Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Tátralomnicra a késő délelőtti órákban. A településről kabinos felvonóval jutunk fel a Kő-pataki-tóhoz. Közösen megnézzük a tavat, melyet a könnyebb túrát választóknak lehetőségük lesz körülsétálni. A csoportnak ez a része a tó körüli séta után a túravezető kíséretében a kabinos felvonóval visszaindul Tátralomnicra, majd az autóbusszal átmennek Ótátrafüredre. A Magas-Tátra legismertebb településéről siklóvasúttal jutnak fel a Tarajkára, ahonnan egy rövid, kényelmes sétát tesznek a Tarpataki-vízesések felé. A vízeséseket, köztük a Nagy-vízesést elhagyva – melynek hídjáról megcsodálhatják a víz hihetetlen ereje által szabályos formára csiszolt kádakat – megpihennek a Rainer-kunyhónál, amely a Tátra első legrégebben épült menedékháza, majd a kényelmes Felső turistaúton érkeznek vissza a Tarajkára, ahonnét siklóval lehet visszajutni Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választókkal a Kő-pataki-tótól szintén túravezető kíséretében a Felső turistaúton nyugat felé indulnak, és állandó szintvesztéssel érkeznek meg a Zamkovszky-menedékházhoz. A hangulatos és barátságos menedékháznál eltöltött pihenő után tovább mennek lefelé, útközben elhaladnak az Óriás-vízesés mellett, majd tesznek egy kitérőt a Rainer-kunyhó és a méltán híres Tarpataki-vízesések felé. Ezen a részen a Tar-patak egymás után több elragadó vízesést képez, mint a Kis-vízesés, a Nagy-vízesés, valamint az utolsó, a Hosszú-vízesés. A vízeséseket magunk mögött hagyva a Bilík-menedékház mellett elhaladva érkeznek meg a Tarajkára, ahonnan siklóval vagy gyalog lehet lemenni Ótátrafüredre, ahol a parkolóban várakozó autóbusznál csatlakoznak a csoport másik, könnyebb túrát választó részéhez. Miután mindannyin megérkezünk, autóbuszunkkal átmegyünk Lengyelországba és elfoglaljuk szállásunkat.

Szállás Zakopane környékén, este fakultatív vacsora.

Könnyű túra:
Tarajka – Tarpataki-vízesések – Tarajka: Táv 3,0 km, szintkülönbség 110 méter fel és le. ***Túratérkép***
Nehezebb túra:
Kő-pataki-tó – Tarajka: Táv 6,5 km, szintkülönbség 90 méter fel és 580 méter le. ***Túratérkép***


2. nap:
Egész napos túra a Halastóhoz (Morskie Oko), a Tátra legnagyobb kiterjedésű tavához. Autóbusszal jutunk el túránk kiindulópontjához, ahonnan háromnegyed órás séta után érjük el a Mickiewicz-vízeséseket, majd további egy óra elteltével a Hajfű-tisztáson (Włosenica) található lovaskocsi végállomást. A túra utolsó szakaszán kitárul a völgy, látható válnak a Halastavat övező hatalmas hegycsúcsok, mint például a legendákkal övezett Barát, a Menguszfalvi-csúcsok hármas csoportja, valamint a Tengerszem-csúcs (Rysy), amely Lengyelország legmagasabb csúcsa.

A csoportnak az a része, akik ennyi túrát elégnek is gondolnak, a Halastó partjáról nyíló csodás panorámában gyönyörködve, a friss levegővel feltöltődve és a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt, majd visszaindulnak a parkolóba az autóbuszhoz.

Akik még ennyit sem szeretnének gyalogolni, azok választhatják a völgyben közlekedő lovaskocsik szolgáltatásait is, akik a Hajfű-tisztásig közlekednek, azonban aki a feljutásnak ezt a módját választja, az út utolsó szakaszán (1,7 km) annak is gyalogolnia kell.

Akik egy kis nehezítést is vállalnak, körbejárhatják a tavat, sőt, azok, akik nem ijednek meg egy igényes, rövid, de meglehetősen fárasztó kapaszkodótól, azokkal felmegyünk a Halastó felett megbújó Tengerszemhez, a Tátra egyik legszebb fekvésű tavához.

A túrák befejezése után a délutáni órákban közösen Zakopanéba indulunk, ahol rövid szabad program keretében a sajtpiacon lehetőség nyílik megkóstolni és megvásárolni a legendásan finom góral juhsajtot. Este fakultatív vacsora, szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

Könnyű túra:
Bialkai-szénégető parkoló – Halastó: Táv oda 7,8 km, szintkülönbség 423 méter fel.
Nehezebb túra:
Tó körüli séta: Táv 2,6 km oda-vissza, szintkülönbség 70 méter fel és le.
Halastó – Tengerszem: Táv 0,6 km oda, szintkülönbség 175 méter fel. ***Túratérkép***


3. nap:
Délelőtt a Lengyel-Tátra nyugati részén, a Kościelisko-völgyben túrázunk. Utunk egy hosszú réten visz keresztül, melynek déli végén a helyi pásztorok által helyben készült juhsajtot is vásárolhatunk, többek között itt is készül ugyanis a híres górál füstölt sajt. A turistaút, amely folyamatosan a Kościelisko-patak mentén halad, a Betyár-kápolna mellett vezet tovább, majd a Fagyos-barlangba vezető elágazás után a völgy összeszűkül, és később szebbnél szebb sziklaképződmények szegélyezik. A patakon átívelő hídon a vállalkozó kedvűekkel felmegyünk a Fagyos-barlangba, aki ezt a lehetőséget választja, arra egy rövid, de erős kapaszkodó szakasz vár a barlang bejáratáig, majd a barlang után egy lépcsős, meredek ereszkedés vár vissza a völgy mélyére, majd a könnyebb túrát választók útvonalán jutnak el az Ornak menedékházhoz.

Aki nem szeretné megnézni a barlangot, az a völgyben folytatja a túrát, és hamarosan az Írott-rétre érkezik, amely a völgyben közlekedő négyszemélyes lovas fogatok végállomása, innen már csak gyalog lehet tovább menni az Ornak menedékház felé. A menedékház finom ételekkel és italokkal várja a megfáradt túrázót. A menedékház közelében található a Nyugati-Tátra lengyel részének egyetlen tava, a Fenyves-tó. Azok, akik nem a menedékház melletti padokon szeretnék eltölteni a pihenésre szánt időt, egy túravezető kíséretében ezt a tavat is megnézhetik.

Könnyű túra:
Kiry parkoló – Ornak menedékház: Táv 5,6 km oda, szintkülönbség 190 méter fel és 25 méter le.
Nehezebb túra lehetőségek:
Kiry parkoló – Fagyos-barlang – Ornak mház: Táv 6,1 km oda, szintkülönbség 276 méter fel és 110 méter le.
Ornak menedékház – Fenyves-tó: Táv 1,2 km oda, szintkülönbség 125 méter fel és le. ***Túratérkép***

A délután közepén elindulunk hazafelé, útközben azonban méh megnézzük az Árva folyó feletti sziklaszirtre épített Árva várát. A vár területét az Alsó-, Középső- és Felső-vár figyelemreméltó komplexuma alkotja a palotákkal, erődítményekkel, kápolnával és tornyokkal együtt. Érdekes a három bejárati kapu alagúttal megoldott összekapcsolása, amely alatt földalatti folyosók, felette pedig terasz található. A vár megtekintése után folytatjuk utunkat hazafelé, hazaérkezés a késő esti órákban.


Túrák nehézsége:
Mindhárom napi túra 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre.
Ezen belül az első napi könnyebb túra 2-es nehézségű, vagyis könnyű túra, míg a második napon a Tengerszemhez való felmenetel 5-ös nehézségű, vagyis jó kondíciót és megfelelő tempót igénylő túra.

A könnyű túrák mindhárom napon átlagos erőnléttel könnyen teljesíthetők, nem tartalmaznak jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot, talán csak a második napi túra hossza jelentősebb, de ennek nagy részét aszfaltozott úton tesszük meg.

A nehezebb túrákat magashegyi, sziklás terepen – melyek az első napon rövid, kissé kitett részeket is tartalmazhatnak – biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke 2017. július 21-23.

Kedves Éva és Vivaldisok!
Újra Veletek utaztam és milyen jól tettem. A három napos túra feledtetett mindent,talán ezért is a 'varázslatos' elnevezés.A Tátra ismét a szép oldalát mutatta,melyet Árpád és Endre túravezetőink segítségével fedezhettünk fel.Az idegenvezetés most is magas színvonalú volt,Árpád tudása és tapasztalata egyedülálló. Endrével nagyon jó csapatot alkottak,így végig nagyon jó volt a hangulat.Ez a feledhetetlen élmény nem lenne,ha Ti nem végeznétek ilyen jól a munkátokat.
Köszönöm.
B.Szilvi
UI:Ki az,aki vasárnap este 10-kor a Hősök terén piros lámpánál idegenvezet?Az Endre.

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke 2015. október 2-4.

Kedves Vivaldi Travel!
Csodálatos 3 napot töltöttem ezen az úton.Minden túlzástól mentesen csak szuperlatívuszokban jellemezhetem ezt a kirándulást.
Nagy Árpád felkészültsége,tudása,segítőkészsége és nem utolsósorban szerénysége kivívta minden elismerésem.Lengyelné Annáról szintén elismerően nyilatkozom.Minden tökéletes volt,kezdve az Önök szervezésével a változatos programokkal,az idő ,a szállás ,ellátás a Bukovinai Anna panzióban,az utastársak,és az idő is kegyes volt hozzánk.
Életem legszebb 3 napját köszönhetem túravezetőiknek és Önöknek.A jövő év nem kétséges " Vivát Vivaldi"! Üdvözlettel Cz. Gáborné :)
Ui: ezúton kívánok Önöknek nagyon szép Adventi ünnepeket!

A Tátra varázslatos vidéke 2015. június 5-7.

Kedves Máté !

A program nagyon precízen van kidolgozva, minden menetrend szerint történt.

Csodaszép tájakon jártunk.

A szállás, ellátás kitűnő volt.

Mindenképpen ajánlani fogom az irodát és útjaitokat az utasaimnak.

Nagy Árpád kiváló túravezető, remek kondícióval, nagy türelemmel,szakértelemmel.

Gratulálok a szervezéshez.

Üdvözlettel: Edit

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke 2014. október 3-5.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Ismételten jól éreztem magam az Önök útján. Köszönet az idegenvezetőnknek Ország Annának, túravezetőnknek Nagy Árpádnak és a sofőrnek Péternek (a vezeték nevére nem emlékeszem). Mindenki a saját területén a legjobbat teljesítette. Szép helyeket jártunk be. Meglepetés nem ért minket, mivel Árpád mindenre felhívta a figyelmünket. Anna figyelmes és kedves volt, mindenkire odafigyelt és tartalmas történetekkel töltötte meg a buszozás egyhangúságát.
Köszönettel: H. Judit

A Tátra varázslatos vidéke 2014. május 23-25.

Tegnap érkeztem haza a Lengyel Tátrából, nagyon szép volt és nagyon jó volt az éllátás! Az idegenvezetö hölgyek teljesítménye szuper volt!!!
Köszönöm:   Mezei István

A Tátra varázslatos vidéke 2014. május 23-25.

T. Iroda!

Részt vettünk a 2014. május 23-25-e közötti Tátrai hegyekkel, tavakkal tarkított csodálatos úton.
Rengeteg élménnyel gazdagodva, nagyon jó hangulatban tértünk haza.
A kirándulások jól sikerültek, köszönet az idegenvezetőknek, a jó időjárásnak, no meg, a buszvezetőjének.
A szállás kitűnő volt. /nagyon jó helyen, jó ellátással/
Ezúttal sem csalódunk az Utazási Irodában, javasoljuk mindenkinek ezt az utat is.
Az idegenvezetőknek külön köszönet, hogy biztosították a vidám hangulatot az egész út során.
Budapest, 2014. május 26. Üdvözlettel dr.Vas Judit