Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Mandarinszüret a Neretva völgyében és a boszniai piramisok

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.10.26
4/3
Reggeli
99 900 Ft
92 907 Ft
2024.11.01
4/3
Reggeli
99 900 Ft
92 907 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Az utazáshoz 3 hónapig érvényes kártya tipusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 5:00-kor. Folyamatos utazást követően érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Rövid ismerkedés az óvárossal: megtekintjük az Öreg-hidat, Koski Mehmet pasa dzsámiját, Biscevica utcát, majd elfoglaljuk szálláshelyünket Mostarban. Fakultatív vacsora lehetőség a Neretva partján.

2. nap: 
A reggelink elfogyasztását követően a Neretva folyó deltájában lévő mandarin ültetvényre utazunk, ahol több, mint egymillió mandarin- és narancsfa található. Köszöntőitalként mandarin likőrt és pálinkát kóstolhatunk, majd megismerkedünk a mandarin szedés technikájával. Ezt követően zsákokat ragadva nekilátunk mi is a mandarin szüretelésének. Ezután csónakos fotószafarin veszünk részt a Neretva-torkolatban, amely házigazdánk farmján ér véget. Itt tradicionális ebéd vár bennünket, ahol a jó hangulatról élőzene gondoskodik. Indulást megelőzően lehetőség lesz helyi termékek vásárlására is (mandarin méz, gránátalma, frissen aszalt füge, travarica pálinka, lekvárok…). A délutánt a Kravica - vízesésnél töltjük. Ez a természeti csoda Bosznia-Hercegovina egyik legnagyobb és legszebb látványossága. Úton a szállásunkra, egy kellemes naplementés fotószünet erejéig megállunk a festői szépségű, Neretva menti művésztelep, Pociteljnél is. Fakultatív vacsoralehetőség Mostarban.

3. nap: 
Szállásunk elhagyása után a Neretva - kanyonon keresztül Szarajevó felé indulunk. Útközben Konjic mellett meglátogatjuk az egykori Jugoszlávia legnagyobb katonai befektetését, Tito atombunkerét. Miközben körbejárjuk a hegy gyomrába épített labirintusszerű bunkert, bepillanthatunk a marsall dolgozószobáján kívül a titkos konferenciatermekbe, és a katonai hálószobákba is. Úton szarajevói szállásunkra vacsoralehetőség. Az esti szállásfoglalás előtt megismerkedünk még Szarajevó törökös belvárosával: a nyüzsgő Bascarsijával, a Balkán legnagyobb mecsetével, a Gazi Husrev bég dzsámival, Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszínével és a híres Sebilj kúttal is. Szállásfoglalás Szarajevoban.

4. nap: 
Reggelit követően a Szarajevótól 30 km-re fekvő Visokoba, a boszniai piramisok völgyébe utazunk, ahol a helyi vezetőnk segítségével megtekintjük a legjelentősebb régészeti feltárásokat és körbesétáljuk a hegy gyomrában feltárt járatokat is: óriás megalitok, gyógyító energiák és ősmagyar rovásírás. Ezt követően hazafelé indulunk. Érkezés a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 3éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 1,5 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 22.500 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 17-18 Euro/fő/alkalom
Mandarinszüret:kb. 40 Euro/fő
Kravica vízesés:kb. 10 Euro/fő
Tito bunker:kb. 12 Euro/fő
Piramisok:kb. 15 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Mandarinszüret a Neretva völgyében és a boszniai piramisok 2023. október 26-29.

Kedves Vivaldi Travel,
Barátnőmmel vettünk részt az Önök által szervezett boszniai úton, amely 10.26-án indult. Mindketten remekül éreztük magunkat egész úton. Ez nagyrészt idegenvezetőnknek, Annának is volt köszönhető. Jobbat nem kívánhattunk volna, kedvessége és hozzáértése kiváló volt. Több olyan dolgot is megtudtunk, amire álmomban sem gondoltam (pl. Bory Jenő vonatkozása)! Bár az általa ajánlott fűszer nevét elfelejtettük, vettünk egy füzérrel, és ki fogom próbálni.
A program teljesen lekötött bennünket, én részemről külön örültem a Tito bunker látogatásának, hiszen nem minden nap jut ilyen extrém élményhez az ember. A mandarinszüret kuriózumnak számít nálunk, szerintem és mások szerint is nagyon jó ötlet volt. 
Harmadszor utaztam Önökkel, de nem utoljára! 
További sikeres munkát kívánok az egész csapatnak, és külön örömet jelentene számomra, ha megtudhatnám a fűszer nevét Annától...
Üdvözlettel: A. Piroska

Mandarinszüret a Neretva völgyében és a boszniai piramisok 2023. október 26-29.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Részt vettünk a Mandarinszüret a Neretva völgyében és a boszniai piramisok 2023. október 26-29. utazásukon, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Profi volt Anna az idegenvezetőnk és Zoltán a buszvezetőnk. Köszönet a biztonságos utazásért. A programok zökkenőmenesen folytak, pontosan érkeztünk mindenhova. A fakultatív programok nagyon érdekesek voltak. Nagyon tetszett a  mandarinszüret, a hajókázás és utána az élőzenés ebéd a Neretva deltájában. Jó ötlet volt a filmnézés a hazavezető úton és a kérdőív a sorsolással.
Most utaztunk először a Vivaldival, de nem utoljára.
Üdvözlettel: 
N.Béla és H. Annamária

Mandarinszüret a Neretva völgyében és a boszniai piramisok 2023. október 26-29.

Tisztelt Vivaldi!
2023.10.26- 10.29. között szerencsénk volt részt venni egy csodálatos utazáson Mandarin szüret a Neretva deltájában és Bosznia-Hercegovina csodái.
Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. A négy napon megtapasztalhattuk a térség történelmi, kulturális, gasztronómiai és természeti szépségeit. A programokhoz remek kísérőt kaptunk idegenvezetőnek  Hornyik Annát, gépkocsivezetőnek Zoltánt!  
Ezt az utat főként az atombunker megtekintése miatt választottam. Nagyon köszönjük az élményt, mert fantasztikus volt minden.
Nagyon várjuk a jővö évi programokat, megyünk!
Üdvözlettel és köszönettel:
K. Mária és F. Károly 

Mandarinszüret a Neretva völgyében és a boszniai piramisok 2023. október 26-29.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Tegnap jöttünk haza a neretva völgyi mandarinszüretről.Szeretném megköszönni a jó programokat és a szervezést. A borongós, szeles időjárás ellenére is a leghangulatosabb nap a mandarinszüret  és grill ebéd volt. Hatalmas mandarínoktól roskadozó fák,kedves fogadtatás, izletes ételek, finom borok és kellemes zene füszerezte a jó hangulatott, amit az is bizonyít, hogy az ebéd végeztével a csoport háromnegyede táncrapetdűlt.Úgy gondolom sikeres kezdeményezés volt. Remélem lesz folytatás.Sokan igényelik a vegyes programokat,/kis városnézés, történelmi emlékek,,kastélyok, várak ,ízelítő a természet csodáiból, szurdokok, vízesések,hegyi séták kevésbé felkapott helyeken/ egy kis gasztronomiai élménnyel füszerezve.
Üdvözlettel, D-né F. Ildikó