Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Nyitva: Kedd: 13-17 h
Csütörtök: 9-13 h

Vajdasági hétvége: Szabadka, Újvidék, Belgrád

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2020-ban:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
- egyelőre a maszk használatát mi is előírjuk autóbuszainkon, mint ahogy ez a tömegközlekedésben is kötelező,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek,
- utazásainkon mindenki saját felelősségére vesz részt.

 

1. nap:

Budapestről reggel 6.00 órakor indulunk, hogy az ebédidőt és a kora délutáni órákat már Vajdaság északi részének legszínesebb településén, Szabadkán tölthessük. Kosztolányi lábnyomait követve elsétálunk a Gimnázium előtt, majd a belváros hangulatos utcáinak főbb pontjait nézzük meg: meglátogatjuk a szecesszió jegyében épült városházát, és a nemrég felújított zsinagógát is. A Népszínház, a város legrégebbi, klasszicista stílusban épült épülete mellett elhaladva korzózunk. A tejpiac délelőtti nyüzsgését és a Zsolnay borítású szökőkutak környékén eltöltött szabadidőt követően folytatjuk utunkat a Szabadkától néhány km-re fekvő Palicsi-tóhoz. A egykori fürdőházak és villák megtekintése és egy kellemes tóparti sétát követően Újvidékre indulunk, hogy a délutànt már Szerbia második legnagyobb városának belvárosi forgatagában töltsük. A mesés hangulatú belvárosban megtekintjük a katedrálist, a vele szemben magasodó városházát, Ivan Meštrović 5 m magas alkotását. Bandukolunk a kávézókkal teli, nyüzsgő Duna-korzón, és a Néprajzi Múzeum mellett elhaladva a város szívében zöldellő Duna-parkhoz érkezünk. Szabadidőt követően fakultatív vacsorázási lehetőség Újvidéken.

2. nap: 

Vajdasági körutazásunk következő állomása a Száva és a Duna találkozásánál fekvő főváros, Belgrád. Az egész napot a főváros és környékének felfedezésével töltjük. A várossal való ismerkedésünket a folyamatosan épülő Szent Száva görögkeleti templommal kezdjük, amely az egyik legnagyobb a világon. Ezt követően elhaladva Parlament, a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház előtt, a reggeltől késő estig nyüzsgő, kávéházakkal, és balkáni finomságokat kínáló éttermekkel teli belgrádi korzóra érkezünk. A korzón végigsétálva a nándorfehérvári csata egykori színhelyéhez, a Kalemegdan erőd felé vesszük az irányt. 1456-ban itt aratott Hunyadi János és serege döntő győzelmet a török csapatok felett, amelyről magyar nyelvű emlékkő is tanúskodik. A különböző történelmi emlékhelyek, mint az óratorony, Damad Ali pasa türbéje, a II. Sztambul kapu, vagy a Győztes szobra mellett mégis a leglátványosabb az elénk táruló panoráma. Hiszen közvetlenül a vár alatt torkollik a Száva folyó a Dunába. Szabadidőt követően a délutánt Zimony látogatásával színesítjük, ahol a Gárdos toronyba felmászva több helyi, magyar vonatkozású történettel is megismerkedünk. A késő délutánt a természet lágy ölén ringatózva Szalánkemén töltjük, és elhajókázunk oda, ahol a Tisza a Dunába ömlik. A nap lezárásaként fakultatív vacsorázási lehetőség, ahol balkáni finomságokat kóstolhatunk.

3. nap:

A szállásunkat elhagyva a Duna túlsó oldalán fekvő Péterváradi-erődhöz megyünk, ahol parkban való kellemes séta után a híres óratoronyhoz érkezünk. Innen végigsétálva a vár teraszán gyönyörködhetünk az elénk táruló pazar kilátásban, az ún. vajdasági Dunakanyarban. Ezt követően Zentára utazunk, ahol megtekintjük a törökök ellen vívott, sikeres 1697-es Zentai csata emlékművét, a város legimpozánsabb és egyben legmeghatározóbb épületét: a városházát, majd egy forró halászlevet elfogyasztva hazafelé indulunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 560 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról