Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Csipetnyi Dolce Vita

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás, útközben rövid szünetekkel Olaszországig. Délután érkezés Ferrarába, mely az Este család uralma alatt élte fénykorát, akik fényűző, de egyben művészetpártoló udvarukba vonzották a kor legnagyobb költőit. A városnézés során megtekintjük a városért oly sokat tett Este család kastélyát, a középkori téglavárat, a Katedrálist, és a Gyémánt Palotát. A különleges épület nevét gyémántszerűen ék alakúra csiszolt burkoló köveiről kapta. Szállás elfoglalása Bologna környékén, az esti órákban.

2. nap:
Reggeli után Bolognával ismerkedünk. Megismerjük a Piazza Maggiorén található csodálatos épületeket. Itt található a San Petronio Bazilika, mely Olaszország 5. legnagyobb temploma. Érdekessége, hogy megépítésétől közel 600 évnek kellett eltelnie felszenteléséig. Továbbá itt található a világ legnagyobb napórája. Megtekintjük még a város jelképeinek számító tornyokat, majd a Santo Stefano templomot, amely nem egyszerű templom, hanem egy teljes komplexum. Eredetileg 7, jelenleg 4 templomot foglal magába, melyek 1000 éves időszakot ölelnek fel. A délutánt Ravennában töltjük. A városban páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek, melyek mindegyike az UNESCO Világörökség listáján szerepel. Este visszautazás a szálláshelyre.

3. nap:
A mai nap az olasz ízek bűvöletében telik: a parmezánnal, a pármai sonkával és a finom borokkal, valamint a „vörös istállóval” ismerkedünk.

Reggeli után egy különleges gasztronómiai kaland vár ránk. Elsőként a „sajtok királyának” is nevezett parmezán készítésének titkaival ismerkedünk, mely az egyik legrégebbi európai sajtfajta. Történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy ez a mennyei sajt már a 13-14. században, a maihoz hasonló formában létezett. Kóstolóval egybekötött látogatás egy sajtkészítő műhelyben. Napunk következő gasztro kalandja a pármai sonkához kapcsolódik. Megtudhatjuk, hogy miért csak itt, a Parma környéki dombokon készülhet ez a különlegesség. Útközben fotószünet a Torrechiara kastélynál, amely az egyik leglátványosabb az észak-olasz kastélyok közül. Végül a helyi borokat kóstolhatjuk meg. Olyan gyöngyszemekkel ismerkedünk, mint a Lambrusco vagy a Malvasia. Az ízek birodalmában tett utazás után Parmával ismerkedünk. Városnéző séta, melynek során érintjük a Keresztelőkápolnát és a Dómot, amelyet Correggio nagyszerű falfestményei ékesítik. A kortársak, mint például Tiziano is, dicshimnuszokat zengtek a Correggio-freskókról. Délután látogatás a Maranelloban található Ferrari Múzeumban. Itt megismerhetjük a cég múltját, jelenét és jövőjét. Este visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:
Elutazás a kora reggeli órákban Spilambertoba, amely a híres modenai balzsamecet múzeumának ad otthont. Innen hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról