Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Az utazáshoz 3 hónapig érvényes kártya tipusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

1. nap:         
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazást követően érkezés Belgrádba, Szerbia fővárosába. Ismerkedés a belváros legfontosabb nevezetességeivel: Koronázó-templom fejedelmek és az utolsó Nemanja király síremlékeivel, Várnegyed, a nándorfehérvári csata színtere, Hunyadi János emlékműve, Győztes szobra, Parlament, Nemzeti Múzeum. Rövid szabadidő után továbbutazás a szállásra Cacak környékére, vacsora a szállodában. 

2. nap:           
Reggeli után indulás Albánia felé. Utunk elsőként Montenegrón vezet keresztül, ahová a csodálatos Moraca kanyonon keresztül érkezünk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Megtekintjük az egyik legrégibb görög-keleti Moraca-kolostort. Podgorica irányába utazunk tovább, majd a Skadari tónál átlépjük az albán határt. Továbbutazás a szálláshelyre, ami Durrës környékén lesz. Vacsora a szállodában.

3. nap:
Reggeli után utunk Albánia fővárosába, Tiranaba vezet. Városnéző séta: A sétáló utca elvezet a Parlament épülete előtt. A város központja a Szkander bég tér, közepén a névadó lovas szobrával. Itt áll az Ethen Bey mecset, mely a 18. században épült. Kívül belül gyönyörű díszítése van. A tér körül található még az Opera, a Nemzeti Múzeum és több minisztérium. Kávézók, sörözők csábítanak egy kis ücsörgésre. Innen utazás Kruje-be. Itt szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Itt volt Szkander bég szülőhelye és birtokainak központja. A hegyoldalba épült városban az alábbi érdekességeket tekintjük meg: a bég vára, ahol a Szkander bég Múzeum és Néprajzi Múzeum is található, Bektashi Teke derviskolostor. Ezt követően szabadidő és vásárlási lehetőség a bazárban. Innen visszatérés Durrësbe. Vacsora a szállodában.

4. nap:
Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton. Szállás és vacsora Durrësben.

5. nap:
Reggeli után elhagyva durrës-i szállásunkat, Dél-Albánia felé indulunk. Az út felvezet az 1000 méteres magasságban fekvő Llogara hágóra. A terület a Llogara Nemzeti Park része, hatalmas fenyőkkel és néhány étteremmel. A hágóról csodálatos kilátás nyílik a Ion tengerre, alattunk mélyben lent Dhërmi tengerpartja. Ezt a területet Albán Riviérának nevezik. Sziklás partok, homokos öblök, virágtenger, fűszeres illat, kristálytiszta víz. Végül a hegyoldalban kacskaringózva Butrintba érkezünk. Butrint az UNESCO Világörökség része, ahol az ie. 5. századtól a 20. századig találunk építészeti emlékeket. Ez az ősidők óta lakott terület a római császárok korában fontos hadikikötőként szolgált. A városban sajátosan keverednek az ókori görög és római emlékek (görög színház, római fürdő, gymnasium, őrtorony stb.), az ókeresztény kor és a Velencei Köztársaság időszakának maradványaival. A régészeti parkban megismerkedünk ezekkel. Innen utazás Sarandába, szállásfoglalás, vacsora.

6. nap:
A mai napon az ország török kori emlékeivel ismerkedünk. Reggeli után elsőként Gjirokastra városába látogatunk. A keskeny hegygerincen már évezredekkel ezelőtt volt erődítmény, jellegzetes óratornyát a 19. században építették. Több múzeum is helyet kapott a hatalmas épületben. A vár megtekintése után sétát teszünk a Régi bazárnak nevezett utcában, ahol kézműves boltok, kávézók, éttermek hívogatják a látogatókat. A város jellegzetességei a török kori, kiugró emeletekkel épült házak és a boltíves alsó erődítmény alapra épült házak. Innen Berat-ba utazunk. Aki megpillantja a hófehér, sokablakos házakat a hegyoldalban, azonnal megérti, miért került fel Berat az UNESCO világörökségi listájára. Nevezik „ezer ablakos" városnak is. Berat az Osumi folyó mellett fekszik. A régi városrész a folyó melletti meredek hegyekre épült. Fent, a Çekbeni hegy tetején épült a vár, itt van a keresztény városrész számtalan templommal, szűk utcákkal. Itt megtekintjük a Mária mennybemenetele székesegyházat. A székesegyház 1986 óta az Onufri Nemzeti Ikonográfiai Múzeum állandó tárlatának ad otthont. A hegyoldalon terül el a Mangalem, a muzulmán negyed, fehér házaival, számtalan ablakával. Innen kapta Berat állandó jelzőjét. Az Osumi partján van a középkori rész, mecsettel, medresszével (iskolával), hannal (zarándokszállással). Továbbutazás a szállásra, mely a világörökség részévé nyilvánított Ohridi-tó partján, Pogradecben lesz. Vacsora a szállodában.

7. nap:
Reggeli után utazás Ohridba. A tó északkeleti partján fekvő Ohrid fontos ortodox egyházi központ volt a 10. századtól 1767-ig, fénykorában „szláv Jeruzsálem"-ként emlegették. Pezsgő kulturális élet jellemezte, napjainkra számos bizánci stílusú templom maradt fenn: Szent Szófia székesegyház, Szent János-kápolna, Szent Kliment templom. Szabadidőt követően ismerkedés a makedón főváros, Skopje nevezetességeivel: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj), az egyminaretes Aladzsa-dzsámi. A séta során érintjük Teréz anya szülőházát is. A városnézést követően szállásfoglalás Skopjeban, vacsora a szállodában. 

8. nap: Reggeli után hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 7 éj szállás
- félpanziós ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak: 
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 70.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 35.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Várható költség:kb. 80 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2023. október 06-13.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Immáron 4. alkalommal (törzsutasokként) vettünk részt férjemmel, egy újabb programjukon az„ Albánia, a Balkán ékköve” 2023.10.06-13. utazáson.
Kíváncsian, érdeklődéssel indultunk neki az útnak, amely várakozáson felüli volt. Értékes, változatos programok, a természet megannyi csodája, kiváló elszállásolások, finom ételek, Csongor, az idegenvezetőnk (és persze a helyiek is) kitűnő szervezésének, szakmai hozzáértésének köszönhetően-minden napra új élményt, törődést kaptunk-…és bizony ott voltak azok a „titokzatos ékkövek” is!
Kényelmes autóbuszban, rutinos, tisztelettudó sofőrök vezetésével győztük le a magas hegyek kanyargós útjait, a hágókat. Köszönjük munkájukat!!! Hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a csodálatos, felfedező útnak, amely körül ölelte Albániát, a Balkánnak egyes részeit.
Reméljük és bízunk benne, hogy a későbbiekben is utazhatunk még a Vivaldi Travellel! Üdvözlettel: P.-ék

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2023. október 06-13.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Részt vettünk négyen az Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2023.10.06.-2023.10.13. útjukon, ahol remekül éreztük magunkat. Jól kiválasztott szállodák, ízletes ételek, jól összeválogatott  és szervezett program, kiváló idegenvezetés, kényelmes autóbusz jó sofőrökkel jellemezte utunkat. (Extra csúcs: ritkán kerül a programokba 5 csillagos tengerparti szálloda 3 éjre félpanzióval, mint most!) Szeretném külön megköszönni idegenvezetőnk, Csongor minden pillanatban segítő közreműködését. Élveztük humorát, nagy helyismeretét, elméleti, szakmai hozzáértését, szervezőképességét. (Zárójelben egy jótanács egy sokat utazó, öreg szivar részéről: jobban figyeljen a lemaradó, lassabban haladó, idősebb utasokra, akik szintén szeretnék hallani az elhangzott információkat) Tetszett az út. Utaztunk már a Vivaldival és reméljük, még fogunk is. Üdvözlettel: B. Zoltán

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2018. június 18-24.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Párommal részt vettünk 2018. június 18-tól 24-ig az „Albánia, a Balkán titokzatos ékköve” elnevezésű utazásukon. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Önöknek a programok és a remek látnivalók megszervezéséért, az európai színvonalú luxusszállodákban való megszállásért, illetve mind a sofőrök, mind pedig az idegenvezető, Csáky Ágnes kiválóan végzett munkájáért. A sofőröknek köszönet a balesetmentes vezetésért; főleg Albániában a hajmeresztő vezetési stílus és a helyiek KRESZ-szabályokat nem ismerő, nem betartó közlekedési morálja miatt veszélyes helyzeteket oldottak meg biztonsággal sokéves tapasztalatuknak köszönhetően. Nagyon tisztelettudóak, udvariasak voltak, minden leszállásnál segítettek az utasoknak, mindent megtettek azok biztonsága érdekében.
Csáky Ágnes nagyon jó idegenvezető volt, mindig lényegre törően, sallangoktól mentesen, érdekesen mesélt a látnivalókról, gyalogos sétáknál figyelt a haladási tempóra, hogy mindenkinek megfelelő legyen, remekül szervezte a taxis utazásokat a helyi vállalkozókkal, jó tanácsokat adott ételekkel-italokkal kapcsolatban, ajánlott helyi szuveníreket, egyszóval nagyon meg voltunk elégedve vele.
Még egyszer köszönjük a csodálatos élményt, a szervezést, a remek munkatársakat, csak így tovább!!!
Köszönettel:B. V.

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2017. június 16-22.

T Iroda!
RÉSZTVETTEM az „Albán"túrán és felejthetetlen élmény volt. Készséges, udvarias volt a túravezető, de a buszvezető – Józsi – csillagos ötöst érdemel!, a kollégája szintén készséges udvarias volt. Örülök, hogy részt vettem,remélem még találok ilyen jónak ígérkező programot az önök katalógusában.
Üdvözlettel K. B. Béláné

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2016. június 6-12.
Részt vettem az Önök június 6.-12.-ig szervezett utazásán, ami véleményem szerint nagyon jól sikerült. Köszönhető ez Lajosnak, aki igazán elkötelezett idegenvezető. Mindent a csoport érdekében intézett. Így nem kellett sorban-állni, s a programok megvalósítása, a napközbeni étkezés, vásárlás is zökkenőmentes volt. Sőt, mindenki nagy örömére még arra is jutott idő, hogy fürödni tudjunk a tengerben. 
A szállások is jók voltak. Köszönet érte.
Az előzetes tájékoztatót azonban a nyári időszakra vonatkoztatva át kellene írni, mert több téves információ volt benne. A programról annyit, hogy lehetne egy napot a tengerpartra szervezni.
Üdvözlettel: S-né Cz. Erzsébet
Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2016. június 6-12.

Tisztelt Utazási Iroda!
Köszönjük Önöknek a csodálatos albániai utat. Nagyon jól éreztük magunkat. A remekül szervezett programon felül elsősorban Sándor Lajos profizmusát, tudását és albániai tapasztalatát kell kiemelni, hiszen könyvből nem elsajátítható információkat is osztott meg velünk, ezen felül mindig kereste a számunkra legkedvezőbb lehetőségeket. Hatalmas lendülettel és erővel magyarázott szinte egész úton. A gépkocsivezetők, Józsi és Sanyi szintén nagyon figyelmesek és kedvesek voltak. Minden leszállás alkalmából ott álltak az ajtóknál, mindenkit mindig lesegítettek, biztonságosan vezettek, a gépkocsi tiszta volt végig az út folyamán. A szállodák választását is jónak találtuk, talán kicsit kényelmesebb lett volna számunkra, ha egy vagy két nappal hosszabbra tervezik az utat, mert pl. a második este nagyon későn érkeztünk a Durres környéki szállodába, elhúzódott ezáltal nagyon a vacsora, és sajnos a fürdésre is csak másnap tudtunk ugyanitt sort keríteni.
Lajossal, Józsival és Sanyival máskor is szívesen utaznánk.
További sikereket kívánunk Önöknek.
Üdvözlettel T. B. Emma, G. Attila

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2015. szeptember 28-október 4.

Tisztelt Vivaldi Travel,
vasárnap érkeztünk haza az albán utazásról. Ezúton szeretnénk megköszönni a profi szervezést, Sándor Lajos érdekes és sok mindenre kiterjedő, informatív idegenvezetését, és kiemelném a buszsofőrök segítőkészségét, pozitív hozzáállását.
További kellemes napot, és jó munkát!
Üdvözlettel
K. Judit

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve 2015. április 7-13.

Tisztelt Utazási Iroda !

Ezúton is szeretnénk megköszönni Önöknek -Alexandrának már megtettük- az albániai kirándulást.
Az autóbusz egész úton tiszta, vezetője mindig kifogástalanul udvarias, segítőkész és türelmes volt. Megbízhatóan, jól vezetett, biztonságban éreztük magunkat.
Idegenvezetőnk /Sándor Lajos/ új színekkel gazdagította a hosszú utat. Egyéni humorral fűszerezett, sok, számunkra eddig ismeretlen információval látott el minket végig az út folyamán. Érdekes volt a szabadkai magyar szemszögéből látni- nemcsak a kirándulás helyszíneit érintő- a világ dolgait.
Szállásaink és ellátásunk kifogástalan volt. Köszönet érte.
Reméljük, hogy máskor is részt vehetünk hasonló, még egzotikusnak mondható, nem közismert vidékekre szervezett útjukon.
Áldozatos munkájukhoz további sikereket és jó egészséget kívánunk.

Dr. K. Adrienne és K. József