Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Ausztria aktívan: hegyek, tavak, gleccserek

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

1. nap: 
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Utunk elsőként a festői szépségű Wolfgangsee partján álló világhírű üdülőhelyre, St. Wolfgangba vezet. Itt városnéző séta keretében megismerkedünk a város festett épületeivel, műemlékeivel, majd rövid szabadprogramra nyílik lehetőség. Ezt követően fakultatív program keretében kisvonattal az 1782 m magas Schafbergre vonatozunk. A tóparti alsó állomástól 40 perc alatt pöfögnek fel a piros kocsik mintegy 1190 méter szintkülönbséget leküzdve a hegycsúcs alatti felső állomásig, ahonnan az egész Alpok egyik leglenyűgözőbb panorámája tárul elénk. Jó időben 14 tavat láthatunk innen. Késő délután tovább utazunk a szállásra Salzburg mellé.

2. nap: 
Reggeli után a Werfen-i várral ismerkedünk, mely Ausztria egyik legszebb és legnagyobb, épségben maradt középkori vára. A 900 éves várnak lenyűgöző az erődítmény védelmi rendszere és a fegyverraktára. A salzburgi vár mellett ez volt a régió legfontosabb erődítménye, később börtönként is funkcionált, a II. világháborúban a németek katonai erődítményként használták. Innen a Liechtensteinklamm szurdokba utazunk, az Alpok egyik legszebb bejárható szurdokába. A 4 km hosszú járatból 1 km látogatható. Pallóösvényeken, fahidakon, alagutakon kell haladni a helyenként mindössze egy méter széles és 300 méter magas völgyben. A legszűkebb részeken kísérteties a nappali sötétség. A szurdok végében, ahol teljesen kivilágosodik, hatalmas 30 m-es vízesés zuhan alá a sziklafalról a patakba. Délután a Dachstein gleccser meghódítására indulunk. Kabinos felvonóval jutunk fel kb. 2700 méteres magasságba. Fent különleges élmények várnak ránk. A csaknem 100 méter hosszú és 12 százalékos emelkedést elérő függőhíd a Dachstein déli fala mentén húzódik, a Jégpalotával közvetlen összeköttetésben áll, mely lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy megismerjék a gleccserek titokzatos világát. A Sky Walk kilátó padlózatát üvegből készítették, aminek köszönhetően garantált a feledhetetlen élmény. Kötél, mászóvas és kockázat nélkül elmerülhetünk  az Alpok legszebb hegycsúcsainak egyedülálló látványában. Akik pedig igazán merészek vagy kíváncsiak, azok tovább mehetnek a "semmibe vezető lépcsőn", amelyen olyan érzésünk lehet, mintha a sziklák felett lebegnénk. Programunkat követően visszautazunk a szállásra. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap:
Reggeli után utazás a lenyűgöző szépségű, Világörökség részét képező Gosau-tóhoz, amely méltán viseli a Salzkammergut gyöngyszeme elnevezést. Sétánkat követően a tó körül, az Echern völgybe utazunk, ahol egy gleccserkertet találunk. A kertben megcsodálhatjuk a gleccservájta különböző formákat és a 100 méternél magasabb Fátyol vízesést. Élményekkel telve indulunk haza. Utunk a festői Alpok hegyekkel, hágókkal, viaduktokkal tarkított vidékén vezet. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Ausztria aktívan: hegyek, tavak, gleccserek - 2016.08.26-28.

Kedves Vivaldi!
Ezúton is szeretném megköszönni a mezőtúri csoport nevében ezt a csodálatos hétvégi kirándulást! Sok szép helyen jártunk, élményekkel gazdagodva tértünk haza.
Köszönjük szépen Csáky Ágnes idegenvezető munkáját, akitől nagyon sok információt tudtunk meg és meseszép tájakra kalauzolt minket! Kun Tibor buszsofőrnek is köszönjük a biztonságos vezetést és az udvarias segítőkészséget!
Szívesen ajánlom mindenkinek ezt az utat, mert mi nagyon jól éreztük magunkat!
Üdv: Hegyi Ildikó és a mezőtúri csoport