Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Provence festői tája és a Cote d'Azur

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2017.10.21
6/5
Reggeli
104 900 Ft
97 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap: 

Indulás 05.00-kor Budapestről, a Hősök terétől. Folyamatos utazás rövid megállásokkal Olaszországig. Este a tranzitszállás elfoglalása.

2. nap: 

Reggeli után továbbutazás a francia Riviérára. Elsőként a Côte d'Azur egyik igazán gazdag és elegáns városállamába látogatunk, Monacoba, ahol rövid városnéző sétát teszünk (óváros, hercegi palota, Grace Kelly sírja stb....) és bejárhatjuk a „száguldó cirkusz" útvonalának egy részét. Rövid szabadprogram után továbbutazunk. Városnéző séta következik Nizzában a Garibaldi és Massena téren, ahol a híres Operaház, a városháza, az igazságügyi palota is található. Rövid szabadprogram után továbbutazás Antibes-ba.  A város végig nagy jelentőséggel bírt a történelem folyamán. A római időkben templomokat, fürdőket, egy diadalívet és nagy terjedelmű védelmi berendezéseket építettek. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, provinciális piaca, kulturális látnivalói mind-mind sétára csábítanak. Este a szállás elfoglalása Avignon környékén.

3. nap: 

Reggeli után ellátogatunk a Pont du Gardhoz, a rómaiak által épített, Gard folyón átívelő vízvezetékhez, mely a világörökség részét képezi. A híd 49 méter magas, 275 méter hosszú. Egy nagyobb vízvezeték és hídrendszer része volt, mely a környék vízellátását hivatott szolgálni. Innen Nimesbe utazunk. A várost Franciaország Rómájának is nevezik, köszönhetően az ókorból megmaradt számos műemléknek. Városnéző séta: a régi római amfiteátrum, a legépebben fennmaradt az országban, Maison Carré, Augustus császár idejéből származó templom, Castellum, Fellegvár. Innen utunk Provence lelkébe, Arles-ba vezet. Sétánk során megtekintjük az Amfiteátrumot, a St. Trophime templomot és kerengőjét. Napunk utolsó állomása Avignon, a vidék fővárosa. Városnéző séta a pápák egykori városában, ahol a főbb nevezetességek megtekintése után rövid szabadprogramra nyílik lehetőség. Este visszautazunk a szálláshelyre.

4. nap: 

Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Aix-en-Provence-Roussilon-olívafarm

Reggeli után utazás Aix-en-Provenceba, Provence szellemi központjába. A város ódon utcái, terei, szökőkútjai, palotái párizsi hangulatot idéznek. Informatív városnéző séta után rövid szabadidő, majd utazás Roussillonba. A város a jellegzetes Provence-i szín, az okker városa. A mai napon még ellátogatunk egy olívafarmra, ahol betekintést nyerhetünk az olívaolaj készítés rejtelmeibe és vásárlásra is nyílik lehetőség.  Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: 

Reggeli után ismét a Riviéréra látogatunk. Első megállónkat Cannes-ban tartjuk, ahol az élet maga egy fesztivál. A város öble két szigetével, a híres sétánya, terei, a kellemes hangulatú óváros része mind-mind ámulatba ejtenek. Következő megállónk Grasse a parfümgyártás fővárosa. Bepillantást nyerhetünk a parfümgyártás technikai fejlődésébe, valamint a parfüm múzeum megismerteti a látogatót a parfüm előállításának lépéseivel. Ezentúl a város egyedülálló történelmi örökséggel büszkélkedhet, amely ritka példája a középkori épitészet fennmaradásának. Utunkat folytatva a Corniche panorámaúton még Eze Village városkába is eljutunk, ahol egy csodás egzotikus kertet is megtekintünk, valamint sétálunk a faluban. Kő házak, kézmüvesek, galériák, utcácskák és csodálatos panoráma, ez vár minket. Este a tranzitszállás elfoglalása Olaszországban.

6. nap: 

Reggeli után hazaindulás, folyamatos utazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Provence festői tája és a Cote d Azur 2014. október 21-26.

Tisztelt Vivaldi Travel!
2014.okt.21-26. között részt vettünk a férjemmel a Provance-i körutazáson.Először vettünk részt buszos körutazáson. Az első tapasztalataink pozitívak voltak, elhatároztuk, hogy máskor is ezt a formát választjuk.
Nagyon tetszett a program felépítése, sok ismerettel és élménnyel lettünk gazdagabbak.
Az idegenvezető, Horváth Anikó 5 *-ot érdemel. Felkészültsége, tudása, stílusa, türelme igazán elismerésre méltó.Az autóbusz-vezetők profik voltak.
Köszönjük!
N. Sándor, N-né Gy. Mária

Provence festő tája és a Cote d Azur 2014. augusztus 19-24.

Tisztelt Vivaldi Travel!

Családommal részt vettünk az Önök által szervezett 2014. augusztus 19-24. közötti Provance-i úton és nagyon sok szép élménnyel gazdagon tértünk haza.

A hazafelé vezető úton kitöltött teszt utáni sorsoláson én nyertem az egy napos utat, de sajnos le kell mondjak erről a nyereményről, mert szeptember 6-án egyéb elfoglaltság miatt nem tudok elmenni a “Felvidéki bányavárosok bányalátogatással” elnevezésű utazásra.

 

Ennek ellenére mégis úgy érzem, hogy nyertem (családommal és az úton részt vett összes utassal együtt nyertünk), hiszen nagyon sok gyönyörű helyet megismerhettünk az út során és a remekül felkészült, kedves idegenvezető segítségével rengeteg új információt is kaptunk a meglátogatott városokról.

 

Még egyszer a magam és családom nevében is nagyon köszönöm Önöknek! Biztos vagyok benne, hogy legközelebb is valamelyik szép útjukat választjuk nyaralásunk tervezésekor.

Üdvözlettel:

Kissné M. Á.

Provance festői tája és a Cote d Azur 2012. október 20-25.

Tisztelt Vivaldi Travel kedves lányok!
Okt.20-25 között az Önök szervezésében vettünk részt egy Provancei kiránduláson.Köszönjük a gyönyörű utat az idegenvezetőnknek a színes és alapos felkészülést tükröző tájékoztatást,a két sofőrünknek akedvességét és szolgálatkészségét.A szervezés nagyon precíz és pontos volt így sikerült ezalatt arövid idő alatt a lehető legtöbbet megismernünk és megcsodálnunk Provanceból.További sok sikert Önöknek.
Köszönettel: Muhari György és neje

Provance festői tája és a Cote d Azur 2012. október 20-25.

Kedves Julianna!
Tegnap hazautazáskor már nem jutott idő, hogy megköszönjem Önnek a Provence-i út vezetését.
Mindenek előtt szeretnék gratulálni imponáló történelmi és helytörténeti tudásához, nem különben kedves humorához, amivel emlékezetessé tette az utunkat.  Ahhoz is gratulálunk, hogy pontosan érezte a szakmai vezetés időtartama és a szabad városnézés időtartama közti megfelelő arányt, és ezt mindig biztosította.
Ha találkozna a két sofőrünkkel, legyen szíves nekik is átadni üdvözletemet és köszönetemet!
Üdvözlettel
Meggyesi Tamás