Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

A Tátra bűvöletében: túra a Zöld-tavi menedékházhoz

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

Indulás 05.00 órakor Budapestről a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel. Besztercebányán és Poprádon keresztül délelőtt érkezünk meg a Tátrai Nemzeti Parkban, Tátralomnic szomszédságában található Fehér-víz (Biela voda) nevű parkolóba. Mai, igazán látványos és könnyen végigjárható túránk a Magas-Tátra egyik leginkább magával ragadó szegletébe, a varázslatos Zöld-tó partján álló Zöld-tavi menedékházhoz vezet, ahol legendákkal övezett hegycsúcsok, friss hegyi levegő, ízletes tátrai ételek és italok várnak ránk. A parkolóból széles erdei úton indulunk felfelé a Késmárki-Fehérvíz-völgyben. Kezdetben fenyvesben, majd törpefenyők között kanyarog ösvényünk, melynek kisebb tisztásairól már útközben szép kilátás tárul elénk. Mintegy három óra gyaloglás után érkezünk meg a Magas-Tátra egyik legszebb völgykatlanában, az elragadóan bájos Zöld-tó partján álló Zöld-tavi menedékházhoz. A tavat olyan hatalmas, ég felé törő tátrai csúcsok szegélyezik, mint pl. a Weber-csúcs, amely a Magas-Tátra legmagasabb függőleges sziklafala (900 méter), a legendákkal övezett, a tóból szinte kinőni látszó Karbunkulus-torony, vagy a sziklamászók körében rendkívül kedvelt Zerge-csúcs. A menedékházban megpihenünk és megebédelünk, majd miután magunkba szívtuk a hegyek energiáját, a felfelé megtett úton jutunk vissza túránk kiindulópontjához. A parkolóban várakozó autóbuszunkkal haza indulunk hazafelé, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv: 15 km, Szintkülönbség 615 méter fel és le, menetidő 6-7 óra

Túra nehézsége: Ez a túra 4-es nehézségű, közepesen nehéz túra, amely átlagos erőnléttel teljesíthető, ám a túra során nincs lehetőség könnyítésre. A túra az előttünk álló távhoz képest nem tartalmaz jelentősebb szintkülönbséget, végigjárása azonban megfelelő kondíciót és az ilyen nehézségű csoportos túrákon megfelelő tempót igényel. A túrát kavicsos erdei úton biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, utcai cipő nem megfelelő!) igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

A Tátra bűvöletében: túra a Zöld-tavi menedékházhoz 2016. május 29.

Tisztelt Szervezők!
Szeretnék köszönetet mondani, hogy részt vehettem egy csodálatos túrán 05.29-én a Zöld-tavi menedékházhoz.
Csodás tájon, hangulatos túraúton haladhattunk zúgó patak mentén a kristálytiszta tóig, a menedékházig.
Köszönet Nagy Árpád túravezetőnek, aki rendkívüli felkészültséggel rendelkezik, és rengeteg ismerettel gazdagított minket a Magas-Tátra világáról. Köszönet Győrffy Máténak, aki türelemmel terelgetett minket, lemaradó fotósokat :-)
Köszönet a buszvezetőknek, akik biztonsággal utaztattak oda és vissza.
Az időjárás is megfűszerezte utunkat: meglepett egy rövid, de igen intenzív jégesővel, ami nagyon különleges élményt nyújtott számomra, és szerencsére baj sem történt. Csupán a bakancsom ázott el alaposan, de hát ez végül is felkészültség kérdése :-).
Mindent egybevetve: felejthetetlen élményeim közé fog tartozni!
Üdvözlettel:
M. Jánosné

A Tátra bűvöletében: túra a Zöld-tavi menedékházhoz 2016. május 29.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Gratulálok a Zöld-tavi menedékházhoz szervezett túrájukhoz.Fantasztikusan éreztem magam ismét,köszönhetően a két túravezetőjüknek Nagy Árpádnak és fiatal kollégájának Máténak aki szintén mindvégig segítségünkre volt.Az élményt még a nyakunkba szakadt délutáni égi áldás sem rontotta.A Tátra nagy szakértője és mesélője jóvoltából sok érdekes ismerettel és élménnyel gazdagodtam ismét.Köszönet mindenkinek ezért a csodás napért.
D. Gyöngyi