Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h

Most nyitva

Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Ajánlás:
- hegyi kikapcsolódás
- aktív programokon való részvétel lehetőségével vagy
- pihenés a szállodában. Ez is lehet aktív kikapcsolódás, hiszen a szállodában kerékpár kölcsönözhető, illetve a környéken nagyokat lehet sétálni, gyalogtúrázni
- a szálloda wellness részlege a délután folyamán a vendégek rendelkezésére áll
- a reggeli és a vacsora is büfé rendszerben kerül felszolgálásra
- igény esetén a szálloda hidegcsomagot készít 5 €-ért

1. nap:           

Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Utunk egyenesen Tirol keleti részébe vezet, ahol elkezdjük feltöltődésünket a hegyek látványával. Délután érkezünk Lienz városába. Programunk során a modern kabinos felvonóval, a Schlossbergbahnnal pillanatok alatt 1000 méter fölé emelkedünk. Fent mesés környezet vár ránk. Alattunk a völgy, körülöttünk közel 3000 méteres magas hegycsúcsok, fenyőerdők, kristálytiszta források találhatóak. Ebben a mesevilágban kirándulunk, majd a Mosalmban pihenhetünk. Programunk végén mindenki eldöntheti, hogy a korábban használt felvonóval, vagy Tirol leghosszabb bobpályáját használva az Osttirodler-rel érkezik meg a völgyállomásra. Innen tovább utazunk a szállásunkra a Dolomitokba. Este vacsora a szálláson.

A mai nap túraprogramja a túrázók számára:
Távolság: 5,5 km
Szintemelkedés: +400/-400 m
A túra 2-es besorolású.

Aki nem szeretne túrázni a mai napon, kényelmesen töltheti idejét a Schlossbergen, illetve lehetősége nyílik a bobpályát többször használni.

2. nap:           

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és útra kelünk a Dolomitok felé. A mai napon az egyszerűen csak „szentélynek“ aposztrofált, legtöbbet fotózott „Tre Cime di Lavaredo“-t keressük fel. Buszunkkal 2300 m magasságig utazunk, ahonnan a Dolomitok csúcsai alatt folytatjuk utunkat gyalogosan. Útba ejtünk egy picinyke kápolnát, ahol az I. Világháborúban elesett hősökre emlékezhetünk, majd megkerülve a Tre Cime-t,eljutunk a Locatelli menedékházhoz, ahol helyi specialitásokkal kényeztethetjük magunkat.

A kihívásokat keresők, fakultatív program keretében, kipróbálhatják a Dolomitok egyik legrégebben kialakított vasalt útját, a Luka-Innerkofler via ferratát (B-C). Utunk az I. Világháborúban kiásott barlangokban indul, majd a sziklafalon felmászva feljutunk a Monte Patterno (2744 m) csúcsára. A csúcshódítás után visszatúrázunk a buszparkolóhoz.

Aki nem vállalkozik a via ferratára, visszasétálhat a buszparkolóba, ahol a ferratás csoport megérkezését követően utazunk tovább szállásunkra. Vacsora a szálláshelyen.

A mai nap túraprogramja:
Kiránduló csoport: 2-es besorolás
Buszparkoló-Locatelli menedékház, oda-vissza összesen 9 km
Szintemelkedés: +250 m/-250 m

Via ferrata: 3-as besorolás
Buszparkoló-Locatelli menedékház 4,5 km
Via ferrata: Innerkofler via ferrata a Monte Paternora majd vissza a buszparkolóba 5 km
Összesen: 9,5 km
Szintemelkedés: +450 m/-450 m

3. nap:           

Reggeli után buszunkkal felkeressük a Tre Sassi erődöt (2200 m). A múzeum gazdag gyűjteménye bemutatja a katonák mindennapi életét, melyet a hegy gyomrában éltek. Betekintést nyerhetünk szenvedéseikbe és sikereikbe. A múzeum megtekintése után gyalog indulunk fel a Sass di Stria-ra (2477 m). Közelről megtapasztalhatjuk milyen zord a mészkőhegység, melyet, mint egy ementálit fúrtak át több helyen az elmúlt évszázadban.

Délután a Dolomitok 2000 méternél magasabban fekvő átjárójához, a Falzarego -hágóhoz utazunk, ahonnan felvonóval emelkedünk 2750 m-re, a Lagazuoi menedékházhoz. Felérkezve a teraszról gyönyörködhetünk a szédületes kilátásban és felidézhetjük a száz évvel ezelőtti eseményeket. A „lábunk” előtt hever a Cinque Torri (5 torony), ahonnan ágyúk százai lesték a hegy belsejében megbúvó katonákat. Akik a látvány kedvéért választották a programot a menedékházban kényelmesen elfogyaszthatják ebédjüket, fotózhatnak, majd a felvonót használva visszajuthatnak a buszparkolóba.

Akik nem riadnak vissza egy könnyű via ferratától, azok fakultatív program keretében az évszázados barlangrendszeren keresztül (Via Ferrata Galleria del Piccolo Lagazuoi-B) teszik meg az utat, amely kusza folyosókon keresztül vezet a csúcsról lefelé. Itt nagy segítségünkre szolgálnak majd a magunkkal hozott fejlámpák. A túra csak sisakban teljesíthető!

Programunk után visszautazunk a szállásra. Este vacsora a szállodában.

A mai nap túraprogramjai:

I. Sass di Stria: 2-es
Távolság: 2 km
Szintemelkedés: +250 m/-250 m

II. Via ferrata: Galleria del Piccolo Lagazuoi-B: 3-as
Távolság: 2,5 km
Szintemelkedés: +50 m/- 550 m

4. nap:           

A mai napot a Fannes-patak völgyében kezdjük. Reggeli után buszunkkal utazunk az égig érő fenyőkkel szegélyezett völgyhöz. A zúgó patak mellett „kényelmes” ösvényen jutunk el a fenyőrengeteg szívébe (1470 m), ahol kicsit megpihenhetünk.

Az aktív kikapcsolódást választók, fakultatív program keretében magukra öltik a via ferrata felszerelésüket és leereszkednek a völgybe a Via Ferrata Giovanni Barbara-n (A/B). A mászóút ezúttal hosszú sziklapárkányokon halad, átkelve a zuhatag alatt, a patak fölött.

Az izgalmakat követően közösen feltúrázunk a Passo Posporcora-ra (1711 m), majd egy csodás ösvényen elkirándulunk a Lago Ghedina-hoz (1470 m), mely sokak szerint a Dolomitok legelragadóbb hegyi tava. A tó partján egy kis étterem vár ránk, ahol megpihenhetünk, feltöltődhetünk. Ezt követően visszagyalogolunk a buszparkolóban várakozó autóbuszunkhoz, ahonnan Cortinába utazunk.

Akik kényelmesebb napra vágynak, ők a Fannes-patak völgyében a korábban már megismert útvonalon visszasétálnak a buszparkolóban várakozó autóbuszunkhoz. A túravezető által megadott időpontban az autóbusz beviszi őket Cortina D’Ampezzo-ba, ahol a délutánt kedvükre, szabadon tölthetik. A városban 1956-ban rendeztek téli olimpiát, napjainkban pedig a téli sportok szerelmeseinek fellegvára.

A délutánt mindannyian Cortina di Ampezzo-ban töltjük, majd hazautazunk a szállásunkra. Vacsora a szállodában.

A mai nap túraprogramjai:
I. túra a Fannes-patak völgyében a pihenő pontig (a via ferratás beszállóhelyig) majd vissza ugyanazon az úton: 3-as
Távolság: oda-vissza 5 km
Szintemelkedés: +250 m/-250 m

II. túra a Fennes-patak völgyében, majd végig a túraösvényen a Lago Ghedina érintésével: 4-es
Távolság: 12,5 km
Szintemelkedés: +500 m/-600 m

III. túra a Fennes-patak völgyében, via ferrata, majd végig a túraösvényen a Lago Ghedina érintésével: 4-es
Távolság: 13,5 km
Szintemelkedés: +600 m/-700 m

5. nap:           

Reggeli után a Tre Croci (Három Kereszt) hágó irányába indulunk. Autóbuszunkkal a Cristallo-hegycsoport lábánál lévő parkolóba érkezünk, ahonnan felvonóval jutunk fel 2235 m magasra. A Son Forca menedékház teraszán feltöltődve a látvánnyal és egy igazi olasz kávéval folytatjuk programunkat: a mesés Padeon völgyön keresztül gyalog-túrázunk egészen az Albergo Ospitale menedékházig (1475 m), ahol a helyi specialitásokkal feltöltődve indulunk vissza az autóbuszparkolóban várakozó buszunkhoz. Délután a Missurina tóhoz utazunk, ahol mindenki kedvére fotózhat és sétálhat a tó körül. Rövid szabadidőt követően visszautazunk a szállásunkra. Vacsora a szállodában.

A mai nap túraprogramja:
Távolság: 7,5 km
Szintemelkedés: +50 m/-800 m

6. nap:           

A mai napon búcsút intünk az elragadó Dolomitoknak. Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Ausztrián keresztül hazautazunk. Azonban ma sem maradunk program nélkül, a mai napon még utoljára magunkra öltjük via ferrata felszerelésünket. Pár órás utazást követően érkezünk Kötschach-Mauthen-be, ahol felkeressük az I. Világháború osztrák vonatkozású érdekességeit bemutató „Museum 1915-1918”-at. A látogatást követően a Dráva-parti Oberdrauburgba utazunk, ahol fakultatív programként lehetőség nyílik 2 rövidebb via ferrata, a Kirchblick (B) és a Burgforst (B/C) kipróbálására. Aki nem szeretne via ferratazni, annak szabadprogramra nyílik lehetőség a hangulatos településen. A kora délutáni órákban hazaindulunk. Folyamatos utazással, időnkénti megállásokkal, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A mai nap túraprogramja:
Távolság: 1 km
Szintemelkedés: +100 m/-100 m

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5,5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 munkanapon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Cégünk a Colonnade Biztosító (korábban Atlasz Biztosító) szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 570 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban 2019. július 7-12.
Kedves Vivaldi Travel!
Nagy vágyam volt, hogy a szépséges Dolomitokban túrázhassak! 2019. március elején, amikor rábukkantam a neten "Az aktív kikapcsolódás a Dolomitokban" programjukra, akkor azt mondtam, hogy EZ AZ, AMIT KERESEK! Nagyon tetszett a program, annál is inkább, mert mindenki korlátait ismerve válogathatott a külónböző nehézségű túrák, valamint programok között. Remek volt a szállás, étkezés.. Külön köszönet Kecskés Róbertnek, aki ezt a fantasztikus programot összeállította és mint túravezető, idegenvezető ( egy személyben ) maximálisan, nagy lexikális tudással, segítőkészséggel látta el feladatát. Köszönet a Vivaldi csapatának, akik nélkül ez a gyönyörű út nem jöhetett volna létre.
Bízom abban, hogy jövőre (2020-ban) ismét túrázhatok Önökkel a Dolomitokban!
Üdvözlettel és köszönettel: O-né 
Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban 2019. július 7-12.

Tisztelt Vivaldi Iroda,
Ezúttal is szeretném jelezni hogy egy fantasztikus úton vettem részt az Önök Aktív Dolomitok túráján. Az idegenvezető-túravezető Kecskés Róbertről csak szuperlativuszokban tudnék beszélni mind szakmailag mind emberileg.
A csoport zseniális volt, a program tökéletesen lett összeállítva, a szállás tökéletes volt számunkra.
A programok során többször is volt alternatíva, könyebb, nehezebb túra illetve viaferrata, ezekben az esetekben jó lett volna még egy csoportkisérő mivel volt hogy kicsit elbizonytalanodtunk és ilyenkor Robit kellett telefonon hívnunk. Esetleg még részletes túratérképek kiosztása is hasznos lehetett volna.
Kérem engedjék meg hogy őszintén gratuláljak mert még soha nem éreztem magamat ilyen jól egyetlen egy társas úton sem, amennyiben jövőre terveznek hasonló túrautat (vagy akár hoszabbat is ) akkor mindenképpen érdekelne.
Munkájukat megköszönve.Üdvözlettel: G.Zs.