Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2018.05.30
5/4
Félpanzió
64 900 Ft
58 410 Ft
2018.08.22
5/4
Félpanzió
64 900 Ft
58 410 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:                       
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szatmárnémetibe. Séta a város főterén: megtekintjük a Pannónia-szállót, a Tűzoltó-tornyot, az Északi Színházat, a Vécsey-palotát - a város egyik legrégebbi épületét, amelyben 1711. április 30–án megkötötték a szatmári békét. Sétánkat a Római Katolikus Székesegyháznál fejezzük be, majd továbbutazunk Koltóra, látogatást teszünk a Teleki kastélyban, ahol a Petőfi házaspár a mézesheteit töltötte. A Petőfi emlékek megtekintése után Nagybányára látogatunk. A városnézés során megtekintjük az Ásványtani Múzeumot - Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteményét, a Képzőművészeti Múzeumot - a Nagybányai Festőiskola tárlatát, a régi főteret és környékét. Rövid szabadprogram után szállásfoglalás Nagybányán. Vacsora a szállodában.

2. nap:           
Reggeli után az Iza folyó völgyébe, a Világörökségi listán szereplő máramarosi fatemplomok vidékére látogatunk. Első megállónk Desze, ahol a fatemplom káprázatos falfreskóit tekintjük meg. Majd Máramarossziget nevezetességeivel ismerkedünk. A város, egykor Magyarország faiparának és sóiparának központja volt. Városnézés: Leövey Klára emlékoszlop, a kommunista időszak legkegyetlenebb börtöne, melyet neveztek „a püspökök és miniszterek börtöné”-nek is, Hollósy Simon szülőháza, a felújított zsinagóga. Innen Szaploncára utazunk. A Vidám Temető fejfáiról leolvasható a falu egész története, rétegződése, foglalkoztatottsága. A legendás vidámság pedig csak első látásra tűnik akasztófahumornak, inkább utólagos bosszú a halálon, amit senki se tud kikerülni. Utolsó megállónk Barcánfalva, ahol fából épült jellegzetes máramarosi kolostorkomplexum található, amely protokolláris ortodox központ és az 1993-ban épített 62 m magas tornya ma a második legmagasabb fatorony egész Európában. Este szállásfoglalás Borsafüreden, vacsora a panzióban.

3. nap:
Reggeli után utazás a Borsai-hágón át, amely egy 1416 méteres átjáró, elválasztja a Radnai-havasokat a Máramarosi-havasoktól. Ezen át vezet az út a Visó völgyéből az Aranyos Beszterce völgyébe. A hágón rövid panorámaszünet alkalmával lehetőség nyílik fotózni és gyönyörködni a szép tájban. Majd programunkat, a Világörökség részét képező Voronetiben folytatjuk, ahol megtekintjük a Szent György-kolostortemplomot, mely a kelet Sixtus-a. Ezután Kacsikára utazunk. A falu neve kacsát jelent, amit a falu tavaiban megtalálható nagyszámú vadkacsáról kapott. Kacsika az 1960-as évektől a moldvai magyarok búcsújáró helye. Itt található egy sóbánya, egy olyan óriási sóhegy, hogy egész Európát el tudná látni sóval mintegy 400 évre. A sóbánya megtekintése után egy újabb kolostorral ismerkedünk. Sucevita festett kolostora, melyet a Feltámadás tiszteletére szenteltek fel - a Világörökség közé nem került ugyan, de a figyelemre méltó moldvai templomok egyike. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap:
Reggeli után utazás Besztercére, a városközpont és az evangélikus templom megtekintése. Továbbutazás Dézsre. A főtéren áll a 15. századi hatalmas gótikus református templom, melyet egykor kő körfal övezett, tőle északra az egykori fejedelmi ház. A városnézés és szabadidő után továbbutazás Szamosújvárra, mely az erdélyi örmények legfontosabb központja. Városnézés a barokk szerkezetű városban: Martinuzzi kastély, örmény-katolikus székesegyház, Salamon templom. Napunk utolsó programja a bonchidai Bánffy-kastély megtekintése, mely Erdély egyik legnagyobb, évszázadokon keresztül legépebben megőrzött főúri kastélya volt. Este szállásfoglalás Kolozsvár környékén. Vacsora a szállodában.

5. nap:
Reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Zilahon, városnéző sétánk során megtekintjük Wesselényi és Ady szobrát. Innen továbbutazunk Érmindszentre, ahol Ady szülőházába látogatunk. Utunk utolsó állomásaként Nagykárolyban megtekintjük a Károlyi-kastélyt. Az egykori középkori vár helyén Joseph Bitthauser tervei alapján a XVIII. század végén épült meg a kastély. Neogótikus–neobarokk stílusú héttornyos, árokkal körülvett lovagvárrá a XIX. században a híres építész Ybl Miklós építette át. Innen hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. (Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a). A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.)

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 munkanapon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Fakultatív útlemondási biztosításCsak egynapos, illetve non-stop utazásra köthető. A részvételi díj nem tartalmazza, díja: a részvételi díj 5,5%-a.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: A biztosítás megkötését minden programunk esetében ajánljuk. Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt arról, hogy a biztosító társaság rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk. Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

Cégünk a Colonnade Biztosító (korábban Atlasz Biztosító) szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 550 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina 2016. augusztus 10-14.

Kedves Vivaldi csapat!
Vasárnap érkeztünk vissza az Észak-Erdélybe szervezett utunkról és szeretnénk megköszönni a nagyszerű élményt! Hajszálpontos indulás és bonyolítás, színvonalas vezetések és szállások. A sofőr fantasztikus biztonsággal vitte a buszunkat a kanyargós hegyi utakon, még arra is figyelt, hogy mindenkit lesegítsen a leszállások alkalmával. Az idegenvezetőnk, Kovács Levente pedig nem csak a székely viccek professzionális előadójaként remekelt, hanem rendkívüli tárgyi tudásával és szülőföldje iránti megható szeretetével közelebb hozta számunkra ezeknek a szép vidékeknek a varázslatát. Különösen jól sikerült a válaszúti KAllós Zoltán gyűjtemény beiktatása, mivel a dézsi templom nem volt fogadóképes. Lenyűgöző az itt dolgozó emberek lelkesedése, az éppen akkor zajló néptánc tábor hangulata! Kovács Levente észrevétlenül a barátunkká vált, rajta keresztül mi is megérezhettük, hogy bizony közünk van a világnak ehhez a szegletéhez.
Nagyon köszönjük ezt a feledhetetlen utazást!
Üdvözlettel: M. KÁlmán és M. K. GAbriella

Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina 2016. május 20-24.

Kedves Pauló Eszter!
Köszönetet szeretnék mondani a magam és az összes utas nevében az Észak-Erdély....kirándulás szervezéséért. Nagyon jól éreztük magunkat, mindennel meg voltunk elégedve (program, szállás, étkezés, vezetés, busz stb.). A programokkal kapcsolatban lenne javaslatunk: a válaszúti Kallos Zoltán gyűjteményt mindenképpen érdemes lenne Önöknek is bevenni a programba. Nagyon szép az összegyűjtött anyag, és nagyon kedvesek voltak a helyi vezetők. Üdvözlettel: Sz. Katalin