Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Dél-lengyelországi körút: Krakkó-Zakopane

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.08.07
5/4
Reggeli
149 900 Ft
136 409 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap: Budapest – Krakkó
Városnézés Krakkóban, Vodka múzeum vodka kóstolóval

Indulás 06.00-kor Budapestről a Hősök teréről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországba, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban, ahol az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Szent Péter és Pál templom, Collegium Maius (az egyetem épülete és a zenélő óra), Fő tér, Posztócsarnok, Mária templom (ahol óránként felhangzik a hejnal), Flórián kapu, Barbakán. Ezt követően fakultatív programként meglátogatjuk a krakkói vodka múzeumot, ahol elmerülhetünk a vodka világában, a vodkafogyasztás kultúrájában. Ez az egyetlen olyan múzeum a világon, amely a tisztaszesz előállítására alkalmas autentikus lepárlóberendezések teljes gyűjteményével büszkélkedhet. Miután megismertük a vodka és a múzeum egyedülálló történetét, minden látogató választ magának egyet a négy választható alkoholból, melyből aztán a tapasztalt mixerek egy finom koktélt készítenek nekünk.

Ezt követően kiutazunk szállásunkra, szállásfoglalás majd fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

2. nap:
Auschwitz-Birkenau Múzeum, Tyskie Sörgyár múzeum sörkóstolóval

Reggeli után fakultatív program az Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintése. A II. világháború leghírhedtebb náci koncentrációs táborának területén létrehozott múzeumnak a holokauszt borzalmait a maga valóságában bemutató kiállításai közül számunkra különösen figyelemre méltó a 18. számú barakkban 2004. áprilisában átadott magyar kiállítás. Az egykori koncentrációs tábor két főtáborának területén található múzeum meglátogatását követően tovább utazunk Tychy városába, ahol a Tyskie sört, Lengyelország egyik legnépszerűbb sörét készítik. Fakultatív program a Tyskie Sörgyár Múzeumának meglátogatása. Maga a múzeum két egykori gyárépületben található, de a látogatás során teszünk egy történelmi sétát a gyár területén, ahol megismerkedünk a sörkészítés egykori és mai technológiájával, alapanyagaival, eszközeivel. A múzeumlátogatást sörkóstoló zárja, ahol igénytől függően alkoholos, illetve alkoholmentes sörrel olthatjuk szomjunkat.

A sörgyár múzeumának megtekintését követően a délutáni órákban visszautazunk Krakkóba, ahol szabad programra nyílik lehetőség a belvárosban. Fakultatív vacsora egy lengyel specialitásokat kínáló étteremben, majd este kiutazunk szállásunkra, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

3. nap: Krakkó – Wadowice – Zakopane
Waweli domb; Wadowice – II. János Pál Pápa múzeum pápai krémes kóstolóval

Reggeli után fakultatív programként a waweli dombon folytatjuk krakkói városnézésünket, ahol megismerjük amellett, hogy megismerjük a Királyi Palota történetét, bejárjuk a Waweli Katedrálist, ahol egykor megkoronázták a lengyel királyokat, sokukat a katedrálisban vagy a királyi kriptában helyezték örök nyugalomra. Ezt követően II. János Pál pápa szülővárosába, Wadowicéba indulunk. A Krakkó közelében található kisvárosban megnézzük a pápa egykori szülőházában kialakított múzeum interaktív kiállítását, ahol lépésről lépésre megismerkedhetünk Karol Wojtyła és családja életével, gyerekkorától a haláláig. A múzeum megtekintését követően megkóstoljuk a méltán híres „pápai krémest”, melyet II. János Pál fiatalkorában wadowicei krémesnek neveztek (és neveznek ma is), amely a fiatal Wojtyła kedvenc süteményei közé tartozott. Ezt követően rövid szabad program, majd tovább utazunk Zakopanéba, ahol elfoglaljuk a következő két éjszakára foglalt szállásunkat. A szállásfoglalást követően fakultatív vacsora egy belvárosi gorál étteremben, ahol hagyományos gorál harapnivalókat is megkóstolhatunk.

4. nap: Zakopane és környéke
Jaszczurówkai kápolna; Fatimei templom; Sajtkészítő műhely látogatás sajtkóstolóval; Palánkos-völgy

Reggelit követően fakultatív programként meglátogatjuk az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító – tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett – jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnát, majd a város legismertebb templomát, a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot. Ezt követően sajtkóstolóval egybekötött sajtkészítő műhely látogatásra nyílik lehetőség, ahol megismerkedhetünk a híres góral füstölt juhsajt, az oscypek elkészítésének rejtelmeivel, sőt, a vállalkozó kedvűek saját maguk is elkészíthetik saját sajtjukat.

Délután fakultatív program keretében könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található Palánkos-völgybe. A szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rétet, ahol egy egykori pásztorkunyhóból kialakított „Teaház” nevű büfében frissítőket és meleg ételt is vásárolhatunk. Innen pár perces kitérővel megnézhetjük a közelben található Siklawica-vízesést, majd a felfelé megtett úton jutunk vissza a völgy torkolatához. A túra távja oda-vissza kb. 4,5 km, időtartama kb. 2,5 óra, szintkülönbsége 200 méter fel és le.

Ezután szabad program Zakopanéban, melynek keretében lehetőség nyílik a város rejtett kincseinek felfedezésére. Siklóvasúttal fel lehet menni a Gubałówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra. A zakopanei piacon megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

5. nap: Zakopane – Budapest
Kasprowy Wierch

Reggelit követően magunk mögött hagyjuk szállásunkat, majd fakultatív program keretében felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik legnépszerűbb csúcsára, a csaknem 2000 m magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerű kilátócsúcsról nyíló, szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően felvonóval jutunk vissza Kuźnicéba. A városba visszaérkezve szabad program Zakopanéban, hazaindulás előtt fakultatív górál ebéd után, a délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 36.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 18.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.) 

Fakultatív vacsora:kb. 60-80 PLN/fő/alkalom
Auschwitz-Birkenau múzeumlátogatás
és Sörgyárlátogatás kóstolóval:

kb. 15.000 Ft/fő
Mária templom, Katedrális a Waweli dombon,
Zsinagóga és fülhallgató:

kb. 100 PLN/fő
Vodka Múzeum:kb. 75 PLN/fő
Wadowice - II. János Pál pápa Múzeum:kb. 45 PLN/fő
Sajtkóstolóval egybekötött sajtkészítés:kb. 50 PLN/fő
Túra a Palánkos rétre: kb. 15 PLN/fő
Gubalowka felvonó:kb. 40 PLN/fő
Kasprowy program:kb. 180 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról