Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h

Most zárva

Frissít? téli túra a Raxon

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás Budapestről 06.00 órakor. Folyamatos utazás a Rax csúcsai felé. A Rax-Alpok a Keleti-Alpok igazi előbástyája, hazánkhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegye. Alpesi környezet, érintetlen természet, festői táj várja mindazokat, akik időt szánnak arra, hogy felfedezzék a fennsík csodálatos vonulatait. A fennsík a kisgyermekes családok, pihenésre vágyó bécsiek kedvelt kiránduló és túrázó helye, akik az év minden szakában sétálgatnak kényelmes túraruhájukban, feledve a mindennapok rohanássát, feltöltődést keresve. A fennsík nemcsak nyáron nyújt lehetőséget minderre. Ha beköszönt a hideg, leesik az első hó, a HEGY egészen más arcát ismerhetjük meg! 

A délelőtt folyamán érkezünk a felvonó állomásához. A fennsíkra a Raxseilbahnnal juthatunk fel, melyet 1928-ban építettek, elsőként Ausztriában. Az út 6-8 percig tart, ez alatt megtesz több mint ezer méter szintkülönbséget, lélegzetelállító panorámát nyújtva az utazóknak. Az emelkedéskor kitárul a táj előttünk és csodálatos kilátás nyílik a Schneebergre, valamint a környező hegyekre.

Ha felértünk, nekivágunk az emelkedőknek, követve a hóból kilátszódó útjelző karókat. Útbaejtjük az Ottohaus-t (1644m), felsétálunk a Jakobskogelre (1737m), majd pedig az időjárás és hóhelyzetnek megfelelően egy szép nagy körtúrát teszünk a fennsík úttalan útjain, a fenyőfák árnyékában. 

Kirándulásunkat a felvonó felső állomásánál, a Berggasthofban fejezzük be, ahol már vár bennünket a jól megérdemelt "uzsonnánk". Feltöltődve élményekkel és a hegyi gasztronómia nyújtotta élvezetekkel a Raxsielbahnnal visszutazunk a parkolóhoz, ahol vár bennünket autóbuszunk.

Kora délután hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A túrához szükséges felszerelés:

- meleg, vízálló bakancs, télre való túrazokni
- egy pár síbot, hótalp (az irodában bérelhető)
- vastag téli kesztyű, sapka
- vízálló kabát, réteges téli öltözet
- rossz idő esetén síszemüveg, símaszk (vagy sál, ami az arcot védi)
- fejenként 1 liter meleg tea termoszban

A legcélszerűbb olyan esőkabátot és esőnadrágot hozni, amelyik ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült. A nagy hó miatt vagy érdemes kamáslit hozni a túrázóknak, vagy olyan vastag túranadrágot (sínadrágot) melynek beépített kamáslija van!

Olyan bakancsban jöjjön, ami valóban vízálló és már régóta használja. Ha új bakancsa van, a túra előtt járassa be, nehogy feltörje a lábát! Továbbá kérjük, hogy mindenképp fordítson arra figyelmet, hogy a kabát és a nadrág is vízálló legyen!

A hazautazáshoz váltócipő, váltópóló.

Túrabesorolás:
A hótalpas túra 4-es besorolású
, elsősorban a technikai nehézsége miatt. A túra 3-4 órás túra, időjárástól függően. A túrát abban az esetben is megtartjuk, ha a fennsíkon nincs hó. Ez esetben a hótalpak nem szükségesek.

A kiránduláson azonabn az is részt vehet, aki a friss levegő, a szép látvány miatt szeretne kirándulni. A felvonó felső állomásától kényelmes sétával elérhető az Ottohaus, majd innen visszasétálva és a felvonóval a völgyállomásra érkezve, az autóbuszunkkal Reichenau településen tölthetik el szabadprogramjukat. A település két kastéllyal is büszkélkedik, ezekt kívülről nyílik majd lehetőség megtekinteni. A két kastély közül az egyik a Sissi kastély, a császárnő kedvelt pihenőhelye. A másik kastély a település központjában található, jelenleg irodalmi előadások színtere. A település gyógyüdülőhelyként funkcionál a 19. századtól. A Semmeringi vasútvonal megépítésével az arisztokrácia képviselői szép számban jelentek meg a településen és építettek villákat, ahol tökéletes pihenésre, kikapcsolódásra leletek. A szabadprogram alatt sétát tehetünk a településen. A szombati napon Ausztriában az üzletek 14:00 órakor bezárnak, így csak a vendéglátó egységek tartanak nyitva. Azok akik hosszabb sétára vágynak, átsétálhatnak Payerbach településre, ahol a Semmeringi vaspálya, Salza folyót átívelő egyik viaduktját is megnézhetik.
Feltöltődve az alpesi környezet látnivalóival, csatlakozva a túrázós csoporthoz, késő délután hazaindulunk.

HÓTALP bérlés:
irodánk közvetítő szerepet vállal a hótalpak bérlését illetően. A velünk kapcsolatban álló cég a hótalpakat induláskor az autóbuszhoz szállítja, majd onnen este vissza. Megkönnyítve Önöknek az utánajárást. A hótalpak bérlésekor fonos tudnivaló, hogy az előre megrendelt hótalpat ki kell fizetni. Utólagos lemondásra nincs lehetőség. Hótalpakat azok számára tudunk rendelni, akik ezt előre jelzik irodánkban. Köszönjük megértésüket!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5,5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 munkanapon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

Cégünk a Colonnade Biztosító (korábban Atlasz Biztosító) szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 570 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról