Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Észak-Olaszország gyöngyszemei: Garda tó és Milánó

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.07.25
4/3
Reggeli
129 900 Ft
129 900 Ft
2024.08.17
4/3
Reggeli
129 900 Ft
129 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.09.12
4/3
Reggeli
129 900 Ft
122 106 Ft
2024.09.27
4/3
Reggeli
129 900 Ft
122 106 Ft
2024.10.20
4/3
Reggeli
124 900 Ft
116 157 Ft
2024.10.31
4/3
Reggeli
124 900 Ft
116 157 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át. Késő délután érkezés Padovába, Szent Antal városába. Séta a belvárosban: Először a híres Prato della Valle (Szoborpark) megtekintése, ahol a város híres szülöttei és személyiségei láthatóak, majd látogatás a kereszténység egyik legfényűzőbb bazilikájában, a Szent Antal Bazilikában. Innen utazás a Garda tó környéki szállásra, a szállás elfoglalása.


2. nap:
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a Garda tóhoz.
Utunk először Bardolinoba vezet, ahol megismerkedhetünk az olívaolaj készítés rejtelmeivel, sőt meg is kóstolhatjuk a vidék jellegzetes termékét. Továbbhaladva a tavat körülölelő úgynevezett „Gardesana” úton, Malcesinébe jutunk, melynek középkori óvárosát járjuk be. A tökéletesen helyreállított Scaligeri várban különböző kiállításokat láthatunk, a vár tornyából pedig teljes körpanorámában gyönyörködhetünk. Aki szeretne, egy felvonóval feljuthat a Monte Baldo hegyre is (fontos: a felvonóval való feljutás lehetősége a helyszínen derül ki, a felvonó szabad kapacitásának függvénye). Napunk utolsó állomásaként Sirmionéba, a Garda tó déli csücskében található hangulatos városkába látogatunk. A hely természeti szépségét és gyógyvizeit már az ókorban felfedezték. Szabad program, illetve fakultatív motorcsónak kirándulási lehetőség a tavon. Visszautazás a szállásra.

3. nap:
Reggeli után egész napos városnézés Milánóban. A városnézés során megismerkedünk a város legfőbb látnivalóival. Elsőként a híres Dómmal, mely a világ negyedik legnagyobb székesegyháza. Az épületet 600 éven át építették és tetejéről csodás panoráma tárul szemünk elé, a szabadidő alatt aki szeretne fel tud menni. Innen néhány lépésre található a Galléria Vittorio Emmanuele, amely egy üveggel fedett csarnok elegáns üzletekkel és vendéglőkkel. Itt többek között megtalálható a híres Zucca kávézó, amely leginkább a pesti Gerbeaud-hoz hasonlítható. A csarnok végén a világhírű Scalához jutunk, amely az operaművészet vezető színháza. Innen rövid sétával érjük el a Castello Sforzesco-t, a milánói hercegség tündökésének és bukásának szinterét. A várban ma a város egyik nagy múzeuma tekinthető meg. Délután szabadidő Milánóban. Este visszautazás a szállásra.

4. nap:
A hazaút során egy belvárosi romantikus séta keretében ismerkedünk Rómeó és Júlia városával, Veronával A vörös téglaváros számos érdekes látnivalót rejteget: Piazza delle Erbe – Piazza Signoria – Scaligeri palota és kápolna – Júlia háza – Dóm – Aréna. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 1,5 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 22.500 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 20 Euro/fő/alkalom
Kirándulás a Garda tóhoz:kb. 30 Euro/fő
Garda tavi motorcsónakázás:kb. 12 Euro/fő
Bardolino, Olívaolaj Múzeum:kb. 12 Euro/fő
Malcesine felvonó:kb. 27 Euro/fő
Milánó, Dómkb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Észak-Olaszország gyöngyszemei: Garda-tó és Milánó 2024. június 20-23.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Június 20-23-ig részt vettem egy buszos kiránduláson Olaszországban (Garda tó, Milánó). Juhász Gábor volt a csoportkísérőnk. A kirándulás nagyon tetszett, mindennel maximálisan elégedettek voltunk. Szuper programok, csodálatos helyek, kényelmes utazás volt. 
Külön  köszönetemet szeretném kifejezni Juhász Gábornak, aki nagyon felkészült, kedves, figyelmes utaskísérőnk volt, nagyon sok érdekes információt osztott meg velünk az út során. És köszönet a két buszsofőrnek is a biztonságos utazásért. Üdvözlettel: R.Melinda

Észak-Olaszország gyöngyszemei: Garda-tó és Milánó 2023. március 15-18.

Tisztelt Vivaldi Travel,
Felejthetetlen napokat töltöttünk március 15-18-ig az Észak-Olaszország: Garda tó és Milánó utazáson. Nagyon köszönjük a tartalmas programok és az utazás szervezését az irodának, illetve az „élesben” történő „lebonyolítást” Czakó Zsolt idegenvezetőnek, aki tanúbizonyságot tett hihetetlen történelmi tudásáról, ugyanis rengeteg információt és érdekességet osztott meg velünk, illetve folyamatosan hívta fel a figyelmünket olyan helyi jellegzetességekre, amelyek az út során szerzett emlékek számát tovább növelte.
Mindezt teljes nyugalommal tehettük a remekül és biztonsággal vezető András és Gábor mellett, akik napi szintű kulturált megjelenésükkel és hozzáállásukkal öregbítették a Vivaldi Travel hírnevét.
Több utazáson is részt vettünk már, de ez egy nagyon különleges és remekül megszervezett út lett.
Gratulálunk, csak így tovább! Viva Vivaldi Travel! Üdvözlettel, Üveges család

Észak-Olaszország gyöngyszemei: Garda-tó és Milánó, 2019. szeptember 5-8.

Kedves Vivaldi!
Nagyon szép úton vettem részt az iroda szervezésében Észak.- Olaszország gyöngyszemei : Garda tó és Milánó néven, szept 5 - szept. 8. között. A hideg, esős, zord időt nagyban ellensúlyozta az idegenvezetők egyik királynője: Dani Gabriella. Mindig vidám, mosolygós, kiegyensúlyozott, humoros volt. Egyszóval fantasztikus! Én már másodszor utaztam vele az iroda szervezésében. Nagy tudású, jó előadó sok ismeretet közlő, gondoskodó. Most sem csalódtam benne! Nagyon szép élményeim vannak Vikivel kapcsolatban is, aki Veronát mutatta be nekünk. Köszönet a gépkocsivezetőknek, Attilának és Sanyinak, akik mindent megtettek értünk. Udvariasak voltak, segítettek mindenkinek. Én csak a Vivaldival utazom! Köszönöm a lehetőséget! T- né J Ági

Észak-Olaszország gyöngyszemei: Garda-tó és Milánó, 2019. június 7-10.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Az elmúlt pár napban vettünk részt az „Észak-Olaszország gyöngyszemei: Garda tó és Milánó” útjukon. Immár sokadszorra köszönjük a remek szervezést Pauló Eszternek! Csodálatos volt ez az utazás! Gyönyörű, meseszép tájak, városok varázsoltak el bennünket. Nagyon nagy élmény volt a Garda tó egyik gyöngyszeme, Sirmione, az izgalmas motorcsónakázással egybekötve, de ugyancsak lenyűgözött minket Verona is, a szerelmesek városának bája! A szállás is kifogástalan, nagyon kényelmes és tiszta volt. Maximálisan eleget tettek az ételérzékenységünkkel kapcsolatos kéréseinknek is! Külön kiemeljük az idegenvezetőnket, Tompos Gabriellát. Már nem először utaztunk Gabival, aki profi idegenvezető! Szakmailag és emberileg is kimagasló. Nagyon nagy tudású, sokat tanultunk tőle, nagyon érdekes dolgokat mesélt! Mindenkivel figyelmes és barátságos volt, jó volt ránézni, mindig mosolygott. Hálásan köszönjük ezt a felejthetetlen élményt, máskor is nagyon szívesen utazunk az Önök irodájával!
Üdvözlettel: A. Péter és A.-B. Beáta

Észak-Olaszország gyöngyszemei - 2018. április 28 - május 1.

Köszönjük az élményt, az Észak-Olaszország gyöngyszemei út fantasztikus volt. Az idegenvezető, a buszunkat vezető páros, a helyi idegenvezetők mind szuperek voltak, és természetesen a szervezés is tökéletes volt, mint mindig! Örök élmény volt látni az Utolsó vacsorát.
P. János

Észak-Olaszország gyöngyszemei - 2017. április 28 - május 1.

Kedves Vivaldisok!
Az Önök által szervezett út ismét remek volt. Profi szervezés és lebonyolítás, remek programok, figyelmes autóbusz vezetők. Az idegenvezető Zilzer Zsuzsi hatalmas szakmai tudással kalauzolt végig minket a 4 nap alatt. A szálloda kényelmes , mindennel felszerelt. az ellátás kkifogástalan volt.
Köszönöm Önöknek, hogy részese lehettem ennek a csodás útnak, mely meghozta a kedvemet Olaszország további tájai megismeréséhez.
Üdvözlettel: F. Tímea

Észak-Olaszország gyöngyszemei 2016. szeptember 22-25.

Tisztelt Vivaldi Travel Iroda!
Csak, gratulálni tudok az egész Irodának a remekül szervezett programhoz.
Rövid négy napban sikerült sokféle arcát bemutatni ennek a régiónak.
Minden profizmusra vallott, a szervezés és a kivitelezés egyaránt.
Külön elismerés a buszvezetőnek Zsoltnak, türelmes, nyugodt vezetési stílusával kitűnt egész úton, Milánóban a szűk kis utcácskában, ahogy manőverezett a járművével, -igen nagy gyakorlatra vall.
Biztonságérzetünk volt egész úton vele.
Másik, külön köszönet Zoltánnak az idegenvezetőnek.
Kellő felkészültséggel, rutinnal vezette mindvégig a csoportot. Figyelme mindenre kiterjedt, mindig mindenhol tudta, hogy melyik útitárs mely programon vesz részt. Rendszeres létszámellenőrzés, egyértelmű, határozott
találkapontok megadása ,- megvalósította a négy napban, hogy soha senki nem tévedt el, nem késett el stb..
A magas szakmai felkészűltsége mellett, rengeteg gyakorlati információt is kaptunk, ami szintén növelte a biztonságunkat.
Nagyon jól működött, a kinti szervezés is, vacsora rendelés, találkozók szervezése a kinti idegenvezetőkkel, a programok lebonyolítása. Nagyon kedvesen fogadta a két idegenvezető hölgy is a csoportot. Sok új ismeretet szereztünk, az Ő előadásuk kapcsán is. ( a VOX készülék is jól működött)
Összességében az egész kirándulás csodálatos élmény volt!
Köszönet érte!
S, mivel igen széles az iroda programajánlata, biztos vagyok benne, hogy legközelebb is nagyon szívesen utazom a Vivaldi Travellel.
További sok sikert kívánok!
Üdvözlettel: W-né K. Irén

Észak-Olaszország gyöngyszemei 2016. július 21-24.

Kedves Iroda!
Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Minden program szépen épült egymásra, nem kellett kihagynunk semmit és nem kellett rohannunk sem. Külön kiemelném az idegenvezető szakértelmét, segítőkészségét, valamint a buszsofőrök udvariasságát.
Üdvözlettel: S. Anita

Észak-Olaszország gyöngyszemei 2016. július 21-24.

Kedves Irodavezető!
Az Észak Olaszország gyöngyszemei Július 21-24.ig utazás csodálatos élményekben gazdagított bennünket.Az idegenvezető és a buszsofórök szakmai tudásával,udvariasságával,emberi magatartásával nagyon elégedettek vagyunk.További munkájukban sok sikert kívánunk.
Tisztelettel: P. Róbertné és P. Jánosné

Észak-Olaszország gyöngyszemei 2016. július 21-24.

Tisztelt Vivaldi Travel!!
2016.július 21-24-ig vettünk részt az "Észak-Olaszország gyöngyszemei:Garda-tó és Milánó" utazáson.
Egy kiválóan megszervezett,csodálatos úton vehettünk részt az Önök irodájának jóvoltából.A program rendkívül gazdag volt kulturális látnivalókban, és kiemelkedően felkészült idegenvezetőnk Vígh Julianna nagyon sok új ismerettel gazdagított minket.A szállásunkkal és ellátásunkkal szintén nagyon elégedettek voltunk.Köszönettel tartozunk a két autóbusz vezetőnek -Csáti Andrásnak és Füzes Józsefnek -a biztonságos vezetésért és az utasok kényelméről való maximális gondoskodásért.
Köszönettel: K. Csilla