Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Nyaralás Székelyföld varázslatos vidékén

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Igazi kalandos nyaralás Erdélyben. Amit kínálunk:
- 7 éjszaka szállás 3*-os panzióban
- 7 reggeli és 7 vacsora a szálláson
- minden napra érdekes programok helyi idegenvezetővel.
Mit szükséges hozni:
- csak és kizárólag jókedvet.

Régóta fogalmazódott bennünk a gondolat egy olyan utazásra, amikor a különlegességek kerülnek előtérbe, amikor ven idő jobban megélni azt, amit tapasztalunk, amikor elméllyedhetünk jobban  a történelemben, kultúrában, gasztronómiában ott, ahol jól érezzük magunkat. Egy kicsit személyes, egy kicsit családias, egy kicsit privát. Most ezt sikerült megalkotnunk és őszintén reméljük, hogy nagy sikert fog aratni ez a programunk.

A nyaralás alatt helyi idegenvezetőnk, Lukács Attila bemutatja hazáját, kultúráját. Ezek mind olyan programok, amelyek a klasszikus buszos kirándulások alkalmával nem látogathatók, akár azért mert nincs akkora befogadóképesség, vagy éppen azért, mert nem lehet busszal megközelíteni.

Az utazás egyénileg történik. A szállás Tusnádfürdőn található, ahová az út Budapestről kb. 750-800 km, 11-12 óra. Programjaink szempontjából kiváló helyen talalálható, hiszen központi fekvésének köszönhetően a látnivalók könnyen elérhetőek. Persze mindezt erdélyi szemmel kell néznünk.

Szállásadónik vendégszeretete garancia arra, hogy mindenki jól érezze magát és feltöltődve térjen majd haza a nyaralásból. Az évek óta visszatérő vendégek elégedettsége a bizonyíték arra, hogy itt igazi vendéglátásban részesülünk. Házias ízekkel gondoskodnak az étkezések alkalmával arról, hogy otthon érezzük magunkat.
A településen fürdő található, ahol a felfrissülés is garantált. 

Programjaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy minden olyan különlegességet bemutassunk, ami a klasszikus programokban nem szerepel. Aki szeretne, természetesen meghosszabbíthatja tartózkodását, vagy érkezhet hamarabb és idegenvezetőnk szívesen megmutatja mindazt, amire Önök kíváncsiak. Ez esetben kérje egyéni ajánlatunkat az info@vivalditravel.hu e-mail címen készséggel válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

A napi programbeosztások során az élményfaktorokon túl, a "nehézségi" szempontokat is figyelembe vettük. 
Vannak napok, amikor saját autójukkal kell közlekedni és vannak napok, amikor terepjárókat veszünk igénybe és egész nap azokkal közlekedünk.

A program és szállás meghosszabbítható és akár rövidíthető is. Ez esetben kérje egyéni ajánlatunkat az info@vivalditravel.hu e-mail címen.

Minden egyéb felmerülő kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Programajánlat:

1. nap: Utazás, délután érkezés Tusnádfürdőre. A szállás 14:00 órától elfoglalható. Vacsora a szállodában. Esti kikapcsolódásnak javasoljuk a fürdő felkeresését.

2. nap: Hagyományainkat őrizve és a székely finomságok (gyalog és szekérrel)

Egésznapos programok Tusnádfürdő és környékén: Tusnádfürdő – Újtusnád - lovaskocsizás a Hargitára – hazatérés

Reggelit követően, ezen a napon felfedezzük és megismerjük szállásunk környékét. Először Tusnádfürdő gyógyüdülő településsel ismerkedünk. Sétálunk a városban megtekintjük a főbb épületeket, fürdőket, idő függvényében a város fölé magasodó Apor-bástya kilátót is felkeressük, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. Ezután a szomszéd településre autózunk, Újtusnádra, ahol egy hagyományos székely portán igény szerint kipróbálhatjuk a leghíresebb székely finomság, a kürtöskalács sütését, vagy a pogácsa sütését is. Ezt követően lovaskocsikra szállunk és a Hargita hegység festői környezetébe kirándulunk kipróbálva a helyi gasztronómiai finomságokat. Házi szalonnát, miccset, tarját sütünk, amit Csíki Sörrel öblítünk le. Sétálhatunk a fenyvesek között, pihenhetünk, gyönyörködhetünk a Hargita hegység fenyves erdőiben, nótázunk jól érezzük magunkat. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.
A program költségét a részvételi díj tartalmazza.

3. nap: Ábel nyomában, azaz fel a Hargitára (saját autóval)

Tusnádfürdő – Homoródfürdő – Máréfalva – Szejkefürdő – Madarasi Hargita – hazatérés

Elfogyasztjuk reggelinket, majd nekivágunk egy kalanddal teli napnak. Elindulunk a „székelyek szent hegyére” a Hargitára, ami még Tamási Áront is megihlette az Ábel a rengetegben című regény írásakor. Járműveinkkel felkapaszkodunk 1600 méter tengerszint feletti magasságra, ahol már páratlan panoráma fogad bennünket. Elhagyva autóinkat, gyalogosan tovább kapaszkodunk és kb. 45 perc emelkedés után elérjük a Közép Hargita legmagasabb csúcsát az 1801 méter magas Madarasi Hargita csúcsot. A kilátás csodálatos, rálátunk szinte egész Székelyföldre, csodás hegyekre, völgyekre, folyókra. Visszatérve a hegyről elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket. MAjd felfrissülve továbbutazunk Székelyföld egyik fontos vidékére, Udvarhelyszékre. Elsőként megkóstoljuk Homoródfürdőn a híres homoródi borvízet, amiről még nóta is született és amelyet az egész környék asztali vízként használ. Folytatva utunkat rövid időre megállunk Máréfalván, ahol megismerkedünk a festett székelykapukkal. A székely kapunk a székelyek legfontosabb szimbólumai közé tartoznak, de itt Udvarhelyszéken még jellegzetesebbek, ugyanis festik is őket, ezért egyedülállóak. Székelyudvarhelyt érintve Szejkefürdőre érkezünk, ahol báró Orbán Balázsról emlékezünk meg, aki a „legnagyobb székely” címet büszkén viseli. Udvarhelyszék meglátogatása után hazatérés a szállásra, vacsora.
A mai nap költsége a fakultatív ebéd, kb. 50 RON/fő.

Túratáv: 1,5 km (egy út) Szintemelkedés: +/-200 m

4. nap: Történelmi túra az Úz völgyébe (terepjárós kirándulás)

Egésznapos terepjárós túra: Tusnádfürdő – Csíki-havasok – Esztena (karám) látogatás – Úz-völgye – hazaérkezés

Reggeli után egy történelmi túrára indulunk. Beszállunk terepjáróinkba és elindulunk egy vadregényes vidék felfedezésére. Először a Csíki-havasok gerincére kapaszkodunk fel a járművekkel, ezen haladunk és végig páratlan kilátás kísér bennünket, természetesen többször megállunk majd fotószünetre. Egy hegyi esztenát (karámot) is útba ejtünk, ahol friss sajtot és ordát kóstolunk egy szünet erejéig. Folytatva utunkat megérkezünk az Úz patak völgyébe, ami annak idején az I. és II. világháborúban fontos hadszintér volt. A két nagy világégés helyi történelmével ismerkedünk meg Úz-völgyében. Elfogyasztjuk a helyi székely termékekből álló ebédünket majd folytatjuk kalandunkat. Az elmúlt időszakban nagy sajtó vízhangot kapott ez a hely. Azelőtt sokan azt sem tudták létezik egy ilyen eldugott hely, nagy történelmi vonatkozásokkal. Ellátogatunk az aklosi haditemetőbe, aklosi hadszintérre, József főherceg kútjához, a Mátyás király erődbe, az úzvölgyi haditemetőbe és a valamikori Ezer éves határra. Haztérés a szállásra, vacsora.
A program költségét a részvételi díj tartalmazza.

5. nap: Nem maradunk sótlanok (saját autóval)

Tusnádfürdő – Farkaslaka – Szováta – hazatérés

Elfogyasztjuk reggelinket és ma a székely sóvidéken kalandozunk. Mai napunk első állomása Farkaslaka. Itt a nagy prózaíró székelyről, az Ábel trilógia írójáról, Tamási Áronról emlékezünk meg. Végakarata szerint az útmenti két nagy cserefa köze temették 1966-ban, mai napig is itt nyugszik a fák árnyékában. Ezt követően utunk a székely sóvidék híres gyógyüdülő településére Szovátafürdőre vezet. Itt sétálunk a világhírű Medve-tó partján, ami egy heliotermikus tó és egyedi a Földön. Sétát teszünk a monarchiát felidéző villák és szállodák között. Itt fogyasztjuk el ebédünket is. Folytatva utunkat a sóvidék másik híres gyógyüdülő települését keressük fel Parajdot. Itt igény szerint több lehetőség tárul elénk amit előzetes egyeztetés valósítunk meg: meglátogathatjuk a föld mélyén meghúzódó parajdi sóbányát, de akár fürdőzhetünk is a parajdi sós strandon, de akár bebarangolhatjuk a híres Só-szorost is. Délután hazaindulunk. Útközben Csíkszentimrén felkeresünk egy igazi székely házicsoki manufaktúrát. A Krausz kézműves manufaktúra csokoládéjával ismerkedünk. Bepillantást nyerünk a speciális recept alapján készülő székely házicsoki készítésébe. Természetesen megkóstoljuk a különböző ízesítésű csokikat, de elkészíthetjük a saját házicsokinkat is emlékbe. Az édességek után utunk a szállásra vezet, vacsora a szálláson.
Felmerülő költségek a mai nap folyamán:
Parajdi sóbánya: kb. 30 RON/fő
Parajdi sóstrand: kb. 25 RON/fő
Krausz csokoládémanufaktúra látogatás: kb. 35 RON/fő 

6. nap: Kalandozás sziklarengetegekben és a székely gasztronómia (saját autóval)

Tusnádfürdő – Csíksomlyói kegytemplom – Maros folyó forrása – Érlelt sajtmanúfaktúra látogatás – Gyilkos-tó – Békás-szoros – hazatérés a szállásra

Reggelit követően elindulunk a napi kalandjainkra. Utunk Csíkszereda érintésével a katolikus székelyek híres búcsújáróhelyére, Csíksomlyóra vezet, ahol egy kellemes sétát teszünk és megtekintjük a Csíksomlyói-kegytemplomot, majd egy jellegzetes „székely feredőt” is. Folytatva utunkat, Marosfőn egy gyönyörű környezetben kis gyalogtúra keretén belül felkeressük Erdély lehosszabb és legfontosabb folyójának forrását, a Maros forrást. Ezután Gyergyószentmiklósra érkezünk, ahol egy igazi érlelt sajtműhelybe látogatunk el. Betekintést nyerhetünk a tej feldolgozásába, a svájci technológiával készülő hosszan érlelt sajt, valamint a natúr joghúrt készítésébe. Természetesen megkóstolhatjuk ezen ínyencségeket finom erdélyi bor kóstolásának kíséretében, valamint részt veszünk egy igazi székely „parasztos” ebéden is sajtfondüvel. Gyergyószentmiklósról felkapaszkodunk az 1250 m magas Pongrácz tetőre, ahonnan pazar kilátás tárul elénk. A délutánt a természetben töltjük a Gyilkos-tónál és a Békás-szorosnál, amelyek a csodálatos látnivalóik sokaságával Székelyföld természeti csodái közé tartoznak, túrázunk a tó partján, valamint a vadregényes sziklák között. Este visszautazás a szállásra és vacsora.
A mai nap költsége az érleltsajt manúfaktúra látogatás ebéddel:  kb. 90 RON/fő (bemutató, joghurt- és sajt kóstolás, borkóstolás és ebéd kb. 2,5 óra)

7. nap: A Vulkánok földjén és mesélő Erdővidék
 
Tusnádfürdő – Miklósvár - Szent Anna-tó - Mohos-tőzegláp - Apor lányok feredője – hazatérés
 
A mai napunk délelőttjén utunk egy kis székely falucskába, Miklósvárra vezet. Itt ismerkedhetünk meg napjaink egyik legismertebb székelyföldi történetének helyszínével a Kálnoky kastéllyal. 1987. szeptemberében Kálnoky Tibor édesapjával, Kálnoky Farkassal egy ütött-kopott gépkocsin meglátogatja a család ősi birtokait. Az utazás fordulópont a fiatal gróf életében, akit később a miklósvári kastély felújítójaként és Károly herceg barátjaként lesz ismert. Bepillantást kapunk az Erdélyi Élet Múzeumába és érdekes történeteket hallhatunk a kastély falai között. Délután a Szent Anna-tóhoz érkezünk, amely Közép-Kelet-Európa egyetlen épségben megmaradt vulkáni krátertava, sétálunk a tó partján. Ezt követően a környék egyedi látványát fedezzük fel egy kellemes séta keretén belül, a Mohos-tőzeglápot. Természetesen nem hagyhatjuk ki a Vulkánok földjének egyik érdekes jelenségét, az Apor lányok feredőjét, ahol a bátrabbak még gyógyulhatnak is egy kellemes lábáztatás alkalmával. Hazatérés a szállásra, vacsora.
Felmerülő költségek a mai nap folyamán:
Kálnoky kastély: kb. 20 RON/fő
Szent Anna-tó és Mohos-tőzegláp: kb. 10 RON/fő

8. nap: Reggeli után búcsú Tusnádfürdőtől, hazautazás.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról