Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Balatoni panoráma: Keszthely, Szépkilátó, Badacsony

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Utazás: autóbusszalLehetőség van saját autóval részt venni a programon, ez esetben a csoporthoz történő csatlakozás díja 5.000 Ft/fő. 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Program: Indulás reggel 6:30-kor Budapestről. Folyamatos utazás rövid megállóval, ismerkedés a balatoni panorámával. Első állomásunk a Balaton kulturális fővárosa, Keszthely. Látogatás a Festetics család barokk kastélyába, mely hazánk egyik legfontosabb vidéki főúri kastélya.  A kastélylátogatás során megtekintjük a főúri életformát bemutató kiállítást, az európai hírű, 80000 kötetes könyvtárat és a csodálatos tükörtermet. A látogatás részeként felkeressük a kastélyparkban megnyitott Hintómúzeumot is. Séta a kastély felújított franciakertjében. Rövid szabadidőt követően ismerkedés Keszthely hangulatos belvárosával: a Sétáló utca híres épületei (Amazon Ház, Simon-ház, Pető-ház), Zsinagóga, Fő tér, Nagyboldogasszony Plébániatemplom az egyedülálló gótikus freskótöredékekkel. A séta után fakultatív ebéd vagy szabadidő a belvárosban. Kirándulásunk következő állomása a balatongyöröki Szépkilátó, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkra és a tóra. A rövid megálló után tovább utazunk Badacsonyba. A balatoni borok fellegváraként hangulatos tóparti sétányával és borozóival várja a látogatókat. A helyszínen járművet váltunk és helyi dzsippel elindulunk felfedezni a hegyet. A dzsiptúra során megállót tartunk, hogy megismerjük és megkóstoljuk a környék híres borait.  A borkóstolót követően folytatjuk túránkat a Badacsony oldalában. Rövid szabadidő Badacsonyban a sétányon, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Balatoni panoráma 2021. június 26.

KEDVES VIVALDI, 
KÖSZÖNÖM AZ IRODÁNAK, HOGY A BALATONI PANORÁMA UTAT SZOMBATON KIS LÉTSZÁM ELLENÉRE MEGTARTOTTÁK, AMI ÍGY IGEN CSALÁDIAS VOLT. HORVÁTH ZOLI A NAGY MELEG ÉS A KIS LÉTSZÁM ELLENÉRE IS A MAXIMUMOT NYÚJTOTTA, HOGY MINÉL TÖBBET MEGTUDJUNK MI IS ERRŐL A SZÉP TÁJRÓL. IGAZI KULTURÁLIS ÉLMÉNY VELE UTAZNI! KÖSZÖNET NEKI.
ÜDVÖZLETTEL: Szerencsés Judit

Balatoni panoráma 2021. június 26.

Tisztelt Vivaldi Travel Utazásszervezők!
Köszönetet mondok amiért a kis létszám ellenére is elindították szombaton a Balatoni körutat.
Köszönet Zoltánnak azt a rengeteg információt, amivel ellátta kis "'családias" csoportunkat, és Györgynek a biztonságos utazásunkat.
Nagyon jól sikerült az út, jól éreztem magam.
Üdvözlettel: Szőnyi Imréné

Balatoni panoráma 2020. szeptember 6.
Tisztelt Vivaldi Travel! 
2020. szeptember 6-án az Önök szervezésében a Balatoni panorámát látogattuk meg. Egy-napos feltöltődés, kikapcsolódás, tanulás. Amolyan nyár "zárónak" terveztük.
Az összeállított program nagyon jó volt. Mindenki találhatott benne kedvére valót.
Horváth Zoltán  idegenvezető műveltsége, példátlan tudása, határozottsággal összekötött kedvessége újra és újra lenyűgöz minket. Minden kétséget kizáróan bizonyította a belevalóságát.
A ragyogóan vezető sofőr – ifj. Fülöp Ferenc – mellett pedig megvolt a teljes biztonság érzése. A szemünkben remekelt!
Újjászületve, élményekkel gazdagodva értünk haza.
A szervezés és az egész kirándulás, mint mindig, „Vivaldi szintűek” voltak. Még ezekben a nem egyszerű időkben is példaértékű a munkájuk. 
Sokadjára utaztunk Önökkel, most sem okoztak csalódást. Sőt! Már tudjuk hová is szeretnénk menni legközelebb. Természetesen – Önökkel.
Viva Vivaldi Travel!
Üdvözlettel, Üveges család
Balatoni panoráma 2019. szeptember 1.

Tisztelt Utazási Iroda!
Nem tudjuk magunkban tartani azt a felemelő,kellemes  élményt,amit a vasárnapi Balaton körüli programjuk jelentett mindhármunknak, Balatoni panoráma címmel.(Évek óta utazunk az Önök irodájával)  
Idegenvezetőnk,Horváth Zoltán sok információval,tudnivalóval látta el csoportunkat. Az ő és a buszt vezető kollégájuk kedvessége,udvariassága,segitő készsége emelte napunk szinvonalát. A program remekül összeállított,kikapcsoló ugyanakkor szórakoztató,de ismeretet adó is volt. Köszönjük Horváth Zoltán felkészültségét. Bebizonyosodott,hogy nem feltétlenül kell határon túlra utazni ahhoz,hogy legyen egy nagyon jó napunk. Kedvet kaptunk,hogy a többi hazai vonatkozású programjukat is megismerjük. Köszönjük a remek szervezést. Kivánunk még több olyan felkészült,remek kollégát Önöknek (és magunknak is),mint akiket eddig már megismertünk. P. Valéria,Sz. Valéria,R-né.N. Zsuzsa

Balatoni panoráma: Keszthely, Szigliget, Badacsony 2018. szeptember 16.

Kedves Vivaldi!
Egy csodálatos őszi napon vehettünk részt a Balatoni panoráma című kiránduláson. Horváth Zoli vezetésével nagyon sok érdekes dolgot tudhattunk meg a Balaton dél-nyugati részéről. Keszthely, Szigliget feledhetetlen élményt nyújtottak, a nap csúcspontja Badacsony volt, amikor dzsippel mentünk fel Szegedi Róza házához, a helyi vezető élményszerűen mesélt a helyről, a jó hangulatot az ezt követő borkóstolás csak fokozta. Mindenkinek ajánlom ezt a programot, mert én és a csapatom kiválóan éreztük magunkat! Ez a nap ötvözése volt a kultúrának, a történelemnek, a természeti látnivalóknak és a gasztronómiának!
Köszönjük nektek és Horváth Zoltán idegenvezetőnek, hogy varázslatossá tettétek ezt a napot!
Üdv: Ildikó és a mezőtúri csoport