Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap: 
                     
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szatmárnémetibe, ahol a buszos városnézés során megtekintjük a Láncos Templomot, a Vécsey Házat (a város egyik legrégebbi épületét, amelyben 1711. április 30–án megkötötték a szatmári békét), a Székesegyházat és a Püspöki Palotát. Továbbutazás Miszmogyorósra, ahol meglátogathatjuk Misztótfalusi Kis Miklós emlékházát (Erdély és a magyarság egyik legnagyobb nyomdásza). Ezt követően Nagybányára látogatunk. A városnézés során megtekintjük az Ásványtani Múzeumot - Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteményét, a Képzőművészeti Múzeumot, a régi főteret és környékét. Továbbutazás Koltóra, ahol a Telki kastélyt tekintjük meg. Szállásfoglalás Nagybányán (1éj). Vacsora a szállodában.

2. nap:       
   
Reggeli után az Iza folyó völgyébe, a Világörökségi listán szereplő máramarosi fatemplomok vidékére látogatunk. Első megállónk Desze, ahol a fatemplom káprázatos falfreskóit tekintjük meg. Majd Máramarossziget nevezetességeivel ismerkedünk. A város, egykor Magyarország faiparának és sóiparának központja volt. Városnézés: Leövey Klára emlékoszlop, a kommunista időszak legkegyetlenebb börtöne, melyet neveztek „a püspökök és miniszterek börtöné”-nek is, Hollósy Simon szülőháza, a felújított zsinagóga. Innen Szaploncára utazunk. A Vidám Temető fejfáiról leolvasható a falu egész története, rétegződése, foglalkoztatottsága. A legendás vidámság pedig csak első látásra tűnik akasztófahumornak, inkább utólagos bosszú a halálon, amit senki se tud kikerülni. Utolsó megállónk Barcánfalva, ahol fából épült jellegzetes máramarosi kolostorkomplexum található, amely protokolláris ortodox központ és az 1993-ban épített 62 m magas tornya ma a második legmagasabb fatorony egész Európában. Este szállásfoglalás Borsafüreden (2éj), vacsora a panzióban.

3. nap:

Reggeli után utazás a Borsai-hágón át, amely 1416 méteres átjáró, elválasztja a Radnai-havasokat a Máramarosi-havasoktól. Rajta vezet át az út Visó völgyéből az Aranyos Beszterce völgyébe. A hágón rövid panorámaszünet alkalmával lehetőség nyílik fotózni és gyönyörködni a szép tájban. Tovább utazás Moldovitára, ahol Lucia Condrea tojás múzeumát látogatjuk meg. Ezután programunkat, a Világörökség részét képező Voronetiben folytatjukahol megtekintjük a Szent György-kolostortemplomot, mely a kelet Sixtus-a. Ezt követően egy újabb kolostorral ismerkedünk. Sucevita festett kolostora, melyet a Feltámadás tiszteletére szenteltek fel - a Világörökség közé nem került ugyan, de a figyelemre méltó moldvai templomok egyike. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap:

Reggeli után utazás Besztercére, mely a középkori kereskedelem egyik fontos állomása volt. Megtekintjük a főtéren látható, az 1500-as évek második felében épített szász evangélikus templomot, mely a gótika stílusjegyeit viseli magán. A hosszú századok során barokk és reneszánsz sajátosságokkal egészült ki. Majd Somkeréken megtekintjük a 13-14 századi református templomot. Utunkat folytatjuk Válaszútra, ahol a Kallós Zoltán Néprajzi Múzeumba teszünk látogatást. A kiállítás hét kiállítóteremben nyolc tisztaszobát mutat be azokról a tájakról és vidékekről, ahol Kallós Zoltán élt, tanított és gyűjtött. Innen tovább utazunk Kolozsvárra, ahol rövid városnéző sétánk során megtekintjük a Mátyás szoboregyüttest, a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát. Este szállásfoglalás Kolozsvár környékén (1éj). Vacsora a szállodában.

5. nap:

Reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Zsibón, ahol a Wesselényiek ősi fészkét tekintjük meg. A kastély kertjében egy botanikus kert található, ahol rövid sétát teszünk.  Innen továbbutazunk Érmindszentre, ahol Ady szülőházába látogatunk. Utunk utolsó állomásaként Nagykárolyban megtekintjük a Károlyi-kastélyt. Az egykori középkori vár helyén Joseph Bitthauser tervei alapján a XVIII. század végén épült meg a kastély. Neogótikus–neobarokk stílusú héttornyos, árokkal körülvett lovagvárrá a XIX. században a híres építész Ybl Miklós építette át. Innen hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Észak Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina 2018. május 30 - június 3.
 
Tisztelt Vivaldi Travel Csapat!
Szeretnénk megköszönni az Észak-Erdélybe szervezett utat!
A programok változatosak, a szállások színvonalasak, az étkek bőségesek és finomak voltak.
Külön köszönet idegenvezetőnknek, Kovács Leventének, aki őszintén, nagy szeretettel mutatta be szülőföldjét és hazáját sok székely viccel fűszerezve. Gépkocsivezetőnk, Pintér Gábor biztos kézzel vezette a buszt még a kanyargós hegyi utakon is.
Üdvözlettel: K. Eszter és F. Mária
 
Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina 2016. augusztus 10-14.

Kedves Vivaldi csapat!
Vasárnap érkeztünk vissza az Észak-Erdélybe szervezett utunkról és szeretnénk megköszönni a nagyszerű élményt! Hajszálpontos indulás és bonyolítás, színvonalas vezetések és szállások. A sofőr fantasztikus biztonsággal vitte a buszunkat a kanyargós hegyi utakon, még arra is figyelt, hogy mindenkit lesegítsen a leszállások alkalmával. Az idegenvezetőnk, Kovács Levente pedig nem csak a székely viccek professzionális előadójaként remekelt, hanem rendkívüli tárgyi tudásával és szülőföldje iránti megható szeretetével közelebb hozta számunkra ezeknek a szép vidékeknek a varázslatát. Különösen jól sikerült a válaszúti KAllós Zoltán gyűjtemény beiktatása, mivel a dézsi templom nem volt fogadóképes. Lenyűgöző az itt dolgozó emberek lelkesedése, az éppen akkor zajló néptánc tábor hangulata! Kovács Levente észrevétlenül a barátunkká vált, rajta keresztül mi is megérezhettük, hogy bizony közünk van a világnak ehhez a szegletéhez.
Nagyon köszönjük ezt a feledhetetlen utazást!
Üdvözlettel: M. KÁlmán és M. K. GAbriella

Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina 2016. május 20-24.

Kedves Pauló Eszter!
Köszönetet szeretnék mondani a magam és az összes utas nevében az Észak-Erdély....kirándulás szervezéséért. Nagyon jól éreztük magunkat, mindennel meg voltunk elégedve (program, szállás, étkezés, vezetés, busz stb.). A programokkal kapcsolatban lenne javaslatunk: a válaszúti Kallos Zoltán gyűjteményt mindenképpen érdemes lenne Önöknek is bevenni a programba. Nagyon szép az összegyűjtött anyag, és nagyon kedvesek voltak a helyi vezetők. Üdvözlettel: Sz. Katalin