Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Az Alföld szépségei Szarvason és Kecskeméten, szentandrási sörfőzdelátogatással

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Program: Indulás 06:30 órakor Budapestről. Folyamatos utazás a Hármas-Körös holtágához, Szarvasra. Kirándulást teszünk Magyarország legnagyobb arborétumába. Gyönyörködünk az óriás termetű famatuzsálemek és a szabadon kószáló pávák szépségében!
Nem hagyhatjuk ki az arborétum déli részén kialakított hazánkban egyedülálló Mini Magyarország makettparkot sem. Egy-egy hűen ábrázolt várnál elolvashatjuk a történetét, amíg az építményhez kapcsolódó zenét, vagy éppen csatazajt hallgatjuk. A leírt szöveg és a hozzá kapcsolódó hangok segítségével megelevenedik előttünk az egri csatajelenet, a tárogató hangjára Krasznahorka híres vára, a pécsi dzsámiból müezzin hangja szűrődik ki, a budapesti Operaházban pedig Kodály Hári Jánosából csendül fel a Toborzó. Ha itt járunk, nem hagyhatjuk ki a Katalin II. hajót, mellyel hajózhatunk a Holt-Körösön, megcsodáljuk az óriási és egyedülálló mocsárciprusokat a part mentén, integetünk a nyaralótulajdonosoknak, elképzelünk egy előadást a vízi színpadon, lefotózzuk a Szent koronát ábrázoló szobrot.
Szarvas határában felkereshetjük a régi idők hangulatát idéző tanyát, a Sárarany Szalmaportát, ahol a szalmafonás eszközeit, hagyományos és modern technikáit, valamint számos különleges szalmából készült tárgyat láthatunk. Megcsodálhatunk itt csipkefinomságú szalmalegyezőt, a magyar koronázási ékszerek méretarányos másait és menyasszonyi fátyoldíszt szalmával díszítve és különleges gyöngy ékszereket is.
A portán egy különleges kertet alakítottunk ki, amelyben több mint ötvenféle gyógy- és fűszernövény kapott helyet. Ha időközben megéheznénk, kemencében sült kenyérlángost, szilvalekváros kiflit kínálnak saját készítésű szörpökket, teákkat.
A kenyérlángosra jól esik egy pohár sör is!
Békésszentandráson útba ejtjük a Sörfőzdét, melyet 2011-ben az év sörfőzdéjének választottak. A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, ami a Fekete elnevezésű tradicionális baksörrel együtt idáig a legtöbb díjat kapta. Magunk is meggyőződhetünk a sörök minőségéről. A főzdelátogatáson megnézzük, hogyan készül az igazi sör, aztán meg is kóstolhatjuk a legfinomabb ízeket.
A hazaúton vár ránk Kecskemét, a Városháza harangjátékával, az Öregtemplommal, a Cifra palotával és még megannyi szép belvárosi épülettel a Korzón. 
 Budapestre érkezés az esti órákban kb. 21 óra körül. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzhetik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Az Alföld szépségei Szarvason és Kecskeméten, szentandrási sörfőzdelátogatással 2021. augusztus 15.

Kedves Vivaldi Travel!
2021. aug. 15-én egy nagyszerű kiránduláson vehettünk részt a Vivaldi szervezésében Csiszér Zsuzsi vezetésével. Zsuzsi most is hozta a tőle megszokott szinvonalat, hasznos tudnivalókkal mind az Alföldet, mind pedig a meglátogatandó helyszineket illetően. Nagyon felkészült idegenvezető.
A Szarvas-i arborétum különleges fái, a Mini Magyarország makett és a Holt-Kőrösön való hajózás felejthetetlen élményt nyujtott. A folyó igazi üdülőparadicsom, ahol az idilli hangulatot csak a sétahajók zöreje "háborgatja".

A Sárarany Szalmaporta szalmából és gyöngyökből készitett gyönyörű termékei, a kenyérlángos, a békésszentandrási sörfőzdelátogatás sörkóstolással - igazi különlegességek voltak.
Nagyon tartalmas és szép utazást tudhatunk magunk mögött mely nem valósulhatott volna meg a busz vezetője nélkül akinek szintén köszönet jár.
Már nagyon várjuk a következő utat.Üdvözlettel: Katalin és S. Sándor