Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Provence festői tája és a Cote d'Azur

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:                       

Indulás 05.00-kor Budapestről, a Hősök terétől. Folyamatos utazás rövid megállásokkal Olaszországig. Este a tranzitszállás elfoglalása (1 éj)

2. nap:           

Reggeli után továbbutazás a francia Riviérára. Elsőként a Côte d'Azur egyik igazán gazdag és elegáns városállamába látogatunk, Monacoba, ahol rövid városnéző sétát teszünk (óváros, hercegi palota, Grace Kelly sírja stb....) és bejárhatjuk a „száguldó cirkusz" útvonalának egy részét. Rövid szabadprogram után továbbutazunk. Utunkat folytatva a Corniche panorámaúton Eze Village városkába jutunk, ahol egy csodás egzotikus kertet is megtekintünk, valamint sétálunk a faluban. Kő házak, kézmüvesek, galériák, utcácskák és csodálatos panoráma, ez vár minket.Rövid szabadprogram után továbbutazás Antibes-ba.  A város végig nagy jelentőséggel bírt a történelem folyamán. A római időkben templomokat, fürdőket, egy diadalívet és nagy terjedelmű védelmi berendezéseket építettek. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, provinciális piaca, kulturális látnivalói mind-mind sétára csábítanak. Este a szállás elfoglalása Grasse környékén (1 éj)

3. nap:

Reggeli után első megállónk Grasse a parfümgyártás fővárosa. Bepillantást nyerhetünk a parfümgyártás technikai fejlődésébe, valamint a parfüm múzeum megismerteti a látogatót a parfüm előállításának lépéseivel. Ezentúl a város egyedülálló történelmi örökséggel büszkélkedhet, amely ritka példája a középkori építészet fennmaradásának. Délután kirándulás Marseillebe, az ország legrégibb városába. Először az öböl csodálatos panorámájával találkozunk a Notre-Dame-de-la-Garde-ról, majd városnéző séta a kikötő érintésével. A városnézés után szabadprogram, vagy fakultatív hajókirándulási lehetőség a marseille-i öbölben. A kirándulás alkalmával elhajózunk Európa legmagasabb tengeri szikláihoz is. Este a szállás elfoglalása Avignon környékén (3 éj)

4. nap:

Reggeli után ellátogatunk a Pont du Gardhoz, a rómaiak által épített, Gard folyón átívelő vízvezetékhez, mely a világörökség részét képezi. A híd 49 méter magas, 275 méter hosszú. Egy nagyobb vízvezeték és hídrendszer része volt, mely a környék vízellátását hivatott szolgálni. Innen Nimesbe utazunk. A várostFranciaország Rómájának is nevezik, köszönhetően az ókorból megmaradt számos műemléknek. Városnéző séta: a régi római amfiteátrum, a legépebben fennmaradt az országban, Maison Carré, Augustus császár idejéből származó templom. Innen utunk Provence lelkébe, Arles-ba vezet. Sétánk során megtekintjük az Amfiteátrumot, a St. Trophime templomot és kerengőjét. Napunk utolsó állomása Avignon, a vidék fővárosa. Városnéző séta a pápák egykori városában, ahol a főbb nevezetességek megtekintése után rövid szabadprogramra nyílik lehetőség. Visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:

Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Aix-en-Provence-Roussilon-olívafarm

Reggeli után utazás Roussillonba. A város a jellegzetes Provence-i szín, az okker városa. Innen utazás Aix-en-Provenceba, Provence szellemi központjába. A város ódon utcái, terei, szökőkútjai, palotái párizsi hangulatot idéznek. Informatív városnéző séta után rövid szabadidő. A mai napon még ellátogatunk egy olívafarmra, ahol betekintést nyerhetünk az olívaolaj készítés rejtelmeibe és vásárlásra is nyílik lehetőség.  Este visszautazás a szálláshelyre.

6. nap:

Reggeli után ismét a Riviérára látogatunk. Első megállónkat Cannes-ban tartjuk, ahol az élet maga egy fesztivál. A város öble két szigetével, a híres sétánya, terei, a kellemes hangulatú óváros része mind-mind ámulatba ejtenek. Városnéző séta következik Nizzában a Massena téren, ahol a híres Operaház, a városháza, az igazságügyi palota is található. Este a tranzitszállás elfoglalása Olaszországban (1 éj)

7. nap:

Reggeli után hazaindulás, folyamatos utazás. Érkezés Budapestre a késő éjjeli órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Provance festői tája és a Cote d Azur 2018. szeptember 18-23.
Tisztelt Vivaldi Travel!
Ezúton szeretném megköszönni Önöknek a kiváló szervezést és az út során nyújtott gazdag programkínálatot. Gyönyörű helyeken jártunk, csodaszép élményekkel gazdagodtunk. 
Szeretnénk megköszönni Vígh Julianna kimagasló, színvonalas munkáját, amellyel színesítette az utazást. Köszönet illeti Sofőrjeinket (Gábor és Attila) is, akik kényelmes busszal, biztonságosan szállították a csapatot az út során.
Üdvözlettel,
Sz-né G. Nikolett
Provance festői tája és a Cote d Azur 2017. május 31-június 5.
Kedves Iroda,
Szeretném megköszönni, remek út volt, nagyon jól éreztük magunkat, szépeket láttunk. :) Már 2 hete hazaérkeztünk, de még mindig csodálattal gondolok vissza rá.
Köszönettel illeti Konczwald Zsuzsanna munkáját is.
Köszönöm,
V. Bea
Provence festői tája és a Cote d Azur 2017. szeptember 12-17

Tisztelt Utazási Iroda Dolgozói!

Provence festői tájai és a Cote d'Azur 2017. szeptember 12-17. időszak között vettünk részt az Önök által szervezett programon. Második alkalommal választottuk és vettünk igénybe az iroda által ajánlott körutazást.
Szeretnénk megköszönni az iroda dolgozóinak a jó szervezési készségüket, az idegenvezetőnk K. Zsuzsanna felkészültségét, türelmét, a buszvezetők József és Imre biztonságos vezetését, kellemes és vidám humorukat.
Az Önök kollektív munkájának eredménye, hogy megismerhettünk egy gazdag, gyönyörű városállamot, történelmi városokat és azok kultúráját, hangulatos Provence-i kis falvakat, tájakat.
Nous aimons la France!
Munkájukhoz és kollektiv összetartozásukhoz további sok sikert kívánunk!

Üdvözlettel L. Mária és Béla

Provence festői tája és a Cote d Azur 2014. október 21-26.

Tisztelt Vivaldi Travel!
2014.okt.21-26. között részt vettünk a férjemmel a Provance-i körutazáson.Először vettünk részt buszos körutazáson. Az első tapasztalataink pozitívak voltak, elhatároztuk, hogy máskor is ezt a formát választjuk.
Nagyon tetszett a program felépítése, sok ismerettel és élménnyel lettünk gazdagabbak.
Az idegenvezető, Horváth Anikó 5 *-ot érdemel. Felkészültsége, tudása, stílusa, türelme igazán elismerésre méltó.Az autóbusz-vezetők profik voltak.
Köszönjük!
N. Sándor, N-né Gy. Mária

Provence festő tája és a Cote d Azur 2014. augusztus 19-24.

Tisztelt Vivaldi Travel!

Családommal részt vettünk az Önök által szervezett 2014. augusztus 19-24. közötti Provance-i úton és nagyon sok szép élménnyel gazdagon tértünk haza.

A hazafelé vezető úton kitöltött teszt utáni sorsoláson én nyertem az egy napos utat, de sajnos le kell mondjak erről a nyereményről, mert szeptember 6-án egyéb elfoglaltság miatt nem tudok elmenni a “Felvidéki bányavárosok bányalátogatással” elnevezésű utazásra.

 

Ennek ellenére mégis úgy érzem, hogy nyertem (családommal és az úton részt vett összes utassal együtt nyertünk), hiszen nagyon sok gyönyörű helyet megismerhettünk az út során és a remekül felkészült, kedves idegenvezető segítségével rengeteg új információt is kaptunk a meglátogatott városokról.

 

Még egyszer a magam és családom nevében is nagyon köszönöm Önöknek! Biztos vagyok benne, hogy legközelebb is valamelyik szép útjukat választjuk nyaralásunk tervezésekor.

Üdvözlettel:

Kissné M. Á.

Provance festői tája és a Cote d Azur 2012. október 20-25.

Tisztelt Vivaldi Travel kedves lányok!
Okt.20-25 között az Önök szervezésében vettünk részt egy Provancei kiránduláson.Köszönjük a gyönyörű utat az idegenvezetőnknek a színes és alapos felkészülést tükröző tájékoztatást,a két sofőrünknek akedvességét és szolgálatkészségét.A szervezés nagyon precíz és pontos volt így sikerült ezalatt arövid idő alatt a lehető legtöbbet megismernünk és megcsodálnunk Provanceból.További sok sikert Önöknek.
Köszönettel: Muhari György és neje

Provance festői tája és a Cote d Azur 2012. október 20-25.

Kedves Julianna!
Tegnap hazautazáskor már nem jutott idő, hogy megköszönjem Önnek a Provence-i út vezetését.
Mindenek előtt szeretnék gratulálni imponáló történelmi és helytörténeti tudásához, nem különben kedves humorához, amivel emlékezetessé tette az utunkat.  Ahhoz is gratulálunk, hogy pontosan érezte a szakmai vezetés időtartama és a szabad városnézés időtartama közti megfelelő arányt, és ezt mindig biztosította.
Ha találkozna a két sofőrünkkel, legyen szíves nekik is átadni üdvözletemet és köszönetemet!
Üdvözlettel
Meggyesi Tamás