Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Róma és a rejtélyes Közép-Itália

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.07.08
7/6
Reggeli
229 900 Ft
216 106 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:                       

Elutazás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme környékén az esti órákban.

2. nap:           

Reggeli után rögtön egy különlegességgel ismerkedünk, Civita di Bagnoregio-ba vezet utunk. A helyiek ezt a gyönyörű települést haldokló városnak – la cittá che muore – is hívják. A várost az etruszkok alapították több mint kétezer évvel ezelőtt. A legenda szerint itt született Szent Bonaventura. Az 1695-ös nagy földrengés után a domb ingataggá vált, a szikla több helyen leomlott és házak semmisültek meg. A városba csak gyalogos hídon át juthatunk be, ahol egy szempillantás alatt a középkorban találhatjuk magunkat. Innen utunk Viterbo-ba vezet. A város a 8. században Kis Pippin ajándékaként a pápasághoz került. A 11. század végétől szabad város. Virágzását jól mutatja, hogy a 12. században több lakója volt, mint Rómának. Itt választották meg IV. Orbán, V. Hadrián, XXI. János és III. Miklós pápát is. A városnéző séta során megtekintjük a Pápai Palotát és a Szent Ferenc templomot, melynek falain belül található két pápa sírja és Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéi is. Délután még egy különleges ötszög alaprajzú, erődszerű palotát, a Palazzo Farnese-t is megtekintjük Caprarola-ban, melyet a Farnese család építtetett az 1500-as években és a késő reneszánsz egyik legszebb európai alkotásának tartják. Este a szállás elfoglalása Róma mellett.

3. nap:

Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Az ókori Rómával való ismerkedésünket a Colosseummal kezdjük. Miután láttuk a legnagyobb római építményt, végigsétálunk a Forum Romanum mellett. További programunk gyalogos séta keretében: Viktor Emanuel emlékmű – Trevi kút – Piazza di Spagna – Pantheon – Piazza Navona – Angyalvár. Az Angyalvár eredetileg Hadrianus császár síremlékének épült, majd sokáig a császárok temetkezőhelye volt. Később katonai erőddé alakították a mauzóleumot, majd Aurelianus császár falainak egyik központi erődje lett. Annyi harc folyt érte, hogy Róma lakosai 1379-ben megkísérelték lebontani: szerencsére csak a márványborítás esett áldozatul. Volt idő, amikor börtönként használták. Napjainkban múzeumként működik, ahol megtekinthetjük az ókori spirális feljárót, a császárok egykori temetkezőfülkéit. A múzeumban egy fegyvergyűjtemény és az épület történetét bemutató tárlat is megtekinthető. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:

Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával. Egy különleges helyszínre látogatunk. A Via Appia az ókori Római Birodalom talán legfontosabb útja volt. A Porta San Sebastianónál induló út maradványai ma is láthatók. A Via Appia legérdekesebb része Cecilia Metella síremlékétől a Casal Rotondóig terjedő mintegy 4,5 km hosszú szakasza, amely márvány síremlékek és szobrok maradványai között fenyőkkel és ciprusokkal övezve vezet a tengerpart felé. A kereszténység fontosabb emlékei közé tartozik a Domine Quo Vadis? Templom, ahol a legenda szerint a Rómából menekülő Szt. Péter Krisztussal találkozott.

Délután kirándulás a Róma környéki gyönyörű Castelli Romani vidékre, mely Rómától délre az Albanói hegyekben található.  A dimbes-dombos zöldellő lankákkal tarkított táj szemetgyönyörködtető látványt nyújt az idelátogatónak.  A fehér borairól híres vidéken utunk Castelgandolfoba vezet, mely a Pápa nyári rezidenciája és gyönyörű kilátással büszkélkedhet az Albano-i tóra. Ellátogatunk Ariccia városkába, ahol a helyi gasztronómiai termékekkel ismerkedünk. Megkóstoljuk a porchettát (malacsültet) és a régió híres borát, a Frascatit.  Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:

Szabadprogram Rómában vagy fél napos fakultatív kirándulás: Ostia Antica
Reggeli után látogatás Ostia Antica területére, mely az ókori Róma kikötővárosa volt, ami a Tiberis folyásának megváltozása miatt idővel elvesztette jelentőségét és a középkorban teljesen elnéptelenedett. Ostia romjai soha nem keltettek fel a Pompejihez mérhető érdeklődést, mert a várossal egy katasztrófa pusztításai helyett „csupán” a feledés végzett. Az ókori házak, a kikötő és egyéb létesítmények maradványaiból a 20. században szabadtéri múzeumot alakítottak itt ki.
Délután ismerkedés Róma egyik kevéssé ismert, ám nagyon hangulatos negyedével, a Trastevere-vel: rövid séta, szabadidő. Visszautazás a szálláshelyre.

6. nap:

Reggeli után Tivoliba, a Rómától mindössze 30 km-re fekvő kisvárosba látogatunk, mely már a középkorban is kedvelt üdülőhely volt. Ezt a szerepét később is megőrizte, olyannyira, hogy a reneszánsz legnagyobb presztízsű közszereplői is itt vásároltak maguknak villákat. Ezek legkiemelkedőbb példája az Ippolito d’Este bíboros számára épített lenyűgöző Villa d’Este. A nyaraló legszebb része páratlan kertje: az árnyas fák, lugasok és lilaakáccal futtatott loggiák, a rengeteg szökőkút, vízköpő, hidraulikus orgona, és rafináltan elhelyezett szobrok, a bájos mesterséges grották. A Villa d’Este - mint a reneszánsz építészet és az itáliai reneszánsz kerttervezés kimagasló példája - 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. Innen északra utazunk. Bomarzo mellett, egy völgyben terül el a Sacro Bosco, vagyis a szent erdő, amelyet a szörnyek parkjának is neveznek. Egymással harcoló óriások, istenek, szirének, szörnyek lenyűgöző látványa fogadja a látogatókat. A kert az Orsini-kastély alatt terül el, és feltehetőleg Vicino Orsini, Bomarzo utolsó ura hozta létre a 16. században, méghozzá elhunyt felesége, Giulia Farnese emlékére. Harminc éven keresztül készültek a szobrok és az épületek, de hogy pontosan mit akart kifejezni vele a kastély ura, azt máig nem sikerült megfejteniük a művészettörténészeknek. Orsini 1585-ben halt meg, ezután a park kerek háromszáz évre feledésbe merült. Az első prominens látogatója 1938-ban állítólag Salvador Dalí volt. Napunk utolsó állomása Orvieto lesz. A város egy bevehetetlennek tartott fennsíkon épült. Városbeli sétánkat a sikló felső megállójánál kezdjük: megtekintjük a Dómot, melynek homlokzata az olasz gótika színpompás csodája, majd a Szent Patrik kútjaként ismert vár kutat, melyet VII. Kelemen pápa építtetett - aki Róma kifosztása idején Orvietóban talált menedéket. Este a tranzitszállás elfoglalása Chianciano Terme környékén.

7. nap:

Folyamatos utazás, hazaérkezés Budapestre az éjszakai órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 6 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb.2 Euro/fő/éj

Felárak:
- fakultatív vacsora (6 vacsora, foglaláskor fizetendő): 39.900 Ft/fő
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 60.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Várható belépőjegy költségek:
Civita di Bagnoregio: 
(belépőjegy, helyi busz, helyi idegenvezető):

kb. 10 Euro/fő
Viterbo, Pápai Palota:kb. 10 Euro/fő
Caprarola, Palazzo Farnese:kb. 10 Euro/fő
Via Appia belépőjegyek:kb. 15 Euro/fő
Ostia Antica:kb. 10 Euro/fő
Róma, "ókori Róma" program:kb. 45 Euro/fő
Angyalvár:kb. 20 Euro/fő
Pantheon:kb. 5 Euro/fő
Róma, tömegközlekedés: kb. 10 Euro/fő
Tivoli, Villa d’Este:kb. 10 Euro/fő
Bomarzo, Sacro Bosco:kb. 10 Euro/fő
Orvieto belépőjegyek:kb. 10 Euro/fő
Fakultatív kirándulás:
Ostia Antica kirándulás:20 Euro/fő + belépők

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról