Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Mediterrán vakáció: Costa Brava-Barcelona és a Francia Riviéra

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap

Indulás 05.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás az olaszországi tranzitszállásunkig. Kora este érkezés, szállásfoglalás (1 éj).

2. nap

Reggelit követően tovább utazunk a spanyol tengerpartra. Utunk a festői szépségű Francia Riviérán vezet keresztül. Kora este érkezünk a szállásunkra, vacsorára a szállodában. (6 éj)

3. nap

Egész nap pihenés a tengerparton. Ezen a napon élvezhetjük a Costa Brava hosszan elnyúló tengerpartját. A városban öt strand található, de a fürdőzésen és a napozáson túl számos lehetőséget nyújt Katalónia második legnagyobb városa. Vacsora a szállodában. Este fakultatív program keretében az igazán tüzes flamenco táncot ismerhetjük meg (bátrabbak el is sajátíthatják a lépéseket) egy Flamenco est alkalmával.

4. nap

Kirándulás Barcelonaba. Reggelit követően a katalán fővárost keressük fel. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében megismerkedünk a város legfőbb látnivalóival. Mai napunkon többek közt Gaudi nyomába eredünk és az általa tervezett remekműveket keressük fel: Sagrada Familia, Casa Batlló, Güell Park (a parkban több éve tartó folyamatos felújítás van, ezért egyes részei csak részlegesen látogathatók). Bebarangoljuk a gótikus negyedet, ellátogatunk a Katedrálishoz, a királyi negyedbe, ahol a Királyi Palota is található. Szabadprogram alatt egyénileg a világ egyik legszínesebb városát lesz lehetőség felfedezni. Kihagyhatatlan program a helyi specialitások megkóstolása egy helyi tapas bárban, vagy tavernában. Kora este visszautazunk a szálláshelyünkre, vacsora a szálláson.

5. nap

Egész nap pihenés a tengerparton, vagy kirándulás Marinelandba, ahol kicsik és nagyon kitűnően szórakozhatnak a több hektáron elterülő aqua- és csúszdaparkban. A felhőtlen szórakozásról a naponta többször megrendezésre kerülő Delfin show is gondoskodik. Az itt található Delfinárium a legnagyobb Spanyolországban. A delfinek mellett oroszlánfókák és papagájok színesítik a programokat. A parkban eltöltött napot követően visszautazunk a szálláshelyünkre, vacsora a szálláson.

6. nap

Délelőtt pihenés a tengerparton, majd ebédet követően (ezen az estén a programon részt vevők vacsora helyett ebédet kapnak) fakultatív program keretében visszatérünk Barcelonaba, hogy a klasszikus programokon túl kuriózumokat is meglátogassunk.  A programot választók eldönthetik (előre jelezni szükséges az irodában), hogy mely programokon szeretnének részt venni a délután folyamán. Lehetőség van a Camp Nou-t a Barca Stadionját felkeresni. A Stadion a drukkerek fellegvára, ahol a csapat történetét bemutató kiállítást színesíti az öltözők felkeresése, séta a lelátón és az újságírói állásokban. Relikviák nélkül innen képtelenség távozni! A stadion mellett található több szintes megashopban nincs olyan ajándék vagy használati tárgy, amit ne találnánk meg a csapat emblémájával.  Alternatív programként egyénileg más múzeumok is felkereshetők a délután folyamán. Pl. egyénileg felkereshető a L’Aquarium – Európa legnagyobb ócenáriuma. Illetve Gaudi építészetében, munkásságában mélyebben elmerülni a Güell Parkban és a Gaudi Múzeumban lehet. A Stadion látogatást követően, illetve a szabadidő után az esti Barcelonaval ismerkedünk. Napunk utolsó állomása a zenélő szökőkút (Font Mágica), ahol a gyönyörű fények játéka kápráztatja el az idelátogatót. Késő este visszautazunk a szállásra.

7. nap

Egésznapos pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás, mely során az üvegaljú hajóból a tenger élővilágát is megcsodálhatjuk. Délután ellátogatunk a Costa Brava egyik ékszerdobozába, Tossa de Marba. Az egykori halászfalut a 12. században kerítették be fallal, melynek részletei ma kilátóként funkcionál, ahonnan csodás panoráma tárul elénk. Késő délután visszatérünk a szállásra, vacsora a szállodában

8. nap

Reggelit követően elhagyjuk a szállodát és Franciaország felé vesszük az irányt. Útközben Figuerasban, Salvador Dali szülővárosában rövid fotószünetet tartunk. Utunkat folytatva a délután folyamán lehetőség nyílik provence-i különlegességek beszerzésére. A vásárlást követően tovább utazunk. Az esti órákban érkezünk a tranzit szállásunkra. (1 éj)

9. nap

Reggelit követően Monte Carloba látogatunk, ahol a könnyed elegancia, a luxus mindennapi jelenség. Megismerkedünk a városállam történetével, megtekintjük a város főbb nevezetességeit és szabadprogramra is nyílik lehetőség. Ezt követően Éze falucskát keressük fel, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a Cote d’Azurra, a tengerpartra és a hegyekre egyaránt. Feltöltődve a látvánnyal tovább utazunk a tranzitszállásunkra. (1 éj)

10. nap

Reggeli után folytatjuk utazásunkat Magyarország felé. Útközben rövid megállókkal, egésznapos utazást követően érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Mediterrán vakáció 2018. szeptember 7-16.

Tisztelt Vivaldi Travel Csapata!
Megérkeztünk a Mediterrán vakációról .(Costa Brava-Barcelona és a Francia Riviéra )
Köszönjük a Vivaldi csapatának, hogy ezt a nagyon csodálatos utat kiválóan megszervezték. Külön köszönet Máté Csongornak, az idegen vezetőnek, és a két busz vezetőnek, Gergőnek és Attilának akik kedvességükkel mindent megtettek azért, hogy a társaság jól és biztonságban érezze magát.
Szívesen megismételném ezt az utat, hisz annyira jól sikerült.!
Üdvözlet a csapatnak!
Köszönettel: L.A-né Éva