Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Velence, az Adria királynője

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.09.12
4/3
Reggeli
124 900 Ft
116 157 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Útközben felkeressük Aquileia városát, mely fénykorában a Római Birodalom egyik legnagyobb városa és kikötője volt. Itt az ókeresztény bazilikát tekintjük meg, mely 1998-ban került fel a Világörökségi listára. A bazilika padlóját 760 négyzetméteres IV. századi mozaik fedi, amely nyugati világ legnagyobb keresztény mozaikja. A program után továbbutazás a szálláshelyre, este a szállás elfoglalása.


2. nap:
A mai napon a velencei lagunák gyöngyszemeit és az "Úszó várost" ismerhetik meg. Reggeli után Punta Sabbioniból hajózunk a három legszebb lagúna-szigetre (hajójegy külön fizetendő). Elsőként látogatás Torcello szigetére, Itt megtekintük a velencei-bizánci stílusú Santa Maria Assunta katedrálist, mely a sziget bazilikájaként működött, valamint a XI-XII. századi múltra visszatekintő Santa Fosca templomot, és az Attila trónjaként elhíresült kőszéket is. Burano szigetén ismerkedés a világhírű csipkeművészettel, majd továbbutazás Muranora, ahol rövid bemutatót is láthatnak az egyik üvegkészítő műhelyben. Érkezés Velencébe a délutáni órákban, majd gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Riva degli Schiavoni, Börtön, Sóhajok hídja, Dózse Palota, Szt. Márk tér és Bazilika. Szabadidő. Este hajózás Punta Sabbioniba, majd autóbusszal visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.


3. nap:
A mai napon folytatjuk az ismerkedést az Adria királynőjével. Reggeli után ismét Punta Sabbioniból hajózunk Velencébe (hajójegy külön fizetendő). A behajózás során elsőként egy kevéssé ismert szigetre megyünk. A San Lazzaro vagyis Szent Lázár sziget egy kis oázis a velencei lagúnában, amit 1717-ben átengedett a helyi tanács egy örmény nemesi származású szerzetesnek, aki a török támadások után Velencébe menekült. Ez a vallásos ember megalapította a mekhitarista örmény katolikus rendet. A libanoni cédrusból épült, világos kolostoron kívül látogatható a könyvtár is, amelyben az örmény kultúra egyik legnagyobb gyűjteményét őrzik. A látogatás után kikötünk a Szent György szigeten, ahonnan Szent Gellért indult Pannóniába téríteni. Megismerkedünk a csodás templommal és aki szeretne, a Harangtoronyból is megcsodálhatja a lagúnát. Innen egy panoráma kört teszünk a Giudecca csatornán, ahonnan további pompás épületeket is láthatunk. Érkezés Velencébe a kora délutáni órákban, majd a városnéző séta folytatása a Rialto hídig, melynek környéke évszázadok óta a város kereskedelmi központja. Délután szabadprogram, fakultatív gondolázási lehetőség Velence "utcáin". Este hajózás Punta Sabbioniba, majd autóbusszal visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

4. nap:
A kora reggeli órákban indulás haza. Útközben ismerkedés Trieszt nevezetességeivel. Elsőként ismerkedés a Piazza Unitá d'Italia térrel, mely Olaszország legnagyobb tengerre nyíló tere, majd séta a városban. Kora délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 15.000 FT/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 20 Euro/fő/alkalom
(a 2. és 3. estére van szervezett
vacsora, 1. este egyénileg tudja
mindenki megoldani a szálloda
környéki éttermekben vagy szupermarketben)
Aquileia bazilikakb. 10 Euro/fő
Behajózás Velencébe
Murano-Burano-Torcello szigetkirándulással egybekötve:    


kb. 50 Euro/fő
Behajózás Velencébe Szent Lázár és Szent György szigetek kirándulással egybekötve:kb. 50 Euro/fő
Gondolázás Velence "utcáin":kb. 25-30 Euro/fő
Velence városbelépő és idegenforgalmi adó:kb. 15 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Velence, az Adria királynője 2022.június 3-6.

Tisztelt Vivaldi Travel!
A pünkösdi hosszú hétvégén élményekben gazdag velencei úti célú utazáson vehettünk részt, az út során végig nagyon jól éreztük magunkat. Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket valamennyi munkatársuknak a professzionális szervezésért, a programok összeállításáért. Külön kiemelném Paulo Eszter kiváló szakmai felkészültségét, aki a kulturális élmények mellett figyelmességet, türelmet, igazi vezetői értéket is közvetített az utazók számára. Az ügyfélélményt emelte, hogy Nagy Gabriella és Fülöp Ferenc autóbusz vezetők jóvoltából utunk során végig biztonságban érezhettük magunkat. Bízom benne, hogy hamarosan lehetőségünk nyílik az Önök által szervezett másik utazáson is részt venni. Üdvözlettel:H-né Mária és P. Erzsébet

Velence, az Adria királynője 2022.június 3-6.

Tisztelt Utazási Iroda!
Mint régi törzsutasuk, szeretném köszönetemet kifejezni a jún. 3-6 közötti velencei útért, amelyen 3 unokámmal vettem részt és nagyon jól éreztük magunkat. Elsősorban Pauló Eszter idegenvezetőnek jár köszönet a felkészültségéért, szervezéséért és a programok sikeréért. Köszönjük a gépkocsivezetők munkáját is. Kényelmes volt az autóbusz, jó a szálloda, a 2 vacsora és a programok  kiválasztása és időbeosztása is. Szívélyes üdvözlettel Dr. E.J-né  

Velence, az Adria királynője 2015. szeptember 24-27.

Kedves Eszter!
Engedje meg,hogy mindkettőnk nevében ezúton is köszönetemet fejezzem ki az utunkon végzett munkájáért!
Önben nem csak egy rendkívül művelt és intelligens Idegenvezetőt,hanem kedves,bájos,szolgálatkész Hölgyet ismertünk meg.
Csoporttársainkkal való beszélgetések során is egyöntetűen ez volt a vélemény.
Nagyon megkedveltük állandóan mosolygó arcát,gesztikulálva magyarázó stílusát!
Hálánk jeléül és KÖSZÖNETKÉPPEN néhány fotót küldök.
Tisztelettel és hálás köszönettel:
G. Ferenc és párja K. Katalin

Velence, az Adria királynője 2015. szeptember 24-27.

Kedves Vivaldi Travel!
Szeretnék köszönetet mondani a magam és párom nevében a Velence, az Adria királynője utunkért, amelyen 2015. szeptember 24-27 között vehettünk rész. Nem az első utunk volt az Önök irodája által szervezett utazásunk és ismét maximálisan elégedettek voltunk! Csodálatos 4 nap volt! A programok jól szervezettek, élmény dúsak és változatosak. A busz kényelmes volt, Tibi a buszvezető előzékeny, kedves volt, az utazás során végig biztonságban éreztük magunkat. Szállás kitűnő volt!
Külön köszönet Pauló Eszternek, akiről csak LEG-ekben lehet beszélni! Egy nagyon felkészült, rendkívül profi, lexikális tudással rendelkezik, végtelenül kedves, jó humorú és csupa szív ember! Még egyszer köszönöm neki a segédkezést a lánykéréshez 
Az iroda minden munkatársának további sok sikert és hozzánk hasonló elégedett utasosak kívánunk!
Üdvözlettel:
M. András és N. Zsuzsa

Velence, az Adria királynője 2015. május 22-25.

Kedves Violetta!
Az utazás, a szervezés, a szálloda, a résztvevők mind egytől egyig 110%-os elégedettségünket vívták ki!
Nagyon jól éreztük magunkat, minden rendben volt. Külön kiemelném Eszter idegenvezetési stílusát, mert ez annyira emberközpontú és hihetetlenül alaposan felkészült, ami ebben a szakmában manapság ritkaság! Én az Önök helyében minden utat rábíznék!
Egészen biztosan fogok még utazni Önökkel, kiemelve az Eszter által vezetett utakat.
Örülök, hogy megtaláltam ezt az utazási irodát, minden ismerősömnek javasolni fogom!!
Tisztelettel és szeretettel: U. Zoltán