Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Irodánk a személyes ügyintézést november 1-tól visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-13.00 óra között.

Szlovénia aktívan: kirándulás a Soca völgyében rafting lehetőséggel

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap: 

Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovéniáig. Utunk a Vršič hágóhoz vezet, Szlovénia legmagasabban fekvő hágójához, mellyen az átvezető utat egykor katonák és hadifoglyok építették. Kora délután az autóbuszparkolóból indulva túrázunk a Vršič csúcsra (1737 m). Innen tovább utazunk a Soča (Isonzó) folyó forrásához. A forrás páratlan természeti környezetben, a Triglav Nemzeti Park szívében található. Itt lát napvilágot a Soča folyó, hogy több mint 40 mellékfolyó vízével gazdagodva a Júliai Alpok völgyein végig haladjon. A túra első szakasza viszonylag könnyűnek mondható. Végig a forrás által táplált patak medre mellett, helyenként falépcsőkön halad. A második szakasz valamivel nehezebb. Itt már egy meredek kaptatót kell leküzdenünk, majd egy drótköteles kapaszkodókkal szegélyezett, sziklafalba vágott ösvényen érjük el a forrást. Felérve kárpótol bennünket a látvány. A Soča egy barlangban tör a felszínre. A szurdok végén láthatóvá válik a karsztforrás, melyet egy földalatti tó vize táplál. A csodás türkíz színű tóból kezdi meg a folyó több mint 100 km-es útját, amely végül az Adriai tengerbe torkollik. Feltöltődve a látvánnyal visszatérünk a parkolóban várakozó buszunkhoz és elutazunk a szállásunkra Bovec mellé. Este fakultatív vacsorára nyílik lehetőség.

A mai nap túraprogramja a túrázók számára:
I. túra a Vršič csúcsra: 3-as besorolású:
Távolság: 3 km
Szintemelkedés: +/- 150 m

II. túra a Soča forráshoz: 4-es besorolású:
Távolság: 3,5 km
Szintemelkedés: +/- 200 m

Akik a fenti programot kihagyják, a RAFTING BÁZIS-ra utaznak, ahol beöltözést és oktatást követően indulhat a vadvízi túra, a rafting. A 2,5 órás program keretében szakképzett túravezetőkkel egy izgalmas kalandban lesz részünk.

2. nap: 

A mai napon a Júlia Alpok egyik legkedveltebb sí-központjába, a Kanin hegyre látogatunk. Reggeli után indulunk, hogy a hegy nyújtotta gyönyörű panorámával feltöltődjünk. Autóbuszunkkal a felvonóállomáshoz érkezünk, majd felvonóval jutunk 2200 m fölé. Itt túrázunk a 2200-2400 méteres magasságban elterülő Prestreljenik-fennsíkon. Jó idő esetén egészen az Adriai tengerig elláthatunk a Prestreljenik-ablakon (2437 m) keresztül.

Programunkat követően ma ismét visszatérünk a Soča folyóhoz, hogy a délutánt egy igazán izgalmas rafting túrával koronázzuk meg. Helyi túravezetőink gondoskodnak a biztonságunkról, az élmény páratlan mindenki számára.

Akik nem szeretnének részt venni a raftingtúrán, egy gyalogtúra keretében eleveníthetik fel a II. Világháború eseményeit. Čezsočából túrázunk a Humčič-hegyre, ahol a partizánok a hegy belsejét kivájták. Ezt a barlangrendszert mutatja be a „partizánkörút”.

Fakultatív vacsora Bovec környékén.

 A mai nap túraprogramja:

I. túra Prestreljenik fensík: 2-es besorolású:
Távolság:  4 km
Szintemelkedés: +/-300 m

II. túra a „partizánkörúton”: 3-as besorolású:
Távolság:  8 km
Szintemelkedés: +/-350 m

Akik a fenti programot kihagynák és inkább adrenalint gyűjtenének, számukra a MAI ADRENALIN AJÁNLATUNK A ZIPLINE: A pálya a festői Kanin hegy oldalában helyezkedik el 1200 m magasban. Garantáltan innen a legszebb a kilátás a Soča folyóra. Egy beülőben ülve rácsatlakozunk az átlagosan 600 m hosszú drótkötélre. Görgők segítségével csúszunk végig a két hegygerinc között. 5 csúszás van, melyen átlagosan 30 m szintkülönbséget ereszkedünk. A helyszínre terepjárókkal és egy katonai szállító járművel jutunk fel. A programra zárt cipő szükséges. Minden egyéb felszerelést biztosítunk. Tovább fokozva az izgalmakat délután ismét vízre lehet szállni és egy újabb raftingtúrán részt venni.

 3. nap: 

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat. Adrenalin-vadászaink a délelőtt folyamán további extrém sportokat kipróbálhatnak A RAFTING BÁZISON (pl. kanyoning:a természet akadályait leküzdve és szépségét csodálva, kalandos feladatokon keresztül ismerjük meg teljesítő képességünket. Különböző nehézségi fokozatok és profi, nagy tapasztalattal rendelkező vezetők biztosítják, hogy a rutinos kanyoningosok és extrém sportolók, valamint az előképzettség nélküli kihívást keresők is élvezetes túrában részesüljenek. Az outdoor sportok ezen ága igen széleskörű kikapcsolódást nyújt, hiszen nincs két ugyanolyan pálya. A kanyoning által képesek lehetünk leküzdeni korlátainkat, önbizalmat nyerni és legyőzni a természet akadályait. Minden kanyon túránkhoz létszám függvényében profi képzett alpintechnikában jártas túravezetőt biztosítunk. A programon való részvételt előre szükséges jelezni irodánkban. Egy-egy program 2-2,5 óra hosszúságú. A szakképzett vezetők felügyelete mellett zajló programok mindamellett, hogy egy életre szóló élményt nyújtanak, jó adag adrenalinnal is feltöltenek. Mindenkinek ajánljuk, akik egy kicsit is szeretik a kihívásokat, illetve szeretnék kipróbálni magukat ezekben a helyzetekben.

A csoport többi része Kobaridba látogat. A gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező településen található az I. Világháborús Múzeum, amely az Isonzo front eseményeit mutatja be. A gyűjteményekben katonai relikviák, fegyverek tekinthetők meg, illetve egy élethűen rekonstruált bunker, ahol egy valódi csata hangjai mellet hallgathatjuk meg egy katona korabeli beszámolóját. Programunkat követően ellátogatunk a Kozjak vízeséshez és megtekintjük a Napoleon hidat.

 A kora délutáni órákban kiegészülve az „adrenalin vadászok” csapatával, hazaindulunk. Folyamatos utazással, időnkénti megállásokkal, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A mai nap túraprogramja:

Távolság: 8 km
Szintemelkedés: +/-350 m

Tájékoztató a RAFTINGRÓL

Magyarországon a rafting szót általában a különböző típusú vadvízi hajóban történő evezés gyűjtőneveként használják, bár ez valójában egy ÖNÁLLÓ vadvízi sportág. A nevét a hajóról kapta, melyet eredetileg hadászati célokra fejlesztettek ki Amerikában. Raftnak, vagy rafthajónak azokat a vadvízi gumihajókat nevezzük, melyekben 4-10 fő tud egyszerre evezni. Mivel a hajó sebességét a legénység együttes és ÖSSZEHANGOLT evezése adja meg, ezért ez a sport kiválóan alkalmas csapatépítő és csapatösszetartó jellegű programokhoz. A raftot a hajó hátuljában ülő szakképzett túravezető kormányozza, de a két oldalon ülő evezősök is segíthetik ebben. A rafting az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb vadvízi sport. Ennek az az oka, hogy a legbiztonságosabb, illetve 10 éves kortól gyakorlatilag bárki művelheti. Ebből adódóan kiválóan alkalmas családok részére, illetve azoknak, akik először tapasztalják meg a vadvízi evezés örömeit.

 ZIPLINE:  

Repülj 3 km-t 40-60 km/h sebességgel akár 200 m magasban! Legyél az elsők között akik kipróbálják ezt az új gigantikus ZipLine Parkot! A pálya a festői Kanin hegy oldalában helyezkedik el 1200 m magasban. Egy beülőben ülve rácsatlakozol az átlagosan 600 m hosszú drótkötélre. Görgők segítségével csúszol végig a két hegygerinc között. 5 csúszás van, melyen átlagosan 30 m szintkülönbséget ereszkedsz. A helyszínre terepjárókkal és egy katonai szállító járművel jutunk fel. A programra zárt cipő szükséges. Minden egyéb felszerelést biztosítunk. A nagy népszerűségnek köszönhetően előfoglalás szükséges! A program bármely rafting programunkkal variálható.

 CANYONING:

Ez a sportág még nem igazán terjedt el hazánkban, azonban külföldön már igen népszerű. Európában is új keletűnek számít ez a sporttevékenység, hiszen kontinensünkön csak az ezredforduló óta hódít. Ebből kifolyólag, a canyoning helyszínek nagy része még nincs feltárva. canyoning lényege, hogy a természet akadályait leküzdve és szépségét csodálva, kalandos feladatokon keresztül ismerjük meg teljesítő képességünket. Különböző nehézségi fokozatok és profi, nagy tapasztalattal rendelkező vezetők biztosítják, hogy a rutinos canyoningosok és extrém sportolók, valamint az előképzettség nélküli kihívást keresők is élvezetes túrában részesüljenek.

Az outdoor sportok ezen ága igen széleskörű kikapcsolódást nyújt, hiszen nincs két ugyanolyan pálya. A canyoning által képes lehetsz leküzdeni korlátaidat, önbizalmat nyerni és legyőzni a természet akadályait.

Minden kanyon túránkhoz létszám függvényében profi képzett alpintechnikában jártas túravezetőt biztosítunk.

A specilis védőfelszereléseket a program ára tartalmazza. Nincs más dolgod, csak élvezd a programok nyújtotta adrenalin-bombát!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 560 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról