Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Dunán innen - Dunán túl: Kalocsa és a Gemenci erd?

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Program:
Indulás 07:00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás az 1000 éves városba, Kalocsára. Programunkat kezdjük a történelmi, egyházi múltjáról, népművészetéről és a piros aranyáról is híres városban kezdjük. Elsőként Kalocsára érkezve megcsodálhatjuk a barokk főteret a Székesegyházzal és az Érseki Palotával.Ellátogatunk egy autentikus alföldi kerámia műhelybe, ahol megnézhetjük, hogy készül a helyi kerámia edény, és ha megtetszik valamelyik, itt is vásárolhatunk. Elvarázsol bennünket a kalocsai folklór, a Kalocsa-Sárköz népművészete. Látogatást teszünk a Tájházban, ahol elénk tárulnak a vén Duna menti hagyományok: a pingált falak, a gyönyörű hímzett motívumok. Bekukkantunk a vasútállomásra. Különleges élményt nyújt a kalocsai vasútállomás népművészeti motívumokkal gazdagon díszített épülete, a homlokzat népművészeti motívumos díszítése és a ajtók illetve az érseki váró kifestése (pingálása). A paprika elválaszthatatlan Kalocsától. Látogatást teszünk a Paprika Múzeum, ahol a Kalocsai fűszerpaprika történetével ismerkedünk meg. 

Ennyi gyönyörűség után indulunk a Gemenci erdőbe, ahol a vadonban kisvasutazunk. A gemenci kisvasúton Európa legnagyobb ártéri erdejében utazhatunk. Kiinduló állomása Pörbölyön van.  A pörbölyi Ökoturisztikai Központ kiállítását megnézzük a természetvédelmi területről, majd néhány perces sétával eljutunk a nagyrezéti Vadmegfigyelő helyre, ahol gímszarvasokat és vaddisznókat láthatunk. A séta után felszállunk a kisvasútra és egy órás kirándulást teszünk az erdőben.
Innen buszunkkal utazunk tovább Szekszárdra, ahol a nap zárásaként megkóstolhatjuk a híres Szekszárdi Kadarkát. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fotók: kalocsa.hu

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazást autóbusszal
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
-várható belépőjegyek költségét
-fakultatív útlemondási (sztornó) biztosítás, mely a részvételi díj 5 %-a

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Pingált vasutállomás és múzeum megtekintése:kb. 200 Ft/fő
Tájház:kb. 1200 Ft/fő
Paprikamúzeum:kb. 1000 Ft/fő
Fazekasmester bemutatója:kb. 1000 Ft/fő
Gemenci erdő, kisvonat:kb. 2500 Ft/fő
-az április 30-i időpontban:kb. 3500 Ft/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Dunán innen-Dunán túl: Kalocsa és a Gemenci erdő 2021. június 20.

Kedves Munkatársak,
2 hete vettem részt a kalocsai társasúton, most is nagyon jól szervezett út volt kedves idegenvezetővel.
Nagyon meleg volt de busz prímán hűtött, kényelmes, kedves, ügyes gépkocsivezetővel.
Rengeteg látnivaló volt, a tájház az édes, idős hímző nénivel, a kerámia műhely bemutatóval, a paprika kiállítás, éppen mise volt a szépen felújított főszékesegyházban, isteni cukrászda mellette, a gemenci kisvasútozás, végül szekszárdi rövid városnézés.
Több Vivaldi társasúton vettem már részt, most Magyarországot szeretném bejárni Önökkel. Látom vannak új utak, a hazai tájak, városok szépségét egynapos úton is meg lehet ismerni.
Minden munkatársnak jó egészséget, és sok munkát kívánok , remélem hamarosan találkozunk! üdvözlettel B. Zsuzsa

Dunán innen-Dunán túl: Kalocsa és a Gemenci erdő 2020. szeptember 26.

Kedves Vivaldi travel.
Tegnap ismét egy tökéletes napunk volt.Kalocsa és Germeci erdő.Sok varázslatos pillanatunk volt.Szeretnék kiemelni Fazekas alkotóházat.Pozitív hely.Kovács László feleségével kreáltak otthonukból egy másik dimenziot!Művészet és lélek talalkozása.Imádom Zsuzi Csíszért idegenvezetőt!Vele mindenhová megyek!Tetszik az is,milyen kényelmes és cuki a kisbusz.Hálás köszönet!Bravó!!! V.E

Dunán innen-Dunán túl: Kalocsa és a Gemenci erdő 2020. szeptember 26.

KEDVES VIVALDI,
A MÚLT SZOMBATI KALOCSA-GEMENCI ERDŐ KIRÁNDULÁS NAGYON JÓL SIKERÜLT, SZUPER VOLT MINDEN PROGRAM, A SOFŐR ZAHER MARCI NAGYON KEDVES VOLT!
CSISZÉR ZSUZSIVAL ÉLMÉNY UTAZNI, NAGYON KEDVES!!!!! PÉLDAMUTATÓ AZ ÉLETHEZ, UTAZÁSHOZ VALÓ VISZONYA!! SOKAT LEHET TŐLE TANULNI!
VÁROM ÓPUSZTASZERT IS!!! KÖSZÖNETTEL: SZ. JUDIT

Dunán innen Dunán túl 2020. június 20.

Kedves Pauló Eszter!
Tegnap örömmel vettem részt az iroda által meghirdetett és szervezett Dunán innen-Dunán túl: Kalocsa és Gemenci erdő programjukon.
A kiránduláson számos, nagyon részletes ismereteket kaptam Kalocsáról, a Gemenci erdőről, általában a programban meghirdetett földrajzi területről, amelyet ezúton is köszönök. Ismereteim bővítéséhez nagyban hozzájárult kitűnő idegenvezetőnk Erika, aki különös gonddal figyelt arra, hogy minden lehetséges tudnivalóval megismertessen bennünket.
Programjaikat átnézve kitűnt és örömmel láttam, hogy számos hazai(belföldi) programmal bővítették kínálatukat.  
A jelenlegi helyzetben a hazai programok növelése azt hiszem jól támogatja az Önök stratégiájának alakítását is, amely a koronavírus okozta üzleti kár enyhítésében is segíthet.
Üdvözlettel: O. Györgyné