Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.05.18
3/2
Reggeli
74 900 Ft
74 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.08.18
3/2
Reggeli
74 900 Ft
68 908 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Csehország felé Ausztria irányába. Első programunk a  Bécs mellett található Klosterneuburgi Apátság megtekintése. Az  épületegyüttes olyan értékes műkincsekkel rendelkezik, mint a  Babenbergiek családfája, az  osztrák főhercegi kalap és az  1181 körül készült zománc remekmű, a Verduni oltár. A kolostorlátogatás után továbbutazás Jindřichův Hradecbe, mely a Vajgar-tó partján terül el. A város fő nevezetessége a várkastély, melyet Vitkovic Henrik építtetett a  13. században. A  Vitkovic család a  hatalmas Rosenberg nemzetség egyik ága volt, akik a 17. századig Csehország leggazdagabb főurai voltak. A város hangulatos utcáit gótikus, reneszánsz és barokk házak díszítik, lehetőség nyílik majd a vár megtekintésére is. Innen továbbutazás České Budĕjovicébe, a szállás elfoglalása (2 éj).

2. nap:
Mai programunk első állomása Hluboká várkastélya. A windsori kastélyra emlékeztető épületben értékes kiállítás megtekintésére nyílik lehetőség. A  Schwarzenberg dinasztia által összegyűjtött porcelánok, faliszőnyegek, festmények láthatóak a pompás kastélyban. A kastélylátogatás
után utunk Trebonba vezet, melynek környékén sok mesterséges és természetes gyógy-, illetve halastó található. Városnéző séta a  középkori kisvárosban majd séta a Világ nevű tó partján. Délután visszautazás České Budĕjovicébe. Rövid városnéző séta, ahol a Városházát, a püspöki palotát és a Sóházat láthatjuk, majd szabadprogramra nyílik lehetőség. A szabadprogram után sörgyárlátogatásra nyílik lehetőség. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap:
Reggel hazaindulás. Utunk elsőként Český Krumlovba, a középkori hangulatú dél-cseh városba vezet. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A város legfőbb nevezetessége a vár. A hatalmas kastély komplexum 5 udvar köré épült, mintegy 40 épületből és egy 7 hektáros parkból áll. Különlegessége az első várudvaron, a medveárokban nevelt barnamedvék. A városnézés után szabadidő, majd hazautazás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
Fakultatív vacsora (2 vacsora): 17.900 Ft/fő
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő

egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 10.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Klosterneuburg Apátság:kb. 20 Euro/fő
Jindrichuv Hradec vára:kb. 250 CZK/fő
Krumlov vára:kb. 260 CZK/fő
Hluboka várkastélya:kb. 300 CZK/fő
Sörgyárlátogatás:kb. 250 CZK/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Dél-cseh várak és a Kolsterneuburgi Apátság 2023. augusztus 18-20.

Ezúttal szeretném megköszönni az Irodának a 230818DELCSEH pozíció számú út szervezését. Nagyon szép helyeken jártunk, szuper volt! Külön köszönet Latabár Endrének a kiváló idegenvezetésért, figyelmességért, kedvességért és toleranciáért. 
Üdvőzlettel: I. Lászlóné

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság 2023. május 27-29.

Tisztelt Szervezők!
Több alkalommal utaztunk az Önök által meghírdetett utakon, mindig sikeresen. Most május 27-től 29-ig 3 unokámmal részt vettünk a Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság címen meghírdetett útjukon.
Minden program nagyon szép és jól szervezett volt, kifogástalannak találtuk a szállodát a reggelivel, a külön befizetett vacsorákat és az autóbuszt is. Külön köszönet illeti Latabár Endre idegenvezetőt felkészültségéért és színvonalas munkájáért. Szívélyes üdvözlettel Dr.E.Jánosné

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság 2023. május 27-29.

Tisztelt Vivaldi Travel,
2023. május végén részt vettünk az Önök szervezésében a csodálatosra sikeredett Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság megismerésére lehetőséget adó utazáson.
Sok szép helyen jártunk, a szó szoros értelmében életre szóló élményekkel gazdagodtunk. Látszott, hogy itt is egy alaposan és remekül megtervezett útról van szó – „Vivaldi sajátosság”. Erre csak „ráépült” az idegenvezető – Latabár Endre – munkája, aki azt ez alkalommal is kifogástalanul tette. Látszott az, hogy érti és szereti, amit csinál. Rengeteg információt és érdekességet osztott meg velünk, illetve folyamatosan hívta fel a figyelmünket olyan helyi jellegzetességekre, amelyek az út során szerzett emlékek számát tovább növelte.
Babirák Pál sofőr munkája szintén kifogástalan volt – személyisége és higgadtsága a biztonságos utazás érzését erősítették. 
Gratulálunk, csak így tovább! Már tervezzük a következő utat, természetesen az Önök szervezésében. Viva Vivaldi! Üdvözlettel, Üveges család

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság október 20-22.

Tisztelt Vivaldi Utazási Iroda!
Az elmúlt hétvégén Dél-Csehországi utazáson vettem részt az Iroda szervezésében.
Nagyon érdekes gazdag kitűnő programot raktak össze az utazók részére.:)
Az utazást pedig a nagyon kedves, türelmes, vidám és maximálisan felkészült idegenvezető Máté Csongor tette felejthetetlenné és élvezetessé számomra.☺
Nagy szertettel foglalkozott az utasokkal és hasznos tanácsokkal látta el a résztvevőket a szabadprogram idejére is.
Már utaztam kb 4 alkalommal az Iroda szervezésében és valószínű hogy ez után is szívesen választok a Vivaldi Utazási Iroda programjaiból.
Köszönettel A.T.S.

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság 2016. május 14-16.

Kedves Vivaldi iroda! Tegnap érkeztünk haza a dél-csehországi utról. Program, idegenvezető, autóbuszvezető egyaránt nagyon jó volt. Máskor is "Vivaldi-val" utazunk.
Üdvözlettel: Dr.K. Mária és N. Józsefné

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság 2016. március 26-28.

Tisztelt Hesz Éva Irodavezető Asszony !
Az út nagy örömre volt, sok gyönyörűséget láttunk. Nem tudtam, hogy Csehország ennyi csodakastélyt, várat, városkát rejt. No meg még zöld sört is! Csongor remekül vezette a csoportot, sok humorral, türelemmel, mégis kellő határozottsággal. A busz kényelmes és biztonságos volt mindvégig, hála a sofőrünknek, Az ellátás is megfelelő volt, panaszra nem adott okot. Mindent összevetve valóban élvezetes volt az utazás.
Köszönöm Önöknek.
Nem először utaztam a Vivaldival és szándékaim szerint nem is utoljára!
Tisztelettel: J. Márta

Dél-cseh várak és a Klosterneuburgi Apátság 2016. március 26-28.

Kedves Éva!
Szeretném kifejezni elégedettségemet az úttal kapcsolatban. Maximálisan elégedett voltam a programszervezéssel és kifejezetten elégedett voltam a sofőrrel, aki végtelen nyugodt és maximálisan udvarias, biztonságosan vezet. Minden utazási irodának és az Önök összes útjához ilyen sofőröket kívánok!
Üdvözlettel:
P. Csilla

Pompás kastélyok, csodálatos várak Csehországban 2015. május 1-3.

T. Iroda! Nagyon kellemes utunk volt, főként az idegenvezetőnek köszönhetően Talabér Eszter kedves és jól tájékozott és segitőkész idegenvezetőként vitte a csoportot. Vidámsága feledtette a néha elindult esőzést és kedves mosolyával mindenki kedvence lett. Már máskor is utaztunk Önökkel, de ez az út nagyon jól sikerült. A rengeteg szép hely ami benne volt a programban mindenkinek tetszett, jó hangulatu út volt amit tökéletessé tett a nagyon jó szálloda és a mindig mosolygós idegenvezető. Máskor is utazunk:R. Ágnes

Pompás kastélyok, csodálatos várak Csehországban 2015. május 1-3.

Kedves Vivaldisok!
Tegnap este érkeztünk haza a "Pompás kastélyok, csodálatos várak Csehországban" elnevezésű útról, valóban nagy élmény volt. Az időjárással nem volt szerencsénk, de Talabér Eszter üde, mosolygós személyisége még ezt is feledtetni tudta. Felkészültsége kiváló, nyelvismerete ugyancsak, lelkesedése és a tevékenység szeretete pedig minden ( szerencsére ritka) nehézségen átsegített bennünket. A program nagyon gazdag élményekben és látnivalókban, de nem zsúfolt és Eszter ebben is segített a kiegészítő információkkal, így könnyebb volt megjegyeznünk a látottakat.
A programban szereplő kastélyok, várak mellett nagy élmény volt Ceski Krumlov városa és a "lombkorona séta" pedig az eső ellenére felejthetetlen marad.
Az autóbusz tisztasága, kényelme kifogástalan volt, Nagy János pedig biztonságosan, kellemesen vitt bennünket végig az úton.
A Clarion Congress Hotel ( 4 csillagos!) várakozáson felüli volt, mind kényelem, mind a bőséges büféreggeli vonatkozásában. Elhelyezkedése is remek, 2 percre bevásárlóközpont, kb. 10 perc sétatávolságra pedig a belváros.
Összességében: nagyszerű út volt, mindenkinek ajánlom!
Köszönettel: T. Péter

Dél-csehországi várak, kastélyok 2014. április 19-21.

Kedves Prunyi Renáta és a Vivaldi Travel minden munkatársa!
Tegnap este érkeztünk haza a Dél-cseh várak és kastélyok útjukról. Az utazás csodálatos volt mind a szervezést, szállást és főleg az idegenvezetőt, Máté Csongort illetően. Sok utazáson vettem már részt, de itt minden jó összejött. Köszönöm!!  Frank Éva

Dél-csehországi várak, kastélyok 2013. március 15-17.

Kedves Vivaldi Travel Csapat!
Szeretném megköszönni ezt a csodálatos Dél Csehországi utat. Az indulás 03.15-én kicsit elhúzódott, és izgalommal teli volt. Az Önök jó döntése alapján Szlovákián keresztül eljutottuk a csodálatos helyekre. Idegenvezetőnk Viktor nagy felkészültséggel adta át az információkat, és a humora is nagyon jó volt. Buszvezetőnk Zoltán mindent megtett a biztonságos utunkért. A szállás kifogástalan volt! Mindenkinek ajánlom ezt az utat, és a Vivaldi csapatot. Mi már többször utaztunk Önökkel, és még tovább válogatunk az ajánlatukból.
Üdvözlettel: Bujdosó Edit és Madarász Gyula

Dél-csehországi várak, kastélyok 2012. április 7-9.
Kedves "Vivaldisok"!
Szeretnék köszönetet mondani Önöknek az út megszervezéséért. Csodálatos vidék, gyönyörű látnivalók, remek szervezés. A program feszes volt, de az idegenvezető segítségével nagyszerűen lehetett tartani az útitervet - ebben persze a csoport is partner volt, soha senki nem késett egy percet sem a megbeszélt találkozókról. Az ellátás - vacsora, reggeli, szállás -  szintén kiváló volt. Csehország egyébként is a kedvenceim közé tartozik, lenyűgöz a kultúrájuk, irodalom, művészetek, film, zene, építészet - és ez az út csak még jobban erősítette az irántuk érzett csodálatomat. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fantasztikus utazást. Egyetlen szépséghibája volt az útnak: nem gondoltam volna, hogy húsvétkor kemény télben lesz részünk. De hát az időjárást sajnos nem tudjuk előre megrendelni.
Még egyszer köszönet a felejthetetlen élményekért, és mindazoknak, akik még nem jártak ezen a tájon: feltétlenül el kell ide menni és meg kell nézni!  
Az iroda munkatársainak további jó munkát kívánok!   
Üdvözlettel
Simon Krisztina
Dél-csehországi várak, kastélyok 2011. augusztus 5-7.

"Üdvözlöm Önöket. Dél Csehországi útról jöttem vissza. Szeretném megköszönni a jó szervezést, tiszta ,jó szállást, idegenvezető is jó volt.Egy felvetésem lenne. Cesky Krumlov kis ékszerdoboz, nekem kevés az idő. Talán gondolom én ,szállás ott lehetne egy alkalommal és akkor lenne időnk másra is. Igaz vár megtekintés volt a meghirdetett út. Nem önök dolgába szeretnék beleszólni, egy utas vélemény. Továbbra is maradok törzsutasuk. Azt hiszem ezzel megelégedettséget jelzek. További jó szervezést kívánok. Nagyné"
Dél-csehországi várak, kastélyok 2011. augusztus 5-7.

Dél-csehországi várak és kastélyok 2011. április 23-25.

"Kedves Adrienn!
Nagy köszönettel tartozom Önöknek a Dél Csehországi csodálatos utazás megszervezéséért. A jövőben és figyelemmel késérem majd az Önök által kínált lehetőségeket.
De, sajnos, nem őriztem meg a kinyomtatott programot, a weboldaluk pedig már megváltozott. Adrienn, kérném tisztelettel, küldjön meg azt Nékem ezt a programot egy másolatban.
Üdvözlettel és a legjobb kívánságokkal:
Márki Natália"
Dél-csehországi várak és kastélyok 2011. április 23-25.