Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Irodánk a személyes ügyintézést november 1-tól visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-13.00 óra között.

Virágkörutazás Csodaországban

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:                       

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás a Három folyó városának is nevezett Passauig, útközben rövid pihenőkkel. Az óvárosát egyik oldalról a Duna, másik oldalról az Inn fogja közre, és a vár mellett csatlakozik a keskeny Ilz. Sétánk során megtekintjük a Dómot, melyben a világ legnagyobb orgonája található 17 000 síppal, valamint a Niedernburgi kolostort, ahol I. István királyunk felesége, bajor Gizella is élt. Rövid szabadprogram után továbbutazás.  Este szállásfoglalás Regensburg környékén. 

2. nap:

Utazás Németországon át Hollandia felé.Útközben a csodálatos Aacheni dóm-ot tekintjük meg, melyegyike a császári katedrálisoknak. Ez Észak-Európa legrégebbi katedrálisa, 32 uralkodót koronáztak meg itt és a mai napig hihetetlen kincseket, ereklyéket őriznek a falak között. Szállás Amszterdam környékén.

3. nap:

Reggeli után Keukenhofba, Hollandia és egyben a világ legnagyobb virágoskertjébe látogatunk. A 30 hektáros parkban kialakított sétautakon barangolhatnak a több millió tulipán, jácint, nárcisz és krókusz között. A fedett üvegépületekben számtalan cserepes virág nyílik: kálák, liliomok, hortenziák, amarillisek, szegfűk, ciklámenek és sok egyéb színpompás növény. Külön épületben tekinthető meg az orchidea kiállítás, mely több száz m2-i területen pompázik broméliák és flamingóvirágok társaságában. Innen utazás "észak Velencéjébe", Amszterdamba. Városnézésünk során a következő nevezetességeket tekintjük meg: Dam tér a Királyi Palota és az Új-templom épülete, Öreg templom (Oude Kerk). Fakultatív hajókázás Amszterdam csatornáin. Esti szabadidő a belváros és a hírhedt szórakozó negyed felfedezésére. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

4. nap:

Korai reggeli után a világ legnagyobb virágtőzsdéjét tekintjük meg Aalsmeer-ben. A világ legnagyobb virágtőzsdéjén naponta nagyjából 21 millió szál virág fordul meg. Éves forgalma eléri a négymilliárd eurót. Grandiózus területen működik, amely akkora mint Monaco. A látogatás igazi különlegesség, betekintést nyerhetünk a tőzsde működésébe, láthatjuk az aukción részt vevő kereskedőket licitálás közben, valamint a rengeteg virágot. Ezután Zaanse Schans szabadtéri múzeumát keressük fel. Az eredeti, holland vidéket megidéző faházak, nyolc gyönyörű szélmalom, takaros kertek és keskeny csatornák hangulata a múltba repít vissza minket. Innen érkezünk Volendamba. Ezt a kis városkát, az IJssel tó partján, még mindig áthatja a halászfalu volta, s a helyieket még sokszor lehet tradicionális öltözetben látni a zöld és fehér faházak között. Látogatás egy helyi gazdaságba, ahol a sajtkészítés és a fapapucs gyártás rejtélyeibe is betekintést nyerhetünk, majd kóstoló az ízletes sajtfélékből. Nem maradhat ki programunkból az egyik leghíresebb sajtváros Edam sem. Mint minden rendes és adottságai révén arra alkalmas holland városban, itt is évszázadok óta gyártottak sajtot. Eredetileg csak itt, később már az egész ország területén. A sajt ma használatos neve meglehetősen új, korábban "Klotkaas"(golyósajt) volt a neve. Az átkeresztelés a 18. században történt, feltételezhetően azért, mert ebben a kereskedő- és kikötővároskában zajlott le az akkori sajtexport jelentős része.
A napot egy bűbájos kisvárosban, Enkhuizen településen egy közös sétával fejezzük be. A városka egyike volt az ország legfontosabb kikötőinek. A 14. századtól a 18. század elejéig kivette a részét mind a balti-tengeri kereskedelemből, mind az északi-tengeri hering halászatból, olyannyira, hogy itt működött Hollandia legnagyobb halászati flottája. A nap lezárásaként átkelünk a „tengeren” – (Markermeer-Ijsselmeer) – és Flevoland területén Lelystad érintésével térünk vissza szálláshelyünkre. Szállás ugyanott, ahol előző este.

5. nap:

Reggeli után egy különleges trópusi parkba, az Orchideenhoeve-be látogatunk. Trópusi orchideák, esőerdő és citrus sétány vár minket. A növényeken kívül jellegzetes trópusi állatokkal is találkozhatunk: úgymint papagájok, majmok és pillangók. A park megtekintése után Giethoorn falu lesz napunk következő célpontja, ahol se autók, se utak nincsenek. A bájos falut, melyet 1230-ban alapítottak, „holland Velencének“ is nevezik. Megközelítőleg 7,5 km csatorna folyik át a falun, mely felett 50 kis fahíd ível át. A forgalom legnagyobb része a vízen az úgynevezett “suttogó-hajókon” zajlik. Azért suttogó mert elektromos motorral működnek és így nem zavarják a csendet és nyugalmat ebben a festői környezetben. Innen továbbutazunk Köln környékére, ahol szállásunk lesz.

6. nap:

Reggeli után indulás Nürnbergbe, Németország műemlékekben egyik leggazdagabb városába. Nürnberg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa volt, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket. Évszázadokon keresztül itt őrizték a német-római koronaékszereket. Délutáni városnézésünk során a fallal körülvett óvárossal ismerkedünk. A közös séta keretében látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, a Szt. Szébaldusz-templomot, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét. Innen utazás a szállásunkra, mely Regensburg mellett lesz.

7. nap:

Reggeli után városnézés a Felső - Duna "hercegének" tartott Regensburg-ban, mely a VIII. századtól érseki székhely és 2006-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. A városnéző séta során megtekintjük többek között az Öreg hidat, a Városháza épületét, a Dómot és az Érseki palotát. Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 560 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról