Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Jégtemplom és téli élmények a Magas-Tátrában

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2022.01.22
1/0
Nincs
15 000 Ft
15 000 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján: 
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- november 1-től az autóbuszon a maszk viselése ismét mindenki számára kötelező visszavonásig,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Részletes program: Indulás 05:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés a délelőtti órákban téli kirándulásunk első megállójára, Ótátrafüredre.

Érkezést követően az alábbi programok közül választhatunk:

1.) Érkezés után a siklóvasúttal felmegyünk a Tarajkára, ahol megnézzük az utóbbi években a Magas-Tátra legnagyobb téli szenzációjának számító Jégtemplomot, amelyet minden évben más stílusban építenek meg. 2018 ban nagyobb és hidegebb is volt, mint a korábbi években. A 225 tonna jég felhasználásával megfaragott jégtemplom jégszobrászait legutóbb a barcelonai Sagrada Familia inspirálta. A külső hőmérséklettől függően ez a Tátra egyetlen olyan látnivalója, ahol a turisták jobban fázhatnak, mint a szabadban, a kupola alatt ugyanis -10 °C a hőmérséklet. A Jégtemplom – amely ingyenesen megtekinthető – meglátogatása után visszatérünk Ótátrafüredre, majd tovább utazunk Csorbató településre (1350 m), ahol utasaink az alábbi programok közül választhatnak:

2.) Felvonós kirándulás a Szoliszkó menedékházhoz, majd vissza.

A parkolóból a Csorbai-tavat érintve felmegyünk a település síközpontjában található négyszemélyes, ülőszékes felvonó alsó állomásához (1386 m), majd a felvonóval annak felső állomásáig (1814 m). Már a felvonón is gyönyörű panoráma nyílik az előttünk kitáruló Malompataki-völgyre, valamint az annak középső részén található, télen természetesen befagyott Fátyol-vízesés ezüst szalagjára, amely a Tátra egyik legszebb vízesése.

A felső állomás közelében, a nyári túráink során meghódított Elülső-Szoliszkó csúcsa alatt található a hangulatos Szoliszkó menedékház (1840 m), ahol rövid pihenőt tartunk, majd a menedékháztól a Csorbai-tóra és a környező gerincekre, csúcsokra nyíló szép téli panorámát megörökítve a felvonóval leereszkedünk a Csorbai-tóhoz. 

Ezt követően szabad program keretében a vállalkozó kedvűek körbesétálhatják a Magas-Tátra egyik legszebb tavát, a Csorbai-tavat, vagy a téli körülményeket kihasználva végigsétálhatnak annak befagyott víztükrén, miközben a partról és a tó jegéről méterről méterre más-más panorámában gyönyörködhetünk.

Fakultatív programként egyénileg lehetőség nyílik felsétálni a 2021 nyarán megnyitott Tátra-toronyba, amely a Lombkorona-tanösvény kilátótornyához hasonló, fából ácsolt hatalmas kilátótorony Csorbai-tó közelében. Ezt követően rövid szabad program a településen, majd haza indulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

3.) Akik ezt a délutánt egyéni programmal (pl. síelés) szeretnék eltölteni, természetesen erre is lehetőség van, a csoport menetrendjét és a hazaindulás időpontját a helyszínen, a túravezetővel beszélhetik meg. A településen több felvonóval ellátott, összesen mintegy 9 km hosszú pályarendszer használható, amely könnyű és közepesen nehéz pályákat kínál az érdeklődőknek, a sífutás kedvelői pedig több mint 26 km hosszúságú pályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

A síközpont programjairól, az aktuális árakról itt találhatnak információt: http://www.parksnow.sk

4.) Aki úgy gondolja, aktív kikapcsolódással is töltheti a délutánt, a síközpontban kisebb és nagyobb motoros szánok bérelhetők, melyekkel a kijelölt területen gyerekek és felnőttek is felejthetetlen élményeket szerezhetnek.

A szabad program keretében lehetőség lesz betérni egy helyi éttermekbe, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, és emellett természetesen fel is melegedhetünk. Programunk szerint a késő délutáni órákban indulunk hazafelé, Budapestre (egy rövid technikai megállót követően) várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Információk:

Kirándulásunk helyszínén téli körülmények uralkodnak, amely meglehetősen változó lehet. Napos idő esetén kellemesnek érezzük a hőmérsékletet, de könnyen előfordulhat -10 °C körüli hideg, sűrű hóesés és erős szél is. Figyelembe kell venni, hogy a szép téli időben egyébként nem túl hidegnek érzett -10 °C fokos hőmérsékletet erős szélben jóval hidegebbnek érezhetjük.

Akik aktívan szeretnék tölteni a napot, magukkal hozhatják saját szánkóikat, síléceiket, de a helyszínen is lehetőség van sportszerek kölcsönzésére. Síeléshez, szánkózáshoz elengedhetetlen védőfelszerelés a védősisak és a síszemüveg!

Amennyiben túravezetőink valamely résztvevő ruházatában súlyos hiányosságot észlelnek, saját biztonsága érdekében eltanácsolhatják a túrától.

Téli túraöltözet:
- magas-szárú, vízálló, bélelt téli túrabakancs
- vízhatlan túranadrág és kabát
- meleg ruhák, vékony- és vastag polár-felső, meleg aláöltözet
- sapka, meleg kesztyű (lehetőleg 2 pár), esetleg lábszárvédő.

Célszerű olyan kabátot és nadrágot viselni, amely ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült. Akinek van, hozzon magával kamáslit, vagy olyan túranadrágot vegyünk fel, amelynek beépített kamáslija van. Kérjük, hogy mindenképp fordítson arra figyelmet, hogy a kabát és a nadrág is vízálló legyen!

Olyan bakancsban jöjjön, amely valóban vízálló és már régóta használja. Akinek új bakancsa van, a túra előtt lehetőleg járassa be, nehogy feltörje a lábát!
Akinek van túrabakancsra vagy egyéb lábbelire felcsatolható csúszásgátlója, az mindenképpen hozza magával, a nap során jó szolgálatot tehet, csakúgy, mint a túrabotok.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról