Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban: kirándulás vagy via ferrata kezdőknek és haladóknak

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.07.01
6/5
Félpanzió
294 500 Ft
270 940 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Ajánlás:
- kikapcsolódás a természetben
- aktív programokon való részvétel lehetőségével vagy
- pihenés a szállodában. Ez is lehet aktív kikapcsolódás, hiszen a szállodában kerékpár kölcsönözhető, illetve a környéken nagyokat lehet sétálni, gyalogtúrázni
- a szálloda wellness részlege a délután folyamán a vendégek rendelkezésére áll

1. nap:
Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Tirol keleti részébe, Lienz városáig.

Érkezés után a Schlossbergbahnnal és a Hochstein 2-vel pillanatok alatt 1500 méter fölé emelkedünk. A pici hüttét és a füves rétet magunk után hagyva máris a fenyőerdőben ereszkedünk a középállomásig egy széles, de meredek erdei úton.

Túrainformáció: 5 km, +100m/-500m, besorolása: 3-as (a szintvesztés mértéke miatt)

A középállomáson mesés környezet, kis tó, kalandpark, állatsimogató, és fenyőillat; körülöttünk pedig a közel 3000 méteres magas hegycsúcsok. A völgybe az Osttirodelen, azaz Tirol leghosszabb bobpályáján, vagy a már kipróbált felvonóval jutunk vissza. Késő délután továbbutazunk a szállásunkra, a Dolomitokba. Este vacsora a szállodában. 

2. nap:
Reggeli után megkezdjük több napos programunkat a festői szépségű Dolomitokban. Buszunkkal utazunk az égig érő fenyőkkel szegélyezett Fannes-völgyhöz. A parkolótól (1450m) „kényelmes” ösvényen jutunk le a fenyőrengeteg szívébe (1360 m), ahol kicsit megpihenhetünk a zúgó patakon átívelő hídnál. A patak mellett, a fenyők árnyékában a széles dózerúton haladva elérünk egy festői kilátóponthoz (1460m), ahol az út mindkét oldalán, mélyen lent a völgyben zúg a Rio di Fannes (Fannes patak).

Az aktív kikapcsolódást választók a kilátóponton, fakultatív program keretében, magukra öltik a via ferrata felszerelésüket, és először leereszkednek a sziklapárkányokon a vízesés alá(!), majd tovább egészen a patakmederig. Lent a völgyben kis hidacska, újabb vízesés és 120-130 méter magas sziklakaréj. A Giovanni Barbara via ferrata (nehézsége: B-s az A-F-ig terjedő skálán) azoknak az energikus, és az új sportok iránt nyitott kezdőknek is ajánlott, akik korábban még nem másztak ilyen jellegű úton.

Akik a napjukat egy kellemes túra után szívesebben töltenék múzeumok és kávézók közelében, őket a busz beviszi Cortina d’Ampezzo-ba, ahol a délutánt kedvükre, szabadon tölthetik. A város újra olimpiai lázban ég, ugyanis 1956 után 2026-ban ismét itt kerül megrendezésre a téli olimpia!

Túrainformáció: 6,5 km oda-vissza, +300m/-250m, besorolása: 3-as

A hosszabb gyaloglást kedvelőkkel közösen feltúrázunk a Passo Posporcora-ra (1711 m), majd egy csodás ösvényen jutunk le a Lago Ghedina-hoz (1470 m), mely sokak szerint a Dolomitok legelragadóbb hegyi tava. A tó partján egy kis étterem vár ránk, ahol megpihenhetünk. A tótól visszagyalogolunk a völgybe és autóbuszunkkal Cortinába utazunk.

Túrainformáció: 15 km, +600m/-700m, besorolása: 4-es

A délutánt mindannyian Cortina d’Ampezzo-ban töltjük, majd hazautazunk a szállásunkra. Vacsora a szállodában.

3. nap:
Passo Valparola-ba (2192 m) utazunk és a Tre Sassi erődmúzeum mellett állunk meg.

Érkezés után gyalog indulunk fel a Sass di Stria-ra (2477 m). Közelről megtapasztalhatjuk milyen zord a hegység, milyen kőből rakott futóárkokban és sziklába vágott repedésekben kirándulni. A csúcsra vezető ösvény meredek, sziklás, egyes helyeken szűk, de haladásunkat fa és fémlétrák is segítik.

Túrainformáció: 2,5 km, +300m/-300m, besorolása: 4-es (a szintemelkedés, a talaj és a létrák miatt)

Akik valahonnan visszafordulnának vagy inkább maradnának a völgyben ők bemehetnek a hágóban lévő erődmúzeumba, mely gazdag gyűjteménye bemutatja a katonák mindennapi életét. A múzeum magánkézben van, és a kiállítási tér évről évre úgy növekszik, ahogyan újabb és újabb leletek kerülnek elő az I. Világháborús hadszíntérről.

Délután buszunkkal a Passo Falzarego-ba (2105 m) indulunk, ahonnan felvonóval a Lagazuoi menedékházhoz (2750 m) emelkedünk. Fent a teraszról gyönyörködhetünk a szédületes kilátásban, és beleképzelhetjük magunkat a száz évvel ezelőtti eseményekbe. A „lábunk” előtt hever a Cinque Torri (5 torony), ahonnan ágyúk tucatjai lesték a hegy belsejében megbúvó osztrák és magyar katonákat. Akik a látvány kedvéért választották a programot a menedékházban kényelmesen elfogyaszthatják ebédjüket, esetleg feltúrázhatnak a Piccolo Lagazuoi-csúcsra (2778 m), fotózhatnak, majd a felvonót használva visszajuthatnak a buszparkolóba. A „kis” Lagazuoi a hatnapos túránk során elérhető legmagasabb pont.

Túrainformáció: 2 km, +80m/-80m, besorolása: 2-es

Akik nem riadnak vissza egy technikásabb és kihívásokban gazdag kirándulástól, azok a Piccolo Lagadzoi csúcsa (2778m) után fakultatív program keretében az évszázados barlangrendszeren keresztül (Via Ferrata Galleria del Piccolo Lagazuoi nehézsége: A) teszik meg az utat lefelé. Az út kusza folyosókon vezet keresztül, ahol jól jön a labirintust oda-vissza ismerő vezető. A fejet védő sisakot irodánk biztosítja, fej vagy kézilámpa szükséges. A program tériszonyosoknak és klausztrofóbiásoknak a hosszú barlangi szakaszok miatt nem javasolt.

Túrainformáció: 4,5km, +20m/-600m, besorolása: 4-es túra

Programunk után visszautazunk a szállásra. Este vacsora a szállodában.

4. nap:
Reggeli után útra kelünk az egyszerűen csak „szentélynek“ aposztrofált, legtöbbet fotózott „Tre Cime di Lavaredo“-hoz. Buszunkkal a 2300 m magasan lévő Auronzó házig utazunk, ahonnan a sziklaóriások tövében folytatjuk utunkat, gyalogosan. Útba ejtünk egy picinyke menedékházat (Lange Alm), majd ebédidőre a Locatelli/Dreizinnen menedékházhoz érünk, ahol helyi specialitásokkal kényeztethetjük magunkat.

A kihívásokat keresők, fakultatív program keretében, a Dreizinnen hüttétől kiindulva kipróbálhatják a Dolomitok egyik legrégebben kialakított vasalt útját, a Luka-Innerkofler via ferratát. Az ösvény az I. Világháborús sötét barlangjáratokban indul felfelé Az alagutakból kibukkanva pazar kilátás vár ránk a Tre Cimére. A barlangok után a viaferrata drótkötéllel végig biztosított, fantasztikus kilátással az alattunk lévő tavakra.  A Monte Patterno alatti nyeregtől (2680 m) a Lavaredo házat egy meredek ösvényen és újabb alagutakon keresztül érjük majd el és csatlakozunk a kirándulást választókhoz. Via ferrata besorolása: B (mely skálán az „A” a legkönnyebb, az „F” a legnehezebb).

A viaferratát kihagyók a Dreizinnen hüttétől tovább folytatják útjukat a Tre Cime körül és egy széles úton eljutnak Lavaredo házhoz, ahol bevárják a viaferratás csoportot. Innen már közösen egy kisebb kápolna érintésével együtt térünk vissza az autóbuszhoz.  

Túrainformáció: 10 km, +250m/-250m, besorolása: 3-as

Hazafelé útba ejtjük a Lago Misurina-t (Missurina tó), mely amellett, hogy olimpiai helyszín volt 1956-ban, olyan panoráma tárul elénk a partjáról, ahonnan nehezen fogunk szabadulni. Fotózás és ajándéktárgyak beszerzését követően visszaindulunk a szállodánkba. Vacsora a szálláshelyen.

5. nap:
Reggeli után a Passo Tre Croci (Három Kereszt hágó) irányába indulunk. Autóbuszunkkal a Cristallo-hegycsoport lábánál lévő parkolóba érkezünk, ahonnan egy ülőszékes felvonóval jutunk fel 2235 m magasra. A Son Forca menedékház teraszáról jól látható Cortina, a Tofana és a Sorrapis csoport, így egy igazi olasz kávé elfogyasztása melegen javasolt!

A mai napot a látványnak szentelők beülhetnek a menedékházba, majd a völgyet felvonóval, vagy akár egy 3,5km-es gyalogúton is elérhetik.

A hosszabb kirándulást választókkal a menedékháztól a mesés Padeon völgyön keresztül szinte végig lefelé tartunk egészen a Castello Di Podestagno (1460m) romjaiig. A kilátás elbűvölő, lábunk előtt az Ampezzo-völgy és a Boite patak. Autóbuszunk a várromhoz közel vár bennünket.

Túrainformáció: 10 km, +50m/-800m, besorolása: 3-as túra

Délután szabadprogram keretében lehetőség nyílik Cortina d’Ampezzo belvárosában, felvonóval a Cortina fölötti hegycsúcsok valamelyikén, vagy akár a hotelünk wellnessrészlegében tölteni. Vacsora a szállodában.

6. nap:

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és az Alpesi őrjárat című sorozatból (is) ismert Lago di Braies-hez utazunk. A tó partján egy levezető sétát teszünk és egyúttal elkészítjük a kötelező fotókat, beszerezzük az utolsó ajándékokat.

Túrainformáció: 3-4 km, +50m/-50m, besorolása: 1-es túra

A festői tó után búcsút intünk az elragadó Dolomitoknak és pár órás utazást követően elérkezünk a Dráva-parti Oberdrauburgba. Itt lehetőség van bebarangolni a települést, vagy akár meglátogatni a városka fölötti kis várromot. Aki kávézna, édességet enne, vagy akár múzeumba menne, mind megtalálja a számítását. Sőt, jó időben a Dráva partja is elbűvölő.

Fakultatív program keretében meglátogatunk a településen két rövidebb via ferrata-t. A mászóutak jól biztosítottak, a falon találkozhatunk mindenféle érdekességgel: vannak dróthidak, vaskapcsok, meredek fal, „pókháló” fémből, stb. Ezek a mászóutak rövidebbek, mint a korábbiak és kiválóan vezetik le az előző napok útjait.

A kora délután hazaindulunk, időnkénti megállásokkal érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 5 éj szállás
- félpanziós ellátás
- túravezetés
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz
szükséges lehet, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai
Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!

- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 3 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

1.nap
Felvonóval fel-le a Schlossbergre: kb. 15 Euro/fő
Felvonóval fel Schlossbergre, bobbal le:kb. 25 Euro/fő
2. nap
Via ferrata Giovanni Barbara:kb. 10 Euro/fő
3. nap
Felvonóval fel és le a Lagazuoira:kb. 20 Euro/fő
Felvonóval fel a Lagazuoira,
lefelé séta:
kb. 15 Euro/fő
Felvonóval fel a Lagazuoira,
lefelé a barlangrendszeren
kb. 25 Euro/fő
Tre Sassi erődmúzeum:kb. 10 Euro/fő
4. nap
Via ferrata Luka-Innerkofler: kb. 15 Euro/fő
5. nap
Felvonó a Monte Cristallora:kb. 15 Euro/fő
6. nap
Via ferrata Oberdrauburgban:kb. 10 Euro/fő
Museum 1915-1918:kb. 10 Euro/fő

A programban található via ferratahoz felszerelés szükséges. Természetesen lehetőség van saját, vagy máshol bérelt felszerelés használatára.
Irodánkon keresztül bérelve a teljes út hosszára:

- via ferrata felszerelés
(sisak, beülő, ferrata kantár):  
 35 Euro/fő
- csak sisak: 10 Euro/fő

A programok felcserélődhetnek a nyitva tartások és az időjárás függvényében.
A fakultatív kirándulások min. 10 fő részvétele esetén indulnak.

Javasolt felszerelés a kirándulásokhoz:

- 15-20 liter méretű hátizsák,
- póló/aláöltözet, hosszú szárú (túra)nadrág, legalább egy rétegnyi pulóver/polár, szél és esőálló vékony (Goratext) kabát, 
- bakancs, túracipő, esetleg sportcipő,
- 1,5 liter ivóvíz (szörp) + 0,5 liter ivóvíz tartaléknak,
- 2 db szendvics + 1-2 gyümölcs + 1-2 édesség,
- 1 db 100-as vastagságú tartalék polár vízhatlanul elcsomagolva + vékony sapka + vékony kendő,
- száraz napon is a teljes esőfelszerelés + összecsukható esernyő,
- fejlámpa, naptej, fényképezőgép
- értékek, telefon, igazolványok vízhatlan tasakban,
- összecsukható túrabot. 

Javasolt felszerelés a via ferrata programokhoz (a fentieken túl):

túrabakancs vagy túracipő,
- kesztyű (kapható külön via ferrata utakhoz gyártott, de jó egy bőr tenyerű kerékpároskesztyű is).
- sisak, beülő, via ferrata szett.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban 2023. július 9-14.

Tisztelt Ügyintézők,
Az Önök stábja által szervezett, július 9-én indult Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban névvel hirdetett és sikeresen lebonyolított utazás kapcsán - mint az egyik utasuk - szeretnék néhány gondolatot megosztani Önökkel.
Röviden. Köszönjük. Gratulálunk és hálás tisztelettel emlékezünk túravezetőjükre, Kecskés Róbertre. 
Kicsit részletesebben. Remek célpontot találtak. Dolomitok, a Cortina d'Ampezzo körüli hegyek, a túraútvonalak. Van ennél szebb vidék az Alpokban?  Azon belül, az ajánlott napi programok - szerintünk (a feleségemmel közös vélemény) kellően színesek, élvezhetőek és választhatóak voltak, kinek-kinek a saját erőnléte, érdeklődése szerint. 
A választott szállás is bőven megfelelt a célnak. Az ottani személyzet is kedves és szolgálatkész volt. Az ellátásra sem mennyiségi, sem minőségi szempontból sem lehetett panasz. 
Sofőrünk Józsi, a maga nemében igazi profi volt. Kedves, pontos, segítőkész. Azon a magyarországi utaktól jócskán különböző szerpentineken mesterien és a legnagyobb biztonságban szállított bennünket. Hálás köszönet neki is mindezért. 
Végül, de nem utolsó sorban még néhány szó Robiról, a túravezetőnkről. Örvendjenek, hogy az Önök csapatának tagja. Mi már elég vének vagyunk, volt szerencsénk néhány úton részt venni, más idegen és túravezetőkkel is megismerkedni, de az ő, számunkra nyújtott teljesítményét a legjobbak közé soroljuk és csak dicsérni tudjuk. Nem akarok elismerő jelzőkkel dobálózni, de szeretnénk ezúton is kifejezni köszönetünket a tartalmas, de nem tudálékos, színes és érdekes tájékoztatásaiért. És ami meglepő, - tudjanak róla - ez az ember olvas a felhőkből. Percre tudja, hogy mikor lesz és meddig tart az eső. 
További sok sikert és örömet kívánunk mindnyájuknak a munkájukhoz. Tisztelettel, T.Ferenc

Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban 2023. július 9-14.

Kedves Jávorszky Krisztina!
Szerencsésen megérkeztünk a befizetett utazásunkról. Ahogy tavaly is, az idén is fontosnak érezzük, hogy leírjuk tapasztalatainkat.
Nagyon jól éreztük magunkat a Dolomitokban. Elégedettek voltunk a szállással és a félpanziós ellátással is.
Ismételten csak dicsérni tudjuk Robit, aki nagyon hozzáértően vezette a csapatot és folyamatos ismeretanyaggal látott el bennünket. Szeretjük, ha valaki elég rugalmas, hiszen mi már nem kívánunk olyan ütemben haladni, mint mások, de még is részei tudunk maradni egy csoportos utazásnak. Mivel annak előnyeit ki tudjuk használni. Hisz így el tudunk jutni bizonyos helyekre, de tudunk választani, hogy a csoporttal megyünk-e, vagy egy könnyebb kirándulást választunk. Szóval, nagyon elégedettek voltunk az út szervezésével.
És külön köszönetet szeretnénk mondani Józsinak, aki ismételten vigyázott arra, hogy a csoport épen és egészségben eljusson egyik helyről a másikra.
Ez az út is tudta azt, amit mi elvárunk már egy utazástól:
-az éjszakák ugyanazon a szálláson,
-félpanzió,
-rugalmas, megbízható idegenvezetés,
-biztonságos utazási feltételek,
- megbízható utazási iroda. Köszönettel:Mné H.Magdolna, M.László

Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban 2019. július 7-12.
Kedves Vivaldi Travel!
Nagy vágyam volt, hogy a szépséges Dolomitokban túrázhassak! 2019. március elején, amikor rábukkantam a neten "Az aktív kikapcsolódás a Dolomitokban" programjukra, akkor azt mondtam, hogy EZ AZ, AMIT KERESEK! Nagyon tetszett a program, annál is inkább, mert mindenki korlátait ismerve válogathatott a külónböző nehézségű túrák, valamint programok között. Remek volt a szállás, étkezés.. Külön köszönet Robinak, aki ezt a fantasztikus programot összeállította és mint túravezető, idegenvezető ( egy személyben ) maximálisan, nagy lexikális tudással, segítőkészséggel látta el feladatát. Köszönet a Vivaldi csapatának, akik nélkül ez a gyönyörű út nem jöhetett volna létre.
Bízom abban, hogy jövőre (2020-ban) ismét túrázhatok Önökkel a Dolomitokban!
Üdvözlettel és köszönettel: O-né 
Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban 2019. július 7-12.

Tisztelt Vivaldi Iroda,
Ezúttal is szeretném jelezni hogy egy fantasztikus úton vettem részt az Önök Aktív Dolomitok túráján. Az idegenvezető-túravezető Robiról csak szuperlativuszokban tudnék beszélni mind szakmailag mind emberileg.
A csoport zseniális volt, a program tökéletesen lett összeállítva, a szállás tökéletes volt számunkra.
A programok során többször is volt alternatíva, könyebb, nehezebb túra illetve viaferrata, ezekben az esetekben jó lett volna még egy csoportkisérő mivel volt hogy kicsit elbizonytalanodtunk és ilyenkor Robit kellett telefonon hívnunk. Esetleg még részletes túratérképek kiosztása is hasznos lehetett volna.
Kérem engedjék meg hogy őszintén gratuláljak mert még soha nem éreztem magamat ilyen jól egyetlen egy társas úton sem, amennyiben jövőre terveznek hasonló túrautat (vagy akár hoszabbat is ) akkor mindenképpen érdekelne.
Munkájukat megköszönve.Üdvözlettel: G.Zs.