Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:      

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazást követően érkezés Belgrádba, Szerbia fővárosába. Ismerkedés a belváros legfontosabb nevezetességeivel: Koronázó-templom fejedelmek és az utolsó Nemanja király síremlékeivel, Várnegyed, a nándorfehérvári csata színtere, Parlament, Szent Márk székesegyház. Továbbutazás a szállásra Cacak környékére.

2. nap:      

Reggeli után indulás Albánia felé. Utunk elsőként Montenegrón vezet keresztül, ahová a csodálatos Moraca kanyonon keresztül érkezünk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Megtekintjük az egyik legrégibb görög-keleti Moraca-kolostort. Podgoricán, Montenegró legnagyobb városán keresztül utazunk tovább a Skadari tó mellett (fotószünet). Késő délután továbbutazás a szálláshelyre, ami Durrës környékén lesz. Vacsora a szállodában.

3. nap:

Reggeli után utazás Kruje-be. Itt szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Itt volt Szkander bég szülőhelye és birtokainak központja. Városnéző séta a hegyoldalba épült városban: a bég vára, Szkander bég Múzeum és Néprajzi Múzeum, Bektashi Teke derviskolostor. Innen utunk Albánia fővárosába, Tiranaba vezet. Városnéző séta: A sétáló utca elvezet a Parlament épülete előtt, majd a régi bizánci erődítmény falainak maradványa mellett. Kávézók, sörözők csábítanak egy kis ücsörgésre. A sétálóutcán jutunk a város központjába. A város központja a Szkander bég tér, közepén a névadó lovas szobrával. Itt áll az Ethen Bey mecset, mely a 18. században épült. Kívül belül gyönyörű díszítése van. A tér körül található még az Opera, a Nemzeti Múzeum és több minisztérium. Délután visszatérés Durrësbe. Vacsora a szállodában.

4. nap:

Reggeli után elhagyva durrës-i szállásunkat, Dél-Albánia felé indulunk. Az út felvezet a Llogara hágóra, mely 1000 méteren van. Itt van a Llogara Nemzeti Park hatalmas fenyőivel és sok-sok étteremmel. A hágóról csodálatos kilátás nyílik a Ion tengerre, alattunk mélyben lent Dhërmi tengerpartja. Ezt a területet Albán Riviérának nevezik. Sziklás partok, homokos öblök, virágtenger, fűszeres illat, kristálytiszta víz. Végül a hegyoldalban kacskaringózva Butrintba érkezünk. Butrint az UNESCO Világörökség része, ahol az ie. 5. századtól a 20. századig találunk építészeti emlékeket. Ez az ősidők óta lakott terület a római császárok korában fontos hadikikötőként szolgált. A városban sajátosan keverednek az ókori görög és római emlékek (görög színház, római fürdő, gymnasium, őrtorony stb.), az ókeresztény kor és a Velencei Köztársaság időszakának maradványaival. A jól karbantartott régészeti parkban ismerkedünk ezekkel. Innen utazás Sarandába, szállásfoglalás, vacsora.

5. nap:

A mai napon az ország török kori emlékeivel ismerkedünk. Reggeli után elsőként Gjirokastra városába látogatunk. A keskeny hegygerincen már évezredekkel ezelőtt volt erődítmény, jellegzetes óratornyát a 19. században építették. Több múzeum is helyet kapott a hatalmas épületben. A vár megtekintése után sétát teszünk a Régi bazárnak nevezett utcában, ahol kézműves boltok, kávézók, éttermek hívogatják a látogatókat. A város jellegzetességei a török kori, kiugró emeletekkel épült házak és a boltíves alsó erődítmény alapra épült házak. Ezek legszebb példáját a Zekate házat is megtekintjük, majd szabadidő következik. Aki szeretné, ez idő alatt megtekintheti az Enver Hodzsa diktátor Múzeumából átalakított Etnográfiai Múzeumot. Innen Berat-ba utazunk. Aki megpillantja a hófehér, sokablakos házakat a hegyoldalban, azonnal megérti, miért került fel Berat az UNESCO világörökségi listájára. Nevezik „ezer ablakos" városnak is. Berat az Osumi folyó mellett fekszik. A régi városrész a folyó melletti meredek hegyekre épült. Fent, a Çekbeni hegy tetején épült a vár, itt van a keresztény városrész számtalan templommal, szűk utcákkal. A hegyoldalon terül el a Mangalem, a muzulmán negyed, fehér házaival, számtalan ablakával. Innen kapta Berat állandó jelzőjét. Az Osumi partján van a középkori rész, mecsettel, medresszével (iskolával), hannal (zarándokszállással). Továbbutazás a szállásra, mely Pogradecben lesz. Vacsora a szállodában.

6. nap:

Reggeli után utazás a világörökség részévé nyilvánított Ohridi-tóhoz, séta a tó partján. Innen utazás Ohridba. A tó északkeleti partján fekvő Ohrid fontos ortodox egyházi központ volt a 10. századtól 1767-ig, fénykorában „szláv Jeruzsálem"-ként emlegették. Pezsgő kulturális élet jellemezte, s ebből a korból napjainkra számos figyelemre méltó, bizánci stílusú templom maradt fenn.: Szent Szófia székesegyház, Szent János-kápolna, Szent Kliment templom. Délután ismerkedés a makedón főváros, Skopje nevezetességeivel: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj), az egyminaretes Aladzsa-dzsámi. A séta során érintjük Teréz anya szülőházát is. Majd utazás a szálláshelyre Kumanovoba.

7. nap:      

Reggeli után hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2017. június 16-22.

T Iroda!

RÉSZT VETTEM az „Albán”túrán és felejthetetlen élmény volt. Készséges, udvarias volt a túravezető, de a buszvezető – Józsi – csillagos ötöst érdemel!, a kollégája szintén készséges udvarias volt. Örülök, hogy részt vettem,remélem még találok ilyen jónak ígérkező programot az önök katalógusában.

Üdvözlettel K. B. B-né  

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2017. június 16-22.

T Iroda!
RÉSZTVETTEM az „Albán"túrán és felejthetetlen élmény volt. Készséges, udvarias volt a túravezető, de a buszvezető – Józsi – csillagos ötöst érdemel!, a kollégája szintén készséges udvarias volt. Örülök, hogy részt vettem,remélem még találok ilyen jónak ígérkező programot az önök katalógusában.
Üdvözlettel K. B. Béláné

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2016. június 6-12.
Részt vettem az Önök június 6.-12.-ig szervezett utazásán, ami véleményem szerint nagyon jól sikerült. Köszönhető ez Lajosnak, aki igazán elkötelezett idegenvezető. Mindent a csoport érdekében intézett. Így nem kellett sorban-állni, s a programok megvalósítása, a napközbeni étkezés, vásárlás is zökkenőmentes volt. Sőt, mindenki nagy örömére még arra is jutott idő, hogy fürödni tudjunk a tengerben. 
A szállások is jók voltak. Köszönet érte.
Az előzetes tájékoztatót azonban a nyári időszakra vonatkoztatva át kellene írni, mert több téves információ volt benne. A programról annyit, hogy lehetne egy napot a tengerpartra szervezni.
Üdvözlettel: S-né Cz. Erzsébet
Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2016. június 6-12.

Tisztelt Utazási Iroda!
Köszönjük Önöknek a csodálatos albániai utat. Nagyon jól éreztük magunkat. A remekül szervezett programon felül elsősorban Sándor Lajos profizmusát, tudását és albániai tapasztalatát kell kiemelni, hiszen könyvből nem elsajátítható információkat is osztott meg velünk, ezen felül mindig kereste a számunkra legkedvezőbb lehetőségeket. Hatalmas lendülettel és erővel magyarázott szinte egész úton. A gépkocsivezetők, Józsi és Sanyi szintén nagyon figyelmesek és kedvesek voltak. Minden leszállás alkalmából ott álltak az ajtóknál, mindenkit mindig lesegítettek, biztonságosan vezettek, a gépkocsi tiszta volt végig az út folyamán. A szállodák választását is jónak találtuk, talán kicsit kényelmesebb lett volna számunkra, ha egy vagy két nappal hosszabbra tervezik az utat, mert pl. a második este nagyon későn érkeztünk a Durres környéki szállodába, elhúzódott ezáltal nagyon a vacsora, és sajnos a fürdésre is csak másnap tudtunk ugyanitt sort keríteni.
Lajossal, Józsival és Sanyival máskor is szívesen utaznánk.
További sikereket kívánunk Önöknek.
Üdvözlettel T. B. Emma, G. Attila

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2015. szeptember 28-október 4.

Tisztelt Vivaldi Travel,
vasárnap érkeztünk haza az albán utazásról. Ezúton szeretnénk megköszönni a profi szervezést, Sándor Lajos érdekes és sok mindenre kiterjedő, informatív idegenvezetését, és kiemelném a buszsofőrök segítőkészségét, pozitív hozzáállását.
További kellemes napot, és jó munkát!
Üdvözlettel
K. Judit

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2015. április 7-13.

Tisztelt Utazási Iroda !

Ezúton is szeretnénk megköszönni Önöknek -Alexandrának már megtettük- az albániai kirándulást.
Az autóbusz egész úton tiszta, vezetője mindig kifogástalanul udvarias, segítőkész és türelmes volt. Megbízhatóan, jól vezetett, biztonságban éreztük magunkat.
Idegenvezetőnk /Sándor Lajos/ új színekkel gazdagította a hosszú utat. Egyéni humorral fűszerezett, sok, számunkra eddig ismeretlen információval látott el minket végig az út folyamán. Érdekes volt a szabadkai magyar szemszögéből látni- nemcsak a kirándulás helyszíneit érintő- a világ dolgait.
Szállásaink és ellátásunk kifogástalan volt. Köszönet érte.
Reméljük, hogy máskor is részt vehetünk hasonló, még egzotikusnak mondható, nem közismert vidékekre szervezett útjukon.
Áldozatos munkájukhoz további sikereket és jó egészséget kívánunk.

Dr. K. Adrienne és K. József