Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Ég és föld között: Umbria mesés vidékén

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.05.07
6/5
Félpanzió
234 900 Ft
220 806 Ft
2024.10.08
6/5
Félpanzió
234 900 Ft
211 410 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Todi környékén az esti órákban.

2. nap:           
Reggeli a szállodában, majd Spoleto városával ismerkedünk, melynek látképét a Rocca Albornoz uralja. Az épületegyüttes eredetileg pápai erődítmény, majd Lucrezia Borgia otthona volt. Megtekintjük még a Ponté delle Torrit (tornyok hídja), valamint a 12. századi Dómot. A várost elhagyva a Cascata delle Marmore vízeséshez érkezünk. A víz 165 méteres magasságból 3 „lépésben” zuhan bele a Nera folyó vizébe. Európa egyik legnagyobb vízesése, egyben a világ legnagyobb mesterséges vízesése is, létrejötte ugyanis emberi kéz munkájának köszönhető! Innen Szent Rita városába, Cascia-ba megyünk. Szent Rita a reménytelen helyzetek, a kilátástalanság védőszentje. A Rózsák királynőjeként is emlegetik, és életéhez számos csodás esemény kapcsolódik. A városban található egy nevéhez köthető templom is. Az építkezést 1937-ben kezdték el, de csak 10 évvel később, 1947-ben szentelték fel. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap:           
Reggeli után Todi városával ismerkedünk. A város központja a számos filmforgatás helyszínéül szolgáló Piazza del Popolo, amelyet a középkorban négy kapu zárt körül: a Palazzo del Capitanoé, a Palazzo del Popoloé, ahol ma a városi galéria működik, és az ősi címerrel díszített Palazzo dei Priorié, ahol a pápai állam kormányzói éltek. Később egy különlegességgel ismerkedünk, Civita di Bagnoregio-ba vezet utunk. A helyiek ezt a gyönyörű települést haldokló városnak – la cittá che muore – is hívják. A várost az etruszkok alapították több mint kétezer évvel ezelőtt. A legenda szerint itt született Szent Bonaventura. Az 1695-ös nagy földrengés után a domb ingataggá vált, a szikla több helyen leomlott és házak semmisültek meg. A városba csak gyalogos hídon át juthatunk be, ahol egy szempillantás alatt a középkorban találhatjuk magunkat. Délután Orvieto városának felfedezésére indulunk. A város egy bevehetetlennek tartott fennsíkon épült. Városbeli sétánkat a sikló felső megállójánál kezdjük: megtekintjük a Dómot, melynek homlokzata az olasz gótika színpompás csodája, majd a Szent Patrik kútjaként ismert vár kutat, melyet VII. Kelemen pápa építtetett - aki Róma kifosztása idején Orvietóban talált menedéket. Innen utazás a következő szálláshelyre, mely Chianciano Terme környékén lesz.

4. nap:           
Reggeli után Spello kisvárosával ismerkedünk. Ez a városka nem a külsőségekről és a nagyközönségnek szóló turisztikai attrakciókról szól. Itt éppen az igazi, málló vakolatú umbriai valósággal találkozuhatunk. A városka utánozhatatlan báját a mindent elborító virágözön teszi feledhetetlenné. Ezt követően továbbutazunk Assisibe, ahol Szent Ferenc életével ismerkedünk. Az Assisi Szent Ferenc-bazilika és kolostor díszítése Giottonak és tanítványainak érdeme és páratlan szépségű.  A templom megtekintése után városnéző séta és szabadidő következik. Visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:           
Reggeli után utazás Perugiába, az "Olaszország zöld szíveként" emlegetett Umbria tartomány fővárosába, az ország egyik etruszk városába. A San Lorenzo katedrális, a Fontana Maggiore, reneszánsz előtti idők legszebb szökőkútja, valamint a mögötte magasodó városháza, a Palazzo dei Priori mind egyedi, romantikus hangulatot kölcsönöz a macskaköves utcáknak. Érdekesség, hogy a város egyes pontjain mozgólépcsővel lehet eljutni egyik utcáról a másikra, a nagy szintkülönbség miatt. A városnéző sétát követően ellátogatunk a híres Baci csoki szülőhelyére, a Perugina csokigyárba, ahol kóstolással egybekötött gyárlátogatáson vehetünk részt. Délután Gubbio felfedezésére indulunk. A város az Ingino hegy nyúlványán fekszik, egy pillantással befogadható ódon hangulata. Az 500 m magasságban elterülő település házai terasz- szerűen uralják a hegyoldalt. A séta során megtekintjük a Palazzo dei Consoli tornyos, várszerű épületét és a Palazzo Ducalet. Visszautazás a szálláshelyre.

6. nap:           
Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 5 éj szállás
- félpanziós ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 2 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Perugina csokigyár látogatás:kb. 12 Euro/fő
Gubbio, Palazzo Ducale:kb. 5 Euro/fő
Spoleto, Rocca Albornozkb. 10 Euro/fő
Orvieto, Dóm+felvonó:kb. 12 Euro/fő
Cascata delle Marmorekb. 15 Euro/fő
Civita di Bagnoregiokb. 15 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Ég és föld között: Umbria mesés vidékén 2023. május 9-14.

Szia Eszter,
tegnap érkeztünk haza Umbriából. Szeretnénk megköszönni ezt a csodás utat, ami kihagyhatatlan, ha az ember meg akarja ismerni Olaszországot. A csodás tájak, a lenyűgöző kisvárosok ezernyi értéke feledhetetlen.
András és Attila kiváló gépkocsivezetők, velük tényleg biztonságban érezhettük magunkat a sokszor“zergejárta” utakon. Lilla személyében pedig ismét egy fantasztikus idegenvezető kollégát ismerhettem meg. Kedves, végtelenül türelmes, aki humorával, és nem utolsó sorban hihetetlen tudásával tette teljessé a programot.
Puszillak, 
Zsuzsa

Ég és föld között: Umbria mesés vidékén 2022. szeptember 11-16.

Kedves Lányok !
Szeptember 11-16-ig voltunk Umbriában, ahol egy igazán szép, nagyon jól összeállított programon vettünk részt. A megszokott utazó csoportunkból most nyolcan mentünk az olasz kirándulásra, aminek során nagyon kényelmes és végig tiszta autóbusszal közlekedhettünk.
Sofőrünk, András nagyszerű vezetési stílusa miatt végig biztonságban éreztük magunkat, az autópályán és a hegyi kanyargós utakon egyaránt. Idegenvezetőnk Végh Lilla mindent megtett, hogy felejthetetlen utazásban részesüljünk. Kedves humorával, határozottságával mindvégig összeartotta a csoportot, miközben sok érdekes információt adott át a látottakról. Felhívta a figyelmünket a jellegzetes finom ételekre, italokra is. A magasan fekvő városoknál, ahol helyi busz is igénybevehető volt, de a  turista búszunk már nem mehetett fel, gyors igényfelmérés után megrendelte a helyi járatot, ezzel is gyorsítva és megkönnyítve az utazást, mindig odafigyelve a csoportra.
Jók voltak a szállásaink, különösen a Chianciano Termében lévő Hotel President, ahol nagyszerű félpanziós ellátásban volt részünk. A szálloda személyzete mindent megtett, hogy igazán jól érezzük magunkat, esténként jellegzetes, finom fogásokat szolgáltak fel.
Nagyszerűen éreztük magunkat és már tervezzük a következő utunkat, jövőre is a Vivaldi Travellel. Üdvözlettel:L-né, Klári

Ég és föld között - Umbria mesés vidékén 2019. május 1-5.

Tisztelt Iroda!
Néhány napja érkeztünk haza “Umbria mesés vidékén”programjukról (2019.május 1-5.). Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt az utat – profi szervezés, csodálatos tájak, mesés, hangulatos városok, utcák. Idegenvezetőnket Lillát röviden két szóval tudnánk jellemezni, végtelen kedvesség. Szakmai tudása mellett végig áradt belőle a pozitív kisugárzás. Minden utastársunk egyetértett abban, hogy ennyire udvarias gépkocsivezetőkkel, mint Attila és Sanyi ritkán találkozik az ember. Köszönet nekik a biztonságos vezetésért. Nagyon jó társaság jött össze ezen az úton, akik közül sokan voltunk régi “vivaldisok”. Öröm volt ismerős arcokat felfedezni. Külön bájt adtak az útnak 75 év fölötti utitársaink, akiket mindenki körülrajongott, segített. Reméljük, hogy még sok “vivaldis” út áll előttük. Mi már nézegetjük a következő felfedezésre váró olasz tartományt Olaszország és a Vivaldi eddig még sohasem okozott nekünk csalódást! Üdvözlettel: Nagyék

Ég és föld között - Umbria mesés vidékén 2019. május 1-5.

Tisztelt Iroda, Kedves Munkatársak !
Május 1-től 5-ig vettünk részt umbriai programjukon Végh Lilla vezetésével.
Csak a legjobbakat tudjuk mondani arról a részletes, mindenre kiterjedő tájékoztatásáról, amit az út során - már Magyarországon is - Tőle hallhattunk. A programok lebonyolítását is mintaszerűen kezelte. Köszönet érte!
Az autóbusz kényelmes, mindig tiszta, a gépkocsivezetők profik, előzékenyek, szolgálatkészek voltak. Nekik is köszönet !
Csodálatos tájakon jártunk, rengeteg hajdan művészettörténetből tanult nagy mester alkotásait láthattuk "élőben". Érdekes volt Szerb Antal: Utas és holdvilág című könyvének helyszíneit személyesen bejárni.
Mindent összevetve az Önöktől megszokott kiváló minőséget kaptuk.
Fogadják őszinte jókívánságainkat, munkájukhoz további sikereket és jó egészséget kívánunk.
Szeretettel: dr.K.A. és K.J.

Ég és föld között - Umbria mesés vidékén 2019. május 1-5.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Felejthetetlen napokat töltöttünk május első hetében Olaszország "zöld szívében", Umbria tartományban. Hálás köszönetemet fejezem ki a tartalmas programért az utazásszervező irodának, a lebonyolításért pedig fáradhatatlan idegenvezetőnknek, Végh Lillának, aki 5 napon át kísérőnk volt a "nagy utazás" alatt, amely visszavezetett bennünket a középkorba. Lilla vezetésével és a csodás kék árnyalatú buszunkat vezető Attila és Sanyi segítségével sorban kerestük fel a középkorból "itt maradt" ódon hangulatot árasztó, varázslatos kisvárosokat. Mindig az utóbb megtekintett város kerített minket hatalmába, úgy éreztük ez már felülmúlhatatlan, aztán a következő helyszínen átértékeltük korábbi benyomásainkat, és a végén mi magunk sem tudtunk volna egy "első számú kedvencet" megnevezni a látottakból.
Még egyszer köszönöm/köszönjük Lillának a szakmai felkészültségét, rátermettségét és azt is, hogy idősebb útitársainkat is mindenben támogatta. Ugyancsak köszönet illeti Attilát és Sanyit a biztonságos vezetésért, az utasok irányában tanúsított udvarias és előzékeny magatartásukért.
Ezt az utat csak ajánlani tudom mindenkinek, aki hozzám hasonlóan szereti Olaszországot, és a középkor hangulata iránt sem érzéketlen.
Üdvözlettel: dr. K. É.

Ég és föld között - Umbria mesés vidékén - 2017. október 19-23.

Októberben 5. alkalommal voltunk az Önök szervezésében, most egy "csemegét" választottunk, Umbria mesés vidékein jártunk Simák Julikával. Dícséret illeti Önöket, mert a Vivaldi talán az egyetlen olyan magyar utazási iroda, amelyiknek Olaszországról nem csak Velence, Róma,Firenze és Nápoly jut az eszébe.Ez az út is bizonyította, hogy Spoleto vagy Perugia is lehet olyan érdekes, mint bármely felkapott olasz turisztikai célpont, pláne ha olyan értő "cicerone" segít megismerésükben, mint Julika, aki többet tud Olaszországról, mint az olaszok. Jövőre a másik "csemegét" a Toszkána vidéki bája utat választjuk!

Üdvözlettel: F. István