Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Felhők felett Bajorországban

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:                       

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás a Königseehez, a királyok tavához, mely egy smaragdzöld, hegyek által körülölelt, fjordszerű tó. A tavon elektromos kishajóval indulunk útnak, hogy közelebbről is megcsodálhassuk a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templomot mely egy kis szigeten található. Délután látogatás a Grassl encián pálinka és likőrgyárában. Szakavatott vezetéssel betekinthetünk a szeszfőzés rejtelmeibe, majd kóstolási és vásárlási lehetőséget kínálunk a helyi speciális üzletben. Este a szállás elfoglalása Salzburg környékén. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

2. nap:           

Reggeli után látogatás a Wendelstein hegyre. 1838 méteres csúcsáról az elénk táruló kilátás országszerte a legszebb. Egyik legnagyobb különlegessége a hegycsúcson található temploma. De nem csak ez a turistavonzó látványossága van a helynek. Van itt kötélvasút, mellyel fel lehet menni a csúcsra, de rendelkezik csillagvizsgálóval is, mely egyben meteorológiai központ. Délután utazás Murnauba, ahol az Alpok festményszerűen húzódik a háttérben. Rövid sétát teszünk a városkában, majd aki szeretne, részt vehet egy igazi bajor sörfőzde látogatáson. Este a szállás elfoglalása Oberau környékén. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

3. nap:

Reggeli után Németország legmagasabb csúcsának meghódítására indulunk. A Zugspitze 2.962 méterével a természet szerelmeseinek, a nap imádóinak, kirándulóknak és sízőknek egyaránt csodálatos kirándulási célpont. Ahhoz, hogy feljussunk, nem kell kiváló alpinistának lennünk: Az Eibsee-tól a Zugspitz-vasút zakatol 12 kilométer hosszan a sziklák között. Fent mesés panoráma vár minket mely több mint 400 hegycsúcsra nyújt kilátást Ausztria, Olaszország, Svájc és Németország területén. Fent eltöltünk néhány órát, megnézzük Németország legmagasabban fekvő templomát, kipróbáljuk a Gletscherbahn-t, megcsodáljuk a csúcskeresztet és még Ausztria területére is átsétálhatunk. Kiindulópontunkhoz a lélegzetelállító kabinos felvonóval jutunk vissza, mely alig néhány perc alatt majdnem 2000 méternyi szintkülönbséget győz le.

Délután a vadregényes Partnachklamm szurdokot látogatjuk meg, amely egy páratlan geológiai képződmény. A szurdokhoz Garmisch Partenkirchenből indulunk, érintve a híres Nagy Olimpiai Sáncot. A szurdok medrét a mészkő szakadék kb. 80 méteres falai között a Partnach folyó vize vájta ki magának. Mesebeli tájon haladunk kb. 700 méteren át. Mohos szirtek, zúgók, alagutak kísérnek minket. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

4. nap:

Reggeli után a Bad Tölz melletti Blombergre utazunk. Itt mindenki kedve szerint töltheti a délelőttöt. A hegy számos lehetőséget nyújt. Izgalmas kalandra buzdít a Blomberg-villám névre keresztelt nyári szánkópálya. A pálya hossza 1300 m, több kanyar és hullám színesíti a pályát, ahol a 24%-os lejtő akár 40 km/h sebesség elérését is lehetővé teszi. Akik kevesebb kalanddal is beérik, sétálhatnak, kirándulhatnak. (Rossz idő esetén séta Bad Tölz-ben). Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Felhők felett Bajorországban 2019. augusztus 29 - szeptember 1.

Valódi Felüdülés a szokásos templomnézős túrák mellett. B. Szabolcs

Felhők felett Bajorországban 2019. augusztus 29 - szeptember 1.

Szuper program, köszönjük, hogy az időjárást is intézték hozzá. 2013-ban az első utunk Csáky Ágival volt. Az akkori benyomások miatt utaztunk 15-szörre a Vivaldival. Kényelmes szobák, jó ellátás. N. Etelka