Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2017.10.21
3/2
Reggeli
39 900 Ft
39 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Csehország felé Ausztria irányába. Első programunk a  Bécs mellett található Klosterneuburgi Apátság megtekintése. Az  épületegyüttes olyan értékes műkincsekkel rendelkezik, mint a  Babenbergiek családfája, az  osztrák főhercegi kalap és az  1181 körül készült zománc remekmű, a Verduni oltár. A kolostorlátogatás után továbbutazás Jindřichův Hradecbe, mely a Vajgar-tó partján terül el. A város fő nevezetessége a várkastély, melyet Vitkovic Henrik építtetett a  13. században. A  Vitkovic család a  hatalmas Rosenberg nemzetség egyik ága volt, akik a 17. századig Csehország leggazdagabb főurai voltak. A város hangulatos utcáit gótikus, reneszánsz és barokk házak díszítik, lehetőség nyílik majd a vár megtekintésére is. Innen továbbutazás České Budĕjovicébe, a szállás elfoglalása (2 éj).

2. nap:

Mai programunk első állomása Hluboká várkastélya. A windsori kastélyra emlékeztető épületben értékes kiállítás megtekintésére nyílik lehetőség. A  Schwarzenberg dinasztia által összegyűjtött porcelánok, faliszőnyegek, festmények láthatóak a pompás kastélyban. A kastélylátogatás
után utunk Trebonba vezet, melynek környékén sok mesterséges és természetes gyógy-, illetve halastó található. Városnéző séta a  középkori kisvárosban majd séta a Világ nevű tó partján. Délután visszautazás České Budĕjovicébe. Rövid városnéző séta, ahol a Városházát, a püspöki palotát és a Sóházat láthatjuk, majd szabadprogramra nyílik lehetőség. A szabadprogram után sörgyárlátogatásra nyílik lehetőség. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap:

Reggeli után hazaindulás. Utunk elsőként Český Krumlovba, a  középkori hangulatú dél-cseh városba vezet. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A város legfőbb nevezetessége a vár. A hatalmas kastély komplexum 5 udvar köré épült mintegy negyven épületből és egy 7 hektáros parkból áll. Különlegessége az első várudvaron, a  medveárokban nevelt barnamedvék. Innen utazás Felső Ausztria székhelyére Linzbe. Rövid városnézésünk során megcsodáljuk a város Fő terét (Városháza; Szentháromság- szobor; Városi plébániatemplom), a régi
dómot, várkastélyt. A városnézés után szabadidő, majd hazautazás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság 2016. május 14-16.

Kedves Vivaldi iroda! Tegnap érkeztünk haza a dél-csehországi utról. Program, idegenvezető, autóbuszvezető egyaránt nagyon jó volt. Máskor is "Vivaldi-val" utazunk.
Üdvözlettel: Dr.K. Mária és N. Józsefné

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság 2016. március 26-28.

Tisztelt Hesz Éva Irodavezető Asszony !
Az út nagy örömre volt, sok gyönyörűséget láttunk. Nem tudtam, hogy Csehország ennyi csodakastélyt, várat, városkát rejt. No meg még zöld sört is! Csongor remekül vezette a csoportot, sok humorral, türelemmel, mégis kellő határozottsággal. A busz kényelmes és biztonságos volt mindvégig, hála a sofőrünknek, Az ellátás is megfelelő volt, panaszra nem adott okot. Mindent összevetve valóban élvezetes volt az utazás.
Köszönöm Önöknek.
Nem először utaztam a Vivaldival és szándékaim szerint nem is utoljára!
Tisztelettel: J. Márta

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság 2016. március 26-28.

Kedves Éva!
Szeretném kifejezni elégedettségemet az úttal kapcsolatban. Maximálisan elégedett voltam a programszervezéssel és kifejezetten elégedett voltam a sofőrrel, aki végtelen nyugodt és maximálisan udvarias, biztonságosan vezet. Minden utazási irodának és az Önök összes útjához ilyen sofőröket kívánok!
Üdvözlettel:
P. Csilla

Pompás kastélyok, csodálatos várak Csehországban 2015. május 1-3.

T. Iroda! Nagyon kellemes utunk volt, főként az idegenvezetőnek köszönhetően Talabér Eszter kedves és jól tájékozott és segitőkész idegenvezetőként vitte a csoportot. Vidámsága feledtette a néha elindult esőzést és kedves mosolyával mindenki kedvence lett. Már máskor is utaztunk Önökkel, de ez az út nagyon jól sikerült. A rengeteg szép hely ami benne volt a programban mindenkinek tetszett, jó hangulatu út volt amit tökéletessé tett a nagyon jó szálloda és a mindig mosolygós idegenvezető. Máskor is utazunk:R. Ágnes

Pompás kastélyok, csodálatos várak Csehországban 2015. május 1-3.

Kedves Vivaldisok!
Tegnap este érkeztünk haza a "Pompás kastélyok, csodálatos várak Csehországban" elnevezésű útról, valóban nagy élmény volt. Az időjárással nem volt szerencsénk, de Talabér Eszter üde, mosolygós személyisége még ezt is feledtetni tudta. Felkészültsége kiváló, nyelvismerete ugyancsak, lelkesedése és a tevékenység szeretete pedig minden ( szerencsére ritka) nehézségen átsegített bennünket. A program nagyon gazdag élményekben és látnivalókban, de nem zsúfolt és Eszter ebben is segített a kiegészítő információkkal, így könnyebb volt megjegyeznünk a látottakat.
A programban szereplő kastélyok, várak mellett nagy élmény volt Ceski Krumlov városa és a "lombkorona séta" pedig az eső ellenére felejthetetlen marad.
Az autóbusz tisztasága, kényelme kifogástalan volt, Nagy János pedig biztonságosan, kellemesen vitt bennünket végig az úton.
A Clarion Congress Hotel ( 4 csillagos!) várakozáson felüli volt, mind kényelem, mind a bőséges büféreggeli vonatkozásában. Elhelyezkedése is remek, 2 percre bevásárlóközpont, kb. 10 perc sétatávolságra pedig a belváros.
Összességében: nagyszerű út volt, mindenkinek ajánlom!
Köszönettel: T. Péter

Dél-csehországi várak, kastélyok 2014. április 19-21.

Kedves Prunyi Renáta és a Vivaldi Travel minden munkatársa!
Tegnap este érkeztünk haza a Dél-cseh várak és kastélyok útjukról. Az utazás csodálatos volt mind a szervezést, szállást és főleg az idegenvezetőt, Máté Csongort illetően. Sok utazáson vettem már részt, de itt minden jó összejött. Köszönöm!!  Frank Éva

Dél-csehországi várak, kastélyok 2013. március 15-17.

Kedves Vivaldi Travel Csapat!
Szeretném megköszönni ezt a csodálatos Dél Csehországi utat. Az indulás 03.15-én kicsit elhúzódott, és izgalommal teli volt. Az Önök jó döntése alapján Szlovákián keresztül eljutottuk a csodálatos helyekre. Idegenvezetőnk Viktor nagy felkészültséggel adta át az információkat, és a humora is nagyon jó volt. Buszvezetőnk Zoltán mindent megtett a biztonságos utunkért. A szállás kifogástalan volt! Mindenkinek ajánlom ezt az utat, és a Vivaldi csapatot. Mi már többször utaztunk Önökkel, és még tovább válogatunk az ajánlatukból.
Üdvözlettel: Bujdosó Edit és Madarász Gyula

Dél-csehországi várak, kastélyok 2012. április 7-9.
Kedves "Vivaldisok"!
Szeretnék köszönetet mondani Önöknek az út megszervezéséért. Csodálatos vidék, gyönyörű látnivalók, remek szervezés. A program feszes volt, de az idegenvezető segítségével nagyszerűen lehetett tartani az útitervet - ebben persze a csoport is partner volt, soha senki nem késett egy percet sem a megbeszélt találkozókról. Az ellátás - vacsora, reggeli, szállás -  szintén kiváló volt. Csehország egyébként is a kedvenceim közé tartozik, lenyűgöz a kultúrájuk, irodalom, művészetek, film, zene, építészet - és ez az út csak még jobban erősítette az irántuk érzett csodálatomat. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fantasztikus utazást. Egyetlen szépséghibája volt az útnak: nem gondoltam volna, hogy húsvétkor kemény télben lesz részünk. De hát az időjárást sajnos nem tudjuk előre megrendelni.
Még egyszer köszönet a felejthetetlen élményekért, és mindazoknak, akik még nem jártak ezen a tájon: feltétlenül el kell ide menni és meg kell nézni!  
Az iroda munkatársainak további jó munkát kívánok!   
Üdvözlettel
Simon Krisztina
Dél-csehországi várak, kastélyok 2011. augusztus 5-7.

"Üdvözlöm Önöket. Dél Csehországi útról jöttem vissza. Szeretném megköszönni a jó szervezést, tiszta ,jó szállást, idegenvezető is jó volt.Egy felvetésem lenne. Cesky Krumlov kis ékszerdoboz, nekem kevés az idő. Talán gondolom én ,szállás ott lehetne egy alkalommal és akkor lenne időnk másra is. Igaz vár megtekintés volt a meghirdetett út. Nem önök dolgába szeretnék beleszólni, egy utas vélemény. Továbbra is maradok törzsutasuk. Azt hiszem ezzel megelégedettséget jelzek. További jó szervezést kívánok. Nagyné"
Dél-csehországi várak, kastélyok 2011. augusztus 5-7.

Dél-csehországi várak és kastélyok 2011. április 23-25.

"Kedves Adrienn!
Nagy köszönettel tartozom Önöknek a Dél Csehországi csodálatos utazás megszervezéséért. A jövőben és figyelemmel késérem majd az Önök által kínált lehetőségeket.
De, sajnos, nem őriztem meg a kinyomtatott programot, a weboldaluk pedig már megváltozott. Adrienn, kérném tisztelettel, küldjön meg azt Nékem ezt a programot egy másolatban.
Üdvözlettel és a legjobb kívánságokkal:
Márki Natália"
Dél-csehországi várak és kastélyok 2011. április 23-25.