Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Aktív kikapcsolódás az osztrák Alpokban

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2022.09.22
4/3
Félpanzió
149 900 Ft
140 906 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Az osztrák Alpok megannyi felejthetetlen gyöngyszeme 4 nap alatt. Egy csipetnyi kultúra, még több magashegyi kirándulás, szemet gyönyörködtető panoráma és egy kellemes hotel félpanziós ellátással, alpesi környezetben. Testet és lelket feltöltő túra.

Ausztriában 2022. május 16-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

1. nap:

Indulás 5:00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül, útközben két megállással.

Délelőtt érkezünk a stájer Gesause Nemzeti Park 2000 méteres csúcsai lábánál megbúvó Admonti kolostorhoz. Az 1074-ben épült bencés épületegyüttest, annak világhírű könyvtárát, helyi idegenvezetőnkkel tekintjük meg. A világ legnagyobb kolostori könyvtárterme a kolostor mintegy kétszázezer kötetéből, közel hetvenezret őriz. További különleges és értékes dokumentumok azok a kéziratok, amelyek a 8. századból származnak valamint 530 ősnyomat. A látogatás alatt fény derül a kolostor magyar vonatkozásaira is.   

A kolostortól a Wörschachklamm-hoz, Stájerországban „vadromantikusnak”, míg magyarul inkább „vadregényesnek” becézett szurdokhoz utazunk. A víz által évezredek alatt kivájt hasadékban biztonságos fahidak, fapallók, falépcsők várnak bennünket. A kirándulást a szurdokban kezdjük, majd a vízeséseket magunk mögött hagyva, felkaptatunk a fennsíkra. Elhaladunk a Vorberger hegyitanya és a kénes források (Schwefelquellen) mellett, majd a körtúrát az 1168-ban épült Wolkenstein grófok várának romjainál zárjuk.

A kirándulás adatai: könnyű kirándulás, 4 km, 1,5-2 óra pihenésekkel, +/- 250m szint

A szurdoktól autóbuszunkkal a szállásunkra indulunk. Az 1600 méteres magasságban fekvő hotelben wellness-részleg, finn szauna, bioszauna és infrakabin garantálja a feltöltődést. Vacsora a szállodában.

2. nap: 

A bőséges büféreggeli után lehetőség van a teljes napot a szálloda wellness részlegében tölteni, esetleg önállóan rövidebb sétát tenni az 1600-1700 méteres magasságban lévő hegygerincen. A szállodából gyönyörű panoráma tárul elénk és kiváló kiinduló pont a rövidebb vagy éppen hosszabb sétákhoz. Igazi feltöltődés, kikapcsolódás, pihenés élmény lehet ez a nap.

Akiket az aktív kikapcsolódás jobban vonz, azokkal túravezetőnk felfedező túrára indul: a gerincen végigsétálunk, majd leereszkedünk a festői Steirersee, majd a Schwarzensee katlanjába. A hegyi élményeket az autentikus Leistalmhütte teraszán zárjuk. A túrán azoknak is érdemes elindulni, akik a teljes 12 kilométert nem szeretnék végigjárni, de szívesen kinyújtóztatnák végtagjaikat, hiszen bármely utunkba kerülő hütténél (Marburger Hütte, Lenzbauerhütte, Almrausch Hütte, Traweng Hütte, stb.) bevárhatják a majd visszafelé jövő csapatot.  

A túra adatai: a szintemelkedés miatt közepesen nehéz túra, 13 km, kb. 5-6 óra pihenésekkel, +/-400m szint

Az élményekkel feltöltődve, visszatérünk a szállodába, ahol a wellness-részleg nyújt majd segítséget a túra lelazításához.

Vacsora a szállodában.

3. nap: 

A bőséges büfé reggeli után ismét lehetőség van a teljes napot a szálloda wellness részlegében tölteni, esetleg önállóan rövidebb sétát tenni az 1600-1700 méteres magasságban lévő hegygerincen.

Akik azonban programra vágynak, azokkal egész napos fakultatív kirándulásra indulunk Hallstattba. Autóbuszunkkal Obertraunba utazunk, majd hajóra szállunk és a tavon keresztül érjük el az UNESCO világörökségi listán szereplő, tüneményes osztrák kisvárost.

A hajóállomástól közösen fedezzük fel gyalogosan Hallstatt kevéssé ismert, de annál megkapóbb rejtett zugait. Ezt követően siklóval pár perc alatt 300 métert emelkedünk, hogy a Rudolfsturm melletti kilátóból (Skywalk) is megcsodálhassuk a mesebeli tájat.

Ezt követően mindenki szabadon választhat:

-        akinek kedve van, visszatérhet a siklóval a városkába és önállóan töltheti a délután hátralékvő részét nézelődéssel, vásárlással, pihenéssel.

-        aki további kalandokra vágyik, az felsétálhat a Hallstatti sóbánya bejáratához és vezetett túra keretében betekintést nyerhet a világ legrégebben működő bánya „mindennapjaiba”: bányászcsúszda, koncert a hegy gyomrában, sok-sok információ a sóról és a végén az izgalmas bányászvasút.

-        aki pedig a városi forgatag vagy a bánya helyett a fenyvesekbe vetné be magát, az ma sem marad kirándulás nélkül: a Rudolfsturmtól felgyalogolunk a bánya bejáratáig, majd tovább emelkedünk a fennsík széléig. Innen kényelmes erdei dózerúton sétálunk le az Eckern-völgy felső vízeséseihez, majd tovább a Waldbach patak mellett Hallstattba.

A kirándulás adatai: a szint miatt közepesen nehéz túra, 8-9 km, kb. 4 óra a pihenésekkel, +250m/-570m szint

Hallstattot hajóval hagyjuk el és térünk vissza Obertraunba, ahol vár már minket autóbuszunk. A szállásra a késő délutáni órákban érünk vissza.

Vacsora a szállodában.

4. nap: 

A bőséges büfé reggeli után bepakolunk autóbuszunkba és elhagyjuk a szállodát. Ezen a napon is sok élmény vár ránk, mielőtt hazaindulnánk. Első programpontunk a Salzkammerguti régió méretben ugyan csak a második, de a legmélyebb tó versenyében 191 méterrel az első helyen álló tava, a Traunsee.

 A tó északi partján álló,a Salzkammerguti hegyek ölelésében található tóparti kisváros Gmunden, felfedezésére indulunk. A városka egyik érdekessége, hogyaz egyike annak az 5 osztrák településnek, ahol villamos közlekedik, itt ráadásul már 1894-től. Szemet gyönyörködtető látvány azonban az Ort-kastély , mely egy több, mint 100 méter hosszú fahídon közelíthető meg, hiszen a tóra épült. Megismerjük a kastély névadójának titokzatos történetét, majd továbbindulunk újabb kalandokat keresni.

 Aki szeretné élvezni az osztrák kisvárosi hangulatot, lehetőség van az időt a városkában, a tóparton vagy akár egy étteremben eltölteni.

Aki viszont ma is kalandra vágyik, azt a tópartról pár perc alatt 1000 méter fölé repíti a felvonó a Grünberg tetejére. Fent sétautak, egy 1400 méter hosszú nyári bob-pálya, lombkorona ösvény, és a csodás panoráma vár ránk. Nincs is kellemesebb annál, hogy ezt a szép négy napot egy ilyen helyen zárjuk.

Késő délután búcsút veszünk Salzkammergut festői vidékétől és hazaindulunk. Folyamatos utazás Budapestig, ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzhetik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról