Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Felvidéki bányavárosok bányalátogatással

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2017.09.30
1/0
Nincs
7 900 Ft
7 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás Szlovákiáig.
Utunk először Selmecbányára, a Bányamúzeumba vezet. Köpenyekkel és sisakokkal felszerelkezve leereszkedünk a Bertalan tárnába, miközben 1300 m hosszú földalatti útvonalon haladunk végig. Ehhez a túrához természetesen felszíni kiállítás – skanzen- is kapcsolódik, ahol sok érdekes információt tudhatunk meg a környék ezüst, arany és réz bányászatáról.
Bányalátogatásunk után a ma az Unesco Világörökség részévé nyilvánított városban folytatjuk kirándulásunkat. A teraszosan elrendezkedő város kialakulásáról sok legenda kering, azonban egy dolog biztosan igaz Selmecbányától, hogy a 14. században a város jelentősége óriási volt, hiszen az ezüstkitermelés zöme itt történt. Ma már csak a Szalamandrák őrzik a város kincseit, a város címerében, de igazán érdekes sétában lesz része annak, aki velünk tart.
Míg Selmec az ezüst, a tőle alig 40 kilométerre északra található Körmöc, az arany városa volt. Körmöcbányára érkezünk, mely Szlovákia egyik legépebben megőrzött várával és csodálatos főterével büszkélkedhet. Ebben a városban verték a híres aranyforintot és most már a szlovákiai eurót is.
A nap végén a réz városába, Besztercebányára utazunk, az egykori, németek által alapított bányavárosba. Besztercebánya legfőbb büszkesége a sétánnyá alakított, különleges atmoszférával rendelkező főtér, melyre a legszebb kilátás az Óratoronyból nyílik. A karcsú toronyból megcsodálhatjuk a tér színes kavalkádját, melynek legszebb része a Thurzó ház. Megtekintjük a Várnegyedet, a középkori német és szlovák templomot, a Fő tér gótikus és reneszánsz polgárházait, a Városháza és a Szent Erzsébet kolostortemplom épületeit. A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Felvidéki bányavárosok bányalátogatással / 2015-04-11 / 1

Kedves Vivaldi Travel,

2015. április 11-én voltunk az Önök utazási irodájával egy 1 napos felvidék (Körmöcbánya, Selmecbánya Besztercebánya) utazáson. Nagyon vártuk ezt az utazást, mert már korábban is nagyon jó tapasztalattal rendelkeztünk Önökkel kapcsolatban (a Plitvicei tavakhoz is Önökkel utaztunk), illetve annál is inkább, mert ápr. 11-én ünnepeltük párommal a 3. évfordulónkat és ez az út volt egymás felé az ajándékunk - egy közös élmény. :)

Szeretném elmondani, hogy nagyon szuper napunk volt, hál isten az időjárás is kedvezett az utazáshoz, de ami az egyik legfontosabb, hogy egy NAGYON jó idegenvezetőt kaptunk magunk mellé.
Molnár Attiláról szeretnék visszajelzést adni: egy hihetetlenül kedves, nagyon jó humorú és ami a legfontosabb, a szakmájához nagyon értő, de nem befásult és laza úriembert ismertünk meg, akivel minden pillanat öröm volt az utazás során. Tudta, hogy mikor mire van szüksége az csoportnak, milyen stílusban kell végezni az idegenvezetést, hogy izgalmas és figyelemfelkeltő legyen, illetve hogy már ne váljon unalmassá. Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen emberrel fog telni a napunk, mert már az első pillanatban érződött, hogy egy nagyon kedves, rugalmas és segítőkész emberrel lesz dolgunk, ami hál isten fiatalos is. :)

Szóval szeretném Neki ezúton is megköszönni a nagyon kellemes napot, csak így tovább a munkájában! Ilyen idegenvezetőkre van szükség ahhoz, hogy az embernek legyen kedve befizetni ilyen utakra, úgyhogy méltán lehet büszke rá a Vivaldi Travel! Biztos vagyok benne, hogy fogunk még Önökkel együtt utazni és nagyon remélem, hogy Attila lesz az idegenvezetőnk! :)

Üdvözlettel,
Jóború Georgina

Felvidéki bányavárosok 2013. június 9.

Tisztelt Vivaldi Travel!
A hétvégén voltam a Felvidéki bányavárosok bányalátogatással kiránduláson. Szeretnék köszönetet mondani az út szervezettségéért, Attila és a sofőrök hozzáálláséért, kedvességéért. Az utazás előtt  tartottam attól, talán túl zsúfolt lesz a program, egy nap alatt három város!
Az aggodalmam teljesen alaptalan volt, mert megtapasztalhattam azt amit már korábban is, a Vivaldi szervezésben felülmúlhatatlan,  a páratlan élményt  adó programok mellett még elegendő szabadidő is jutott, persze ehhez egy kiváló idegenvezetőre is szükség volt.
Üdvözlettel: László József