Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Dél-erdélyi kalandozás: pompás kastélyok és a Transzfogaras

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.07.10
5/4
Reggeli
154 900 Ft
154 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.09.04
5/4
Reggeli
154 900 Ft
145 606 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. A nagylaki-i határátlépés után Aradra látogatunk, ahol Zala György híres alkotásánál, a Szabadság szobornál kegyelettel hajtunk fejet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Ezután ellátogatunk a vesztőhelyhez is. Innen utunk Vajdahunyadra vezet, ahol megtekintjük a Hunyadiak ősi fészkét, Vajdahunyad várát. Ezután megérkezünk Dévára, ahol megnézzük „magos Déva várát” és sétát teszünk a városközpontban. A szállás elfoglalása Déván.

2. nap:
Reggeli után tovább utazunk Gyulafehérvárra. Sétálunk a várnegyedben, Erdély ősi történelmi fővárosában, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Innen tovább utazunk a Fogarasi havasokba. Románia legmagasabb hegységébe májusban, illetve a téli útzár feloldásáig felvonóval, júliusban és szeptemberben egy különösen szép úton, a Transzfogarasi úton busszal jutunk fel 2042 méteres magasságig, ahol megpihenünk a Bâlea-tó partján. Innen utazás Sepsiszentgyörgyre, szállásfoglalás. 

3. nap:
Ezen a napon kastély napot tartunk. Reggeli után Szinajára látogatunk, ahol a román király festői kastélyát, a Peles kastélyt tekintjük meg és jó idő esetén a Bucsecs hegy pazar látványában gyönyörködhetünk. Innen Törcsvárra látogatunk, ahol az ún. „Drakula"-kastélyt tekinthetjük meg. A 100 m magasan épült várat szinte bevehetetlennek tartották. A várat az utókor Vlad Țepes véreskezű havasalföldi uralkodóval, mint vámpír-gróffal hozta összefüggésbe Bram Stoker Drakula című regénye nyomán. A kastély megtekintése után visszautazunk a szálláshelyre. 

4. nap:
A délelőtt folyamán ellátogatunk a Csíki Sör Manufaktúrába. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután egy szász településre, Prázsmárra látogatunk, ahol a Világörökség részét képező, XIII. században épült gótikus szász erődtemplomot tekintjük meg. Innen tovább utazunk és a délutánt Brassóban töltjük, az erdélyi szászok egykori nagy központjában, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a Főtérre és a Fekete-templomhoz. Fakultatív ebédelési lehetőség és szabadprogram után visszautazunk a szállásra. 

5. nap:
Reggeli után hazaindulunk, útközben hosszabb pihenőt tartunk Nagyszebenben, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjában, ahol a Nagy és Kis piacteret, a Hazugok hídját és az evangélikus székesegyházat tekintjük meg. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok 

Felárak:
- vacsora felár (4 vacsora): 39.900 Ft/fő
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 60.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Vajdahunyad vára:kb. 45 RON/fő
Sikló Déva vára (amennyiben működik): kb. 20 RON/fő
Transzfogaras felvonó (májusban)kb. 100 RON/fő
Szinaja, Peles kastély: kb. 50 RON/fő (csak a földszint)
kb. 100 RON/fő (földszint + első emelet egyben)
Törcsvár, Drakula kastély: kb. 70 RON/fő
Csíki Sör Manufaktúra:kb. 45 RON/fő
Prázsmári erődtemplom:kb. 30 RON/fő
Brassó, Fekete-templom:kb. 20 RON/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Dél-erdélyi kalandozás 2022. május 18-22.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Lányommal vettünk részt a Dél-Erdélyi kalandozásokon május 18-22 ig. Rögtön az elején szeretném kiemelni Lukács Attila idegenvezetőt, akinek a tudása igen széles skálán mozgott, s gy nagyon érdekfeszítővé tette a kalandozást. Rengetek érdekességet mesélt, minden kérdésre szakszerű választ adott, s jó humorával s lendületes hozzáállásával garantálta a csoport állandó jókedvét.
Csodás helyeken utaztunk, sok volt a látnivaló. Rengetek kastélyt, várat láthattunk, de volt lehetőség vásárolgatni vagy egy-egy  jó ebédet elfogyasztani . Így az ország gasztronómiájába is volt szerencsénk belekóstolni. Külön kiemelném az Erdélyi Havasokat. Felülmúlhatatlan élményt nyújtott ahogy a drótkötélpályán felkapaszkodtunk a kabinos felvonóval, s alattunk próbálták a több méter magas hófaltól megtisztítani a kanyargós szerpentint.Csodálatos kilátás várt fenn bennünket, ragyogó napsütéssel bearanyozva a napot. Igaz, néha elsüllyedtünk a térdig érő hóban, de ez csak szebbé tette az élményt. Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a kalandozáson. A viszontlátás reményében: Judit és Rebeka

Dél-erdélyi kalandozás 2022. május 18-22.

Kedves Vivaldi Travel!
Friss élményekkel telve írom a levelet a Dél Erdélyi kalandozásról. Virus után most először voltam több napos Vivaldis úton,amit nagyon izgatottan vártam. Lukács Attila idegenvezetővel utaztam régebbi Erdélyi úton, így tudtam mire számíthatok. Hatalmas lexikális tudással rendelkezik, úgy mesél, hogy a szemünk előtt elevenednek meg a történetek, mindezek mellett nagyon vicces, humoros és segítőkész. Élményben, látványban,programokban, nevetésben, történetekben gazdag szuper 5nap volt,idegen utastársakkal egy csapattá kovácsolódtunk össze. Autóbuszvezetőnk: Zsolti profin, biztonságos vette be a szerpentines kanyarokat és a majd 2000km-ert is ügyesen levezette. Attilának és Zsoltinak köszönöm a munkájukat. Jó egészséget nekik és remélem mihamarabb találkozunk egy következő úton. Üdvözlettel, P.Edina 

Dél-erdélyi kalandozás: pompás kastélyok és a Transzfogaras 2021. szeptember 15-19.

A Dél-Erdélyi kalandozás egy szuperül megszervezett és kivitelezett 4 éjszakás, 5 napos kikapcsolódás volt! Ebben Attilának, az idegenvezetőnknek oroszlánrésze volt!

Dél-erdélyi kalandozás 2019. augusztus 28-szeptember 1.
Tisztelt Vivaldi Travel !
A fent megnevezett úton vettem részt férjemmel. Az ezzel kapcsolatos gondolataimat továbbítom Önöknek.
Profi szervezés,  az idegenvezető Lukács Attila egy erdélyi kincs, aki nagyon sokat tett hozzá az amúgy is sok információhoz és mi  "ittuk" a szavait. A történelem, a mindennapok dolgai, a lexikális adatok és a sztorik érdekes és szórakoztató élményt adtak. Szuper.
A busz tiszta, biztonságos és gyakorlott sofőrrel (Erdős Romeóval ) szintén szuper jelzőt érdemel.
A szállásadók Tusnádfürdőn kedvesek voltak és az ételek bőségesek, finomak.
Összegezve jövőre ismét utazunk Önökkel!
Üdvözlettel: Sz. család
Dél-erdélyi kalandozás 2018. május 9-13.
Kedves Éva !
Tegnap érkeztünk vissza a Dél-Erdélyi kirándulásról, kicsit fáradtan, de rengeteg élménnyel. A csoport nevében köszönjük Nektek a Vivaldi csapatának ezt a nagyszerű kirándulást! Nagyon jó volt a program, a szálláshelyeink és az ellátás. Mindkét Attila a buszsofőrünk és az idegenvezetőnk Lukács Attika munkájáért külön köszönet. Attila szavaiban érezhető Erdély szeretete és igazán mindent megtett, hogy megismerjük az ő szavaival élve Erdély ország történelmét és földrajzát. Remek humorával feledtette a hosszabb utazással járó fáradságot is.
Üdvözlettel: L. Ferencné
 
Dél-erdélyi kalandozás 2016. szeptember 28-október 2.

Kedves Vivaldi Travel!
Vasárnap jöttünk vissza Dél-erdélyi kalandozásunkról, és szeretném, ha tolmácsolnák köszönetünket mind az idegenvezetőnek, mind a sofőrnek!
Felkészültek, kedvesek, szolgálatkészek voltak mindketten, jól jártunk, hogy velük utazhattunk!
Nagyon jól éreztük magunkat, még egyszer köszönet az élményért!
H. A-né, Virág

Dél-erdélyi kalandozás 2016. szeptember 28-október 2.

Kedves Vivaldi Travel!
Vasárnap este értünk haza a Dél-erdélyi kalandozásból ahol nagyon jól szervezett utazásban volt részünk. Csodás tájak sok látnivaló. Szuper volt minden, az utazástól a szállásig, Tusnadfürdön az ételek különlegesége. Külön köszönet Lukács Attilának aki rendületlenül mesélt nekünk a tájról a történelmi helyszínekről. És nem utolsó sorban a rendkivül ügyes buszvezetőnknek

Dél-erdélyi kalandozás 2016. szeptember 7-11.

Tisztelt Vivaldi!
2016.09.07-11. között a Dél-erdélyi körúton vettem részt, immár harmadszor voltam Erdélyben mindig az Önök irodájával. Remek szervezés, jó szállás és ellátás, de amit most is külön ki kell emelnem az az idegenvezető, Lukács Attila munkája. Köszönöm neki a remek történelem- és földrajz órákat, a humorát, a türelmét. Minden mondatán érezni Erdély iránti szeretetét, és ezt igyekszik az utasok részére is átadni. Csak ajánlani tudom az erdélyi utazásokat mindenkinek. Két nap elteltével már a hosszú, egész napos buszozást is elfelejtettem, Tusnádfürdő és Bp. között. Őszinte tiszteletem Attilának!
K. Magdolna

Dél-erdélyi kalandozás 2016. május 18-22.

Tisztelt Vivalditravel!
Május 18-22-ig Dél-Erdélyi kalandozáson vettünk részt az Önök jóvoltából.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni a jól megszervezett útért és azért az ellátásért amiben Tusnádfürdőn volt részünk. Külön köszönet Attilának, idegenvezetőnknek, aki fáradhatatlanul mesélt Erdélyről, Székelyföldről. Csodálatos volt hallgatni az Aradon kivégzett hősökről, a Hunyadiakról, Gábor Áronról, Koós Károlyról, Benedek Elekről szóló ismertetőjét, a csodálatos tájak magyar és szász vonatkozású történeteit. Nagyon köszönjük, hogy erre az útra egy igazi székely ember kísért minket.
Tisztelettel: T. János, T-né P. Gizella

Dél-erdélyi kalandozás 2016. május 18-22.

Vasárnap érkeztünk haza a Dél-Erdélyben tett útról ---- csodálatos volt : hibátlan szervezés, napfényes idő és hóesés egy napon, finom ételek és az idegenvezetés is minden igényt kielégített. Gratulálok !!

Dél-Erdélyi kalandozás 2015. szeptember 9-13.

Tisztelt Vivaldi Travel!

Múlt héten utaztam Önökkel harmadjára és ismét egy felejthetetlen élményben volt részem. Ezúttal a dél-erdélyi kiránduláson vettem részt. Habár az időjárás nem nekünk kedvezett az első napokban, és sok kilométert is kellett megtenni, Lukács Attila öt napig tartó "történelem órája" minden negatív tényezőt elfeledtetett velünk. Ezt a fajta idegenvezetést tanítani kellene. :) Igazi időutazás végigjárni ezeket a kastélyokat és várakat, a Fogarasi havasok lélegzetelállító. Tusnádfürdőn szálltunk meg, ahol a Szent Kristóf Panzióban mosolygó, vendégszerető emberek finom reggelivel és vacsorával vártak. Másodjára jártam Erdélyben, de nem utoljára, ebben biztos vagyok! :)

Üdvözlettel és köszönettel, Sz. Kitti

Dél-Erdélyi kalandozás 2015. szeptember 9-13.

Kedves Vivaldi Travel!

Szeretnék köszönetet mondani a magam és Édesanyám nevében a Dél-erdélyi utunkért, amelyen 2015. szeptember 9-13. között vehettünk részt.
Nagyon jól éreztük magunkat, izgalmasan telt a kirándulással töltött pár nap, s rengeteg élménnyel gazdagodhattunk.
Külön köszönetet szeretnék mondani Lukács Attila idegenvezetőnknek, aki nagyon felkészülten végezte munkáját, érdekes történetekkel színesítette a hosszú utazást, és vicceket is hallhattunk az út során. Történelmi "meséiből" véleményem szerint mindannyian tanulhattunk.
A sofőrünk Nagy János volt, akinek szeretném megköszönni, hogy nem számított milyen szűk,meredek utak álltak előttünk, milyen éles kanyarokkal találkoztunk, mindenhová épségben megérkeztünk.
Nem utolsó sorban, köszönjük a türelmüket a csoport nevében.
Remélem, a későbbiekben még találkozhatunk Velük, s addig is minden jót kívánunk Nekik!
A Dél-erdélyi kalandozást Lukács Attila idegenvezetésével Mindenkinek ajánlani tudom.

Köszönettel: Sz. Márta

Dél-erdélyi kalandozás 2014. szeptember 24-28.

Tisztelt Iroda!

A Dél-Erdélyi kalandozások útjukon vettünk részt (2014. 09. 18-22.), ami nagyon jól sikerült. Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni az útról, mert valóban nagyon jól éreztük magunkat.

Gyönyörű volt a táj, pazar az ellátás, kiváló az idegenvezetés, és még sorolhatnám...

Köszönettel:

 F. Enikő

Dél-erdélyi kalandozás 2014. szeptember 24-28.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Vasárnap jöttünk meg barátnőmmel a Dél-erdélyi kalandozás c. útról. Szeretnénk köszönetet mondani a jó szervezését, szállásért és ellátásért. A tusnádfürdői panzióban már belépéskor otthon éreztük magunkat. Külön köszönet az idegenvezető Lukács Attila mindenre kiterjedő figyelméért, törődéséért, türelméért és hihetetlen alapos tudásáért, a humoráról már nem is beszélve. Zoli a gépkocsvezető megnyugtató biztonsággal vitt bennünket a "nem mindíg kifogástalan" utakon, még sötétedés után is, türelemmel viselve a soron kívüli kényszer megállókat, amit szintén köszönünk.
Mostani tapasztalataink alapján kedvet kaptunk, hogy jövőre részt vegyünk a másik erdélyi útjukon is.
Köszönettel
B. Judit

Dél-erdélyi kalandozás 2014. szeptember 24-28.

Kedves Éva, Zsófi!

Vasárnap este szerencsésen megérkeztünk Dél-Erdélyből. Nagyon jól éreztük magunkat. Magam és a családom nevében szeretném megköszönni ezt a jól szervezett, igen tartalmas körutazást. Ezúttal  azt is megköszönöm, hogy figyelembe vettétek a kérésünket, hogy a baráti társaságunkkal egy helyen lehessünk a szálláson. Biztosak vagyunk benne, hogy tőlük is fogtok kapni köszönőlevelet. Lukács Attila idegenvezető és a sofőr munkájával is maximálisan meg voltunk elégedve. Attila nagyon felkészült, nagy tudású idegenvezető.

Kívánunk további sok sikert munkátokhoz és új utak szervezését!

 

Üdvözlettel: P. B. Zsuzsanna

Dél-erdélyi kalandozás 2013. szeptember 18-22.

Kedves Vivaldi Csapat!
Ismét egy ragyogóan szervezett sikeres úton voltunk, amin nagyon jól éreztük magunkat. Horváth Alpár hozta a formáját, nagyon intelligens, tájékozott idegenvezető de fiatal kollégája Attila is méltó volt hozzá temperamentumos, szókimondó székelyként. A "zsákbamacska" dévai szálloda kitűnő volt a Szent Kristóf Panzióba szívesen tértünk vissza még a napi többletutazást is vállalva, mert ott otthon érezzük magunkat. Az út meglepetése volt Varga Attila élőzenés búcsúestje ami nagyon jól sikerült, megható volt a végén együtt elénekelni a székely és a magyar himnuszt. Köszönjük!
A busz olyan volt amilyennek egy Mercedes-nek lenni kell és a gépkocsivezető méltó "párja" udvarias, profi pilóta volt.
Pelyva József és neje

Dél-erdélyi kalandozás 2013. szeptember 18-22.

Kedves utazási iroda Munkatársai!
Immárom sokadik alkalommal vettünk részt több napos útjaikon és ezúttal sem csalódottan tértünk haza.
A programokat a szállásokat , és az ellátást csak a két idegenvezető múlta felül.
Induláskor sajnálattal hallottuk Alpártól, hogy csak az első 2 napon tud velünk lenni ( Őt már ismertük és nagyon öröltünk, hogy ismét Ő lesz az idegenvezetünk, hiszen  személye emeli a program színvonalát), de Attilában sem csalódtunk.Sőt! Fiatal kora ellenére nagy  tudásismeretét próbálta megosztani velünk, emelett alkalmazkodó és megpróbálja az utasok kérését figyelembe venni ( amennyire ez lehetséges ilyen nagyszámú csoport mellett. Plusz munkával még anekdotákkal és székelyviccekkel is kedveskedett nekünk a buszon, hogy ne legyen unalmas az út.
A buszunk sofőrje (Horváth Gábor) is több alkalommal vezett már végig útjainkon, neki külön köszönet, hogy baleset mentesen értünk haza.
Tusnádfürdő-Szent Kristóf Panzió személyzete...Nos!Én személy szerint nem is vendégnek, hanem családtagnak érzem ott magam. Fantasztikus a személyzet hozzáállása a vendégekhez!!
A sok jó mellett egy remek csoporttal utaztunk.
Várjuk az Észak-Erdélyi útjukat, melyet úgy hallottunk, hogy terveznek a programok közé felvenni.
Köszönet Önöknek a szervezését és munkájukért.
Üdvözlettel: Kondor Zsuzsa

Dél-erdélyi kalandozás 2013. július 31-auguszts 4.

Kedves Vivaldi Travel!
Nemrég hihetetlen szép élményben volt részünk a barátnőmmel, Dél-Erdélyben kalandoztunk. Maga a program is felemelő és felejthetetlen volt, de! Horvát Alpár úr személyében egy felejthetetlen egyéniségű, nagy tudású, fantasztikusan jó előadó idegenvezetőnk volt.Elfogulatlan,tárgyilagos, szép idegenvezetése felért 1-1 élvezetes előadással.
Miután elhagyott bennünket a hazafelé úton, azt vártuk, hogy mikor veszi kezébe ismét a mikrofont és szólal meg.
Én életemben először voltam Romániában és volt némi fenntartásom. Ez teljesen eloszlott, nagyon jól éreztem magamat,pozitív élményekkel feltöltődve és igen sok információval, ismerettel gazdagodva jöttem haza.
Összességében nagyon érdekes,kellemes és szép utunk volt, remek szervezéssel és szállodai kiszolgálással.
Ha utazni fogok a jövőben, először a Vivaldi Travel ajánlatait fogom megnézni.
Munkájukhoz sok sikert kívánok: Padi Valéria

Történelmi barangolás Székelyföldön 2011. szeptember 13-18.

T.Cím!
Férjemmel részt vettünk a fenti székelyföldi körúton, mely minden szempontból jól sikerült út volt. Mind a programokkal, mind a szállodákkal, ellátásokkal meg voltunk elégedve. Véleményem szerint az út sikere azonban nagymértékben függött az idegenvezető, Horváth Alpár hozzáállásától is. Az Ő felkészültsége, szakmai tudása, valamint az emberek észrevételeinek, kéréseinek figyelembevétele mind hozzájárult ahhoz, hogy egy nagyon kellemes, élményekben gazdag utazásban legyen részünk. Köszönjük ezt a szép utat.
Üdvözlettel: Mudrák Józsefné Regős Ágnes