Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Ötscher szurdok: hegyek és vízesések vidéke

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

Indulás Budapestről 5.00 órakor. Egynapos kirándulásunk célpontja az Ötscher-Tormauer Nemzeti Parkban található. Az Ötschergräben, vagy ahogy gyakran emlegetik, az "Osztrák Grand Canyon" Ausztria egyik lenyűgöző természeti csodája. Néhány éve az osztrák természetjáró egyesületek által kiírt túraútvonalak versenyén Ötschergräben-t választották a legszebb osztrák kirándulóhelynek, így jogosan illeti meg az "Ausztria legszebb szurdokvölgye" cím is.
Az Ötscher-patak vájta szurdokban több kilométer hosszan fut egy jól kiépített turistaútvonal. Az ösvény hol a szurdok egyik, hol a másik oldalán vezet. Utunk során fahidakkal, fapallókkal, sziklába vájt alagutakkal találkozhatunk, miközben lábunk alatt a kristálytiszta patak csobog, körülöttünk pedig a több méter magas sziklafalakról lezúduló vízesések garantálják a látványt. A napsütötte szurdok oldalán különös sziklaformációk emelkednek ki. Első nagyobb vízesésünk a Lassingfall, melyet több kilátópontból is megcsodálhatunk. A völgyben egy menedékházat is találunk, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatjuk meg. A kitartóbbak a Mirafall vízeséshez is elzarándokolhatnak, mely kb. 80 méter magasságból zúdul le a lábunk elé. Erdei szerpentines ösvényen jutunk ki a szurdokvölgyből, kisebb vízimalmot, hegyi réteket, fenyveseket hagyunk magunk mögött, hogy egy hatalmas víztározó gátján is keresztülsétáljunk. Napunk végén a mariazelli kisvasút rövid szakaszán utazunk vissza buszunkhoz. A vadregényes környezet garantáltan felejthetetlen élményt jelent mindenkinek, aki legalább egyszer ellátogat ide. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

3-as túra: túra, ahol van lehetőség könnyítésre

Túratáv: 10 km
Szintkülönbség: felfelé 100 m, lefelé 300 m

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Ötscher szurdok: hegyek és vízesések vidéke 2015. október 11.

Tisztelt Vivaldisok!!
Vasárnap voltunk kirándulni Ausztriában az Ötscher szurdok-ban!Évek óta utazom Önökkel,mindig megvagyok elégedve az idegenvezetőkkel,de ez a fiatalember mindenkin túltett!!!!Ragyogó tudással, ismerettel ,szimpátiával,segítő kézséggel rendelkezik!
Köszönjük szépen ezt a napot! Remélem még fogunk találkozni.
Üdvözlettel P. V. Zsuzsanna

Ötscher szurdok: hegyek és vízesések vidéke 2014. július 19.

Kedves Mindannyian!
Kedvenc irodám az Önöké, elfogult is lehetnék, mert nincs olyan program, amit össze ne állítanának a kedvünkért, illetve ha nincs, akkor megszervezik.
Legutóbb Ausztria legszebb túraútvonalán jártunk. Nehéz túra, rettenetesen meleg volt. De: Miklósnak mindenkihez volt egy jó szava, a buszban figyelt a kényelmünkre, pillanatok alatt megoldotta, hogy mindenki ott és úgy üljön, ahogy a legkényelmesebb. A túra során jó "apaként" vagy idősebb testvérként biztatgatott bennünket a nehéz szakaszokon. Imre pedig szótlan de figyelmes kísérőként senkit nem hagyott lemaradni, megvárta, míg megissza a tikkadt vendég az utolsó kortyot, és a többiek után kísérte.
Mindkettőjükkel szívesen utazunk a jövőben is.
Köszönjük szépen:
Galaba Adrienne