Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Könnyed csúcstúra a Magas-Tátrában

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2022.05.28
1/0
Nincs
18 900 Ft
18 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2022.08.06
1/0
Nincs
18 900 Ft
17 766 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Egy igazán CSÚCS túra. A kényelmesebb kirándulók is bátran választhatják ezt az utazást, hiszen akik nem vesznek részt az Elülső-Szoliszkó csúcstámadásán, nekik nem kell különösebb nehézséggel számolniuk. Az autóbuszunktól a tavat érintve az ülőszékes felvonóig kb. 1,5 km-t gyalogolnak, jelentősebb szintemelkedés nélkül.

Szlovákiában 2022. április 6-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Szlovákiában nemrég nyílt egy újabb attrakció, a TÁTRA TORONY. Aki szeretne a lenyűgöző hegyek látványában gyönyörködni, feltétlenül jöjjön velünk erre a túrára. A tenger szint felett 1367 méteren álló, 53 méter magas torony az eddigi legmagasabb Európában. Különleges építészeti megoldásával lehetővé teszi a páratlan panorámát és a Tátra megismerését. 
Jöjjenek velünk, gyönyörködjünk együtt a Tátra elbűvölő szépségében!

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés mai túránk kiindulópontjára, Csorbató településre a délelőtti órákban. A parkolóból elindulva körüljárják a Tátra egyik legszebb tavaként számon tartott Csorbai-tó egy részét, majd együtt felsétálunk a település síközpontjában található négyszemélyes, ülőszékes felvonó alsó állomásához (1350 m), majd a felvonóval felmegyünk annak felső, a Szoliszkó menedékház (1830 m) mellett található állomásáig. A felvonón utazva gyönyörű panoráma nyílik az előttünk kitáruló Malompataki-völgyre, valamint az annak középső részén található Fátyol-vízesésre, amely a Tátra egyik legszebb vízesése.

A felvonót magunk mögött hagyva a magashegyi, sziklás terepen szerpentinező nem túl hosszú, de azért igényes hegyoldalon elindulunk az Elülső-Szoliszkó (2117 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. A menedékháztól a csúcsig vezető út átlagos erőnléttel kb. 1 órát vesz igénybe, ezért a nehézségért viszont bőséges kárpótlást nyújt a csúcsról elénk táruló gyönyörű panoráma. Nem csak a Tátra környező, szebbnél-szebb csúcsait, így pl. a Krivánt, a Szoliszkó- és Bástya-gerincet láthatjuk innen teljes panorámájában, de felülről nézhetünk le a felvonóból már látott Fátyol-vízesésre. Aki még nem járt a Magas-Tátra csúcsain, de szeretné átélni egy valódi csúcstúra élményét, és ehhez érez magában kellő erőt és elszántságot, az keresve sem tud ennél jobbat választani.

A csúcsról a felfelé megtett úton jutunk vissza a menedékházhoz, ahol tartunk egy rövid pihenőt, majd egyéni döntést követően gyalog vagy felvonóval jutunk vissza a településre. Akik nem ijednek meg egy kis térderősítő túrától, azokkal a kék jelzésű turistaúton gyalogosan megyünk le a tóhoz. Eleinte a széles sípálya nyugati szélén vezet a kövekkel kirakott út, majd a sípálya kanyarulatában utunk az egykori felvonó nyomvonala mentén érkezik meg a Csorbai-tó északi partjára.

A programot azoknak is ajánljuk, akik nem szeretnének részt venni a "csúcstúrán az Elülső-Szoliszkó csúcsra". Páratlan panorámával töltődhetnek fel, hiszen így is használhatják az ülőszékes felvonót a Szoliszkó menedékházig, majd ugyanezzel a felvonóval térhetnek vissza. Ezt követően pedig fakultatív programként (azok is, akik a csúcstámadás programot választották) egyénileg lehetőség nyílik felmenni a nyár elején megnyitott Tátra-toronyba, amely a Lombkorona-tanösvény kilátótornyához hasonló, fából ácsolt hatalmas kilátótorony Csorbai-tó közelében. Ezt követően rövid szabad program a településen, majd haza indulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

 

Túratávolságok:
Szoliszkó menedékház – Elülső-Szoliszkó csúcs oda-vissza 2 km, szintkülönbség 295 méter fel és le.
Szoliszkó menedékház – Csorbai-tó 3,6 km, szintkülönbség 470 méter lefelé.

 

Várható költségek:
Ülőszékes felvonó a Szoliszkó menedékházhoz – felnőtteknek oda-vissza 14 €, fel 13 €,  (nyugdíjasoknak oda-vissza 13 €, fel 11 €, – 2021-es árak).
Fakultatív ebéd a menedékházban (igény szerint kb. 5-15 €/fő).
Tátra-torony: felnőtt 13 €, gyerek (3-15 évig), diák, nyugdíjas: 8,50 €.

 

Túra nehézsége: 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, amely átlagos erőnléttel teljesíthető, nem tartalmaz jelentős távot és szintkülönbséget. A menedékháztól menedékházig vezető csúcstúra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és szédülésmentesség szükséges. Akik lefelé is gyalogolni szeretnének, azokra viszonylag nagy szintkülönbség vár a nem túl jelentős távon, amely jó kondíciót igényel. Ezt a túrát magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgó utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő!), koncentrációt és odafigyelést igényel. Aki megszokta a használatukat, azoknak a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzhetik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Csúcstúra a Magas Tátrában 2017. augusztus 12.

Tisztelt Utazási Iroda!

Szeretnék köszönetet mondani a 2017. augusztus 12-i fantasztikus élményekért, Lőrincz Gyula idegenvezető érdekes történeteiért és az utasokkal megosztott információkért, Botos György túrakísérőnek a gondoskodásáért és természetesen a sofőrünknek (ha jól értettem, Antalicz József volt velünk) a balesetmentes útért. Igaz, hogy Édesanyám rosszulléte miatt a csúcstúrát az első pár „lépcsőfok" után feladatuk, de élveztük az utazást a felvonóval és a rendelkezésünkre álló idő alatt hatalmas sétát tettünk a Csorbai tó körül, végig tudtuk olvasni az információs táblákat, részünk volt napsütésben, párában úszó, illetve abból időnként kibukkanó tóban és a farkaséhes kacsák etetésében. Nem tudom, ki „intézte" az időjárást, de nagyon hálásak vagyunk, amiért megúsztuk az esőt J.

Még egyszer köszönet a szép élményekért és a hatékony szervezésért.
Tisztelettel:
A. R. Éva

Csúcstúra a Magas-Tátrában 2015. június 14.

Kedves Vivaldi csapata,

Nagyon köszönjük a csodálatos élményt .
Szuper profi csapatuk van Nagy Árpád teljesen elbűvölt a  felkészültségével .
Csak ajánlani tudom Önöket .
Egy kis negatívum de ez csak személyes :az ajánlatukból nem derült ki ,hogy ennyire kemény lesz a túra ,ugyanis a 2-3 szintnek a teljesen egészséges emberek körében valós a kategorizálás .Az én esetemben aki többszörösen műtött (térd,agyműtött egyensúlyzavaros)hát nem nekem való túra volt de hálás vagyok ,hogy részese lehettem ennek a csodának amit láttam .
Kurucz Imre segítségét külön köszönöm ,hogy segített a lefele úton
Ebből okulva a többi foglalásba beleírom az egészségi problémám ,hogy ajánlják úgy is?
Maradok továbbra igazi törzs utasuk .
További sok sikert kívánok az egész csapatuknak.

Üdvözlettel
K. Ildikó és László

Csúcstúra a Magas-Tátrában 2015. június 14.

Kedves Vivaldisok!

Nagyon jól éreztem magam a vasárnapi Szoliszkó-csúcs megmászásán. Köszönet Árpádnak és Imrének, hogy ilyen gyönyörű helyen, profin kalauzoltak minket.Még az időjárás is nekünk kedvezett, bár kissé fenyegetőek voltak a felhők...... kényelmes tempóban másztuk meg a hegyet és bőven volt idő kifújni magunkat miközben gyönyörködtünk az elénk táruló kilátásban. :-)

üdvözlettel H. Anna

Csúcstúra a Magas Tátrában 2015. június 14.

Üdvözlet a "Vivaldi csapatnak"

 Köszönjük ezt a remek kirándulást, a várakozásainkat messze túl teljesítette. A két idegenvezetőről csak jót tudunk mondani. A túravezetőnk (Nagy Árpád) felkészültsége páratlan.
Remélem hogy lesz még alkalmunk  Önökkel utazni, kirándulni.

További jó munkát kívánunk
B.Zoltán és K Magdolna.

Csúcstúra a Magas-Tátrában 2015. június 14.

Üdvözlet!

Köszönjük szépen ezt a remek kirándulást,nagyon-nagyon sok élménnyel gazdagodtunk. Gyönyörű volt,és minden nagyon jól sikerült,még az időjárást is beleértve. A busz kényelmes volt,a buszvezetőt is nagyon szeretném kiemelni,kiváló sofőr. A két idegenvezető:Kurucz Imre és Nagy Árpád gondoskodott a megfelelő tájékoztatásról. Elnézést kérek,de a két vezető nevét nem tudom személyre szabottan beazonosítani, de különdíjas nálam, aki Parassapusztától kísért minket, a nagy Tátra szakértő. Eddigi  kirándulásaimon,beleértve más utazási irodákat is,első helyezett az idegenvezetők közül. Nagyon sok információt kaptunk,nagyon tájékozott,minden külön kérdésünkre válaszolt,és egy nagyon kellemes,szimpatikus személy. A busz társasága is teljesen jó volt. Úgyhogy nekem minden elnyerte a tettszésemet,köszönjük. Remélem,még lesznek ilyen magashegyi túrák,mert én személy szerint ezeknek vagyok nagy kedvelője. További jó munkát,és sok utast kívánok Önöknek!

Tisztelettel: T. Tímea