Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Részletes program:  
Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás Ausztriáig. Elsőként látogatás a Császári Ünnepi kastélyban, a Schlosshofban. Alsó-Ausztria keleti részén, Bécstől 50 km-re található és több mint 50 hektáron terül el a kastély. A főúri lakóépületből, a művészien kialakított teraszos kertből és az idilli majorságból álló pazar épületegyüttest a kései 1720-as években Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadászszékhelyeként létesítették. Johann Lucas von Hildebrandt építész korlátok nélkül mindenből a legjobbat választhatta - végül is megbízója nem csak az egyik legsikeresebb hadvezér volt, hanem korának egyik legvagyonosabb embere. Innen utunk Pozsonyba vezet, útközben rövid megálló a Kittsee-i csokoládégyár mintaboltjánál, vásárlási lehetőség. A vásárlást követően Pozsonyba, a szlovák fővárosba utazunk, ahol valaha közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták. A busz rövid időre megáll a vár mellett, ahonnan gyönyörködhetünk az óváros panorámájában. Ezután gyalogos séta következik az óvároson keresztül: Szent Márton székesegyház, Mihály-kapu, Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete (Academia Istropolitana), Fő tér, Prímás Palota, templomok, főnemesek palotái és Szlovák Nemzeti Színház. A városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség az adventi kunyhóknál, illetve sztrapacskázási lehetőség. A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
-utazás autóbusszal
-idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
-programok költségei
-fakultatív útlemondási (sztornó) biztosítás, mely a részvételi díj 5 %-a

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Schlosshof
(belépőjegy az adventi
vásárba és a kastélyba,
tárlatvezetés a kastélyban)kb. 25 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee 2013. december 21.

Szeretném megköszönni a z irodának :voltunk 21-én Pozsony Kittsse kiránduláson, csodálatosan sikerült. Első sorban FLX 484-es rendszámmal mentünk a soförünk minden leszállásnál segitett leszállni (emberség) Pőthe Attila az idegen vezetőnk olyan udvariasan mindent tudott megosztotta velünk,mindenre felhivta a figyelmünket. Remélem máskor is megyünk magukkal ,mert élmény volt a rohanó világunkban  
Szabó János,Szabó Jánosné,Nagy Eliza Vivien

Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee 2013. december 8.

Kedves Pauló Eszter:
Szeretném megköszönni Önnek, és  Pőthe Attila idegenvezetőnek, azt a szép Adventet, melyet szereztek nekünk, december 8-án, "Advent Pozsonyban" utjukkal.
32 fős baráti klubbunknak sikerült kikapcsolódnia, új látnivalókra rácsodálkoznia mind Schlosshofban, mind Pozsonyban. Idegenvezetőnk felkészültsége, szakmai tudása nélkül, ez nem sikerülhetett volna.
Gratulálunk a Vivaldi Csapatának, további szép sikereket kivánva Önöknek,
Üdvözlettel, Nagy Éva

Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee 2013. november 30.

T. Vivaldi travel!
Nov. 30.-án voltunk a Pozsonyi kiránduláson. Nagyon jól szervezett kirándulás volt. Idegen vezetőnk (Pőte Attila) kedves és jól felkészült volt.
Köszönettel: Énekes Istvánné és barátai

Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee 2013. november 30.

Tisztelt Vivaldi Utazási Iroda!
Nagyon szépen köszönjük Önöknek a 2013.11.30-i Advent Pozsonyban, Schlosshof -i kastély és Kittsee csokoládégyár mintaboltjába szervezett élménydús és tartalmas kirándulást!
Csodálatos volt az idegenvezetés melyet Pőthe Attilának köszönhetünk, ill. az autóbuszvezetők: Feri és Gabriella - udvariasságát és kedvességét.
Nagyon szépen köszönjük a felejthetetlen élményeket, s reméljük hogy még sok szép Önök által szervezett kiránduláson vehetünk részt!
Tisztelettel: Lőrincz Teréz és Lenke

Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee 2013. november 30.

T.Vivaldi utazási iroda!
2013.XI.30-án Adventi utazást tettünk Önökkel Pozsonyba.
Köszönjük az élményt. Nagyon jól éreztük magunkat.
Köszönhetjük ezt  a jól össze állitott  programnak, a kedves, figyelmes, humoros idegenvezetőnknek  Attilának , / sajnos a vezetéknevét elfelejtettem /, a két sofőrnek Ferinek és Gabriellának akik  klasszul vezettek .
Az MDA-908 rsz. busszal utaztunk.
A továbbiakban is szeretnénk minél többet utazni Önökkel.
Figyelemmel kísérjük a programjaikat, és erre az email címre várjuk az  Önök program ajánlatait is.
Tisztelettel: Dörnerné Rácz Zsuzsa, Szabó Katalin, Horgosi
Gabriella és Bodnár Imre

Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee 2013. november 30.

T.Utazási iroda!
Tegnap tölthettünk el egy csodálatos, tartalmas napot az Önök jóvoltából Ausztriában a Schlosshofban, Kittsee-i csokigyár mintaboltjában ill. Pozsonyban. Csodálatosan szép időnk volt, november végén szebbet nem is kívánhattunk volna. A nagyszerű utazáshoz nagymértékben hozzájárult az, hogy nagyon fegyelmezettek voltak a busz utasai, egyetlen percet sem késtek (késtünk) a tovább indulások alkalmával. Hálás köszönettel tartozunk az idegenvezetőnknek Pőthe Attilának, aki egy nagyszerűen felkészült idegenvezető, hatalmas tudással, jó humorérzékkel. Sok érdekességet osztott meg velünk minden egyes látnivaló kapcsán és tette mindezt úgy, hogy nem száraz, tényszerű adatokat tolt ránk, hanem történeteket mesélt, praktikus és időszerű dolgokkal kiegészítve. Még egyszer köszönjük neki, le a kalappal a tudása előtt!!! Hálás köszönetünk még a két nagyszerű autóbuszvezetőnek is, akik mögött teljes biztonságban érezhettük magunkat! Szóval összefoglalva: nagyon szépen köszönünk mindent ennek a fantasztikusan felkészült csapatnak!  Erika, Kati, Gyöngyi és Sanyi