Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Szlovénia természeti csodái

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.06.25
5/4
Félpanzió
184 900 Ft
184 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.08.24
5/4
Félpanzió
184 900 Ft
173 806 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:          

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor. Utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. Elsőként utunk a Logar-völgybe vezet. A völgyet egykor a Kamnik Savinja Alpok egyik gleccsere vájta ki és alakította ki mai formáját. A több mint 2000 méteres csúcsok között napos réteket és legelőket, erdei házikókat és festői természeti környezetet találhatunk. A völgy végében a sziklafalat a 90 m magasról alázúduló Rinka vízesés töri meg, amelyhez kellemes túraösvény vezet. Miután kigyönyörködtük magunkat, visszatérünk buszunkhoz és szállásunkra utazunk, mely Kranj környékén lesz. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap:

Reggeli után Velika Planina fennsíkja felé vesszük az irányt, mely a Kamnik Alpokban 1400-1666 méteren elhelyezkedő alpesi pásztorfalu. Ez a legjobb állapotban megmaradt hagyományos pásztor település Szlovéniában. Velika Planinára 5 perces út alatt felvonóval jutunk fel. Fent sétálhatunk a pásztorkunyhók között, sajtot és más tejtermékeket kóstolhatunk, illetve több alpesi menedékházba is beülhetünk. A hangulatos pásztorkunyhóknak alpesi legelők és égbe szökő hegyek adják a lenyűgöző hátteret. Ezt követően a Júlia Alpok  egyik legnagyobb és legbővizűbb vízeséséhez, a Pericnik-vízeséshez utazunk. A Triglav monumentális északi sziklafalához vezető Vrata völgyben találjuk a nem mindennapi élményt nyújtó vízesést. Különlegessége, hogy hatalmas vízoszlopa mögé is besétálhatunk, így egy teljesen új szemszögből láthatjuk a természeti csodát. Következő állomásunk egy újabb lenyűgöző vízesés lesz. A 2600 métert is meghaladó Martuljek-csoport hegyóriásai tövében fakadó Martuljek-patak két impozáns zuhataga méltán népszerű túracélpont. Ezek közül mi a csodás alsó vízesést fedezzük fel. A patak nemrég újból megnyitott látványos szurdokában vezető úton közelítjük meg. Stabil időjárás és jó lépésbiztonság megléte esetén egy meredek lépcsősorokon tovább kapaszkodunk fel egy meseszép alpesi rétre, ahol egy autentikus hütte és egy fából ácsolt kis kápolna vár minket. A rétről egy körtúrával jutunk vissza az autóbuszunkhoz. Ezt követően Kranjska Goraba, a szállásunkra utazunk. Vacsora a szállodában.

3. nap:

Reggeli után az UNESCO világörökségi listán 1986 óta szereplő Skocjani-barlangrendszerhez utazunk. A Föld leghatalmasabb barlangtermeit rejtő rendszerben először a felső Csöndes-barlangot, majd pedig a 110 méter átlagmagasságú főágat, a Morajló-barlangot látogatjuk meg. Itt lent az alsó részben az utunk az üvöltő vízesések és a változatos alakú, akár 25 méter magas cseppkövek között vezet majd. A világörökségi helyszín meglátogatása lényegében egy gyönyörű kirándulás a föld alatt.

A barlanglátogatás után a szlovén Isztria tengerpartjára érkezünk, ahol a festői Piran városkáját járjuk be együtt. A filigrán Velencei Ház és a Monarchia hangsúlyos palotái között sétálunk fel a ferences kolostor középkori kerengőjéhez, hogy onnan érjük el a belváros legmagasabb kilátóteraszát. A harangtorony árnyékában nézünk körbe a szirtről mind az olasz, mind a horvát szárazföld felé. Azután egy sikátoron keresztül ereszkedünk le a színes település legnagyobb ciszternájához és legrégebbi kocsmájához, hogy a megérdemelt szabad program keretében tetszés szerint fürdőzzünk, fagyizzunk, pizzázzunk. 

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


4. nap:

Egész napos szabadidő Kranjska Gorán. A városka számos lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére. Nyári bob pálya, túra útvonalak, pihenés a szállodában, vagy Fakultatív kirándulás: Fusine tavak és Predil tó

Reggeli után Olaszországba utazunk, hogy néhány csodálatos tóval ismerkedjünk meg. Utunk elsőként a Predil tóhoz vezet. A Juliai-Alpok egyik magashegyi völgyében, a Seebach-völgyben, helyezkedik el, 969 méter tengerszint feletti magasságban. Feltehetőleg a jégkorszakban keletkezett, amelyet az azonos nevű folyó, a tó névadója, a Rio del Lago duzzasztott fel. A tóhoz a hágóhoz tartó úttól gyalogolunk le.

Innen folytatjuk utunkat a még Olaszországban lévő Fusine tavakhoz. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vízű jégkorszaki eredetű tavacskák mindenkit elbűvölnek. A tavaktól a legelképesztőbb látvány a Mangart (2679 m) ijesztő északi függőleges sziklafala. A kis tavat körülölelő ösvény nagyon romantikus, mohalepte sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyékában lépdelünk folyamatosan rálátva a kristálytiszta tóra.

Ezt követően visszatérünk Szlovéniába és meglátogatjuk a Zelenci elképesztő zöld vizű karsztforrását. A bájos rezervátum ikonikus tavairól híres Európa szerte. Az átlagosan 2 méter mély víz színe zöld, innen is kapta nevét, hiszen a zelenci szó szlovénul "zöldet" jelent. Fapallók, stégek és kilátók segítenek majd minket, hogy felfedezzük a területet.

Napunkat a Jasna tónál fejezzük be. Körbe sétálhatjuk a tavat és a parton felkeressük a rendkívül népszerű fotóhelyet, a mitikus kecskebak, Zlatorog szobrát, majd visszatérünk szállásunkra.

Este szállás ugyanott, ahol előző éjjel, vacsora a szállodában.

5. nap: 

Reggeli után napunkat a kevésbé ismert, de annál különlegesebb és látványosabb Krizna jama barlangban kezdjük. A barlang a felette lévő dombról, Krizna Goráról kapta a nevét. Különlegességei a mésztufa gátakkal elválasztott tavak, melyeknek kristálytiszta vize a Bloke-fennsíkról zúdul le a barlangrendszerbe. Ez a világon eddig feltárt leghosszabb tavas barlang. A szakértők szerint igen különleges, hogy egy ilyen hosszú barlangrendszernek csak egyetlen bejárata van, ami valószínűleg a barlang mennyezetének beomlásával keletkezett. Élővilága szintén egyedülálló. 

Hazafelé úton betérünk Szlovénia egyik új attrakciójához, a több, mint 1 km hosszú lombkorona sétányhoz, Roglába. A Maribor környéki Pohorje hegységben1500 m magasságban alakították ki a sétányt, melyhez egy 37 m magas kilátótorony is tartozik, ahonnan, ha lehet, még lélegzetelállítóbb a látvány a környező hegyvidékre. A sétányon végig haladva a helyi erdőket ismerhetjük meg.

A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Képek/Pictures: www.slovenia.info

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli és vacsora ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 3 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 60.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fusine tavak és Predil tó:20 Euro/fő
Lombkorona sétány:kb. 10 Euro/fő
Skocjani barlang:kb. 20 Euro/fő
Krizna jama barlang:kb. 15 Euro/fő
Velika Planina felvonó:kb. 26 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Szlovénia természeti csodái 2022. augusztus 24-28.

Tisztelt Vivaldi!
Szeretném megköszönni azt a  felejthetetlen 5 napot,amit Szlovéniában tölthettem Kranjska Gorában és környékén az Önök szervezésében. Köszönet Robi idegenvezetőnek,aki humorával,tudásával megfűszerezte ezt a csodát és köszönet Gábornak,akinek a szűk,kanyargós utak megtétele napi rutin volt. A szállás és a környék szuper. Az út programjaiból mindenki válogathatott kedvére,esténként wellness is belefért. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az utat.Köszönettel B.Szilvi

Szlovénia természeti csodái 2022.07.13-17.

Kedves Krisztina!
Szerencsésen megérkeztünk az Önök által szervezett útról. Mindenképpen szeretnénk kifejezni teljes megelégedettségünket az úttal kapcsolatban!
Nagyon jól éreztük magunkat, holott, mivel nem igazán vettünk eddig részt csoportos utakon, ezért némi tartás volt bennünk. A csoport jó hangulatú, fegyelmezett volt. A túravezető, Róbert kifogástalanul végezte munkáját. Tudása és rugalmassága figyelemre méltó. A szállás és az ellátás is kitűnő volt.
Semmiképpen sem szeretnénk elfelejteni kiemelni a buszvezető hozzáértő munkájáért a köszönetet.
A program szervezésében az is nagyon praktikus, hogy egy szállodában szállunk meg, így nem kell állandóan csomagolni.
Legközelebb is ilyen csoportos úton szeretnénk részt venni.
Fogjuk figyelni a hasonló útjaikat. Köszönjük szépen! M-né H.Magdolna és M. László

Szlovénia természeti csodái 2022.07.13-17.

Kedves Vivaldi Travel!
Szlovénia természeti szépségei elnevezéssel 2022. július 13-17 között  ismét egy élményekben gazdag kirándulás részesei lehettünk. A természet csodája, illetve a viz elképesztő,  sziklákat formáló ereje feledhetetlen látványt nyújtott. Láthattunk 2000 m körüli magasságban vizeséseket, kristálytiszta tavakat. 1400-1600 m magasságban pásztorkunyhókat békésen legelésző tehenekkel. A Fusine tavakhoz vezető erdei ösvény a mohalepte sziklákkal, a szálegyenes fenyőkkel igazi romantikus séta volt a természet kedvelőinek. 
Az idegenvezető Róbert igazán kitűnően bonyolította le az egész kirándulást. Ott volt ha valahol segiteni kellett valakinek, igyekezett" tartani  benne a lelket". Ezenkivül nagyon sok információt adott közre az adott helyet illetően.  Profi buszvezető mellett biztonságban érezhettük magunkat akinek ezért köszönet jár, hisz nélküle nem jöhetett volna létre. A szűk szerpentineken, éppoly magabiztos volt, mint az autópályán. A szállás és az ellátás is nagyszerű volt, barátságos személyzettel. Összességében csak ajánlani tudom az utat annak, aki szereti a természetet és a túrázást, ill. a kisebb kihívásokat. Nagyon jól éreztük magunkat és már nézzük a következő túrás utat.
Köszönettel: Katalin és S.Sándor