Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1061 Budapest, Paulay E. u. 10.
Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Eger-Szilvásvárad-(Fátyol-vízesés)-Szépasszonyvölgy

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

 

Indulás Budapestről reggel 7.00 órakor. Egy technikai szünettel megszakított folyamatos utazást követően érkezünk Egerszalókra, ahol Európában (kiv. Törökország) egyedülálló sódombot találunk. A feltörő termálvíz építette több évtizeden keresztül ezt a különleges természeti jelenséget. Utunkat folytatva hamarosan megérkezünk Szilvásváradra. A klasszikus szalajka-völgyi séta kisvasutazással kezdődik a végállomásig. A végállomásnál felfelé sétálunk a völgyben és kijutunk a völgyet lezáró mesebeli szépségű Felső-tóhoz és a Fátyol vízeséshez. A vállalkozóbb kedvűek a tó bal oldalán futó turistaúton felmehetnek az Istállós-kői ősemberbarlangig. A Gloriette tisztáson megpihenhetünk mielőtt visszaindulunk. Sétánk során érintjük a Szabadtéri Erdei Múzeumot, itt az erdőhöz kapcsolódó munkák és azok eszközei láthatóak (mészégető kemence, boksa, üveghuta), majd a Szikla-forrást követően a pisztrángnevelőhöz érkezünk. Lehetőségünk lesz megkóstolni a szemünk előtt elkészített sült pisztrángot. Tovább sétálva egy székely kapu alatt áll a közel három méter magas „Kárpátok őre” című fából faragott szobor. Végül egy kis vadaspark mellett is elhaladunk, ahol dámszarvasokat és muflonokat láthatunk. Rövid szabadidő után tovább utazunk Egerbe, Heves megye székhelyére. Városnézésünket az egri várban kezdjük. A vár ezeréves történetének leghíresebb eseménye az 1552-es ostrom, amikor a Dobó István által vezetett kétezer fős védősereg közel harmincszoros török túlerővel szemben megvédte a várat. A várban megtekintjük a Kazamata kiállítást, a Hősök termét és a vár történetét bemutató kiállítást. A vár megtekintése után városnéző sétára indulunk, melynek során felfedezzük a város nevezetességeit: Minaret, Dobó tér és Minorita templom, Líceum, Bazilika, Érseki Palota (kívülről). A városnézés után felkeressük az Eger környéki borok tárházát felvonultató Szépasszonyvölgyet, ahol mindneki kedve szerint kóstolhat a pincékben a táj boraiból. Kora este hazaindulunk. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Eger-Szilvásvárad-Szépasszonyvölgy

2021. július 17.én egy kellemes kiránduláson vehettünk részt az Iroda szervezésében és Horváth Zoltán vezetésével Eger-Szilvásvárad elnevezésű úton. Az időjárás is kegyes volt hozzánk így ragyogó napsütésben, de a Szalajka-völgy fáinak árnyat adó lombjai alatt gyönyörködhettünk a természet szépségeiben és a "zúgó vízesésben". Különleges élmény volt a kisvonatozás mely hozzánk hasonlóan sok kirándulót vonzott. Megcsodálhattuk Eger szépségeit. Végül a nap megkoronázásaként az egyik egri borpincében hűthettük le magunkat és  kóstolhattuk a finom borokat, melyből vásárolni lehetett.
Külön köszönjük a busz vezetőjének, hogy mindvégig biztonságban érezhettük magunkat, valamint Horváth Zoltánnak a sok hasznos és érdekes információt mellyel ellátott bennünket az utazás során. 
Remek út volt és már nagyon várjuk a következő kirándulást is.
Üdvözlettel: Katalin és S.Sándor