Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Toszkána vidéki bája

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Toszkána tartomány kisvárosában, Chianciano Termeben az esti órákban.

2. nap:

Reggeli után egy, boráról világhírű toszkán gyöngyszemet látogatunk meg, Montepulcianot, ahol megismerkedünk a Vino Nobile és a Brunello borok hazájával. Ezen a napon ellátogatunk még Pienzaba. Az idillikus toszkán városka 1996 óta az UNESCO világörökség része. A kis település hírnevét többek között II. Pius pápának köszönheti, aki itt született, majd amikor pápa lett, átépíttette a várost Bernardo Rossellinoval. A városnéző séta alatt láthatjuk a II. Pius pápa által megálmodott épületeket: a Katedrálist, a Palazzo Piccolominit, a Palazzo Communalet és egy szép reneszánsz kutat. Ma még egy különlegességgel is megismerkedünk, a közeli, olívaligetben fekvő Sant Antimo Apátsággal. A román stílusú háromhajós templomot a Nagy Károly által alapított elődjére a 12. században építették bencés szerzetesek. Még mielőtt visszatérnénk szállásunkra, egy hangulatos borkóstolón vehetünk részt Montalcino környékén, amelyen a borokon kívül helyi specialitásokat is kóstolhatunk. Szállás ugyanott, ahol az előző este.

3. nap:

Reggeli után a tartomány déli részének felfedezésére indulunk. Elsőként Pitiglianot keressük fel, mely egy tufakiszögellés tetején áll, magasan a Lente-folyó völgye felett. A házak mintha a sziklákból nőttek volna ki, a város tökéletesen egybeolvad a természettel. A központ a Piazza della Fortezza Orsini és az itt található Palazzo Orsini. Innen kiindulva sétálunk egyet a középkori hangulatot idéző utcácskákon és a város egyedülálló zsidó örökségével is megismerkedünk. Mai napunkon még Soranot keressük fel. Ez a város is tufa sziklák tetejére épült, körülötte mély szakadék tátong. Itt is tovább ismerkedünk a középkori hangulattal. Délután fürdőzési lehetőség Saturniában, a Cascate del Mulino termálvizes forrásoknál. Az itt feltörő víz hőmérséklete kb. 37 fokos. A lezúduló víz természetes úton létrejött „kőkádakban" folyik lefelé, majd folyóként tűnik el a nádasban. Este visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:

Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba, Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Másodikként a középkorban sok évtizedig bevehetetlennek tartott Monteriggioni települést tekintjük meg. A várost a Sienai Köztársaság építette az 1200-as évek első felében, Firenze megállítására akkor, amikor a két rivális gazdasági és politikai okok miatt hadilábon állt egymással. Összesen 15 torony található a városfalak mentén, ami a Monte Ala tetején úgy néz ki, mint egy korona. Délután látogatás San Gimignanoba, a "tornyok városába", ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap:

Reggeli után Cortonába - a Napsütötte Toszkána című filmből ismert kisvárosba - utazunk, amely egyike a hegycsúcson levő kisvárosoknak. Mielőtt ide érkezünk, megcsodáljuk a Trasimeno tavat, a városkában pedig igazi középkori hangulat vár minket. Innen utunk Arezzoba vezet. A városban található A Szent Kereszt legendája, Piero della Francesca fő műve, mely az egyetemes freskóművészet egyik legjelentősebb remekműve. A városnéző séta során felfedezzük a Piazza Grande-t és környékét is. Rövid szabadidő után utazás a Firenze melletti szálláshelyre.

6. nap:

Reggeli után utazás Firenzébe, városnézés: Santa Croce templom (kívülről) – Dante szülőháza – Dóm – Keresztelőkápolna – Giotto torony – Piazza della Signoria – Uffizi képtár – Ponte Vecchio – Santa Maria Novella templom. Az déli órákban hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés Budapestre az éjszakai órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Toszkána vidéki bája 2015. július 14-19.

Tisztelt Vivaldi Travel!

Az elmúlt hónapban (07,14- 07 19.ig) utaztam a Toszkána vidéki bája elnevezésű úton az önök szervezésében.
Az útról és az úthoz kapcsolódó minden tényezőről csak a legnagyobb elismeréssel és megelégedéssel tudok megemlékezni.
Az idegenvezető (Horváth Zoltán) rátermett és alaposan tájékozott ember, akinek felkészültsége, úgy a látnivalókhoz kapcsolódó történelmi tények, mint a táj, a látnivalók, az ügyintézés ...minden igényt és szükségletet magas szinten kielégítettek.
A gépkocsivezetők kényes helyzeteket is nagy szakmai rutinnal és biztonságosan megoldottak. Nem közömbös, hogy egy ilyen bonyolult és az időjárás miatt (42 fok C. volt a két utolsó napon)  fárasztó helyzetekben is biztonságos és nyugodt lehetett az utazóközönség. 

Üdvözlettel: D. Ottó 

Toszkána vidéki bája 2015. július 14-19.

Tisztelt Iroda és Munkatársak!
Gratulálok a Toszkána vidéki bája program (július 14-19) tartalmához és kivitelezéséhez. Remek vezetőnk (Horváth Zoltán) biztonsággal, nagy tudással és határozottsággal vezette a csoportot. A nagy meleget a buszvezetők készségessége nélkül nehezebben viseltük volna el. Tudom, hogy nincs (nem is lehet) tökéletes program, szervezés, de ez erősen megközelítette.
Köszönöm!
Üdvözlettel
T. Attiláné dr.

Toszkána vidéki bája 2015. június 1-6.

Kedves Pauló Eszter!
Örömmel értesítem, hogy a toszkánai felfedező utunkról rendben visszatértünk. Az idő gyorsan múlott, az út sok szép és új emlékkel gazdagított mindnyájunkat. Mesés tájakon jártunk, csodálatos középkori óvárosokat látogattunk.
Idegenvezetőnk, Juhász Gábor révén színes és érdekes történelmi ismereteket adó visszatekintéseket hallottunk a városokról és a múltbéli nagy események helyszíneiről. Gábor széleskörű ismeretekkel rendelkező, azokat megosztani kívánó személyiség, aki minden helyzetben, egyéni kéréseknek is eleget téve nyújtott segítséget utastársainknak. Köszönet sokszínű és segítő munkájáért.
Ugyancsak köszönet illeti Fejes Attila gépkocsi vezetőnket, aki gondoskodott a gyors, de biztonságos célba érkezésünkről.
Külön köszönöm Önnek és a Vivaldi Utazási Iroda közreműködő munkatársainak az utunk megszervezését, hogy az előkészítő munkákkal biztosították a zavartalan élményszerzés lehetőségét.
Ahhoz, hogy utunk sikeres volt és feltöltődve, pozitív élményekkel térhettünk vissza a hétköznapi munkába, az Önök és kísérőink lelkiismeretes szakmai munkája nélkül nem jöhetett volna létre.
Megemlítem, hogy szállásunk és a nyújtott ellátás Chianciano Termében a Hotel San Remo-ban példa értékű. Rendkívül kedvesek, szívélyesek és szolgálatkészek voltak a vezető asszonytól a kiszolgáló személyzetig bezárólag minden dolgozó. A reggelik, vacsorák bőségesek és ízletesek voltak, a vacsora esetén választási lehetőséget nyújtottak.
A Montecatini Terme-i Hotel Mediterrán szálláson a csoport tagjait nem tudták egyben elhelyezni, 10 főnek a közeli négy csillagos szállodában biztosítottak szobákat, akik – utólag, megismerve a helyet – nagy örömmel vették tudomásul ezt a lehetőséget. A vezetés mogorvaságát ellensúlyozta a személyzet csendes, szerény, de kedves közreműködése. Az ellátás itt is változatos, jóízű és bőséges volt.
Összességében minden kollégám sok-sok élménnyel és teljes megelégedettséggel fejezte be az utazást.
Köszönet Önöknek!
Az Iroda minden munkatársának további jó munkát, sikeres szervezéseket és hozzánk hasonlóan elégedett utasokat kívánok.
Üdvözlettel, utastársaim nevében is,
Dr. N. László