Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban: kirándulás vagy via ferrata kezdőknek és haladóknak

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2023.07.09
6/5
Félpanzió
275 000 Ft
275 000 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Olaszországban 2022. június 1-én a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Ajánlás:
- hegyi kikapcsolódás
- aktív programokon való részvétel lehetőségével vagy
- pihenés a szállodában. Ez is lehet aktív kikapcsolódás, hiszen a szállodában kerékpár kölcsönözhető, illetve a környéken nagyokat lehet sétálni, gyalogtúrázni
- a szálloda wellness részlege a délután folyamán a vendégek rendelkezésére áll
- a reggeli és a vacsora is büfé rendszerben kerül felszolgálásra
- igény esetén a szálloda hidegcsomagot készít 6 €-ért

1. nap:
Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Tirol keleti részébe, Lienz városáig. Érkezés után a Schlossbergbahnnal pillanatok alatt 1000 méter fölé emelkedünk. Fent mesés környezet, kis tó, kalandpark, állatsimogató, és fenyőillat; körülöttünk pedig a közel 3000 méteres magas hegycsúcsok. A felső állomástól egy rövid, bemelegítő kirándulást teszünk egy kis tavacskáig.

Túrainformáció: 1,5 km, +100m/-100m, besorolása: 1-es
A felvonó felső állomásától séta az alsó tóig, majd körben vissza.

Aki esetleg önállóan hosszabb túrát tenne fent a hegyen, annak a túravezető a helyszínen ajánl lehetőségeket.

A völgybe az Osttirodelen, azaz Tirol leghosszabb bobpályáján, vagy a már kipróbált felvonóval jutunk vissza.
A bobozás/felvonózás után szabadprogram Lienz-ben, vagy a görzi grófok által épített Schloss Bruck-nál.

Városnézés helyett fakultatív programként kipróbáljuk Galitzenklamm egyik via ferratáját.

Ferrata variáció: 1 km, +80m/-80m
Az autóbusz parkolótól rövid sétát követően jutunk a ferrata beszállásához. A keresztig fel, majd onnan a parkolóig lefelé mászunk.
Via ferrata hivatalos besorolása: B/C (mely skálán az "A" a legkönnyebb, az "F" a legnehezebb).

Késő délután továbbutazunk a szállásunkra, a Dolomitokba. Este vacsora a szállodában.

2. nap:
Reggeli után megkezdjük több napos programunkat a festői szépségű Dolomitokban. Buszunkkal utazunk az égig érő fenyőkkel szegélyezett Fannes-völgyhöz. A parkolótól (1450m) „kényelmes” ösvényen jutunk le a fenyőrengeteg szívébe (1360 m), ahol kicsit megpihenhetünk a zúgó patakon átívelő hídnál. A patak mellett, a fenyők árnyékában a széles dózerúton haladva elérünk egy festői kilátóponthoz (1460m), ahol az út mindkét oldalán, mélyen lent a völgyben zúg a Rio di Fannes (Fannes patak).

Túrainformáció: 5 km, +250m/-250m, besorolása: 3-as
az autóbusztól a Fannes-patak völgyében a kilátópontig (a via ferratás beszállóhelyig) majd önállóan vissza ugyanazon az úton a buszhoz.

Akik a napjukat egy kellemes túra után szívesebben töltenék múzeumok és kávézók közelében, őket a busz beviszi Cortina d’Ampezzo-ba, ahol a délutánt kedvükre, szabadon tölthetik. A város újra olimpiai lázban ég, ugyanis 1956 után 2026-ban ismét itt kerül megrendezésre a téli olimpia!

Az aktív kikapcsolódást választók a kilátóponton, fakultatív program keretében, magukra öltik a via ferrata felszerelésüket, és először leereszkednek a sziklapárkányokon a vízesés alá(!), majd tovább egészen a patakmederig. Lent a völgyben kis hidacska, újabb vízesés és 120-130 méter magas sziklakaréj. A Giovanni Barbara via ferrata (nehézsége: A/B) azoknak az energikus, és az új sportok iránt nyitott kezdőknek is ajánlott, akik korábban még nem másztak ilyen jellegű úton.

Az izgalmakat követően közösen feltúrázunk a Passo Posporcora-ra (1711 m), majd egy csodás ösvényen elkirándulunk a Lago Ghedina-hoz (1470 m), mely sokak szerint a Dolomitok legelragadóbb hegyi tava. A tó partján egy kis étterem vár ránk, ahol megpihenhetünk. A tótól visszagyalogolunk a völgybe és autóbuszunkkal Cortinába utazunk.

Túrainformáció: 14,5 km, +600m/-700m, besorolása: 4-es
- az autóbusztól a Fannes-patak völgyében a kilátópontig (a via ferratás beszállóhelyig)
- via ferrata: A/B (mely skálán az "A" a legkönnyebb, az "F" a legnehezebb)
- túra a Posporcora hágón keresztül a Lago Ghedina érintésével

A délutánt mindannyian Cortina d’Ampezzo-ban töltjük, majd hazautazunk a szállásunkra. Vacsora a szállodában.

3. nap:
Reggeli után buszunkkal a Passo Falzarego-ba (2105 m) indulunk, ahonnan felvonóval a Lagazuoi menedékházhoz (2750 m) emelkedünk. Fent a teraszról gyönyörködhetünk a szédületes kilátásban, és beleképzelhetjük magunkat a száz évvel ezelőtti eseményekbe. A „lábunk” előtt hever a Cinque Torri (5 torony), ahonnan ágyúk tucatjai lesték a hegy belsejében megbúvó osztrák és magyar katonákat. Akik a látvány kedvéért választották a programot a menedékházban kényelmesen elfogyaszthatják ebédjüket, esetleg feltúrázhatnak a Piccolo Lagazuoi-csúcsra (2778 m), fotózhatnak, majd a felvonót használva, esetleg a Lagazuoi és a Tofana tömbje közötti széles úton gyalogosan visszajuthatnak a buszparkolóba. A „kis” Lagazuoi a hatnapos túránk során elérhető legmagasabb pont.

Túrainformáció: 1,5 km, +80m/-80m, besorolása: 1-es
A felvonóháztól séta a Piccolo Lagazuoi-ig és vissza, majd a felvonóval a völgybe.

Akik nem riadnak vissza egy technikailag könnyű kirándulástól, azok fakultatív program keretében az évszázados barlangrendszeren keresztül (Via Ferrata Galleria del Piccolo Lagazuoi nehézsége: A) teszik meg az utat lefelé. Az út kusza folyosókon vezet keresztül, ahol jól jön a labirintust oda-vissza ismerő vezető.

Túrainformáció: 2,5km, +20m/-600m, besorolása: 4-es túra
A felvonóháztól az I. Világháborús barlangrendszeren keresztül jutunk le a völgybe. Az út nagyon biztonságos, szinte végig vassodrony került kifeszítésre, melybe kapaszkodni lehet. A program klausztrofóbiásoknak a hosszú barlangi szakaszok miatt nem javasolt. A barlangrendszerben való közlekedéshez nélkülözhetetlen a zseb-/fejlámpa, sisak, illetve olyan kesztyű, melynek bőr a tenyér része (pl. kerékpáros). Sisak az irodánkon keresztül bérelhető.

Azok, akik ugyan kirándulásra vágynak, de nem szeretnének alagutakon keresztül visszatérni a völgybe, a túravezetőnktől kapnak iránymutatást a legyalogoláshoz.
Túrainformáció: 4 km, +20m/-600m, besorolása: 4-es
A felvonóháztól túra a Lagazuoi és a Tofana tömbjei között lefelé a völgybe.

Délután busszal továbbutazunk a Passo Valparola-ba (2192 m) és gyalog indulunk fel a Sass di Stria-ra (2477 m). Közelről megtapasztalhatjuk milyen zord a hegység, milyen kőből rakott futóárkokban és sziklába vágott repedésekben kirándulni.

A csúcsra közösen sétálunk fel először a dolomitrögökön, majd futóárkokon keresztül. Fent a barlangnál hasznos lehet a lámpa, illetve a túrán a túrabot.

Túrainformáció: 2 km, +250m/-250m, besorolása: 2-es

A hegyről leérve meglátogatjuk a Tre Sassi erődmúzeumot, mely gazdag gyűjteménye bemutatja a katonák mindennapi életét. A múzeum magánkézben van, és a kiállítási tér évről évre úgy növekszik, ahogyan újabb és újabb leletek kerülnek elő a múlt század eleji hadszíntérről.

Programunk után visszautazunk a szállásra. Este vacsora a szállodában.

4. nap:
Reggeli után útra kelünk az egyszerűen csak „szentélynek“ aposztrofált, legtöbbet fotózott „Tre Cime di Lavaredo“-hoz. Buszunkkal 2300 m magasságig utazunk, ahonnan a sziklaóriások tövében folytatjuk utunkat, gyalogosan. Útba ejtünk egy picinyke kápolnát, ahol az I. Világháborúban elesett hősökre emlékezhetünk. Ez után megkerülve a Tre Cime-t, eljutunk a Locatelli/Dreizinnen menedékházhoz, ahol helyi specialitásokkal kényeztethetjük magunkat. Aki nem vállalkozik a via ferratára, az visszasétálhat a buszparkolóba. A ferrátás csoport megérkezését követően utazunk tovább autóbuszunkkal.

Túrainformáció: 9 km, +250m/-250m, besorolása: 2-es
Széles dózerúton elsétálunk a Locatelli/Dreizinnen hüttéig, majd önállóan vissza az autóbuszhoz, útba ejtve akár három menedékházat is.

A kihívásokat keresők, fakultatív program keretében, kipróbálhatják a Dolomitok egyik legrégebben kialakított vasalt útját, a Luka-Innerkofler via ferratát. Utunk az I. Világháborús barlangjáratokban indul, majd a sziklafalon felmászva feljutunk a Monte Patterno alatti nyeregig (2680 m). Az autóbuszhoz egy meredek ösvényen keresztül jutunk vissza.

Túrainformáció: 8,4 km, +500m/-500m, besorolása: 4-es
- a korábban említett útvonalon haladunk, majd
- via ferrata: barlangokon és drótkötéllel biztosított mászóúton felfelé jutunk fel a hágóba. Lefelé törmelékes ösvényen haladunk. A Luka-Innerkofler via ferrata barlangokban indul, majd nagy magasság fölött, szinte végig biztosítva halad a sziklagerincen. Azok, akik az előző napi via ferratákat már végiggyalogolták minden pillanatát élvezni fogják ennek az útnak, ugyanis ez már az igazi Dolomitok: tapadós szikla, hatalmas méretek, izgalmas kapaszkodások, kaland. A mászáshoz szükséges sisak, beülő, via ferrata szett, lámpa, illetve olyan kesztyű, melynek bőr a tenyér része (pl. kerékpáros). A felszerelések (a kesztyű és a lámpa kivételével) irodánkon keresztül bérelhetőek. A biztonságos közlekedéshez ezen a programon a túrabakancs vagy túracipő kötelező.
Via ferrata besorolása: B (mely skálán az „A” a legkönnyebb, az „F” a legnehezebb).

Hazafelé útba ejtjük a Lago Misurina-t (Missurina tó), mely amellett hogy olimpiai helyszín volt 1956-ban, olyan panoráma tárul elénk a partjáról, ahonnan nehezen fogunk szabadulni. Fotózás, séta, ajándéktárgyak beszerzését követően visszaindulunk a szállodánkba. Vacsora a szálláshelyen.

5. nap:
Reggeli után a Passo Tre Croci (Három Kereszt hágó) irányába indulunk. Autóbuszunkkal a Cristallo-hegycsoport lábánál lévő parkolóba érkezünk, ahonnan felvonóval jutunk fel 2235 m magasra. A Son Forca menedékház teraszáról jól látható Cortina, a Tofana és a Sorrapis csoport, így egy igazi olasz kávé elfogyasztása melegen javasolt!

Túrainformáció: 1 km, +50m/-50m
Felvonóval 2235 m magasra, majd fotózás, ejtőzés, és vissza felvonóval az autóbuszhoz. Figyelem, az autóbusz délután átáll a II. variáció szerinti program célpontjába!

A túránk a mesés Padeon völgyön keresztül (II. variáció), szinte végig lefelé tart egészen a Castello Di Podestagno (1460m) romjaiig. A kilátás elbűvölő, lábunk előtt az Ampezzo-völgy és Fannes patak. Autóbuszunk a várromhoz közel vár bennünket.

Túrainformáció: 9,6 km, +50m/-800m, besorolása: 3-as túra
Felvonóval 2235 m magasra, majd
- a menedékháztól kavicsos dózerúton sétálunk lefelé. Túrabot, és a bokát védő túrabakancs javasolt!

Délután lehetőség nyílik Cortina d’Ampezzoban a belvárosban, felvonóval a Cortina fölötti hegycsúcsok valamelyikén, vagy akár a hotelünk wellnessrészlegében tölteni. Vacsora a szállodában.

6. nap:
A mai napon búcsút intünk az elragadó Dolomitoknak. Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Ausztrián keresztül hazautazunk. Azonban ma sem maradunk program nélkül: pár órás utazást követően érkezünk a Dráva-parti Oberdrauburgba, ahol lehetőség van bebarangolni a települést, vagy akár meglátogatni a városka fölötti kis várromot. Aki kávézna, édességet enne, vagy akár múzeumba menne, mind megtalálja a számítását. Sőt, jó időben a Dráva partja is elbűvölő.

Fakultatív program keretében meglátogatunk a településen két rövidebb via ferrata-t. A mászóutak jól biztosítottak, a falon találkozhatunk mindenféle érdekességgel: vannak dróthidak, vaskapcsok, meredek fal, „pókháló” fémből, stb. Ezek a mászóutak rövidebbek mint a korábbiak és kiválóan vezetik le az előző napok útjait. A faluban lévő három különböző nehézségű útból kettőt járunk be úgy, hogy mindenki a neki legjobban tetsző kettőt mászhatja. A mászáshoz szükséges sisak, beülő, via ferrata szett, illetve kesztyű, melynek bőr a tenyér része (pl. kerékpáros). A felszerelések (a kesztyű kivételével) irodánkon keresztül bérelhetők.
Hivatalos besorolásuk: A/B, B/C és C/D

Délután Kötschach-Mauthen-ben felkeressük az I. Világháború osztrák vonatkozású érdekességeit bemutató „Museum 1915-1918”-at.

A kora délután hazaindulunk, időnkénti megállásokkal érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzhetik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban 2019. július 7-12.
Kedves Vivaldi Travel!
Nagy vágyam volt, hogy a szépséges Dolomitokban túrázhassak! 2019. március elején, amikor rábukkantam a neten "Az aktív kikapcsolódás a Dolomitokban" programjukra, akkor azt mondtam, hogy EZ AZ, AMIT KERESEK! Nagyon tetszett a program, annál is inkább, mert mindenki korlátait ismerve válogathatott a külónböző nehézségű túrák, valamint programok között. Remek volt a szállás, étkezés.. Külön köszönet Robinak, aki ezt a fantasztikus programot összeállította és mint túravezető, idegenvezető ( egy személyben ) maximálisan, nagy lexikális tudással, segítőkészséggel látta el feladatát. Köszönet a Vivaldi csapatának, akik nélkül ez a gyönyörű út nem jöhetett volna létre.
Bízom abban, hogy jövőre (2020-ban) ismét túrázhatok Önökkel a Dolomitokban!
Üdvözlettel és köszönettel: O-né 
Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban 2019. július 7-12.

Tisztelt Vivaldi Iroda,
Ezúttal is szeretném jelezni hogy egy fantasztikus úton vettem részt az Önök Aktív Dolomitok túráján. Az idegenvezető-túravezető Robiról csak szuperlativuszokban tudnék beszélni mind szakmailag mind emberileg.
A csoport zseniális volt, a program tökéletesen lett összeállítva, a szállás tökéletes volt számunkra.
A programok során többször is volt alternatíva, könyebb, nehezebb túra illetve viaferrata, ezekben az esetekben jó lett volna még egy csoportkisérő mivel volt hogy kicsit elbizonytalanodtunk és ilyenkor Robit kellett telefonon hívnunk. Esetleg még részletes túratérképek kiosztása is hasznos lehetett volna.
Kérem engedjék meg hogy őszintén gratuláljak mert még soha nem éreztem magamat ilyen jól egyetlen egy társas úton sem, amennyiben jövőre terveznek hasonló túrautat (vagy akár hoszabbat is ) akkor mindenképpen érdekelne.
Munkájukat megköszönve.Üdvözlettel: G.Zs.