Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Zakopane és a Tátra téli varázsa

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Aktív túra, vagy kényelmes lazulás... Ebben a programban bármi lehetséges

Zakopane a Tátra fővárosa, ahol minden évszakban érdemes időt tölteni.

A tél varázslatos mesevilágba repít bennünket. Ezért is érdemes ideutazni akkor, amikor a hó uralja a hegyeket.
A hófödte csúcsok látványa, egy-egy túrával fűszerezve garantált feltöltődés, kikapcsolódás. A kényelmesebb turisták a város nyüzsgő főutcáján vagy a piacon nézelődhetnek. A lengyel konyha messzeföldön híres specialitásait pedig tagadhatatlanul itt találjuk meg a helyi "KARCZMA-k" bármelyikében.
Programunk számtalan lehetőséget ígér a kikapcsolódásra vagy feltöltődésre.

4 nap, megannyi élmény... télen is


1. nap: Tarajkai jégtemplom, Hóbetlehem, Zamkovszky menedékház

Csütörtök hajnalban találkozunk (4.45-kor) Budapesten a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. Besztercebányán és Poprádon át egy technikai szünettel a délelőtti órákban érkezünk meg Ótátrafüredre, majd a siklóvasúttal felmegyünk a Tarajkára (1284 m), ahol megnézzük az utóbbi években a Magas-Tátra legnagyobb téli szenzációjának számító Jégtemplomot. A 225 tonna jég felhasználásával megfaragott jégtemplom jégszobrászait ezúttal a londoni Westminster apátság inspirálta, amely 1066 óta a brit identitás és monarchia szimbóluma, egyúttal a brit királyi család legfontosabb temploma.

AKTÍV csapatunk programja:

Ezt követően a Felső turistaúton felfelé indulva teszünk egy rövid kitérőt a Tátra legrégebben épült menedékháza, a Rainer kunyhó mellett hóból felépített Betlehemhez. A könnyebb túrát választók a menedékháztól az odafelé megtett úton egyénileg juthatnak vissza a Tarajkára, majd onnan gyalog, szánkóval vagy a siklóval Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választókkal a kényelmesen emelkedő, de havas, csúszós turistaúton elhaladunk a kb. 20 méter magas Óriás-vízesés előtt, majd megérkezünk a Kis-Tarpataki-völgyben található Zamkovszky menedékházhoz (1475 m). A menedékházban töltött pihenőt (fakultatív étkezési lehetőség) követően visszafordulunk, és a felfelé megtett úton jutunk vissza a siklóhoz, majd a mellette vezető, télen szánkópályaként működő turistaúton Ótátrafüredre. Itt csatlakozunk a csoport könnyebb túrát választó részéhez, majd tovább utazunk Zakopanéba és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, a sétálóutca közelében, este fakultatív vacsora egy gorál étteremben.

Tarajka – Zamkovszky menedékház túra 6 km, szintkülönbség 250 m le és fel.

Lazulós csapatunk programja:

A jégcsodák megtekintése után mindenki kedvére töltheti a délután hátralévő részét a továbbutazásig. A hegyen, a Jégtemplommal szemben, egy étterem várja a szlovák gasztronómia iránt érdeklődőket. A hegyről siklóval, vagy szánkóval (A települést télen a téli sportok szerelmesei lepik el, illetve ez az egyetlen hely, ahol hivatalos szánkópálya áll rendelkezésre.) leérkezve Ótátrafüred csodás múltszázadi vagy éppen modern, csillogó épületei között lehet sétálni. 

2. nap: Bialkai-szénégető – Halastó  (lovaskocsival vagy szánnal, akár lazulós csapatunknak is ajánljuk) vagy Zakopane-i lazulás

AKTÍV csapatunk a hegység egyik legszebb völgyébe, a Halastavi-völgybe indul túrázni. A völgy az év minden napján várja a látogatókat, de kellemes téli időben különösen vonzó arcát mutatja. A völgy parkolójából (984 m) indulva aszfaltozott úton kb. 2,5 óra alatt érünk fel a Halastóhoz (Morskie Oko, 1395 m), amely a Tátra legnagyobb tava, és amely ilyenkor természetesen teljes felületén be van fagyva.

Akik nem szeretnének gyalogolni, az út nagy részét lovaskocsival (megfelelő hóviszonyok esetén lovasszánnal) is megtehetik, melyek a parkolóból a Hajfű-tisztásig közlekednek, így nekik csak az utolsó másfél kilométert (kb. 90 méter szintkülönbséggel) kell gyalog megtenni.

Akik ennyi túrával megelégszenek, a Halastó partjáról nyíló panorámában gyönyörködve és a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt.

Kedvező időjárási körülmények esetén a vállalkozó kedvűekkel megkísérelünk átkelni a tó befagyott jegén, így a nyári túrákon nem tapasztalható látószögből csodálhatjuk meg a tavat körülvevő hatalmas csúcsokat.

A tó partján álló Halastavi menedékházban lehetőség lesz ebédelni, kicsit pihenni, majd ezt követően a kristálytiszta hegyi levegővel feltöltődve a felfelé megtett útvonalon jutunk vissza a parkolóba.

Bialkai-szénégető – Halastó túra 17 km, szintkülönbség 435 m le és fel.

Késő délután visszautazunk Zakopanéba, ahol szabad program keretében ismerkedhetünk a várossal.

Lazulás

Aki nem szeretne részt venni a túrán, Zakopaneban töltheti az egész napját. Ez idő alatt az alábbi programokat ajánljuk:

- Hólabirintus
- Síelés vagy szánkózás
- Fejre fordított ház
- Gubalowka felvonó (fénypark - este)
- Kasprowy felvonó
- A Tátrai Múzeum néprajzi, történelmi és természettudományi kiállításai
- A Zakopanei stílus Múzeuma

Este fakultatív program keretében felkeressük Lengyelország legnagyobb fürdőjét, amley Zakopanetlól 18 km-re található. A fürdő nyújtotta lehetőségek, remek kikapcsolódást, felfrissülés ígérnek. 

Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

3. nap: Kużnice – Murowaniec menedékház – Gąsienica-Fekete-tó  vagy Zakopane-i lazulás

Szombati túránkra Zakopane egyik legforgalmasabb turistaközpontjából, Kużnicéból (1010 m) indulunk, úticélunk pedig a méltán népszerű Gąsienica-völgy. Kb. 2 óra elteltével érkezünk meg a Murowaniec menedékházhoz (1500 m), majd amennyiben az aktuális lavinahelyzet lehetővé teszi, a vállalkozó kedvűekkel tovább megyünk a völgy keleti részében fekvő Gąsienicai-Fekete-tóhoz (1620 m). A befagyott tó partjáról megcsodáljuk a legendás Sas út csúcsaira és hágóira nyíló szemet gyönyörködtető kilátást, majd visszaindulunk a menedékházhoz, ahol elfogyasztjuk magunkkal hozott vagy ott megvásárolt ebédünket. Az ebédet követően a felfelé megtett úton visszaereszkedünk Kużnicéba, ahonnan a helyi minibuszokkal késő délután érkezünk vissza a szállásunkra. Este szabad program Zakopanéban, Lengyelország „téli fővárosában”. Ennek során elvegyülhetünk a sétálóutca és a piac forgatagában, és a gorál éttermekben megkóstolhatjuk a méltán híres lengyel konyha specialitásait. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

Könnyű túra: Kużnice – Murowaniec menedékház 9 km oda-vissza, szintkülönbség 565 m le és fel.

Nehezebb túra: Murowaniec menedékház – Gąsienica-Fekete-tó (az előzőhöz még) 3 km oda-vissza, szintkülönbség 130 méter le és fel.

Lazulás:

Aki nem szeretne részt venni a túrán, Zakopaneban töltheti az egész napját. Ez idő alatt az alábbi programokat ajánljuk:

- Hólabirintus
- Síelés vagy szánkózás
- Fejre fordított ház
- Gubalowka felvonó (fénypark - este)
- Kasprowy felvonó
- A Tátrai Múzeum néprajzi, történelmi és természettudományi kiállításai
- A Zakopanei stílus Múzeuma

Késő délután fakultatív program keretében fáklyás lovasszánozásra nyílik lehetőség. A program végén egy közös kolbászsütésre nyílik lehetőség.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

 4. nap: Csorbai-tó – Poprádi-tó.
Vasárnap útban hazafelé átjövünk Szlovákiába, ahol a Magas-Tátra legmagasabban fekvő településén, Csorbatón és környékén töltjük a napot. Megnézzük a Tátra szlovák oldalának legnagyobb, februárban természetesen befagyott tavát, ezt követően két lehetőség közül lehet választani.

Akik vállalkoznak egy rövid téli túrára, azokkal a Felső turistaúton, majd az abból elágazó téli úton átmegyünk a gyönyörű magashegyi környezetben fekvő Poprádi-tóhoz (1494 m). A tó partján két menedékház várja a fáradt és éhes turistákat, ahol lehetőség lesz pihenni, ebédelni, vagy a hóviszonyoktól függően körbesétálni a tavat. Innen a villamos megálló felé vezető, hóval borított, de aszfaltozott erdei jutunk vissza Csorbató településre, ahol hazaindulás előtt rövid szabad programra nyílik lehetőség.

Akik ezen a napon nem szeretnének túrázni, ők a Csorbai-tó közelében egyéni programokkal tölthetik a napot. Egyénileg lehetőség lesz felmenni a 2021 nyarán megnyitott Tátra-toronyba, amely a Lombkorona-ösvény kilátótornyához hasonló, fából ácsolt hatalmas kilátótorony a Csorbai-tó közelében. A tó télen nem csak körbesétálható, de a befagyott tó jegén át is sétálhatunk rajta. A síközpontban található négyszemélyes ülőszékes felvonóval fel lehet menni az Elülső-Szoliszkó csúcs alatt található Szoliszkó menedékházhoz (1840 m), ahonnan szép kilátás nyílik a Csorbai-tóra és a környező csúcsokra, gerincekre.

Miután a túrázós csapat visszaérkezik a Poprádi-tótól, a késő délutáni órákban haza indulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Csorbai-tó – Poprádi-tó túra 10 km oda-vissza, szintkülönbség 360 méter le és fel.

Túrák nehézsége:

Valamennyi túra 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre. A havas téli körülmények miatt ezek a túrák csak vízhatlan lábbeliben (lehetőleg túrabakancs), vagy valamilyen szigetelt túracipőben teljesíthetők, utcai cipő és csizma nem megfelelő! Nem kötelező, de a biztonságos haladás érdekében nagyon ajánlott a bakancsra felcsatolható csúszásgátló vagy hágóvas használata, amely ezeken a túrákon hasznos segítség lehet. Téli túrákon alapfelszerelés a hátizsák és mindenkinek ajánlott a túrabot használata!

könnyű túrák átlagos erőnléttel gond nélkül teljesíthetők. Egyeseknek az első napi távolság és a második napi szintkülönbség jelentősebbnek tűnhet, de a túrához rendelkezésre álló idő alatt, megfelelő felszereléssel ezek a túrák átlagos felkészültséggel végrehajthatók.

nehezebb túrákat az átlagosnál valamivel kitartóbb, többé-kevésbé rendszeresen túrázó utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás a megfelelő felszerelés mellett jó mozgáskoordinációt, koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív programot javasol.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 995 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 22.500 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Szlovák nemzeti park belépő:
(bevezetés előtt):

kb. 1 Euro/fő
Siklóvasút a Tarajkára oda-vissza:- felnőtt : 13 €,
- diák, nyugdíjas : 11 €
- gyerek : 10 €
Lengyel nemzeti park belépő:kb. 10 PLN/nap/fő
Minibusz Kuznicéba:kb. 10 PLN/nap/fő
Fakultatív vacsora:kb. 60-70 PLN/fő/alkalom
Ülőszékes felvonó a Szoliszkó
menedékházhoz oda-vissza :

- felnőtt : 19 €
- nyugdíjas : 16 €
- gyerek : 14 €
Étkezés szlovák menedékházban
(egyénileg, igény szerint):

kb. 5-15 €/fő
Tátra-torony:- felnőtt : 13 €
- gyerek
 (3-18 évig) : 9 €
- nyugdíjas
 (65 év felett) : 9 €
- családi jegy
 (2 felnőtt + 2 gyerek) : 40 €.
Étkezés lengyel menedékházban
(egyénileg, igény szerint):

kb. 60-70 PLN/fő
Siklóvasút a Gubalówkára:kb. 40 PLN/fő
Hólabirintuskb. 35 PLN/fő
Hóvár IGLUkb. 35 PLN/fő
Kasprowy csúcs felvonóvalkb. 180 PLN/fő
Fejre fordítótt házkb. 30 PLN/fő
Tátra Múzeumkb. 25 PLN/fő
Fáklyás lovásszánozáskb. 120 PLN/fő
Termál fürdő (Chocholowban)kb. 170 PLN/fő
Szánkópályákkb. 20 PLN-től/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról