Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Nyaralás a hegyek között Zakopaneban

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.07.25
5/4
Reggeli
139 900 Ft
130 107 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Ahol a hagyományos a modernnel találkozik...

Azért szeretjük a Lengyel-Tátrát, mert 
- festői környezetben pihenhetünk és feltöltődünk a hegyek nyújtotta csodás látvánnyal,
- mert mindenki kedves és barátságos, vendégszerető és szívélyes fogadtatásban van részünk, 
- mert kiváló szállásaink vannak megfizethető áron, 
- mert fantasztikus ételeket kóstolhatunk, 
- mert nem kell sokat utazni azért, hogy mindezt a csodát átéljük.

Évek óta több ezer utasunk látogatott el velünk erre a csodálatos vidékre. Télen, decemberben Zakopane a legsikeresebb útjaink között szerepel, ahová a minden évben visszatérő utasaink kérésére az utak hosszát már 4 naposra bővítettük. Aki ismeri a várost és annak hangulatát, visszatér, aki beleszeret, minden évszakban visszatér. Így készült ez a program, mindazoknak, akik a nyaralás egy újabb formáját szeretnék átélni.

Egy igazi hegyi program nyáron. Amely lehet igazán lazulós, wellnessezős, termálfürdős, de ugyanakkor lehet aktív, túrázós. Egy biztos, hogy szívet, leleket feltöltő lesz! Igazi kikapcsolódás, felüdülés, felfrissülés a hegyekben.

A programhoz egyéni utazással is csatlakozhatnak, ennek lehetőségéről kérjük e-mailben érdeklődjenek az info@vivalditravel.hu e-mail címen. Egyéni csatlakozóknak egyéni programokat (quad bérlés, aqua park, Energylandia, stb.) is szervezünk.

1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelország felé, útközben rövid pihenővel. Útközben megállunk Szlovákiában, ahol a Bélai-Tátra lábánál bejárjuk a Tátra legújabb turistacsalogató látványosságát, a Lombkorona ösvényt. Zár településről kabinos felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaút bejáratához. A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után szabad program (ebéd lehetőséggel) a Lombkorona ösvény látogatóközpontjában, majd felvonóval jutunk vissza a településre. Programunk után tovább utazunk Zakopanéba, ahová a délutáni órákban érkezünk meg. Érkezésünket követően az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai kápolnához látogatunk. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat, majd fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló tradicionális gorál étteremben. Ha Lengyelországban, különösen a Tátrában járunk, semmiképp sem szabad kihagynunk az egyik kulináris élményt, a zakopanei sült pisztrángot. Aki nem szereti a halat, más helyi inyencséget is választhat.

2. nap:
Pihenés Zakopanéban, vagy az alábbi fakultatív programok közül választhatnak:

Kirándulás a "Gorce kapuja" lombkorona ösvényre. Nowy Targ közelében 2023 nyarától várja a látogatókat a „Gorce kapuja” Oktatási és Természetvédelmi Központ, amely Európa leghosszabb (1300 m) lombkorona ösvénye. Az ösvény az erdő talajszintjén kezdődik, kellemesen emelkedve lépésről lépésre kerülünk egyre közelebb a fák koronájához ás azok lakóihoz. Az ösvényt egy kb. 40 méter hosszú mesterséges alagút, közvetlenül utána az első, 17 m magas kilátótorony, majd kevéssel ezután egy magasabb, 35 m magas kilátó, illetve kávézk és pihenőhelyek teszik még vonzóbbá. A bejárat közelében található pásztorkunyhó (bacówka) és játszótér mellett az oktatási pavilonban interaktív módon ismerkedhetünk meg az erdő lakóival.

- Látogatás egy sajtkészítő műhelybe, ahol betekintést nyerhetünk a híres oscipek (sajt) készítés rejtelmeibe, sőt mi magunk is készíthetünk egyet, továbbá egy kis kóstoló is a program része.

- Látogatás a chocholowi Termálfürdőbe, ahol a fürdő nyújtotta szolgáltatások igazi felfrissülést ígérnek. A fürdő már építészeti szempontból is műremek. A megépítésekor gondosan ügyeltek arra, hogy stílusában teljesen harmonizáljon a tradicionális helyi építészeti stílussal, azonban mindezt sikeresen ötvözték a modern elemekkel. A kinti és benti medencékből egyaránt a Tátra hegyeiben gyönyörködhetünk, miközben ellazulunk. A szauna világ, a pihenő szobák, a sokféle masszázs és gyógykúrák mind mind a teljes ellazulásról gondoskodnak. A fürdő éttermében a helyi és európai konyhák remekei elérhetőek. A fürdő késő estig nyitva áll a látogatók előtt.  (További kérdés esetén, készséggel állunk rendelkezésükre az info@vivalditravel.hu e-mail címen). 

Az estét mindenki kedve szerint töltheti. Zakopaneban számos étterem kínál élő zenés programot, ahol egy finom vacsora mellett táncra is perdülhetünk, ha kedvünk tartja.

3. nap:
Reggeli után könnyített gyalogtúra a Tátra legnagyobb tavához, a Halastóhoz. A tavat az aszfaltozott úton vezető turistaúton lehet megközelíteni, aki azonban nem szeretne ennyit gyalogolni, azok az itt közlekedő lovaskocsin tehetik meg az út nagyobbik részét. A lovaskocsikról a parkolótól kb. 6 km-re kell leszállni, az útvonal utolsó, mintegy 1,5 km-es szakaszt már mindenkinek gyalogosan kell hogy végig járni. Akik vállalják a teljes távot, azokkal kb. 7,5 km gyaloglást követően érkezünk meg a Tátra legnagyobb tavához, a szép fekvésű Halastóhoz (Morskie Oko). Itt a tó partján található menedékházban tartunk egy hosszabb pihenőt, megebédelünk, majd a vállalkozó kedvű utasainkkal körülsétáljuk a tavat (ez kb. 2,6 km, 1 óra). Ezután ugyancsak gyalog jutunk vissza a lovaskocsik felső állomásához, majd a Hajfű-tisztástól a felfelé megtett módon, lovaskocsival érkezünk vissza a parkolóba. Ezután visszatérünk Zakopaneba, ahol megtekintjük a II. János Pál pápa ellen elkövetett merényletből történt felépülése emlékére épített Fatimai Szűzanya templomotInnen a szállásunkra megyünk, majd szabad program Zakopanéban, melynek során felfedezhetjük a méltán híres zakopanei piacot. Az esti órákban fakultatív vacsora Zakopanéban.

4. nap:

Reggelit követően fakultatív programként felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 méter magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). A szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk a fel a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. A népszerű kilátócsúcsról nyíló a szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően a csoport azon tagjaival, akik nem ijednek meg egy közepes nehézségű, szinte csak lefelé vezető túra fáradalmaitól, gyalog indulunk vissza a felvonó alsó állomása felé. A kb. 1000 méter szintkülönbségű túra során útközben rövid ebédszünet a Murowaniec menedékházban, majd a mintegy 3-4 órás túrát követően érkezés Kuźnicéba, ahonnan helyi kisbuszokkal jutunk vissza a szállásunkra, majd szabad program következik Zakopanéban.

Azok az utasaink, akik nem szeretnének túrázni, a csúcsra történő megérkezést követően max. 2 óra elteltével ugyancsak felvonóval jutnak vissza Kuźnicéba, majd onnan helyi kisbuszokkal vagy gyalogosan a városba, ahol ezt követően egész napos szabad program vár rájuk.

szabad program keretében vásárlási lehetőség a piacon, ahol megkóstolhatjuk és természetesen meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. A piac végén található állomásról siklóvasúttal lehet feljutni a Gubałówka gerincére. A felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat, a felső állomás közeléből szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. Vacsora egyénileg. Ezen az estén is ajánljuk a zenés szórakozóhelyeket a városban.

- A késő délutáni órákban lovaskocsikázás a városban, szép kilátással a Tátrára. Az útvonalon megismerkedhetünk a híres fa építeszeti stílussal, mindezt a hegyek látványával fűszerezve.

5. nap:

A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, és ugyancsak kis kitérővel hazafelé indulunk. Autóbuszunkkal a czorsztyni víztározó partján álló, jó állapotban fennmaradt egykori magyar határvárba, Nedec várába indulunk. Megismerkedünk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő várával, bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megismerkedünk a quipu legendájával, és megcsodáljuk a vár bástyáiról a felduzzasztott Dunajec folyóból kialakított víztározóra, valamint annak túlsó oldalán a czorsztyni vár romjaira nyíló kilátást. A várlátogatás után fakultatív hajókázás következik a Czorsztyni-víztározón, a hajóút során a felduzzasztott Dunajec két partján emelkedő várak és a Pieninek panorámájában gyönyörködhetünk. Ezt követően, hazaindulás előtt fakultatív ebédre nyílik lehetőség, majd a sok-sok élménnyel és látottakkal feltöltődve búcsút veszünk Lengyelországtól, és Szlovákián keresztül hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó (helyszínen, készpénzben fizetendő): kb. 5 PLN/fő/éj 

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 54.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 27.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

A részvételi szándékot kérjük előre jelezni!

Lombkorona ösvény felvonóval (Zdiar):kb. 25 EUR/fő
Pisztráng vacsora egy gorál étteremben:kb. 90 PLN/fő
Vacsora, tradicionális étellel:kb. 60 PLN/fő
Gorce kapuja lombkorona ösvény:kb. 80 PLN/fő
Sajtkészítő műhely látogatás:kb. 60 PLN/fő
Lovaskocsikázás Zakopanéban:kb. 60 PLN/fő
Termálfürdő (3 órás program):kb. 120 PLN/fő
Nemzeti park belépő (Halastó):kb. 10 PLN/fő/nap
Lovaskocsi a Halastóhoz felfelé:kb. 100 PLN/fő
Lovaskocsi a Halastóhoz lefelé:kb. 60-70 PLN/fő
Minibusz Kuznicéba és vissza:kb. 10 PLN/fő
Kirándulás a Kasprowy csúcsra:kb. 160 PLN/fő
Nedec vára belépő:kb. 40 PLN/fő
Hajókázás a Czorsztyni-tavon:kb. 35 PLN/fő
Ebéd Vörös Kolostorban:kb. 15 EUR/fő
Gubalowka felvonó:kb. 35-40 PLN/fő
Tátra Múzeum:kb. 20 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról