is igyekszünk kielégíteni.

Utazás gyerekekkel:
Útjainkat egyre több család választja. Fontosnak tartjuk a gyerekek kulturális fejlődését, így szeretettel várjuk azokat a családokat, akik preferálják az autóbuszos utazást. Fontosnak tartjuk továbbá, ami elgépiesedett világunkban azt is, hogy a gyerekek megszeressék a természetet. Több túránkat ajánljuk akár kisgyermekes családoknak is. 
Gyakorló szülőként mi magunk is tudjuk, hogy 6 éves kor alatt nagyon kevés gyermeket köt le egy olyan utazás, ahol kötöttségek vannak. Így ez konfliktus forrása is lehet egy adott utazáson. A legfontosabb minden esetben az, hogy a gyermek érdeklődési körének megfelelő utazást válasszanak! Kínálatunkban számos olyan utazás megtalálható, amely a gyermeke örömére szolgál. HA kérdésük van, keressék bátran kollégáinkat.

Kiskorúak utazása:

Utazásinkon 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében vehetnek részt! Köszönjük ezzel kapcsolatos megértésüket!

Jelentkezés az utazásra különböző betegségekkel:
Irodánk nem jogosult vizsgálni az utazásra jelentkezők meglévő betegségeit. Az utazásra mindenki saját felelősségére jelentkezik, meglévő betegségének ismeretével. Betegségből fakadó reklamációt az autóbuszos utazások esetében, akár ülőhelyre, akár WC használatra vonatkozóan nem áll módunkban elfogadni. Az Európai Unió területén közlekedő turista buszokban egy 2015-ös Uniós szabályozás értelmében az autóbuszokon megtiltották a WC használatát. Szervezésünkben korábban sem engedtük utazásaink alatt a WC használatát az autóbuszon higiéniai okokból. 

Megbetegedés indulás előtt:
Kérjük Önöket, hogy utastársaik érdekében fertőző betegséggel ne kezdjék meg utazásukat! Többnapos útjaink esetében a sztornó biztosítás érvényesíthető az indulás előtti közvetlen megbetegedés esetére is. Fontos azonban, hogy a megbetegedés dokumentálva legyen orvos által. Kérjük erre ügyeljenek, ha indulás előtt éri Önöket a betegség (hívják fel az ügyeletet, konzultáljanak orvossal). A sztornó biztosítás a megadott találkozó időpontjáig érvényes. Megkezdett utazás esetén a sztornó biztosítás nem érvényesíthető! 
Egy napos utazásainknál Önök eldönthetik, hogy megkötik-e a sztornó biztosítást vagy sem. Ennek díja 5%. Itt is ugyanazok a feltételek vannak érvényben, megbetegedést dokumentálva kell tudni igazolni.
Irodánk semmilyen kártérítést nem tud teljesíteni abban az esetben, ha Önök nem jelennek meg az utazáson, tehát ez esetben az utazás díját nem áll módunkban visszafizetni. 

Az autóbuszos utazás etikája:
Utazásinkat minden kedves utasunk megelégedésére és kedvére szervezzük. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy Önök szép élményekkel térjenek haza. A társasutazás azonban megkíván egyfajta alkalmazkodást. Egyrészt egymáshoz, másrészt a körülményekhez. Kérjük Önöket, hogy erre tekintettel és ennek figyelembevételével vegyenek részt utazásainkon! Amennyiben az utazás alatt valaki egy másik utastársának kárt okoz, inzultálja, tetteiért teljes felelősséggel tartozik, súlyos probléma esetén az utazásból kizárható. A Vivaldi Travel nem vállalhat felelősséget az ebből adódó viták esetében. 
Az idegenvezető által kihirdetett időpontok betartására, kérjük, legyenek szívesek körültekintően odafigyelni, azt betartani.
Az autóbuszainkon nem gyűjtünk szemetet. Ennek oka az, hogy a buszon összegyűjtött szemetet az utazás alatt a gépkocsivezető kollégák nem tudják konténerekben elhelyezni, mivel ezek az Unió területén szinte teljesen megszűntek. Kisebb kukák azonban mindenhol találhatóak egy-egy benzinkúton, pihenőhelyen, így kérjük Önöket, hogy az utazás alatt keletkezett kisebb szemetet a leszálláskor legyenek szívesek elhelyezni a parkolókban található szemetesekben. Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

 

Tiroli élmények látogatással a Hegyi doktor falujában

2024. július 9-14.
214.900 Ft/fő