Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Osztrák Dunakanyar sétahajózással

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.05.25
1/0
Nincs
18 900 Ft
18 900 Ft
2024.06.15
1/0
Nincs
18 900 Ft
18 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.07.20
1/0
Nincs
18 900 Ft
17 766 Ft
2024.08.03
1/0
Nincs
18 900 Ft
17 766 Ft
2024.08.31
1/0
Nincs
18 900 Ft
17 577 Ft
2024.09.28
1/0
Nincs
18 900 Ft
17 388 Ft
2024.10.12
1/0
Nincs
18 900 Ft
17 388 Ft
2024.10.26
1/0
Nincs
18 900 Ft
17 199 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
Részletes program:
Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás rövid pihenővel az alsó- ausztriai Melkbe. Fakultatív lehetőség a Szent Benedek-rendi apátság megtekintésére, ahol több mint 900 éve élnek szerzetesek. Naponta a világ minden tájáról érkező látogatók, turisták tömegei zarándokolnak az épületegyütteshez, hogy megcsodálják a barokk remekmű csodás szépségét, mely a Duna fölött magasodó sziklateraszon épült. Az apátság inspirálta Umberto Eccot, a Rózsa neve című, világhírű regényének megírására. A látogatás helyi idegenvezetéssel történik, mely során az interaktív kiállítás segítségével megismerkedhetünk a bencés rend életével a kezdetektől napjainkig. A tárlatvezetés után látogatást tehetünk a hatalmas és méltán híres könyvtárban, majd az apátsági templomban, mely több építészeti érdekességet is magában rejt.  A program befejezését követően, fakultatív program keretében, továbbutazás sétahajóval Krems városába, a Wachau keleti kapujába. A Wachau, mely 2000 óta az Unesco kulturális világörökségi listáján szerepelő, 33 kilométer hosszú völgyszoros a Duna mentén, Melk és Krems an der Donau városok között. A Wachau völgye szolgált az 1200 körül született felnémet hőseposz, a Nibelung-ének helyszínéül is. A hajóról csodálatos látvány tárul szemünk elé: meredek hegyek, szőlősökkel borított domboldalak és romantikus várromok a folyó mindkét partján. Utunk során elhajózunk több legendás várrom mellett is, melyek közül az egyik leghíresebb Dürnstein vára, ahol Oroszlánszívű Richárd angol király raboskodott néhány hétig. Kb. másfél órás utazást követően érkezünk Kremsbe a délutáni órákban. A Duna menti kisváros Ausztria legrégebbi városa. Egy rövid városnéző sétát követően szabadprogramra lesz lehetőség. Visszaindulás a délutáni órákban busszal. Várható visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
-utazás autóbusszal
-idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
-programok költségei
-fakultatív útlemondási (sztornó) biztosítás, mely a részvételi díj 5 %-a

Belépőjyegek, fakultatív programok, várható költségek: 
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Melki apátság:kb. 18 Eur/fő
Hajózás:kb. 37 Eur/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
 Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2023. szeptember 10.

Tisztelt Iroda!
A tegnapi napon részt vettem barátnőimmel, az Oszták Dunakanyar sétahajózással elnevezésű úton. Jelen levelemmel szeretném megköszönni Kuthy Katalin idegenvezető élvezetes, minden részletre kiterjedő tájékoztatását melyet az út során kaptunk. Második utam volt már a kolléganőjükkel, így mikor megláttam hogy ő vezeti a csoportot már tudtam hogy nem fogunk csalódni az elöttünk álló ausztriai napban.
Kívánok még sok ilyen kellemes napot magunknak, melyet - ha úgy alakul és őt kapja a csoport - Katalin vezetésével tölthetünk a jövőben is. Üdvözlettel TnéS.Monika

Osztrák Dunakanyar rejtett kincsei 2023.augusztus 26.

Azt hiszem a többiek nevében is nagyon köszönöm a tartalmas, élményekben és ismeretszerzési lehetőségekben gazdag kirándulást, az idegenvezető egyedülálló profizmusát. Sajnálhatják, akik visszariadtak egy kis napszúrás lehetőségétől. Senkinek nem lett baja, viszont minbdenki szuperül érezte magát.  A  mi korosztályunknak egy kis énerősítő is: lám kibírjuk a 4o fokot, az egész napos utazást.- Végül közösen valami rendkívüli élményt hoztunk össze! Hála érte és jó lenne több Adventi út is. További jó munkát Önöknek a mi érdekünkben. K.Alice

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2022.10.08.

Kedves Vivaldi Travel!
Tegnap Ausztriában hajókáztunk. Sokadszor voltunk Önökkel, soha nem csalódtunk. Kitűnő idegenvezetőik vannak, tegnap Kuthy Katalin pesztrálta a csoportot. Tudásával, humorával, kedves határozottságával, problémamegoldó képességével nálunk vezeti a kiválóak listáját. Csatlakozik hozzá a melki apátságot bemutató helyi tárlatvezető. Ismét kaptunk Önöktől az ő segítségükkel egy tökéletes napot. Mindenkinek köszönjük!
Cs. Andrea

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2022. szeptember 10.

Tisztelt Kuty Katalin!
Szeptember 10-ei kirándulást felülmúlta az előzetes elképzelésemet, tökéletesen sikerült! Pontos indulás-megérkezés, szakszerű  idegenvezetéssel - vibráló humorral - figyelmesen, kedvesen. Az utazás kényelmes, a sofőr vezetése pontos-megfelelő, a program összeállítása - utazás-hajókázás-látványosságok megtekintése-arányos léptékű! 
Nagyon nagy élményt nyújtott ez a nap! 
Jó egészséget és további sikereket kívánok az idegenvezetében! Köszönettel és tisztelettel! N-né L. Éva 

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2022. augusztus 6.

Vivaldi Travel Vezetőjének! 
Auguaztus 6.-án ismét igénybe vettük az Osztrák Dunakanyar társas utat. Bár az időjárás eleinte nem volt hozzánk kegyes de Latabár Endre idegenvezető ur ,felkészültsége, figyelmessége, kedvessége mindenért kárpotolt. Ezuton szeretnénk megköszönni munkáját,odaadását,- Gábor gépkocsivezetővel – együtt. Gratulálunk a munkatársaikhoz. Üdvözlettel: P. Sándorné, H. Sándorné, K. Zsuzsa,M. Endre.

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2022. június 18..

Tisztelt Vivaldi Travel,
2022. június 18-án az Önök közreműködésével az Osztrák Dunakanyart látogattuk meg. Kuthy Katalin idegenvezető példátlan tudása ismét minden kétséget kizáróan bizonyította a belevalóságát és a széleskörű műveltségét. A ragyogóan vezető sofőrök Zoltán és Tamás mellett pedig megvolt az elengedhetetlen teljes biztonság érzetünk. A csodaszép látottak hatására fizikailag fáradtan ugyan, lélekben viszont annál inkább feltöltődve értünk haza! Szerettük a kirándulás minden percét. A szervezés és az egész kirándulás újfent „Vivaldi szintűek” voltak. Sokadjára utaztunk Önökkel, most sem okoztak csalódást. Sőt! Már tudjuk hová is szeretnénk utazni a következő alkalommal. Természetesen – Önökkel. Viva Vivaldi Travel! Üdvözlettel, Üveges család

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2021. július 17.

Kedves Vivaldi Travel Kft. ügyintézője!
Ez úton szeretném megköszönni 5 fős kis csoportunk nevében az "Osztrák- Dunakanyar hajókirándulással" nevű út szervezését. Nagyon tartalmas, gyönyörű kiránduláson vettünk részt, melynek idegenvezetője Katalin egy rendkívül nagy tudású, jó humorú , kedves hölgy volt . Sok ismerettel gazdagodtunk az út során , meglátogatva a Melki apátságot, Krems városát . A hajóút csodálatos időben egy mesébe illó tájon felejthetetlen marad. Csak biztatni tudok mindenkit , hogy jelentkezzen erre az egy napos gyönyörű kirándulásra , főleg egy ilyen remek idegenvezetővel mint Katika.
Köszönjük a szervezést, további sok sikert kívánunk , máskor is szeretnénk az Önök szervezésében kirándulni.
Üdvözlettel: V. Mária

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2019. augusztus 25.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Tegnap (2019.08.25) párommal az "Osztrák Dunakanyar sétahajózással" programjukon vettünk részt. Kuthy Katalin idegenvezetőjük szenzációs volt! Élményszámba ment az általa vezetett kirándulás. Én még ilyen nagy tudással rendelkező idegenvezetővel nem találkoztam. Mindent tudott és ezt ráadásul humorral fűszerezte! :-) Összefüggéseiben látta az egész történelmet, hihetetlen volt. Köszönjük neki (és Önöknek is) ezt a felejthetetlen kirándulást! Üdvözlettel: R. Péter

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2019. május 25.
Kedves Vivaldi Travel !
A szombati "Osztrák Dunakanyar sétahajózással" úton vettünk részt barátnőmmel, és nagyon jól éreztük magunkat a csodás út során. Ehhez feltétlenül hozzájárult az Önök nagy tudású idegenvezetője Kuthy Katalin, aki nagyon élvezetessé tette utunkat az érdekes történelmi előadásaival, és a sok információval, amit átadott nekünk. Köszönjük szépen, még több utat is tervezünk Önökkel. Üdvözlettel: L-né H. M.
Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2018. október 6.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Ezuton szeretnek koszonetet mondani Kuthy Katalin idegenvezetonek kimagaslo teljesitmenyeert, lelkes munkajaert es igen szeleslatokoru tajekozottsagaert, mely altal Europa tortenelmenek aktualis kitekintesekkel tarkitott, erdekes es ertheto osszefoglalasaval ismertetett meg bennunket a tegnapi Wachau-i utunk soran!
Minden jot kivanva, udvozlettel: R. J.

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2018. július 21.
Tisztelt Címzett,
szombaton (07.21.) részt vehettünk a Dunakanyar-os kirándulásukon. Nagyon elégedettek vagyunk, különösen az idegenvezető hölgy tájékozottságával - szinte egy történelem órán éreztük magunkat.  
Ezúton  is megköszönve a tökéletes szervezést, és az élményt.
D. E.
 
Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2017. június 10.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Csodálatos utazáson vettünk részt a Vivaldi Travel Osztrák Dunakanyar sétahajózással nevű programján. Köszönjük Kuthy Katalin idegenvezetőnek a szuper vezetést, azt a hatalmas  tudást, amelynek kis részét próbált átadni az utazás során. Kitűnő volt a programszervezés, a Melki Apátság épületében tett látogatás is , és a hajózás is,  ahol gyönyörű tájakat láthattunk. Szuper nap volt, köszönjük Vivaldi, Köszönjük Kuthy Katalin!
Cs. József és Cs. Józsefné

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2017. szeptember 30.

Tisztelt Hölgyem/Uram,

2017.09.30-án az "Osztrák Dunakanyar" elnevezésű 1 napos kiránduláson vettem részt; Kuthy Katalin kolléganőjük vezetésével. Az idegenvezető hölgy nem pusztán profi, hanem finom-abszolút intelligens humorával megfűszerezve egy élménnyé tette a napot; a "száraz" történelmi vonatkozásokat, adatokat is élvezet volt hallgatni. Komolyan: ittam minden szavát; így hát nemcsak kikapcsolódtam, de tanultam is. Mindemellett jól megszervezett volt a nap: volt szabadidő, de nem túl sok, hogy az ember elunja, programdús volt, de nem érezhette magát senki "túlhajszolva". Tökéletes nap volt; semmit nem változtattam volna rajta és ezért hálás köszönetet mondok Önöknek!

Üdvözlettel:
M. Laura

Osztrák Dunakanyar sétahajózással - 2017. augusztus 27.

Tisztelt Vivaldi Travel!

Augusztus 27-én részt vettünk az „Osztrák Dunakanyar sétahajózással" elnevezésű utazáson Kuthy Katalin idegenvezető csodálatos irányításával. Maximálisan elégedettek vagyunk az idegenvezető mindenre kiterjedő, érdekesen előadott információival, kedves, udvarias terelgetésével. A maradandó élményt nyújtó látnivalókon kívül, jó érzéssel gondolunk vissza erre az utazásra. KÖSZÖNJÜK KUTHY KATALIN MUNKÁJÁT!
A további utak szervezéséhez, lebonyolításához további jó munkát kívánunk Önöknek!

Köszönettel és tisztelettel:
Sch.né Sz. Julianna és férje

Osztrák Dunakanyar sétahajózással - 2017. július 22.

Július 22-én szép utunk volt az Osztrák Dunakanyaron sétahajózással egybekötve. Köszönet az idegenvezetőnek a széleskörű tájékoztatásért. Nagyon jól éreztük magunkat.
P. Katalin

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2016. július 31.
Tisztelt Utazási Iroda!
Az elmúlt vasárnap 07.31-én utaztunk Önökkel az Osztrák Dunakanyarba sétahajózással. Az idegenvezetőnk Csoma Kitti volt. Mind neki, mind a két buszvezetőnek ezúton is szeretnénk megköszönni munkájukat.
Csoma Kitti nagyszerű tehetséggel vezette az utat, fantasztikusan sok érdekfeszítő információkkal szolgált. Ismételten köszönjük, Mindnyájuknak további sikeres utaztatásokat és jó egészséget kívánunk.
Üdvözlettel
V. Judit és R. Klára
Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2015. április 25.

Szeretnénk megköszönni a páratlan és csodálatos utazást amit ez az út nyújtott számunkra.
Külön köszönet és tisztelet Kuthy Katalin idegenvezetőnek a páratlan és lenyűgözően gazdag ismeret anyag átadásáért. Egyszerűen fantasztikus! Páratlan élmény volt vele az utazás minden pillanata.
Köszönjük!
J. R. Judit és B. Ilona

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2014. augusztus 2.

Szombaton voltunk Önökkel egy napos wachaui hajózáson.
Az idegenvezető -Kuthy Katalin- idegenvezető páratlan munkáját szeretnék megköszönni. Hatalmas tudást adott, humorral vegyítve, a történelem folyamatába ágyazva.
Fantasztikus volt. Köszönjük.
Az út jól szervezett, élvezetes volt.
Köszönettel: V. Károly, K. Katalin

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2013. június 15.

A Vivaldi Travel kedves Munkatársai részére!
Szombaton egy nagyon szép kiránduláson  vettünk részt Melkben.  KÖSZÖNJÜK!
Pálosi Magdi

Osztrák Dunakanyar sétahajózással 2012. június 2.

Szia Adri,
Klassz volt a melki túra, különleges volt a dunai hajózás is és nagyon aranyos volt a Timi is.
Szabolcs

Osztrák Dunakanyar 2011. augusztus 27.

Kedves Vivaldi Travel Vezetösége ! Szerintem, Magyarország legjobb utazási irodája. Programok, választék, részvételi díj, idegenvezetök. Többször voltam önökkel, és minden alkalommal csak kellemes élmények értek. Legutóbb, a múlt héten voltam, Az Osztrák Dunakanyarba. Gyönyörű volt, és az idegenvezetöre, Racskó Tímeára méltán bűszke lehet az iroda. A tudása és rátermettsége fantasztikus volt. Köszönöm, és további sok jó utat kivánok mindenkinek. Kormány Judit

Osztrák Dunakanyar 2011. augusztus 27.
Szeretnék köszönetet mondani a tegnapi Osztrák Dunakanyar kirándulásért.A látvány magáért beszélt s mellé nagyon kedves volt az idegenvezető és a két buszvezető is.Üdvözlettel:Szigelné Kocsis Marianna