Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Tiroli élmények látogatással a Hegyi doktor falujában

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:                       

Indulás 05.00 órakor BudapestrőlFolyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Elsőként az egykori bajor határvárhoz, a Tratzbergi kastélyba látogatunk. A kastélyt elsősorban gazdag és eredeti belső berendezése teszi oly látványossá. A Habsburg Ház egyedülálló, művészien festett családfája, és a német reneszánsz mesterműveivel berendezett királyterem után, még négy másik terem, a kastély kápolna, a reneszánsz belső udvar és a két fegyvertár gazdag gyűjteménye várja a látogatókat. A várlátogatás után utunk a Swarovski Kristály világba vezet, ahol gyönyörködhetünk a kristályok káprázatos csillogásában, valamint vásárolhatunk is a gyár shopjában. Innen utazunk a szálláshelyünkre, amely Innsbruck közelében lesz. Vacsora a szállodában.

2. nap:           

Reggeli után Schwaz ezüstbányájába látogatunk, ahol bepillanthatunk az ezüst és egyéb ércek kitermelésének rejtelmeibe. Egykor Schwaz volt a világ legnagyobb bányavárosa a világ ezüstkitermelésének 85 % -ával. A látogatás alatt mindent megtudhatunk a középkor legnagyobb bányájáról, a bányászok nehéz életéről, és azokról a nagykereskedő családokról, akik a schwazi ezüsttel befolyásuk alatt tartották az európai politikát és az Újvilág felfedezését. Később látogatás a Hegyi doktor sorozatról híressé vált Ellmau és Going falucskákban, ahol a sorozat helyszíneit is láthatjuk. A városnézés után visszautazunk a szálláshelyünkre. Vacsora.

3. nap:

Egész napos szabadidő vagy fakultatív kirándulás a mediterrán hangulatú Dél-Tirolba.

Reggeli után utunk a Brenner hágón át elsőként Meranoba vezet. Merano az egyik legkedveltebb üdülőközpontnak számít ezen a területen. Itt rövid sétát teszünk. Az óvárosban található a Theaterplatz, a Városi Színház. A Galileistrasse házban látható a várkastély, melynek közelében a Városi Múzeum van. Értékes a várostörténeti gyűjtemény, valamint a szobor és újabb kori képgyűjtemény. Innen a Trauttmansdorff kastélyba látogatunk, melynek kertjét Olaszország legszebbjének választották Az egzotikusságával szemet gyönyörködtető, amfiteátrumra emlékeztető formájú terület egy napsütötte hegyoldalon helyezkedik el. Az ideális időjárási viszonyoknak köszönhetően mintegy 100.000 különböző növény otthona ez. A terület négy részből áll, ezek a nyári kert, a vízi- és teraszos kert, az erdős kert és a Dél-Tirol növényvilága. Mai napunk utolsó állomása Bolzano, melyet a német nyelvű tiroliak szellemi és gazdasági központjának tekintenek és szokták a Dolomitok kapujaként is emlegetni. A település idegenforgalmi központja a Walther tér, itt található a Plébániatemplom. Innen indul a város árkádos vásárlóutcája, melyet Laubengasse-nek neveznek. Nagyon hanulatos kis utca, ahol külön figyelmet érdemel a Kereskedők Háza. Itt közös sétát teszünk és lehetőség lesz a Régészeti Múzeumban megtekinteni „Ötzi”-t, a jégembert. Ami a leletet olyan különlegessé teszi, az a testének, az öltözetének és a felszerelésének kiváló állapota. Mindez több ezer év elteltével! Este visszautazás a szállásra. Vacsora.

4. nap:

Reggeli után egy különleges kirándulásra indulunk, a Pitztal gleccsert keressük fel. Ez a legmagasabb pont Ausztriában ahová felvonóval lehet feljutni. Mittelbergből indul a Pitzexpress vonat, amely végig a hegy gyomrában haladva, 7 perc alatt ér az örök hó birodalmába. Innen a Wildspitzbahn felvonóval, juthatunk fel a 3.440 méter magas Hinterer Brrunnenkogel csúcsra, ahol csodálatos panoráma fogad minket. Itt, aki szeretne, beülhet Ausztria legmagasabban fekvő kávéházába egy kávéra vagy süteményre. A lenyűgöző program után visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

5. nap:

Reggelit követően kirándulás a Zillertali Alpokban: majd 3000 m magas hegyek között, a Gerlos-hágón keresztül utazunk az ország legmagasabb vízeséséhez, a Krimmlihez. A víz 3 lépcsőben, 380 méter ma­gas­ból zúdul le hatalmas robajjal. Különleges élményt jelent, hogy a vízesés mentén kiképzett turista­út­vo­na­lon fel lehet menni a vízesés felsőbb szintjeihez. Délután a tartomány fővárosába, Innsbruckba látogatunk. Az Ambras kastély megtekintése után városnéző séta következik. Sétánk során érintjük a város olyan ikonikus látnivalóit, mint a várostorony, melynek lépcsőin a legenda szerint még ma is néha szellemek járnak, vagy az Aranytetős Ház, mely a 15. század elején épült hercegi rezidenciaként. A festményekkel és faragványokkal gazdagon díszített, több mint 2600 aranyozott rézlemezzel fedett balkont 1500-ban építették hozzá. A séta után szabadprogram. Aki szeretne, a szabadidő alatt feljuthat egy felvonóval a Nordkettére. A völgyállomás a város központjában található és a Zaha Hadid sztárépítész által megálmodott állomások a város építészeti fénypontjai. Az Inn folyó fölött is áthaladó felvonóval a városból mindössze 20 perc alatt 2000 méteres magasságba juthatunk. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

6. nap:

Reggeli után hazaindulás. Első megállónk Alpbach település, melyet Ausztria legszebb településének választottak. A városka megtekintése után folytatjuk utunkat, a késő esti órákban hazaérkezés Budapestre.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 5 éj szállás
- félpanzió ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: 3,5 Euro/fő/éj 

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 75.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 37.500 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Tratzbergi kastély: kb. 14 Euro/fő
Swarowski múzeum:kb. 25 Euro/fő
Schwaz ezüstbánya:kb. 20 Euro/fő
Krimmli vízesés:kb. 15 Euro/fő
Ambras kastély:kb. 20 Euro/fő
Innsbruck, Nordkette:kb. 40 Euro/fő
Merano, Trauttmansdorff kastély:kb. 16 Euro/fő
Bolzano, Régészeti Múzeum:kb. 15 Euro/fő
Pitztal gleccser:kb. 50 Euro/fő
Dél-Tirol:
Merano-Bolzano-Trauttmansdorff kastély:

30 Eur/fő + belépőjegyek

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Tiroli élmények 2015. augusztus 20-23.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Részt vettünk a Tiroli élmények útjukon, és mivel nem találtam a megfelelő linket, hogy véleményünket az út leírása alatt másokéhoz hasonlóan megjelentessük, kérem hogy lehetőség szerint megjelentetni sziveskedjenek, valamint az idegenvezetőnek (Talabér Eszter) tolmácsolni sziveskedjenek.
Nagyon köszönjük a gyönyörű tájakat, változatos programokat mellyel idegenvezetőjük Eszter megismertetett. Külön köszönjük neki, hogy szakmai elkötelezettségével, rátermettségével, határozottságával, ugyanakkor könnyed humorával felejtehetlenné tette az utat. Kívánjuk, hogy maradjon mindig ilyen! Remélem találkozunk még!
R. család

Tiroli élmények és mediterrán hangulat Dél-Tirolban 2014. május 1-4.

Tisztelt Vivaldi Travel!
részt vettem az Önök által szervezett 2014. május 1-4. Dél -Tiroli útjukon. Nagyon sok élménnyel és szépséggel gazdagodtam. Még az időjárás is kedvezett nekünk. Talabér Eszter idegenvezetőjük nagyon rátermett és nagyon sok információval lettem gazdagabb :) A türelme és odaadása is elsőosztályú volt. Köszönet érte. A gépkocsivezetők (Csaba + Laci)  is remekül vezették a buszunkat. Emberségből le a kalappal előttük.
Köszönettel:
Gáspár  Emilné

Tiroli élmények: hegyek és kastélyok 2013. július 4-7.

Tisztelt Hölgyeim!
A Tirolban tett utazásunk kellemes és szép volt! Köszönet illeti Viktort, a vezetőt,  Lacit és Zolit a buszvezetőket!  Vezetőnk felkészültsége, lelkesedése és humora sokat ért az úton. Ugyanez mondható el a gépkocsivezető urakról is.
Köszönjük a  szép napokat!
Szeretettel üdvözöljük az Iroda kedves Munkatársait: Pálosi M.- Papp S.

Tiroli élmények 2012. április 28-május 1.
Kedves Vivaldisok !
Nagyon jól éreztük magunkat a tiroli úton.
Azért szeretünk a Vivaldival utazni, mert ilyen profi, jó fej idegenvezetők vannak, mint például a Viktor
Köszi Vivaldi, köszi Viktor!
Tiroli élmények: hegyek és kastélyok 2011. július 28-31.

"Tisztelt Utazási iroda.
A Tiroli utunk sikeres volt, a buszvezetők, az idegenvezető és a szállás is jó volt. Egyedül az időjárás volt mostoha egy kicsit.De ennek ellenére jól éreztük magunkat.
Tisztelettel: Czemmel Mártonné Éva."
Tiroli élmények: hegyek és kastélyok 2011. július 28-31.