Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Drezda, Berlin és a Szász Svájc

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.07.24
5/4
Reggeli
149 900 Ft
149 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Kora délután érkezés Drezdába, Szászország fővárosába, mely az európai barokk korszakában élte fénykorát. A II. világháború idején porig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket ismét újjáépítették. Érkezés után rövid sétát teszünk az Óvárosban. A Színháztéren elsétálunk a világhírű Semperopera és Hofkirche épületei mellett a Brühl teraszon át a Miasszonyunk (Frauenkirche) templomig. A II. világháború idején teljesen lerombolt hatalmas templomot néhány éve építették újjá és ma ismét az Elba menti Drezda egyik legfontosabb jelképe. Sétánk során érintjük a szász fejedelmek és királyok egykori kastélyát, a Residenzschloss-t, majd megtekintjük a fejedelmi menetet ábrázoló reliéfet, mely 25 000 db különleges technikával kiégetett meisseni porcelánból készült. Este a szállások elfoglalása Drezda külvárosában, fakultatív vacsora.

2. nap:
Reggeli után folytatjuk programunkat Drezdában. Fakultatív program keretében megtekinthető a világhírű gyűjteményekkel rendelkező Zwinger, a német barokk építészet egyik legjelentősebb alkotása. Megtekintésre ajánljuk a Zwingerben található híres drezdai képtárat és a palotában található Kincstárat.

Kora délután fakultatív kirándulás az Elba mentén Pillnitz kastélyához, mely Erös Ágoston egyik legszebb barokk kastélya. Festői szőlőlejtők között, a szász bor útján, közvetlenül az Elba partján fekszik. Itt rövid séta a csodálatos barokk kastély parkjában, majd továbbutazás a „Szász Svájc" Nemzeti Parkba, ahol az Európában az egyik legnagyobb Königstein erődítményt tekintjük meg. Az erődítményről csodálatos panoráma nyílik az Elba folyó völgyére. Aki nem vesz részt a programon, ez idő alatt szabadprogram áll rendelkezésére Drezda belvárosában. Este visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

3. nap:
Reggeli után indulás Berlinbe, Németország fővárosába. Érkezés után buszos városnézés Berlinben, mely során kívülről megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket: Potsdam tér, Checkpoint Charlie, a híres-hírhedt határátkelő az amerikai zónába, Kurfürstendam utca az Emlékezet templomával és a KaDeWe áruházzal, a szuper modern berlini főpályaudvar épülete, Bundestag és Reichstag épülete, Branderburgi kapu, Unter den Linden sugárút, Alexander tér és Múzeum sziget, TV torony, berlini fal. A városnézés során látni fogjuk a Mária templomot és a berlini Dómot. Az informatív és átfogó városnézés után fakultatív hajókázás a Spree folyón, majd szabadidő. Szabadidőben fakultatív múzeumlátogatási lehetőség a Múzeum Szigeten. (A Pergamon Múzeum jelenleg zárva tart, a Neues Múzeum látogatható). Este a szállás elfoglalása Berlin külvárosában.

4. nap:
Reggeli után fakultatív kirándulás Potsdamba, ahol megtekintjük helyi vezetővel a Sanssouci kastélyt, a porosz Versailles-t, a csodálatos rokokó-ábrándot. A kastély és a park a Világörökség része. Potsdami programunk végén pedig ellátogatunk a Cecilienhof Palotába, ahol a második világháborút politikailag lezáró Potsdami konferencia zajlott 1945 nyarán. A potsdami kirándulás után visszatérés Berlinbe. Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:
Kora reggel hazaindulás Berlinből, útközben látogatás a meissen-i porcelánmanufaktúrában, mely több mint 300 éve működik. A gyárban megtekinthető a világhírű porcelán elkészítése, elképesztő precizitást, pontosságot láthatunk, és különböző trükköket is, melyekkel még egyedibbé varázsolják a termékeket. Mindezek mellett pedig természetesen a gyár 300 éves története is közszemlére kerül. Innen folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 60.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 22-25 Euro/fő/alkalom
Potsdam, kastélylátogatás:20 Euro/fő + belépőjegy kb. 25 Euro/fő
Pillnitz-Königstein kirándulás:20 Euro/fő + belépőjegy kb. 20 Euro/fő
Drezda, Zwinger:kb. 25 Euro/fő
Drezda, Kincstár:kb. 25 Euro/fő
Meissen, porcelánmanufaktúra:kb. 17 Euro/fő
Hajókázás a Spree folyón:kb. 20 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Drezda, Berlin és a Szász Svájc 2023. július 23-27.

Kedves Szervezők!
Csütörtökön este érkeztünk vissza a Drezda-Berlin utazásból és hálásan köszönjük a kiválóan szervezett és tartalmas utat - igazi Vivaldi remekmű volt, "a karmester", Kuthy Katalin idegenvezető személyében, rendkívül dinamikusan és fantasztikus kultúrtörténeti háttérismerettel járult hozzá az élményhez, "a szólisták" is remekeltek sofőrként, biztonságos rutinnal és kedvességgel segítettek átvészelni a hosszú útszakaszokat.
Köszönjük mindenkinek!
Üdv: M-né K. GAbriella

Drezda, Berlin és a Szász Svájc 2018. július 11-15.

Tisztelt "Vivaldiak"!
Barátaimmal Július 11-15 között vettünk részt a Drezda, Berlin és a Szász Svájc úton. Idegenvezetőnk Kuthy Katalin volt. Nagyon  elégedettek voltunk a munkájával. Könnyedén - legalábbis kívülről így látszott - tartotta össze a csapatot, nem dresszírozott bennünket, mindenre és mindenkire figyelt. Külön elismerést érdemel a minden téren megmutatkozó tájékozottsága, széleskörű ismeretei rengeteg információval szolgáltak számunkra. Kellemes ember, rendkívüli személyiség.
Baráti öleléssel: dr. T. Ilona, S-né T. Ilona, N. Éva, K. Györgyné

Drezda, Berlin és a Szász Svájc 2016. május 12-16.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Az Önök szervezésében vettünk részt Drezda - Berlin programon május 12-16. között. Köszönetet szeretnénk mondani a tartalmas és jol szervezett programért. Azt külön is kiemelnénk, hogy idegenvezetöjük Kati asszony felkészültsége, tudása még a sokat utazokat is meglepte olyan szinvonalu és figyelmes volt. A két kecskeméti gépkocsi vezetö munkája is  kifogástalan volt. Remek élmény volt! Köszönjük!
Dr. H. Ágnes és Dr. H. Rudolf

Drezda, Berlin és a Szász Svájc 2015. július 15-19.

Kedves Utazási Iroda!
Ezúton szeretnénk kifejezni elégedettségünket és köszönetünket az alábbi útjukkal kapcsolatban: Drezda-Szász Svájc - Berlin 2015.jul.15-19.
Sokrétű programmok (Kiállítások, városnézés, hajózás), minden ami 5 nap alatt
beleférhetett az utazási idővel együtt.
Külön ki kell emelnünk az idegenvezető: Kuthy Katalin igényes, jól szervezett munkáját. Mindent igyekezett megmutatni színvonalas megyarázattal sőt az utazás alatt még a tranzit országokról is sok információt hallhattunk (Csehország, Szlovákia)
Emellet kiválóan tolmácsolta a helyi idegenvezetőket.
A gépkocsivezetőkről is csak jókat mondhattunk : rutinosság, pontosság, még egy nagyobb fékezés sem volt útközben.
A szállások is igényesek voltak mindkét helyen, az étkezésre sem lehetett panaszunk, hiszen majdnem mindig büffé-választásos étteremben ettünk.
A jövőben is figyelembe vesszük az Önök útjait és mégegyszer köszönjük az egészet
K. Csaba és felesége Ildikó

Dreza-Berlin és a Szász Svájc 2015. május 21-25.

Köszönetet szeretnénk mondani, a Drezda, Berlin, Szász- Svájc utunkat kisérő Kuthy Katalinnak, aki magas szintű tudásával, öt napon keresztül tájékoztatott minket a látottakról. És köszönet az autóbusz vezetőknek, Alajosnak és Ferencnek, akik zökkenő mentesen szállítottak minket öt napon keresztül, végtelen türelemmel voltak irántunk,  és szerencsésen haza is hoztak mindenkit. A berlini szállásunk tisztasága, hagyott kivetni valót, mivel munkás szállásnak használták korábban, a szoba büdös, dohány és még az Önök képzeletére bízom a többi szagot. A szőnyeg padlón a bulizás nyomai, csak elképzelni lehet, hogy mi mindent élt meg ez a szoba./ disznó ólnak nevezném/. Sajnos a csoportból mások is átélték ugyan ezt az rossz

helyzetet. Az étterem, a reggeli kiváló volt, a kiszolgálás remek.

Üdvözlette: F. Sándorné

Drezda, Berlin és a Szász Svájc 2015. április 2-6.

Tisztelt Utazási Iroda!
Volt szerencsém az Önök által szervezett Húsvét-i Drezda-Berlin uton részt venni.
Csak szuperlativuszokban tudok KATA n. idegenvezető Hölgyről beszámolni!!!
/Sajnos a vezetéknevét nem tudom!/.Gratula!!!!
Köszönettel, K. Gábor

Drezda, Berlin és a Szász Svájc 2015. április 2-6.

Tisztelt Vivaldi Utazási Iroda Vezetősége!
Tegnap érkeztem meg az öt napos Drezda-Berlin útról. Szeretnék köszönetet mondani a kiváló szervezésért, a sofőrök pontosságáért, de leginkább Kuthy Katalin idegenvezető nagyszerű munkájáért. Felkészültségével, lelkesedésével kellemes napokat szerzett számunkra. Sok fele jártam már Európában, Önökkel most utaztam először. Tapasztalataim olyan kellemesek, hogy ezután figyelni fogom az Önök programjait.
Köszönettel: A. Katalin

Drezda, Berlin és a Szász Svájc 2013. június 26-30.

Kedves Cigány Réka!
Szeretnénk köszönetet mondani a Vivaldi Travel KFT munkatársainak a 2013. június 26- 30. között lebonyolított Drezda, Berlin, és  Szász Svájc körút szervezéséért.
Az elmúlt években több utazási irodával is utaztunk, van összehasonlítási alapunk és elmondhatjuk, hogy a program, az utaztatás, a szállás és az ellátás kifogástalan volt.
Külön kiemeljük Kuthy Katalin idegenvezető személyét, aki nagy tapasztalatával, tartalmas, tényszerű részletese tájékoztatásával nagyban hozzájárult a programok sikeréhez és az utazás zavartalan lebonyolításához.
Reméljük, adódik alkalom a későbbiekben is, hogy a Vivaldi Travel KFT szervezésében részt vehetünk hasonló szép és tartalmas utakon.
Gratulálunk, és sok sikert kívánunk.
Üdvözlettel: Ráczné Sisák Beáta és Rácz József

Drezda, Berlin és a Szász Svájc 2013. március 13-17.

T. Vivaldi !
Már egy hónapja volt a Berlin - Drezda utazás, de még mindig arról mesélek.
A télies idő ellenére remek volt.
Még Honecker alatt voltam ott. Az elmondott "mesék" szépen átvezettek a régmúltba, a fatalabb koromba és a jelenbe.
Akkora a változás, az építkezés, hogy már a DDR is mesebeli távolságra tűnik néha.
Üdvözlettel: K.D.